Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 6 hari yang lalu
skater: 8 hari yang lalu
HIKAL: 27 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: cuba jawab


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» cuba jawab

Please Mendaftar To Post


Oleh cuba jawab

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 10:38


:welcome:
Assalamualaikum
:-D chu ada teka teki nak tanya...binatang apa yang bila kita tengok macam warak tapi a
seksi sebenarnya???? erm jawab lah :-D :-D


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 12:34


ehem6...nak jawab ini...
bismillahirrahmanirrahim...
jannah tau...kambing kan...hehehe
betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-02-08 12:54


Assalamualaikum
di manakah keseksiannya itu ye...... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-02-08 12:55


Kenapa mesti kambing? sungguh pelik sekali... :berfikir:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 12:56


Pada 06-02-08 12:34 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

ehem6...nak jawab ini...
bismillahirrahmanirrahim...
jannah tau...kambing kan...hehehe
betul tak??


:cry: :cry: macamna boleh tahu..... :malu: :malu: hehe yelah


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 12:58


Pada 06-02-08 12:55 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa mesti kambing? sungguh pelik sekali... :berfikir:


sebab kambing kan ada janggut so ia menampakkan kewarakannya then ia dikatakan seksi even ada janggut pun tapi ia tetap tak pakai seluar...hehe :lucu: :lucu:


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-02-08 13:00


Pada 06-02-08 12:58 , achuyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-08 12:55 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa mesti kambing? sungguh pelik sekali... :berfikir:


sebab kambing kan ada janggut so ia menampakkan kewarakannya then ia dikatakan seksi even ada janggut pun tapi ia tetap tak pakai seluar...hehe :lucu: :lucu:



kalau ada janggut tu dikira warak ke? mungkinlah, sebab binatang lain mana ada bela janggut kan? :lucu:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 13:12


yup betul tu...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 13:45


ana rasa kambing tu pun tak nak bela janggut. dia dah banyak kali cuba pegang pisau cukur tapi tak boleh. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 14:14


Pada 06-02-08 13:45 , Al-Fadhil posting:

!!! QUOTE !!!

ana rasa kambing tu pun tak nak bela janggut. dia dah banyak kali cuba pegang pisau cukur tapi tak boleh. hehe..


erm :berfikir: kambing tak takut pisau erk??


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 16:43


assalamualaikum...

achuyah...tau tak macam mana jannah tau jwpnnya kmbng...
hehehe...actually jannah pernah dapat 1 mesej
pasal kambng dengan ayam gaduh...
yang kambing marah kat ayam sebab jalan tak pakai kasut...
kaki ayam saja kan...
lepas itu ayam marah ka balik...
yang engkau kmbing nampak saja warak...
janggut panjang bukan main tapi tak pakai sluar...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 12:17


Pada 09-02-08 16:43 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

achuyah...tau tak macam mana jannah tau jwpnnya kmbng...
hehehe...actually jannah pernah dapat 1 mesej
pasal kambng dengan ayam gaduh...
yang kambing marah kat ayam sebab jalan tak pakai kasut...
kaki ayam saja kan...
lepas itu ayam marah ka balik...
yang engkau kmbing nampak saja warak...
janggut panjang bukan main tapi tak pakai sluar...hehehehe


wasalam.haha...erm lawak betul cerita tu jannah...anyway thankz sebab bagi respon soalan tu....


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 13:01


achuyah bglg teka teki ana nak try jawap ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 11:22


Pada 13-02-08 13:01 , lieynnakkpb posting:

!!! QUOTE !!!

achuyah bglg teka teki ana nak try jawap ni.....



Assalamualaikum....
ai....org dah habis jawab dah pun...dia baru nak suruh org bagi teka tki ek...
jwab ini...
ada seorang hamba Allah ini...dia nak main teka teki...
tapi orang dah pun siap main...dah ada jwpan pun...
siapa hamba Allah itu...(soalan bagi pihak achuyah ;-)


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 15:33


lah dah ada jawapan ke..baru saja nak jawab hik hik...
sebenarnya jannahnobel dah tolong jwabkn untuk ana... hikhikhik...
jangan marahye jannahnobel..
adess

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 15:36


Kalau kambing nampak warak tapi seksi tak mengapa juga sebab kambing binatang. Binatang pun tetap TAAT KEPADA ALLAH.

Tapi MANUSIA yang pelik sikit.

Pakai elok, perangai seksi. contoh?

Jadi menteri itu ini,
Penuh dengan kontroversi,
Dari rakaman video hingga ke 3gp,
semua ada dan lengkap sekali

Ingin jadi model masyarakat,
Teapi hiduop sendiri penuh terjerat,
KE sana sini hanya demi pangkat,
Apa Allah suruh dan nabi pesan tak pernah diingat


AYUH! ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

nams
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10550
Posting: 21
Dari: Kuala Kangsar, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 12:04


hehe,lawak lah...tak lah tau slma ni kambg 2 warak,hehe nt kalau tsrempak kambg tsenyum saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For namsProfil   Hantar PM kepada nams   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-08 12:21


adeiii....fikir punya fikir rupernyer kambing..sabor saja lah..xper2..sesiapa yang ada teka teki lagi sila2 lah ye..sekali skala macam budak-budak kan..heheh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 12:41


Pada 06-02-08 12:58 , achuyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-08 12:55 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa mesti kambing? sungguh pelik sekali... :berfikir:


sebab kambing kan ada janggut so ia menampakkan kewarakannya then ia dikatakan seksi even ada janggut pun tapi ia tetap tak pakai seluar...hehe :lucu: :lucu:



:lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 14:53


assalamualaikum
tma ksih sebab bagi respon kat tka tki tu....chu bnarnya tak sempat nak jenguk ukhwah sebab bzzz sikit sekarang ni...kenapa pun syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 14:56


sory salah taip..apa pun syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

nor_2118
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22238
Posting: 66
Dari: seberang perai

Pahang  


posticon Posting pada: 03-04-08 15:58


siapa nak main teka teki lagi...saya ada treka teki ni...cepat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_2118Profil   Hantar PM kepada nor_2118   Quote dan BalasQuote

nor_2118
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22238
Posting: 66
Dari: seberang perai

Pahang  


posticon Posting pada: 03-04-08 15:58


benda apa yang mengejar xberlari dan benda yang dikejar pun xberlari..hahhaa..cpat222

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_2118Profil   Hantar PM kepada nor_2118   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 21:49


pernah dengar teka teki ni.. tapi org dah jawab... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-08 22:05


salam....

hmmmm...nak cuba jwab boleh...kipas agaknya...dok kjar2 tak pernah dapat pun..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107198 saat. Lajunya....