Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Filem Hindustan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Filem Hindustan

Please Mendaftar To Post


Oleh Filem Hindustan

lifutushi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2008
Ahli No: 32617
Posting: 7
Dari: lifutushi

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:25


Petikan dari blog Laugh with LiFuTuSHi


Fenomena biasa cerita hindustan/tamil. hari memang susah nak mati...kena tembak kat jantung pun boleh hidup lagi...
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lifutushiProfil   Hantar PM kepada lifutushi   Pergi ke lifutushi's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:36


mestilah lambat mati.
kalau tak cerita tu takkan memakan masa selama 3 jam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:46


selingan....

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri.

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak?
Pakcik : Boleh saja...
Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.
Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak pula rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?
Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa...yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama...
Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yang putih dengan yang hitam, padahal jawapan semuanya sama saja?
Pakcik : Mestilah....sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punya.
Pemuda : Ooo, begitu ke...habis tu yang hitam tu sapa punya?
Pakcik : Yang hitam pun sama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 13:03


ahaksss...kelakau betul . thanks ye saudara aye dan lifutushi..hilang tension sekejap baca kisah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

lifutushi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2008
Ahli No: 32617
Posting: 7
Dari: lifutushi

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 13:54


Alhamdulillah, kita memang nak bagi hilang tension. banyak lagi lawak2 penghilang tension di blog Laugh with LiFuTuSHi. sila lah melawat.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lifutushiProfil   Hantar PM kepada lifutushi   Pergi ke lifutushi's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 13:55


ala..hero lawan penjahat 10 orang lengkap dengan senjata pun boleh menang..hero saja pandai tepis serangan,penjahat tak..kalau yang hebat sikit tepis serangan bos penjahat lah..tu pun mati juga last2 kena belasah kat hero..
happy ending... :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

lifutushi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2008
Ahli No: 32617
Posting: 7
Dari: lifutushi

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 15:15


adegan paling mengarut (rajnikanth)

1) ranji ada sebilah pisau dengan sepucuk pistol dengan satu peluru. ada tiga orang penjahat. rajni baling pisau ke arah penjahat di tengah, lepas itu tembak peluru pada pisau. peluru terbelah dua bila kena pisau dan setiap sebelah kena pada penjahat yang berada di kiri dan kanan. pisau kena pada penjahat tengah.

2)rajni ada dua pucuk pistol. penjahat ada di sebalik tembok tinggi. rajni baling satu pistol melepasi tembok dan guna pistol kedua untuk tembak picu pistol pertama tadi. pistol pertama melepaskan peluru dan membunuh penjahat.

banyak lagi, tapi aku tak larat nak cerita... melampau sangat adegan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lifutushiProfil   Hantar PM kepada lifutushi   Pergi ke lifutushi's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 15:52


jalan cerita tamil lagi menarik..tapi kalau bab lagu...hindi lagi best...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-08 15:53


Pada 14-02-08 15:52 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

jalan cerita tamil lagi menarik..tapi kalau bab lagu...hindi lagi best...



erm,yang itu ana sokong..sebab tu kalau isu jalan cerita,ana lebih suka tamil walaupun kurang nak logik.tapi kalau lagu,erm..hindilah gamaknya..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 16:58


Pada 14-02-08 10:46 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

selingan....

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri.

Pakcik : Mestilah....sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punya.
Pemuda : Ooo, begitu ke...habis tu yang hitam tu sapa punya?
Pakcik : Yang hitam pun sama....


aduh lah.... :lol:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 17:58


Pada 14-02-08 15:52 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

jalan cerita tamil lagi menarik..tapi kalau bab lagu...hindi lagi best...



tamil best sikit daripada hindi..tapi time hero gaduh perghh..sound efek tu dasyat..dushum dushum..kuat lagi dr tumbukan hero..
hindi ni macam jiwang sikit..

p/s:hari ini ada cerita apa ar kat tv?cerita hindusetan :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 18:02


kadang-kadang ada juga pengajaran dan unsur2 positif dalam filem hindustan yang boleh dicontohi.. terutama filem2 lama... unsur kasih sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 21:31


huhu..payah betul ek nak mati...sampai dapat cucu pun tak mati2 lagi...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096819 saat. Lajunya....