Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 5 hari yang lalu
the_brOtherz: 32 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Makan Anak


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Makan Anak

Please Mendaftar To Post


Oleh Makan Anak

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 28-01-08 11:08


Seorang budak perempuan nampak seorang perempuan mengandung dan mengacu jarinya ke perut perempuan itu.
"Apa ini?"budak itu tanya.
"ini bayi saya dan saya sangat suka padanya"perempuan itu jawab.
Budak itu tanya "Kenapa kamu makan bayi itu?"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 12:00


???? hikhik klakor.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 12:21


adess.....
ingatkan haruan saja yang makan anak.. kuang kuang kuang...

p/s: kanak-kanak memang selalu penuh dengan persoalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 17:39


:lol: :lol: :lol:
3 bintang setengah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 19:52


huhu....soalan yang buat org pening...hahaha... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-02-08 18:58


hehehe... kenapa lah si budak tu kreatif dan kritis sangat... tak terjawab soalan tu... hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 20:08


!!! QUOTE !!!

p/s: kanak-kanak memang selalu penuh dengan persoalan...


memang susah nak jawab kalau budak-budak tanya especially bila tanya bagaimana boleh pregnant...pening2.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-08 19:01


jawab saja..."saya makan sebab saya sangat sayang dia..."kang lagi budak itu pening....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-08 17:41


ekkk..?? erm..bagaimana nak jawab ye..kalau ada bebudak tanya begitu..??

:-? :-? :-?


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 18:40


budak cerdik banyak pertanyaan..kadang-kadang soalan yang kita tak jangka dia boleh tanya..kena jawab dengan elok2la epecially pertanyaan yang berkaitan dengan agama..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 21:54


untuk budak-budak, kita jawab yang lojik. kalau ana, ana jawab,
"bukannya saya makan bayi ni, tapi dia tengah membesar dalam perut, sampai masanya dia keluar lah".

untuk macam mana mengadung pulak,
"lepas kahwin, ibu akan mengandung,"

cukupla setakat yang budak-budak boleh faham

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 15-02-08 21:57


ha ha ha....
payah kan nak jwab persoalan budak-budak yang cerdik neyh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 00:38


ahak... budak-budak memang suka bertanye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 00:46


mak aih..complex betul pertanyaan kanak-kanak ini.. mahu luruh rambut juga nak jawab ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 13:51


:-D :-D :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

zairul_lahh
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2008
Ahli No: 32547
Posting: 13
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-08 16:06


ye lah...dulu masa kecil-kecil...Mak lang saya kahwin..dah tu mengandung...hmm saya ingat automatik nikah saja mengandung lah...tak ingat nak bertanya dia pula...tapi ada jugalah rasa pelik...guaner tu,pasai macam tak lojik saja???

nasib baik aku ini tak banyak tanya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zairul_lahhProfil   Hantar PM kepada zairul_lahh   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-02-08 20:28


hehehe..nama pun budak-budak...:-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 20:59


hehe...budak-budak memang macam 2..suka btanya,kadang-kadang tak tahu nak jawab apa..
kalau kita tanya pun, jwpan yang dia bagi ada saja yang lawaknya,hehe..

dulu sofya pernah tanya seorang budak 6 tahun...mama dia prgnant anak ke2..
abang nak baby apa?girl @ boy?
dia jawab, dia nak baby boy...
sofya tanya kenapa tak hendak baby girl ?
dia jawab....kalau dapat baby girl nanti dia kena kawin dengan baby 2 bila besar...
sakit perut time 2 gelakkan dia..dia pun senyum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103929 saat. Lajunya....