Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 87
Ahli: 0
Jumlah: 87




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 6 hari yang lalu
skater: 8 hari yang lalu
HIKAL: 27 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan )


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan )

Please Mendaftar To Post


Oleh Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan )

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 12:50


Assalamualaikum.. Salam UKhwah & Salam Bicara

Alhamdulillah, dengan izin Allaah Taala sehingga waktu ini masih diberi peluang untuk Prof memberitahu kepada semua warga Ukhwah.com bahawa satu aktiviti ringkas telah dicadangkan program terbaru iaitu Pra JK Kuantan dan bukannya JK Kuantan ( pernah cadang dulu tapi tertangguh ). Insya-Allaah aktiviti ini dilaksanakan secara tidak rasmi atau formal dalam satu hari sahaja.

Pengisian yang akan Prof masukkan :

1. Perawatan Cara Islam
2. Bicara Tentang Matlamat Dakwah
3. Mengenali Produk Halal & Meninggalkan Produk Yang Haram
4. Lain-Lain

Proram ini telah mendapat kerjasama oleh wakil HPA ( Herba Perawatan Al-Wahida ) yang mana mahir dalam cara perawatan Dianogsis dan perkenlan kepada Herba. Ia adalah secara percuma dan orang bakal merawati dari pasangan suami isteri yang Prof kasihi lagi dihormati.

Mereka adalah Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah buat. Lokoman dari Kuantan, Pahang Darul Makmur. Mereka adalah orang bertanggungjawab untuk membantu Program ini.


Setelah disemak dan telah dicadangkan :


Nama Program : Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan )

Tempat : 1-04, Blok E, Kuarters Kerajaan, bandar. Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang.
( Rumah Kediaman Prof Muslim )

Tarikh : 16 Februari 2008

Hari     : Sabtu

Masa     : 9.00 pagi sehingga 4.00 petang
             ( tentatif akan menyusul )




Untuk Makluman, Insya-Allaah, untuk sarapan dan makan tengahari akan disediakan oleh Tuan Rumah. Cuma soal penempatan bagi yang ingin bermalam diharap dapat memaklumkan terlebih awal khususnya bagi Muslimat. Ini memudahkan penganjur untuk menguruskannya. Yang Muslimin setakat tiada masalah, Insya-Allaah.


Baiklah setakat ini makluman ringkas dan sebarang pertanyaan atau penyertaan harap mendapat kerjasama. Amin.


Wassalam


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:13


Pada 11-02-08 12:50 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..


Nama Program : Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan )

Tempat : 1-04, Blok E, Kuarters Kerajaan, bandar. Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang.
( Rumah Kediaman Prof Muslim )

Tarikh : 16 Februari 2008

Hari     : Sabtu

Masa     : 9.00 pagi sehingga 4.00 petang
             ( tentatif akan menyusul )




Ada ronda-ronda Kuantan tak Mr Prof..



-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:17


Info Tambahan :

Program Perawatan Herba ( Pra JK Kuantan ) adalah satu permulaan secara berperingkat yang mana ianya ada program-program susulan. Ianya cuba mendapat kerjasama dengan pihak HPA sebagai langkah pertama.

Masih banyak lagi usaha yang ingin dilaksanakan seperti soal keselamatan iaitu dengan syarikat Insurans. Prof sedang mengeusahakan dengan merancang dengan aktivti secara tidak formal.

Semuanya menjurus kepada impian melaksanakan JK Kuantan ( Insya-Allaah ).

1. Bagi yang dapat hadir sila maklumkan.
2. Kiranya tidak dapat hadir akan dicadangkan program susulan mungkin bulan 3.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:20


Pada 11-02-08 14:13 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ada ronda-ronda Kuantan tak Mr Prof..



Tiada masalah kiranya ada yang hendak meronda, prof boleh aturkan tapi selepas tamat aktiviti. Ini mesti kes nak shopping ni...hehehe

Bereh boh ...Cik Presiden

:-D


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-02-08 16:03


Assalamualaikum
program ni lah CI....maybe you are of some help you can lend to prof...
but really...the time is near.... :berfikir:
sempat ke prof....Kenapa kita tak bagi sedikit ruangan masa yang lebih sesuai ye.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 16:49


Jangan bimbang bagi yang tidak dapat hadir. Ini langkah permulaan kecil cuma perlu datang. Sebabnya tidak formal macam JK yang sebenar. Cuma perlukan kehadiran.

Tiada yuran dan tiada agenda yang banyak. Malah dijangka ada tetamu dari Kuantan bukan warga Ukhwah yang ingin turut serta untuk bagi sokongan. Kiranya ada sahabat Ukhwah benar-benar ingin tetapi kebetulan pertembungan program lain. Prof akan aturkan Program susulan.

Ini bertujuan mengumpul dana untuk persediaan perlaksanaan JK Kuantan ( 2008 )

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 16:53


Pada 11-02-08 16:03 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
program ni lah CI....maybe you are of some help you can lend to prof...
but really...the time is near.... :berfikir:
sempat ke prof....Kenapa kita tak bagi sedikit ruangan masa yang lebih sesuai ye.....



Insya-Allaah, Indra. Jangan tidak datang, ye? Hafiz pun Prof minta datang. Antum berdua antara menjadi penggerak misi besar akan di Kuantan. 8-)


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-02-08 16:58


Assalamualaikum
saya boleh...tapi, yang ahli ukhwah yang lain ni...we will still go on with the date ye....??? CI bagaimana?? can giv your hand....?? join us...and get the picture about what we are going to do next...??? boleh ke...??



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 07:03


prof...erm bulan 7 ke lapan ke, tak ada buat program kat kwantan ke?..boleh lah ana join..inform ana k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 07:08


teman nak pergi Taman Teruntum, teman nak pergi Taman Teruntum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 08:52


salam...

hmmm... insyaAllah...
akan cuba menghadirkan diri walaupun lambat ( kot2 lah...)
(tiba-tiba banyak program clash lah pulak... uhuk uhuk uhuk)...

kalau ada apa-apa, jangan sesegan ek kabo kan... insyaAllah, akan diusahakan selagi termampu...

p/s: erkkk.. tak boleh bagi tangan... tangan2 ni penting untuk setiap masa... adess...
:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:16


Assalamualaikum

insyaAllah...ana boleh pergi...ana boleh itut...ee..
daeng nak pergi tmn teruntum ye...ana boleh tapi 20 sen dulu :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:35


nak itut juga..tapi saya tak ada transport senirik.. :berfikir: hurm bagaimana tu?


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:55


assalammua'alaikum semua sahabat-sahabat ukhwah sekalian...
uiishh,dah lama juga tak online...

mr. prof,ana nak tanya,ada tak cara lain untuk ke kuantan selain naik kenderaan sendiri..erm,komuter ada tak pergi kuantan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:15


erk, nak nek komuter...
kenapa tak cakap nak nek monorel saja... adess.. adess...

prof, boleh ismi jawabkan...??
rasanya kalau naik pangangkutan awam, yang paling bagus dengan bus lah agaknya..
kalau dari kl, puduraya/pekeliling... turun di terminal makmur kuantan... dan insyaAllah prof/kawan-kawan prof (tt agaknya) akan menjemput kalian di terminal...

harga tiket ke kuantan: :
kl (puduraya/pekeling - rm16.90
kajang - RM20
shah alam -RM19.8
kota bharu - Rm24
kole ganu - RM 15(lebih kurang)
sungai petani - RM42 (VIP) / RM40 (eknomi)
butterworth - RM 38 (lebih anda)
johor (segamat,jb,muar,mersing,p.gudang) - sekitar RM18-25
dari ipoh atau memana bahagian d perak, eidakla ismi tahu... tak penh p perak nek bus...
harga tiket dari tempat lain juga ismi tak berapa tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:17


kalau naik kreter sendiri, berapa jam ye? nampak macam jauh saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:35


sewa satu bus khas dari ukhwah.com     ... ada ok? senang tak payah susah2 fikir nak beli tiket bus ke, isik minyak kereta dan mutu... drebar bawa..boleh tidur....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 17:11


16 FEBRUARI 2008????

BURUNG HANTU_UM
Sorry... AKU KENA MASUK TAMAN NEGARA.....
TAK BOLEH IKUT....

LAGI PUN BAB-BAB HERBA-MERBA NI AKU DAH MUAK DAH...
AKU ADA KAWAN DI UPM, EN. TAJUDDIN ADA TAMAN HERBA.....

BAGI SESIAPA YANG NAK KENALI HERBA-MERBA NI...
KALIAN PERGI lah YEAAAA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 17:30


Terima kasih Cik Ismi ( bakal tenaga penggerak JK Kuantan2008 )

Prof minta maaf atas info ini. Cadangnya nakposting hariini tetapi meeting takhabis dan sibuk buat laporan.

Bagi yangmenaiki kenderaan sendiri akan keluar ikur EXIT Kuantan, LPT Pantai Timur. Ianyadah dekat dengan rumah Prof. Kalau dah sampai sana Prof dan sahabat lain akan tunggudi sana.


Begitu juga bagi yang naik bas express akan tiba di Terminal Makmur. Prof dan sahabat akan ambil kalian. Insya-Allaah.Tiada masalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 17:32


Pada 12-02-08 17:11 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

16 FEBRUARI 2008????

BURUNG HANTU_UM
Sorry... AKU KENA MASUK TAMAN NEGARA.....
TAK BOLEH IKUT....

LAGI PUN BAB-BAB HERBA-MERBA NI AKU DAH MUAK DAH...
AKU ADA KAWAN DI UPM, EN. TAJUDDIN ADA TAMAN HERBA.....

BAGI SESIAPA YANG NAK KENALI HERBA-MERBA NI...
KALIAN PERGI lah YEAAAA.....



Ada Prof tanya dengan Aiman...
Dia jawab: Aiman Tak Kisah


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 23:45


Pada 12-02-08 13:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kalau naik kreter sendiri, berapa jam ye? nampak macam jauh saja...


ismi rasa dalam 5-6 jam agaknya daeng...
kl-kntn dalam 3 jam...
lumut-kl dalam 2++ jam kan...??? ( yang ni daeng lagi tau agaknya...)

tapi ismi rasa, kalau nak releks sikit, baik nek bus.. cuma lenguh sikit saja dari naik kereta... tapi ahad cuti... tak mengapa agaknya... boleh bermastautin rumah prof... ( memandai saja si atikah ni promote... adess... adess..)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 11:59


salam alaik..
maaf ya prof.. ana tak dapat turun ke kuantan..
ana dah masukkan jadual kelendar hari tersebut untuk ke walimah
kak ismi_safiza..

insyaallah.. JK KUANTAN yang ditunggu-tunggu ana akan menyusul hehe.. doa ana dari kejauhan.. moga segala perjalanan program
berjalan dengan lancar..

wah.. daeng nak turun ek..
hati-hati drive ye.. ;-)

pada semua penggerak JK ni..
selamat melaksanakan mandat serta tugas dengan sebaiknye..
moga ada nilai di sisiNYA.. di atas segala yang dilakukan..
aminnnn...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-02-08 14:30


erm..tak boleh join..ada program.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 13-02-08 16:09


wah seronok tau belajar ni.betul,ana dah alami sendiri :)
alhmdllh,boleh lah diagnose sikit-sikit. kena buka buku smule ini. keh3.
tak dapat nak ikut,ada hal di sekolah lama.
semoga berjaya ya prof!

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 17:50


nampaknya teman tak dapat bertualang ke Kuantan, ada perkara penting yang ndak dilakukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 22:57


daeng tak dapat p ek...
tak mengapa... insyaAllah, JK yang lain ada... insyaAllah...

hmm.. prof, insyaAllah, buat masa ni najah85 akan join sekali...
ni tengah nak ajak najwamnor pula...

p/s: jom.. jom... jom ptik herba kat taman herba taman pertanian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 23:16


!!! QUOTE !!!

nampaknya teman tak dapat bertualang ke Kuantan, ada perkara penting yang ndak dilakukan


Sama laahh jugaakk.. Ampun.. Ampun.. Taklleeehhh maaaaiiii...
Adess!! Adess!! Tiru style ismi_atikah. Saya, sedang dalam
system development period... Tatkala kejauhan juga menjelma,
daku sirna di sini menjejak apa yang dimahu... AHH!! Tanpa
teruja kudiam sendiri... Huuhhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 01:43


nak tiru juga..ades..ades..ada namaku disebut rupanya..
patut lah tak kusyuk nak baca buku neh..rasa macam nak buka saja ukhwah..hehe
insyaAllah saya pergi menapak di IM nanti..
tapi pas habis program kat sini lah ye..
boleh buat sepah ke kat rumah prof nanti??

ps:ades..ades..karang kak tiqah piat telinga pula p buat sepah rumah org...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 09:55


hurm.. esok saya sabtu kerja.. huhu.. adess adess... :( (pinjam jugak)

dan jikalaupun sabtu cuti, masa untuk turun padang for PRU.. :P

so, apatah lagi lah nak dapat ke program pra JK kuantan.. huhu...

selamat menjayakan program, kepada sahabat2ku cik ismi dan TT... :)


p/s: saya suka pahang :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 16:21


!!! QUOTE !!!



pada semua penggerak JK ni..
selamat melaksanakan mandat serta tugas dengan sebaiknye..
moga ada nilai di sisiNYA.. di atas segala yang dilakukan..
aminnnn...




-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-02-08 20:34


assalamualaikum lama tak posting..wah ada jk kuantan..tapi sayang nya tak dapat pergi sebab dah ada kat kl sekarang ni.lagi pun sabtu kerja..kat kl bila lagi nak berJK

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 21:31


update yang bakal menghadirkan diri... insyaAllah....

1. prof dan 10 orang kekawan...
12. sayatetapsaya
13. asward_hafiz
14. mahyudin
15. najah85
16. najwa_mnor dan kawannya (seorang)
17. ismi_atikah

insyaAllah.. andai tiada aral melintang... semuanya akan hadir...

menurut perintah
ismi_atikah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 00:50


sowy sebab memang tak dapay nak join dengan kawan-kawan..maaf bebanyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 15:32


Pada 16-02-08 00:51 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-08 09:55 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: saya suka pahang :kelip:



ada maksud tersirat ni,kena buat badan kajian ni

huhuhu

suka pahang ke suka ...................?

ish


Immad pandainya dia nak usik syahidatul.. kena bagi makan herba ni.. hehe :sopan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 18:00


lepas ni blejh bukan JK Pahang yang besor lagi, macam penjelajahan ke Taman Negara Pahang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 18:00


entahnye kak hanan.. immad ni memang... huhuhu... :hammer:

:D

tilik tangan? oohh.. saya tahu.. daripada tapak tangan tu kita boleh tengok kita menghidapi sakit apa? yang tu ke? lepas itu tengok bola mata pun boleh tahu kita sakit apa... macam tu ye? huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 18:05


teman pun suka Pahang...
sebab Pahang banyak tempat alam semulejadi yang hebat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-02-08 22:10


Assalamualaikum

akhirnya tammat sudah PRA JK ni...alhamdulillah,semua berjalan lancar... :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 22:21


terlepas tarikh lah pula......tapi memang tak boleh pergi sebab kerja

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-02-08 22:28


Assalamualaikum

tak apa tak apa...lain kali lah pulak ek ayang2roses
:-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 07:07


Alhamdulillah...banyak manfaat yang saya terima dalam programm ni..
pengisian lebih banyak kepada rawatan diagnosis dan kaedah rawatan menggunakan produk herba daripada pengeluar produk halal..

apa yang paling menarik saya terima adalah tentang kepentingan menjaga produk halal..walaupun penerangan tidak banyak..tapi bila minda kita terbuka untuk menerima..ulasan yang sedikit pun menajadi begitu bermakna..

thanks untuk k.tiqah yang membawa saya kesana..hehehe..first jk nga uhkwah.com...

kepada yang tak dapat pergi semalam..jangan risau...menurut prof akan ada nanti program susulan yang lebih menarik..siap masuk hutan lagi,kaji sendiri jenis-jenis herba yang boleh digunakan...hehehe..betul ke proff????

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 10:07


alhamdulillah... usai sudah pra Jk kuantan semalam...

yang berkesempatan hadir sewaktu pra JK... alhamdulillah..


Penyampai : Makcik Nor dan peneman setianya... suami tersayang En. Razali
1. En. Mohd Izza -prof_muslim
2. musafir_alan
3. En. Mahyudin - mahyudin
4. En. Hafiz -asward_hafiz
5. En. Indra - sayatetapsaya
6. kawan prof (lupa nak tanya nama)
7. kawan prof (lupa nak tanya nama jugak)
8. kawan perempuan prof (lupa nama)
9. kak rahmah
10. Cik Najwa - najwa_mnor
11. Cik Robiatun - a_aliya
12. Cik Adawiah - login
13. Cik Nusaibah - najah85
14. Cik Hidayah - hidayah_nisa
15. Cik 'Atikah - ismi_atikah

serba sikit perjalanan majlis... uhuk uhuk...
(yang ni dari perjalanan majlis yang ismi alami....)

alhamdulillah,
~10.30am : majlis bermula.. waktu ni dah ada 2 muslimat, dan 7 org muslimin... tahniah juga untuk mahyudin yang menyampaikan diri awal ke rumah prof.. (hari jumaat malam dah bermusafir ke rumah prof). sessi dmulakan oleh tuan pengerusi majlis selaku pembantu penceramah(erkk... penceramah ke ek yang sesuai) prof_muslim... kira pembentangan slide dengan menggunakan TV flat screen yang bersaiz 32" agaknya...(lupa pula nak ukur)...
---menarik dan sungguh informatif pengisiannya... pengetahuan serba sedikit tentang latar belakang pengeluar, penyakit dan [email protected] simptom2 penyakit, dan sedikti tentang perubatan holistik..

~11.10am : Pembentangan slide selesai dan makcik Not memulakan sessi penerangan tentang perubatan holistik ni... (hebat jugak makcik nor... katanya, ramai dah dia cuba tologn org yang sakit dan yang ada tanda-tanda nak sakit) sekejap saja sessi penerangan, kami pun memulakan sessi tenung menenung... uhuk uhuk...

--- waktu sessi ni, pesakit pertama yang didiagnos adalah En. Mahyudin...
jenis2 yang dapat dikesan, bolehlah rujuk pesakit secara peribadi.. kuang kuang kuang..(Mahyudin paling semangat sekali.. baguss... baguss... bagus... tak rugi datang jejauh.. :bunga:.) memang menarik sangat cara makcik mendiagnosis... semangat betul ismi nak belajar... tak sabar.. tak sabar... :sopan: ouh, lupa pula. pesakit di diagnos dengan menggunakan tangan, mulut dan mata sebagai mediumnya...

----sekitar jam ini, 2 orang kawan prof (kak rahmah dan tak ingat nama) tiba... alhamdulillah, selamat sampai...
-----sekitar jam 12.40 juga Adik2 ismi seramai 4 org dari ump ni tiba(mereka ada program awal pagi)...
----- waktu ni juga ada makanan ringan disediakan... tapi ismi tak pasti apa, sebabnya tak dan nak menjengah... ikhwah saja yang duduk kat situ... adess... adess.. adess..

~1.10pm : prof dah lapar... kuang kuang kuang... jadi prof pun mengajak semua yang ada untuk bersantap... sedap lauk dia... ayam masak lemak cili padi (hmmm... betul ke ek.. tapi tak pedas) dengan ayam masak merah dengan ulam dengan air cola radix dengan aor sarsi radix dengan air masaklah tentunya... :terliur:sedaaapppnyaa... ouh, lupa pula.. kicap kipasudang sebotol...:sopan: usai makan, akhawat duduk depan saja... sebab habis makan lambat, jadi ikhwah dah tolong basuhkan pinggan yang terkumpul... adess... malu lah pula :malu:... ada anak dara yang rajin duduk basuh pinggan... ;-) anak sapalah tu... sejuk perut mamanya...:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 10:09


~2.00pm : kami solat zohor berjemaah diimami oleh imam besar rumah prof... En. sayatetapsaya... Alhamdulillah... usai solat... :kelip:

~2.45 pm : kami menyambung kembali acara larian pra JK kuantan ni... tapi, kali ni dimulakan dengan sessi taaruf.. sebabnya yang gbaru datang tu tak kenal... (sempit jugak promote ump ni...) sessi pembentangan slide semula kepada yang baru tiba terpaksa dipendekkan lantaran adik2 ismi ada program lagi petang tu...

~3.00 pm : sessi diagnosis dijalankan kepada mereka yang lewat tiba (sebelum makan tadi)... mengikut makcik Nor, diagnos hanya boleh dilakukan dalam tempoh 1-1 1/2 jam selepas makan... seronok jugak ek tulis2 nama penyakit ni... maklumla, dedolu nak jadi doktor, tapi belajar 'rajin' sangat...

~4.00 pm : alhamdulillah, segala aktiviti telah tamat. dan disambung kepada aktiviti beramah mesra dengan makcik nor dan kak ha oleh akhawat... tt, hafiz dan mahyudin beransur dulu, hantar mahyudin ke terminal makmur nak balik kl... kemudian musafir_alan dan kawan prof srg.... kemudian makcik Nor...

~5.15 pm : barulah ismi dan adik2 pulang, lantaran kereta lambat sampai... ada eksiden... innalillahiwainnalillahiroji'un... teruk sangat kereta tu... iskk... iskk... dah tak rupa kereta dah... sepjg jalan menginsafi diri... alhamdulillah, syukran ya Allah peringatan direct dariMu...
balik tu singgah pasar malam sat..... dan tiba di UMP sekitar jan 6.10 pm...

tidak lupa juga penyeri suasana kami pada pra jk ni.. adik Mohd Arif Hakimi, 11 Bulan yang tak tahu erti letih.. yang melayannya pula yang letih... ramai dah yang ada tokoh2 bapa mithali.. :sopan:
Kimi ni memang sangatlah aktif... uhuk uhuk... tapi comeyy... din dengan tt mungkin ada agaknya gambonya...
alhamdulillah... demikianlah perjalanan pra jk kuantan...


p/s:ada sesiapa yang nak menambahkan perisa, gula dan garam... sila sila kanlah ye...

p/s lagi: sesiapa yang snap gambar tu, jejemputla ek hantar... tak pun emailkan... ismi nak... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 11:23


ouh.. terlanjur kami berdiagnosis...
antara penyakit2 yang dapat dikesan..

erkk... nak sebut sensorang tak ingat lah pula dengan betul.. lagipun tak ada kebenaran... sekali tertuka2 pula...buat naya saja.. ismi buat keseluruhan lah ek..
hampir keseluruhan mengalami stress,
tanda awal tiroid...
angin dalam badan...
usus kotor...
usus luka
tanda awal gula dalam darah...
kolesterol pada jantung...
resdung lua...
masalah peparu..
tanda-tanda awal buasir...
air kurang dalam badan
masalah saraf..
masalah pada ginjal...
gangguan...


tu saja yang ismi ingat buat masa ni...
mungkin ada yang nak menambah....
mohle kita jaga kesihatan dengan cara yang betul...

uhuk uhuk uhuk.. sihat.. sihat... sihat.... adess...

6 aset manusia

1. nyawa
2. aqidah
3. akal
4. zuriat
5. harta
6. kesihatan

hmmm... ambil dari slide prof...

kopi radix... mai secawan... uhuk uhuk.. kopi... kopi... kopi....

p/s: peringatan.. ismi bukan setiausaha... hanya membantu prof saja...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 14:20


dengan ini saya menyokong...minit mesyuarat di atas..kekeke

yang dapat disimpulkan....diagnosis ini dapat detect tanda-tanda awal penyakit2 seperti tiroid, jantung, stroke dll..kalau p hospital doktor hanya dapat check penyakit yang dah kronik..

InsyaAllah kalau dapat kesan tanda-tanda awal senang sikit nak berubat...

satu hadis, daripada Usamah bin Syuraik menjelaskan bahawa segolongan orang Arab pernah bertanya kepada Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam, kata mereka:

"Wahai Rasulullah adakah kami boleh berubat? Baginda menjawab: "Berubatlah kamu, kerana Allah ‘azza wajalla tidak menjadikan penyakit melainkan Dia menjadikan ubatnya, melainkan satu jenis penyakit, iaitu sakit tua."
(Hadis riwayat Abu Daud)

yang ditekankan lagi...pasal unsur2 haram dalam ubat..
Imam Bukhari pula ada menyebutkan dalam shahihnya daripada Ibnu Mas‘ud
mengatakan, “Tidak dijadikan penawar daripada benda yang haram”. maksudnya bahawa setiap sakit itu ada penawarnya cuma manusia saja belum menemuinya dan penawar itu tidak pernah Allah jadikan daripada perkara yang haram.

dr penerangan prof tu...HPA ni dijamin bukan dr unsur2 yang haram...
pesanan saya hati-hati memilih produk sebab logo halal boleh dibeli

ps: kak tiqah..bukan mai secawan lah..mai sepeket..kekeke..tapi smalam dapat 2paket kopi radix..terima kasih prof

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 14:57


salam alaik..
aiwah.. laju..cepat.tangkas lagi pantas bagi report...

alfun mabruk pada TEAM PELAKsana JK pra kuantan..
lepas ni ismi boleh urut kak ye..eheheh..

pada yang hadir.. syukran diucapkan..
moga segala ilmu yang antum belajar.. dapat diaplikasikan
pada ahli keluarga.. sahabat handai. jiran-jiran
dan seantero masyarakat...

so, guna lah produk ISLAM..
siapa lagi yang ni sokong produk ISLAM kalau bukan KITA !!

banyak khasiatnya minum kopi radix.. dan semua yang dikeluarkan oleh HPA.

** prof.. ana nak kopi radix Se Kotak..hihii..

jumpa di JK KUANTAN..
insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 10:48


Assalamualaikum...

syukran ismi_atikah atas laporan yang lngkp...huhu..

memandangkan en. daeng tak ada...nmpaknya tak ada cameramen lah....hehe...gambo2 yang ana tgkp pun tak banyak...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 10:51


Prof....terima ksih yang tak trhingga atas penginapan satu mlm...halal kan makan mnium ye....huhu..berbaloi juga kalau datang jauh dan penginapan free...makan pun free....:D....ish...nak free saja....:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:53


.. Salam UKhwah & Salam Bicara

Alhamdulillah, dengan izin Allaah Taala dan juga selawatkepada Junjungan Besar nabi Muhammad s.a.w serta para sahabat.

Bersama melafazkan syukur kepada Maha Pencipta Seluruh Alam ini kerana masih diberi peluang untuk Prof memberitahu kepada semua warga Ukhwah.com mengenai satu aktiviti ringkas telah dilaksanakan dengan lancar iaitu Program Perawatan Herba (Pra JK Kuantan) dan bukannya JK Kuantan ( pernah cadang dulu tapi tertangguh ). Insya-Allaah aktiviti ini dilaksanakan secara tidak rasmi atau formal dalam satu hari sahaja.

Pengisian yang telah Prof buat pengisian :

1. Pengenalan Syarikat
2. Kaedah Rawatan Dagnosis
2. Keajaiban Herba
3. Mengenali Produk Halal & Meninggalkan Produk Yang Haram
4. Lain-Lain

Proram ini telah mendapat kerjasama oleh wakil HPA ( Herba Perawatan Al-Wahida ) yang mana mahir dalam cara perawatan Dianogsis dan perkenalan kepada Herba. Ia

Mereka adalah Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah buat. Lokoman dari Kuantan, Pahang Darul Makmur. Mereka adalah orang bertanggungjawab untuk membantu Program ini.

Boleh panggil Kak Nor @ Makcik Nor......... hehehe


Laporan penuh tak sempat Prof nak sediakan lagi. Sebab kepenatan dan ikuti taklimat serta mesyuarat dengan HPA pada hari Ahad pula. Dengan hati gembira sambutan serta sokongan semua sahabat sama ada dari Ukhwahdan teman sepejabat pun ada. Alhamdulillah

Untuk kedatangan prof perkemaskan sedikit. Cik Ismi macampembantu JK semalam. Syukran Cik Ismi

Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah buat. Lokoman

1. En. Mohd Izza - Prof_Muslim
2. En. Azlan - musafir_alan
3. En. Mahyudin - mahyudin
4. En. Hafiz - asward_hafiz
5. En. Indra - sayatetapsaya
6. En. Zu Fadzli - Zoe_Hyper
7. En. Zam
8. Cik Nor Hidayah ( Pegawai JKR )
9. Cik Rahmah ( Pegawai JKR )
10. Cik Najwa - najwa_mnor
11. Cik Robiatun - a_aliya
12. Cik Adawiah - login
13. Cik Nusaibah - najah85
14. Cik Hidayah - hidayah_nisa
15. Cik 'Atikah - ismi_atikah
16. En. Faudzi Muda & isteri (Kak Ha) & anak ( Mohd Arif Hakimi )
18. En. Hassan ( abang kepada En. Faudzi )
19. pun. Shafida & suami ( Zul ) & anak ( Zafirah )



Baiklah setakat ini makluman ringkas dan segala kekurangan serta kelemahan Prof minta maaf. Semoga untuk akan datang dapat sama-samaditingkatkan. Amin.

Impian........JK Kuantan 2008


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:57


Pada 15-02-08 20:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum lama tak posting..wah ada jk kuantan..tapi sayang nya tak dapat pergi sebab dah ada kat kl sekarang ni.lagi pun sabtu kerja..kat kl bila lagi nak berJK



Wah ...izdham lama kita tak jumpa. Insya-Allaah akan ada JK Kuantan......


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:58


Pada 16-02-08 18:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman pun suka Pahang...
sebab Pahang banyak tempat alam semulejadi yang hebat...



Daeng, nanti akan datang Prof akan bawa anta masuk Taman Pertanian. mesti menarik untuk ambil macam-macam gambar...dan Taman Negara pun Insya-Allaah


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 13:43


Posting pada: 11-02-08 12:50


.. Salam UKhwah & Salam Bicara buat kali seterusnya...

Alhamdulillah, dengan izin Allaah Taala dalamkesibukanmenghadapi pilihanraya..yang ke-12. JK Ukhwah juga tetap berjalan dalam aura semangat perjuangan.Insya-Allaah


Untuk laporan terkini Prof dan sahabat Ukhwah Pahang sedang mengaturkan program susulan dan sedang peringkat kerjsama Kelab Jati HPA untuk mengadakan program yang lebih mantap.


Pada peringkat cadangan disemak dan telah dicadangkan dahulu:


Nama Program :

     Program Pekampungan & Perawatan Herba
     ( Pra JK Kuantan 2008 )


Tempat :

     Taman Pertanian, Bandar Indera Mahkkota


Tarikh : 22 Mac 2008



Hari     : Sabtu hingga Ahad


Agenda:

        1. Perawatan
        2. Usrah & Taaruf
        3. LDK
        4. Sessi Soal Jawab
        5. Tayangan
        6. BBQ
        7. Serta Lain-lain

Datang ke tempat ini kita akan berkhemah dan merasai suasana alam sekitar. Nyaman




Untuk Makluman, Insya-Allaah, untuk setakat ini cuma info awal sahaja. Kiranya cadangan ini mendapat maklumbalas serta sokongan. Ianya akandirealisasikan. Insya-Allaah.


Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 13:57


Insyaallah...prof..

ana tak sure boleh datang sebab time tu tengah mggu exam...nanti ana check jdual balik.rasa2 nya studnt uia pun tengah exam mood time tu....:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 14:50


wah, ni yang teman nanti2kan ni...
InsyaAllah kalau kelapangan teman joint sekali, dan teman memang nak join pun... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 15:03


Pada 18-02-08 12:53 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

.. Salam UKhwah & Salam Bicara

Alhamdulillah, dengan izin Allaah Taala dan juga selawatkepada Junjungan Besar nabi Muhammad s.a.w serta para sahabat.

Bersama melafazkan syukur kepada Maha Pencipta Seluruh Alam ini kerana masih diberi peluang untuk Prof memberitahu kepada semua warga Ukhwah.com mengenai satu aktiviti ringkas telah dilaksanakan dengan lancar iaitu Program Perawatan Herba (Pra JK Kuantan) dan bukannya JK Kuantan ( pernah cadang dulu tapi tertangguh ). Insya-Allaah aktiviti ini dilaksanakan secara tidak rasmi atau formal dalam satu hari sahaja.


Pengisian yang telah Prof buat pengisian :

1. Pengenalan Syarikat
2. Kaedah Rawatan Dagnosis
2. Keajaiban Herba
3. Mengenali Produk Halal & Meninggalkan Produk Yang Haram
4. Lain-Lain

Proram ini telah mendapat kerjasama oleh wakil HPA ( Herba Perawatan Al-Wahida ) yang mana mahir dalam cara perawatan Dianogsis dan perkenalan kepada Herba. Ia

Mereka adalah Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah buat. Lokoman dari Kuantan, Pahang Darul Makmur. Mereka adalah orang bertanggungjawab untuk membantu Program ini.

Boleh panggil Kak Nor @ Makcik Nor......... hehehe


Laporan penuh tak sempat Prof nak sediakan lagi. Sebab kepenatan dan ikuti taklimat serta mesyuarat dengan HPA pada hari Ahad pula. Dengan hati gembira sambutan serta sokongan semua sahabat sama ada dari Ukhwahdan teman sepejabat pun ada. Alhamdulillah

Untuk kedatangan prof perkemaskan sedikit. Cik Ismi macampembantu JK semalam. Syukran Cik Ismi

Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah buat. Lokoman

1. En. Mohd Izza - Prof_Muslim
2. En. Azlan - musafir_alan
3. En. Mahyudin - mahyudin
4. En. Hafiz - asward_hafiz
5. En. Indra - sayatetapsaya
6. En. Zu Fadzli - Zoe_Hyper
7. En. Zam
8. Cik Nor Hidayah ( Pegawai JKR )
9. Cik Rahmah ( Pegawai JKR )
10. Cik Najwa - najwa_mnor
11. Cik Robiatun - a_aliya
12. Cik Adawiah - login
13. Cik Nusaibah - najah85
14. Cik Hidayah - hidayah_nisa
15. Cik 'Atikah - ismi_atikah
16. En. Faudzi Muda & isteri (Kak Ha) & anak ( Mohd Arif Hakimi )
18. En. Hassan ( abang kepada En. Faudzi )
19. pun. Shafida & suami ( Zul ) & anak ( Zafirah )



Baiklah setakat ini makluman ringkas dan segala kekurangan serta kelemahan Prof minta maaf. Semoga untuk akan datang dapat sama-samaditingkatkan. Amin.

Impian........JK Kuantan 2008

di sini...ana ada selitkan beberapa kenagan masa pra-jk kuantan.maaf....gambar ni ana ambil masa hari sbtu saja...tak dapat ambil masa hari ahad...sebab kena balik awal... :sopan:

/

/
handsome man wanted!!!....:-D

/
En. Razali bin Tawang & pun. Nor Jeriah

/
tau tak berapa umur adik ni?...11 bulan!!...Kenapa,tak percaya...

/

/
antara product2 HPA

/

/
ehh....kak nor ni tengah titik tangan org ke..???...:-D

/
anak truna siapa lah ni ye?....rajinnye...:lol: :lol:

/

/

/

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 19:12


huhuh....sorry prof..

ana tak reti sangat lah nak upload gambar...huhu...ni baru nak belajaq

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 20:15


Terima kasih Mahyuddin.. akhirnya gambar program ada juga...
Tetapi mana Prof tak ada ....,huhuhu

Hakimi juga jadi tumpuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 20:53


cantik juga rumah Prof Muslim...
luas juga anjung dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 17:30


salam alaik..
ila mahyudin..
mohon posting all gambar dalam email kak..
kak nak masukkan dalam fotopages ukhwahevents..

email kak..

[email protected]

[email protected]

syukran jiddan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 16:28


Kalau pergi hari tu mungkin boleh ajak Prof mandi dekat laut china selatan... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 14:32


Cuma seorang lagi Shida.    


Rasanya Indra ( sayatetapsaya ) dan Asward Hafiz yang ada juga ambil gambar. Mana Indra ...mari letak gambar sekali....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-02-08 14:50


Assalamualaikum
gambar telah dipasskan kepada kak shida...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 15:20


Boleh juga sharing kat posting juga. Senang nak tengok.... Hmm...Lain kali kena CCTV pulak..hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-02-08 16:58


Assalamualaikum











Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-02-08 21:52


Assalamualaikum











Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 22:20


masa tengah check tangan tuu..perasaan ku diganggu kak tiqah...kekeke..
ada bakat jadi nurse lah kak tiqah

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 00:01


Pada 27-02-08 22:20 , najwa_mnor posting:

!!! QUOTE !!!

masa tengah check tangan tuu..perasaan ku diganggu kak tiqah...kekeke..
ada bakat jadi nurse lah kak tiqah


hepp.. hep... :jangan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 09:35


salam alaik..
mohom kepada peMOsting gambar..
kecilkan gambar yang diposting..
rESIze yaa..

syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-03-08 09:39


Assalamualaikum
kak shida..gambar tu besar sangat ke...?? :berfikir: saya dah cuba resize ke saiz yang lebih sesuai agar dia tak menyebabkan ruler bawah tu keluar....dan fit² supaya ia jelas....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 12:44


sts.. boleh saja lagi.. kecilkan..
erm.. tak apa.. selagi tidak menganggu perjalanan lalu lintas
dalam ukhwah.com ni.. dibenarkan..

ok.. syukran atas gambar-gambar tersebut.. =)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 13:24


:) seronok tengok semuanya...

tapi, part rawatan ni memang saya selalu gabra.. kat mana-mana pun..Kalau boleh memang nak elakkan rawatan terang-terangan.. takut semua org tau..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154778 saat. Lajunya....