Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 183
Ahli: 0
Jumlah: 183




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 21 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pilihanraya...Kalah Sebelum Bertaruh


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pilihanraya...Kalah Sebelum Bertaruh

Please Mendaftar To Post


Oleh Pilihanraya...Kalah Sebelum Bertaruh

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 15:23


BN - 6 parlimen dan 2 DUN, PAS 1 DUN
Feb 24, 08 10:49am

BN menang tanpa bertanding di enam kerusi parlimen, empat di Sarawak dan masing-masing satu di Sabah dan Johor. Sementara kerusi DUN dimenangi di Sabah dan Selangor. PAS pula menang di DUN Kijang, Kelantan.

Dalam pilihanraya umum 2004, 17 calon menang tanpa bertanding bagi kerusi parlimen dan 12 bagi kerusi DUN.

Berikut senarai kerusi dan calon yang menang:

Sementa - BN

BN menang satu kerusi DUN di Selangor setelah calon fikir tidak hadir.

Kerusi Sementa, yang disandang exco negeri Datuk Abd Rahman Palil, kembali kepada BN setelah calon fikir yang diumum untuk bertanding, Suzaimi Salam, tidak muncul.

Bugaya - BN

Datuk Ramlee Marbahan menang tanpa bertanding di DUN Bugaya, Sabah.

Pengerang - BN

Datuk Azalina Othman Said menang tanpa bertanding kali ini, seperti dalam pilihanraya 2004, bagi kerusi parlimen Pengerang.

Kalabakan - BN

Hanya calon BN, Datuk Abdul Ghapur Salleh, menyerahkan borang pencalonan di pusat penamaan calon bagi kerusi parlimen Kalabakan setelah tempoh pencalonan ditutup.

Kijang - PAS

PAS yang mencalonkan Wan Ubaidah Omar menang tanpa bertanding di kerusi DUN Kijang bawah parlimen Pengkalan Chepa, Kelantan.

Ia kerana calon BN Mustopha Ahmed sebelum ini didapati muflis oleh Mara dan secara automatik gugur kelayakan sebagai calon pilihan raya.

BN Sarawak - menang empat kerusi

Kerusi-kerusi parlimen Tanjung Manis, Selangau, Kapit dan Kanowit dimenangi BN tanpa bertanding.

Anak bekas ketua menteri Sarawak, Norah Tun Abd Rahman, calon BN di Tanjung Manis, Joseph Entulu Belaun (Selangau), Alexander Nanti Linggi (Kapit) dan Ago Dagang (Kanowit).


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 15:44


gendang perang awal sudah dipalu......... memang hari ni meriah eee..... macam hari rayo pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 16:48


dengar cerita,di putrajaya tg.adnan salah isi borang,so menang ke tak putrajaya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 16:54


sebarang pembetulan maklumat pada sebarang borang boleh dibuat sehingga sebelum 10 pagi pada hari penamaan calon di hadapan pegawai pengrus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 16:57


thank you shinfay_de

immad memang kurey tau bout pilihey rayo ini

hukhuk umur dok cukup lagih

huhu lagu manola bantahan demo2 di putrajaya itu

di layan ke tidok ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-08 17:10


bayangkan kalau ramai calon BA yang muflis, salah isi borang dan sebagainya.. mungkin BA ada harapan menang 2008 ni.

tapi mungkin lepas itu MAGERAN lah..

ISLAM, BUKAN ISLAM HADHARI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 17:10


Pada 24-02-08 16:57 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

thank you shinfay_de

immad memang kurey tau bout pilihey rayo ini

hukhuk umur dok cukup lagih

huhu lagu manola bantahan demo2 di putrajaya itu

di layan ke tidok ni?


di putrajaya tu adnan 'hilang' borang bukan salah isi...habis semua kelam kabut..nasibbaik sebelum habis tempoh bantahan dah jumpa balik borang tu..rupanya petugas SPR da pegang dulu..

ada lagi satu kes menarik..pertandingan 2 penjuru BN vs PAS..calon PAS diisytihar menang tanpa bertanding selepas calon lawan didapati muflis..siasat2..rupanya hutang dengan MARA ada lagi..adush..kantoi...

nak tau sapa..baca lah berita esok-esok ye..mlm ni ada agaknya...kalau tak dicantas lah :-D


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 17:29


dah disebut kat atas... kes guarantor katanya + dah settle tapi rekod tak clear.... nak appeal balik dengan spr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 21:26


tapi dan pasti DUN Kijang Pas menang. baru tengok dalam Buletin Utama tadi. Amboila, media kita sakan menyokong BN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

aryf
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2007
Ahli No: 32057
Posting: 9

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 21:36


Pada 24-02-08 16:48 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

dengar cerita,di putrajaya tg.adnan salah isi borang,so menang ke tak putrajaya?



ala salah isi borong ke apa ke atau yang sewaktu dengannya..sure akan lepas dan boleh bertanding juga..huhu


-----------------
#..Bila dasar suatu cita-cita bermula,perjalanananya pasti menjadi sukar dan memerlukan pengorbanan yang banyak..#


Bookmark and Share

    


  Member Information For aryfProfil   Hantar PM kepada aryf   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 22:52


Pada 24-02-08 21:36 , aryf posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-08 16:48 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

dengar cerita,di putrajaya tg.adnan salah isi borang,so menang ke tak putrajaya?



ala salah isi borong ke apa ke atau yang sewaktu dengannya..sure akan lepas dan boleh bertanding juga..huhu



kalau begitu tak ada lah PAS menang percuma...kalau begitu baik SPR lepas kan BN bertanding...lebih-lebih lagi kelantan nak ditawan...huhuh.. sian org SPR kena tuduh begitu...ish fitnah kalau boleh elak2 kan lah... :oops:


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116291 saat. Lajunya....