Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: dulu cinta, sekarang dah tak..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» dulu cinta, sekarang dah tak..

Please Mendaftar To Post


Oleh dulu cinta, sekarang dah tak..

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 12:43


assalamualaikum..:P :P

heheh buang tebiat pulak rasanya buka topik ni. ana nak minta antum kongsikan tentang ada tak orang yang pernah antum cinta suka tapi tak pernah bagitahu siapa-siapa..kiranya antum pendamkan saja di lubuk hati dalam-ldalam..masa tu langsung tak berani nak luahkan..tapi sekarang,bila diingat2kan balik orang tu, langsung tak ada rasa apa-apa pun..malah hairan sendiri macam mana masa tu boleh jatuh cinta atau suka kat orang tu... :sopan: :sopan:

lebih lucu, sekarang ni boleh saja antum ceritakan kat sapa-sapa pasal antum pernah sukakan atau cinta orang tu tanpa segan atau malu2..
kalau antum tak kisah, boleh lah bagitahu nama nya sekali,tempat masa dan ketika dan cerita sebab2 antum suka kat orang tu dulu..dan sekarang Kenapa prasaan tu dah hilang..

:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:06


waa'laikumussalam wrt wamaghfirah... :)

huhuhu... boleh agaknya nak share...hehehe.. ;)

imam hafiz masjid negara.. yang dulu...
paling suka bila dia baca surah RAHMAN. menusuk betul rasa. suka yang teramat. sampai terbayang bestnya kalau dia yang sentiasa imamkan solat...hmm.. fitnah dah ni,ish....

ringkas ayat, alhamdulillah perkahwinan yang di 'arrangekan' ini akhirnya menemukan ana dengan ustaz F ana sendiri. alhamdulillah, hampir serupa lah dengan 'ustaz f' tu.tapi itu semua tak penting SEBAB sebenar hakikatnya suka kat 'ustaz f masjid negara' sebab tertawan dengan cara dia baca surah RAHMAN saja.. dan suami ana kini juga gemar membaca surah itu dalam solat...

kiranya chenta ini masih tak beralih arah... cuma beralih org sahaja.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:06


hm...untuk apa ye?? apa motifnya kalau kita critakan semua ni?? maaf,hanya nak minta pnjelasan...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:09


.. kepada Shah Rukh Khan "u" tetap hemsem macam dulu-dulu:malu:.. "i" sayang "u" lah:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:11


Pada 29-01-08 13:06 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

hm...untuk apa ye?? apa motifnya kalau kita critakan semua ni?? maaf,hanya nak minta pnjelasan...:-)


boleh lah kongsi tentang sifat2 dan perwatakan individu yang pernah kita suka atau jatuh cinta... dan hakikatnya persaan manusia memang boleh berubah-ubah mengikut masa dan keadaan.. dan kesimpulannya hanya cinta ALLAH yang kekal abadi.. :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:14


mumkin topik ni sesuai di laman yang majoritinya orang-orang dah berkahwin sahaja...

kalau kat sini, takkan mumkin adik2 ni nak cerita kisah pakwe lama, balak baru, tukun lama, tukun tiruan pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:19


tak semestinya nurkamar... apa-apa dan siapa2 pun boleh..terpulang lah pada bagaimana persepsi kita sendiri yang menceritakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:20


tak mengapalah .. sekadar pandangan peribadi ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:22


Pada 29-01-08 13:14 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

mumkin topik ni sesuai di laman yang majoritinya orang-orang dah berkahwin sahaja...

kalau kat sini, takkan mumkin adik2 ni nak cerita kisah pakwe lama, balak baru, tukun lama, tukun tiruan pula...


ye betul tu...kalau nak cerita kisah yang macam tu rasa macam sia-sia pula..iyalah, buatpe kita nak kongsi kisah yang xsepatutnya kita cerita..lagipun semua ni hanya mainan 'hati'...maafkan ana ye..hanya pendapat..:-)

betul, lebih baik buka topik ni hanya untuk mereka yang dah berkawin saja..kongsi tngkahlaku suami/isteri mesej yang dapat beri pngajaran pada semua..

biarlah semuanya secara berhikmah..:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 15:50


Pada 29-01-08 12:43 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..:P :P

heheh buang tebiat pulak rasanya buka topik ni. ana nak minta antum kongsikan tentang ada tak orang yang pernah antum cinta suka tapi tak pernah bagitahu siapa-siapa..kiranya antum pendamkan saja di lubuk hati dalam-ldalam..masa tu langsung tak berani nak luahkan..tapi sekarang,bila diingat2kan balik orang tu, langsung tak ada rasa apa-apa pun..malah hairan sendiri macam mana masa tu boleh jatuh cinta atau suka kat orang tu... :sopan: :sopan:

lebih lucu, sekarang ni boleh saja antum ceritakan kat sapa-sapa pasal antum pernah sukakan atau cinta orang tu tanpa segan atau malu2..
kalau antum tak kisah, boleh lah bagitahu nama nya sekali,tempat masa dan ketika dan cerita sebab2 antum suka kat orang tu dulu..dan sekarang Kenapa prasaan tu dah hilang..

:-D :-D



Hahaha...penah2.....memang kena sebijik kat kat ana ni... :lol:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-01-08 16:05


Assalamualaikum
hmm..no need lah...for your information...nasrun...
this topic is already existed...just using the other name...but the objective is the same...hope you can lingering around the portal first...exploring the scene....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 16:47


Pada 29-01-08 13:06 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

waa'laikumussalam wrt wamaghfirah... :)

huhuhu... boleh agaknya nak share...hehehe.. ;)

imam hafiz masjid negara.. yang dulu...
paling suka bila dia baca surah RAHMAN. menusuk betul rasa. suka yang teramat. sampai terbayang bestnya kalau dia yang sentiasa imamkan solat...hmm.. fitnah dah ni,ish....

ringkas ayat, alhamdulillah perkahwinan yang di 'arrangekan' ini akhirnya menemukan ana dengan ustaz F ana sendiri. alhamdulillah, hampir serupa lah dengan 'ustaz f' tu.tapi itu semua tak penting SEBAB sebenar hakikatnya suka kat 'ustaz f masjid negara' sebab tertawan dengan cara dia baca surah RAHMAN saja.. dan suami ana kini juga gemar membaca surah itu dalam solat...

kiranya chenta ini masih tak beralih arah... cuma beralih org sahaja.. :P



salam..
hehheheee.. rasa macam tau saja 'ustaz f' tu.. USTAZ FIRDAUS kan kan kan?????? hik2.. sama laaaaa.. minat juga kat ustz firdaus....


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-01-08 18:21


...tak nak cerita boleh tak?...segan lah nak cerita2 ni...kena pm saya lah kalau nak tau pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 18:40


Pada 29-01-08 13:09 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kepada Shah Rukh Khan "u" tetap hemsem macam dulu-dulu:malu:.. "i" sayang "u" lah:lol:ahaks..


hehehe.. :lucu:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:45


assalamualaikum...

ana suka dekat johan bagi akdemi alquran pertama.... :-D
bukan apa syok kat suara dia. memang best lah dia ngaji. kalau dapat jadi suami tak tidur mlm lah ana.... hahah :sopan: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 15:30


heheheh, dulu chenta sekarang dah tak..... moh kita jiwang moh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 17:06


semua topik jiwang2 saja sejak dua menjak ni. siapa yang tengah rajin 'up'kan tajuk lama2 ni? huhu.

dulu chenta sekarang dah tak ye....

semuanya menjadi rencah kehidupan jeq.. buat lucu bila terfikir kembali.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 18:19


entah... tetiba banyak pula topik jiwang karat ni. Macam bermusim pulak.

ps:- sekarang tengah 'musim' jiwang karat kat ukhwah.com. So need to change mode to 'jiwang karat' form

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 18:26


Pada 07-10-08 17:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

semua topik jiwang2 saja sejak dua menjak ni. siapa yang tengah rajin 'up'kan tajuk lama2 ni? huhu.

dulu chenta sekarang dah tak ye....

semuanya menjadi rencah kehidupan jeq.. buat lucu bila terfikir kembali.



ye lah, topik yang best teman buka tak ada sambutan, jadi carilah topik yang ada sambutan.

syahidatui, chenta lama jangan dikenang...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-08 18:38


salam....
dulu masa sekolah menengah adalah ana minat pada seorang wanita ni. until now we friends. dia tinggal almost 5 METer from my house. dari kecil kami kawan baik, main hide and seek same-same, main masak-masak, doktor dengan pesakitny yang tak pernah baik....... dan hingga waktu saya menaip rasa hati ni pun dia still jadi kawan baik saya. pernah lepas SPM saya try ushar dia. try belikan stuff kegemaran dia, and do everyhing i could to get her. but suddenly, i have to go back kampung ambil short course. boleh result keluar, dia tak dapat result yang baik. Tapi alhamdulillah say berjaya ke institusi yang didamkan. Ana boarding SELAMA 3 TAHUN dan semalam dia telah BERTUNANG. hurm...... menyesal pula tak cakap yang anan suka kat dia dulu. hehe, apa pun, boleh difikir-fikirkan balik macam tak percaya boleh fall in LOVE wit her. nak tergelak pun ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 22:35


salamun alaik..

topik ini buat ana terkenang kisah zaman dolu2..hehe..

p/s:biarlah rahsia..
:-P


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ainf
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2008
Ahli No: 33275
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 23:03


salam..
kalau di tilik2, nampak nya org perempuan yang lebih ber respond

kenapa ye?

sebab perempuan senang berkocak hati ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainfProfil   Hantar PM kepada ainf   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 23:09


Pada 07-10-08 18:38 , jumjumatonne posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
dulu masa sekolah menengah adalah ana minat pada seorang wanita ni. until now we friends. dia tinggal almost 5 METer from my house. dari kecil kami kawan baik, main hide and seek same-same, main masak-masak, doktor dengan pesakitny yang tak pernah baik....... dan hingga waktu saya menaip rasa hati ni pun dia still jadi kawan baik saya. pernah lepas SPM saya try ushar dia. try belikan stuff kegemaran dia, and do everyhing i could to get her. but suddenly, i have to go back kampung ambil short course. boleh result keluar, dia tak dapat result yang baik. Tapi alhamdulillah say berjaya ke institusi yang didamkan. Ana boarding SELAMA 3 TAHUN dan semalam dia telah BERTUNANG. hurm...... menyesal pula tak cakap yang anan suka kat dia dulu. hehe, apa pun, boleh difikir-fikirkan balik macam tak percaya boleh fall in LOVE wit her. nak tergelak pun ada.


orang laki suka tunggu lama2 kan. rileks dengan cool lah konon

apa-apa pun memang tak ada jodoh..... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 23:12


entahlah..mungkin sebab perempuan mudah share dengan org kut..lelaki lebih suka berahsia pasal somethg personal..kadang-kadang mungkin sebab 2 bukan betul-betul cinta sebab 2 mudah berubah hati..cinta tak memerlukan sebab & alasan..hanay org yang mngalaminya saja tau bagaimana rasanya..(alamak terjiwang karat lah pula malam-malam ini..hehe..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 05:17


hmm.. memanglah.. raser2nyer pun kena tukar mode jiwang karat bp hari.. ni.. topik.. ni.. hangat tol.. heheh.. alamak.. banyak saja.. kisah.2nyer.. ada ygh manis.. dan ada juger yang pahit..tapi.. sekarang.. even saya suka.. ke.. minat ke.. saya.. biarkan saja.. biarlah.. semua.. berjalan.. seperti yang dikehendakiNya...tapi sebagai manusia tipula.. kata tak hendak dapat.. yang terbaik.. antara terbaik.. hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 15:37


nurzatul..perempuan memang suka share dengan org kan..

dan perempuan memang ada yang cepat berubah hati... :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:08


ehemmm....apa itu????
perempuan tak suka share ok????
tanya lah perempuan yang mana suka nak share???
ingat coklat ke????
sebab perempuan boleh kahwin seorang saja...
lelaki boleh ramai... Kalau mampu....
jangan sesekali Kalau tak mampu atau adil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 20:50


Pada 08-10-08 15:37 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

nurzatul..perempuan memang suka share dengan org kan..

dan perempuan memang ada yang cepat berubah hati... :berfikir:



share kegembiraan or probs saja ye..share suami adalah dilarang sama sekali.. :jangan:

tak semua perempuan mudah berubah hati..ikut jnis org lah..lelaki pun sama apa..kalau tak,xdelah istilah menduakan,mentigakan or mengempatkan isteri..hehe..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 21:09


saya banyak kali minat.... tapi emmm... memang dipendamkan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 22:26


:-) Berat untuk diluahkan .. :-) Pengkhianatan ... tapi, dah pun dimaafkan cuma .. tak boleh dilupakan ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sakura_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35328
Posting: 8

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-08 23:48


zaman sekolah dulu-dulu ada lah.. tapi dah lama berlalu.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_balqisProfil   Hantar PM kepada sakura_balqis   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 12:27


Pada 10-10-08 22:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Berat untuk diluahkan .. :-) Pengkhianatan ... tapi, dah pun dimaafkan cuma .. tak boleh dilupakan ..


ana dah cuba..tapi tak mampu maafkan..so sorry....


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 18:01


Jangan cinta beralih alah dari mencintai Allah dah lah... :)


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:52


biarlah... nak apa-apa, dia ada hak dan pilihan yang terbaik...
biar dia cari apa yang dia hendak...
sekurang-kurangnya kita tahu dan syukurlah dia tak buat perangai nanti dan sampai masanya...


:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 12:17


Pada 08-10-08 16:08 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

ehemmm....apa itu????
perempuan tak suka share ok????
tanya lah perempuan yang mana suka nak share???
ingat coklat ke????
sebab perempuan boleh kahwin seorang saja...
lelaki boleh ramai... Kalau mampu....
jangan sesekali Kalau tak mampu atau adil...


betul betul....
laki jahat suka share kasih dengan banyak perempuan...habis madu sepah dibuang...jahat jahat jahat...
tak berhati perut!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 12:39


bagus2... betul-betul.... akak sokong itu... cadangan ditutup..
tapi tak semua macam tu...
lumrah manusia nak yang terbaik...

biarlah.... bukan jodohla itu...
jodoh tak ke mana...

pandai-pandailah...
perempuan dipilih, laki memilih....

masa nak suka lain, masa mula dah suka lain, masa suka-suka lain, masa sangat-sangat suka lain, masa kurang suka lain, masa sedikit suka lain, masa dah tak suka lain, masa tak suka langsung lain....

dah kawin, baru tahu langit tinggi ke rendah???
entah lah... kita tak tahu hari yang akan datang... masing-masing lain...
pandai-pandailah...tawakal lah...


:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ainanursafiya
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35917
Posting: 18
Dari: sh alam

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-08 11:07


Pada 08-10-08 15:37 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

nurzatul..perempuan memang suka share dengan org kan..

dan perempuan memang ada yang cepat berubah hati... :berfikir:



macam frust saja tu..tak semua perempuan macam tu.. lelaki pun apa kurangnya...manusia memang selalu begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainanursafiyaProfil   Hantar PM kepada ainanursafiya   Quote dan BalasQuote

era_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35914
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 11:10


Pada 18-11-08 11:07 , ainanursafiya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-08 15:37 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

nurzatul..perempuan memang suka share dengan org kan..

dan perempuan memang ada yang cepat berubah hati... :berfikir:



macam frust saja tu..tak semua perempuan macam tu.. lelaki pun apa kurangnya...manusia memang selalu begitu.



YUP!! saya sokong..
manusia cepat berubah dan
mudah lupa bila dapat
nikmat..
erm.... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For era_muslimahProfil   Hantar PM kepada era_muslimah   Quote dan BalasQuote

ainanursafiya
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35917
Posting: 18
Dari: sh alam

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-08 11:11


Pada 13-10-08 12:27 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-08 22:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Berat untuk diluahkan .. :-) Pengkhianatan ... tapi, dah pun dimaafkan cuma .. tak boleh dilupakan ..


ana dah cuba..tapi tak mampu maafkan..so sorry....



belajarlah memaafkan orang lain.sesungguhnya itu lebih indah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainanursafiyaProfil   Hantar PM kepada ainanursafiya   Quote dan BalasQuote

era_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35914
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 11:40


memang menyukarkan untuk memaafkan
seseorang..
tapi bila dimaafkan akan terasa
sesuatu yang tenang..
insyaallah.!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For era_muslimahProfil   Hantar PM kepada era_muslimah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 12:40


buat tak tahu sudahlah...
:-D :-D :-D
biasalah, manusia...
fitrah manusia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 12:45


sekarang ni den tengok ziyah ni lobih cenderung ke arah topic2 jiwa-jiwa,...huhuhu,,ado apo2 koh?hehehehe,,,,,xpo lah,,janji ado pendapat membangun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 13:08


smuo pendapat memang membangun, tak do lah duduk ontok yo...
apo ni??? ado apo eh???
:-D :-D :-D
apo bondo eh jiwa-jiwa ini...
biaso lah, dah ado pikiran masing-masing, fikir lah sendiri....
buatlah pilihan yang terbaik untuk diri masing-masing....
masing-masing dah matang dan ado hak untuk diri masing-masing...

sekian, terimo kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 13:17


:jangan: warih den, jangan banyak lomak....
sheik palong...
duduk diam-diam...
keluarkan pendapat membangun yo...
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131645 saat. Lajunya....