Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 8 jam, 24 minit yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Tahun Melawat Johor 2003


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Tahun Melawat Johor 2003

Please Mendaftar To Post


Oleh Tahun Melawat Johor 2003

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-03 23:04


Assalamualaikum...mai lah sahabat2 semua melawat negeri Johor...!!! Banyak tempat bersejarah dan baru untuk kawan2 lawati..sesambil tu boleh lah melihat keindahan dan kebesaran ciptaan Yang Maha Esa..Luangkanlah masa ek...!!!

wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 02:28


hurul salu gak pi johor..hurul salu pi komtar ke kotaraya ke larkin ke angsana ke dan banyak lagi tuk shopping,hihik..hmm hurul nak jugak pi tempat2 menarik di johor tuh..hurul penah pi batu pahat je sebab ada wet world..hihik..so sahabatku ape lagi tempat yang menarik kat johor tuh? citer lah skit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 02:34


Assalamualaikum....
isk...ana dah lama dah tak gi saner...dah dekat 7 tahun dah....terase gak nak gi saner....buatla JK ker...leh ana gi....hehehe ...


wassalam..

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 09:32


assalamu'alaikum..

terkene nya SARS nanti, camner ??
ehehe.. dekat ngan Singapura tue..
balik jer drpd JK nanti, sumer kene gi jumpa doktor..


-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 10:31


Assalamualaikum...

ha...ana lupa plak nak tanya pasal hal tu..SARS kat saner dah ok ke blum?? bila dah ok jemputlah ana gi Johor nanti...k!

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

zofir_wajdi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 13
Posting: 26
Dari: Perak Bumi Bertuah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 10:46


Assalamualaikum
Saya pernah pergi ke johor, sarawak, kajang dan perak . Dekat johor pun best jugok tapi sarawak lagi..best

Bookmark and Share

    


  Member Information For zofir_wajdiProfil   Hantar PM kepada zofir_wajdi   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 12:14


ana pun sama macam zam_rizal dah 7 tahun tak gi johor..dulu ana pernah gi berkelah dan mandi-manda kat Gunung Ledang,,,..best gak..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 13:21


rajin-rajinlah ke johor.......best ape....... qaulah_atrah macam mengutuk jer....... tak per jangan risau......... dah ok dah.........

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:16


qaulah tak mengutuk..
jgnlah salah sangka ya..
eheh..

lawak jer..

johor pun, dlm Malaysia jugak..


jgn salah sangka lagi yer..
maaflah, kalau terase hati..

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 04:39


ish qaulah ni...hurul yang dok kat s'pore ni masih alhamdulillah sihat walafiat...dun worry k? hurul yakin pada selawat syifa dan bacaan salamun qaulan min rabbirrahim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-03 13:39


assalamualaikum...sori lah lama tak online..bz sket...SARS rasanya kat Jb ni setakat ni alhamdulillah...takde yang serius sangat..Johor banyak tempat menarik...nak mendaki gunung??Johor ada gunung lagenda iaitu gunung ledang...nak bermandi manda di pantai..pergh banyak pantai dari barat ke timur Johor ada pantai yang mempersonakan...pulau2 termasuk lah yang terbaru nanti...pulau batu putih kot!!!(he he he)..nak masuk hutan???Taman Negara Endau Rompin ada, Bekok ada...waterfalls ada..shopping??? di tangkak leh dapat kain murah2...!!! banyak lagik sebenarnya...

okey...
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

intansumaiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 292
Posting: 3

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-03 16:09


salam,

bagus idea tu. Talking about Gunung Ledang?.....ada tak sesiapa tahu di sana ade ke disediakan rumah tumpangan?....surau?....dan berapa agaknye kosnye?...Rasanya teringin juga ke sana

wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For intansumaiyahProfil   Hantar PM kepada intansumaiyah   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 17:41


mari lawat johor tahun nie ..........

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 18:37


mari........mari.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 22:42


as'kum...ana nak promote batu pahat ni.... di batu pahat skrg ni...sedang dlm proses membina dan mencantikkan BP walk...ala2 'bintang walk'. kira 'happening' klau malam hari. lebih2 lagi 'fountain' depan balai polis tu,hampir setiap mlm nampak meriah. di sini jugak ada tempat bersejarah, contohnya 'perigi batu pahat' di pantai 'minyak beku'.tempat paling terkenal adalah 'air hitam' kerana banyak barangan tembikar di sini. di area parit raja juga terletak pusat pengajian yg semakin terkenal iaitu KuiTTHO..

erm... camner?ada sesiapa nak lawat batu pahat tak??satu lagi,unik nyer di batu pahat ni kerana terdapat replika 'berbentuk batu yg sedang dipahat. replika ini seolah2 tergantung..klau tak caya, jom gi batu pahat nengok..

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 00:45


mane tempat best kat johor ek....
ana duk kt tangkak...kain je byk.. ...
jomla..kita ramai2 pi lawat johor..
xnak wat jk kat johor ker...

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-03 23:53


Johor.... Segalanya Bermula disini....!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-03 00:30


Mai..Mai..Mai kita gi Johor!!!! Sure Heboh !!Sure Best!!!! Sure Menggamit Sanubari!!!!! Mai!! Mai!!

Cuti-cuti Malaysia di Johor!!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 12-06-03 23:05


assalammualaikum....

ermmm jomla reramai gi johor.walaupun saya tak dekat johor tapi nak juga promote johor...majujohor....

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 12-06-03 23:05


assalammualaikum....

ermmm jomla reramai gi johor.walaupun saya tak dekat johor tapi nak juga promote johor...majujohor....

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 12-06-03 23:05


assalammualaikum....

ermmm jomla reramai gi johor.walaupun saya tak dekat johor tapi nak juga promote johor...majujohor....

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 23:28


w'salam..

"Johor Negeriku"..hmm..byk gak tempat yg best2 kat johor tu..ade Kota Tinggi,pantai Mersing,Desaru....Jom pi Johor!!

wassalam..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-03 03:29


Kat Gunung Ledang tue.. setahu ana, masa camping reramai .. diorg ader sediakan surau masa kat mula2 masuk(gate) pastue dlm tue ader chalet, terpulang laa nak yg mewah or yg ala2 pondok tumpang b'teduh.. biasanyer org akan b'khemah .. bayaran masuk kalau x silap sorang rm1.50 jer kott.. lama x pegi nie.. gian gak nak pekena kesejukan air terjun.. parking keta rm2.. kalau b'khemah lain cerita.. kena tanya ranger b'tugas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 01:40


Salam alaik..
Ana selalu lawat johor sebab mak saudara ana tinggal kat sana.Dalam banyak - banyak daerah kat johor cuma satu tempat sahaja ana belum sampai iaitu kat Jb.Insya-allah kalau ada kesempatan sampailah ana kat sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

SiCantikManis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1472
Posting: 27
Dari: Ntah lah!!!

egypt  


posticon Posting pada: 13-07-03 02:05


hehe.meh la lawat.lorr dah takder SARS la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiCantikManisProfil   Hantar PM kepada SiCantikManis   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 01-08-03 00:44


jom..kepada yang berkelapangan tu..marilah ke JOhor..lepas Johor leh singgah Melaka..!!! Melaka ngan Johor ni banyak hubungan sejarahnya..best bila ingat sejarah dulu..sebab dengan sejarah lalu kita bleh muhasabah diri kita...selain menikmati kebesaran ILLAHI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 01-08-03 02:03


lorr jomla lawat jhr.lawat jhr jangan lupe mai umah hehe

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-04 20:45


...
Pulau-pulau di Johor sedia dikunjungi menjanjikan ketenangan dan keindahan semulajadi..

[ Posting ini telah di edit oleh: sahabatku pada 2004-09-12 20:45 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-09-04 18:17



Nak tahu tempat paling bersejarah kat Johor ni..? Mari la ke UTM. Hik...hik... Mari melawat UTM yang best nih... Saya sambut semua


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-04 01:29



saya pernah bercamping di Hutan Rekreasi UTM bawak budak2 sekolah kan...kem motivasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 01:45


minggu depan nak pegi tangkak....teman mak shopping..he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106887 saat. Lajunya....