Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: gelaran???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» gelaran???

Please Mendaftar To Post


Oleh gelaran???

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 21:49


apa gelaran anda masa sekolah dulu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-01-08 13:20


mr lobam.. since 1 9 9 9. ada kisah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-01-08 13:22


tak ada gelaran
almaklumle saya ni budak baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-01-08 15:07


hehe... best nya bila ingat waktu sekolah dulu. masa mula-mula masuk form 1, senior panggil 'anak patung'. lepas itu layan kita macam budak kecik. walaupun masa tu memang kecik pun. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 15:22


gelaran...entah....tapi best saja macam kanak-kanak dulu....sekarang da dewasa sangat da,tsenyum sendiri dengan tingkahlaku dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

chanjin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15836
Posting: 26

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 15:22


em,nickname kat sek tak ada
kat rumah ada ,2pun arwah ayah yang gelarkan...
'talong sireh'...hehe..
semua adik beradik ada nick name..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chanjinProfil   Hantar PM kepada chanjin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-01-08 16:56


Assalamualaikum
thamby...isk.... :cry:
mentangĀ²lah saya ni hitam.... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-01-08 17:29


pak imam...
slu kena jadi imam...
tapi banyak lagi budak-budak yang lebih layak masa tu....
ALLA HU 'A LAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:15


adalah tu...biarlah rahsia.....apa-apa pun,masa kanak-kanak adalah saat yang paling manis.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:19


time sekolah???? skema
time matrix????politetiger
sekarang???? entah lah..... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

zulhida
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29828
Posting: 18
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:34


time sekolah ???kapten..sebab saya ketua pengawas
time kat plkn dapat gelaran mak aji..ada seorang 2 cikgu panggil hajah...hehe makaji muda....
sekarang ni time kat U member2 gelarkan PUAN...sebabnya mereka cakap saya ni macam pensyarah....hehehe...macam-macam juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulhidaProfil   Hantar PM kepada zulhida   Pergi ke zulhida's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:39


kat sekolah kena ejek kartun sebab kawan-kawan aku cakap aku jalan macam kartun :sopan: tapi sbnanya sampai sekarang tak boleh bayangkan aku manusia ni diibarat macam kartun hihi...

sambung study kawan-kawan panggil bulan sebab pipi makin tembam :-) asal tengok bulan mengambang saja mesti dia org pandang2 aku. Antara kartun dengan bulan. Aku lagi suka bulan sebab bulan itu indah sangat like me lah ;-) :-P

sekarang dah kerja org panggil permaisuri...ada secret tentang gelaran ni tapi xbrp suka sbnanya :kelip:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-01-08 08:28


teringat zaman kecil-kecil masa arwah nenek masih ada.. dia selalu nyanyikan untuk saya ' bado badak tunggo roban bado teberak tongah jalan ' sampai sekarang saya tak dapat lagi maksudnya.. kena siasat macam national treasurelah pulak..


-----------------
streamyx


Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 08:32


ana pula nisa jadi "chak"...kukuku

sampai hari ini org panggil...heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-01-08 08:49


chak?... ba chak ke? hehehe.. kelakar kan nama pelik-pelik juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 29-01-08 09:10


Pada 28-01-08 20:19 , politetiger posting:

!!! QUOTE !!!

time sekolah???? skema
time matrix????politetiger
sekarang???? entah lah..... ;)


rimau sopan??? isk isk...garangkah dirimu??

sekolah rendah=mimi miami..hisk..
sek main. =tak ada rasanya
uitm= ibu.. (ada saja manusia yang tiba-tiba lelap kat atas riba..hui..kebas)
dua tiga menjak ni= bunda...ehehe..pening..jangan ada yang start panggey nek dahle...



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 09:35


Pada 29-01-08 08:49 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

chak?... ba chak ke? hehehe.. kelakar kan nama pelik-pelik juga..


haha.... entahlah...bukan ana yang kasi nama tu..biasalah mmber2 ni..da nama elok-elok pun nak bagi nick jugak...ish ish ish :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 29-01-08 11:06


kenangan zaman sekolah2 dulu... member2 suka panggil amoi. padahal ramai juga amoi lain yang kat sekolah tu. uhuk...uhuk...

sekarang ni kalau member2 panggil macam tu lagi.. memang ana merajuk... :-( tak suka org panggil macam tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-08 12:07


Assalamualaikum...lucu bila ingatkan tentang kenangan masa kecik...ketawa bila ingatkannya...ana dipanggil capot oleh seorang kawan ana...sampai sekarang dia suka panggil macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 12:55


Pada 26-01-08 21:49 , khairani posting:

!!! QUOTE !!!

apa gelaran anda masa sekolah dulu???


cikedot never dies


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 16:38


dari kecik...
uhuk uhuk...
kena panggei budak nakal..

ingatkan bila masuk IPT ni... dah besar... dah jadi baik..
tapi berlegar2 jugak gelaran tu... adess...
bahaya ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 16:58


ada lah seorang kawan ni masa darjah 4-6..suka panggil ana 'cikmek'..huhu..sebabnya, ana suka sangat makan kuih cik mek waktu rehat..org kelantan tau lah agaknya kuih ni..sedap..da lama xmakan..hehe..tapi dia seorang saja yang panggil,my best friend..kami selalu pergi rehat sekali..haha..lawak...sekarang pun dia masih ingat nickname tu..masa kat U, ada yang panggil imam besar..malu saja..xlyak lagsung..kat surau dekat rumah pun,ada pkcik2 panggil imam muda..rasa xlyak saja,sampai ana sgan nak pergi surau tu..huhu..masa budak-budak kecik dulu,kawan-kawan panggil abe..sebab tu nama paggilan dalam family ana..hehe..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 17:39


hihihihi.............
pernah dapat gelaran "otai alim"
dan senior paling strict....
Siap dapat anugerah lagi..."most strict senior"....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 14:22


aku kalau bab gelaran macam-macam aku dapat dari sekolah rendah smpei ke kolej..
time sekolah rendah dulu kawan aku pggl aku doraemon,cikgu aku pgl aku epal..
time uitm kawan aku pgl aku prof,kawan baik aku pgl aku cik det
kat kolej ni pula aku dapat gelaran pendekar penyu..hahahaha...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-08 14:27


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..masa sekolah menengah dulu kawan-kawan rapat panggil cik dhe..dan ustazah..sampai sekarang pun dia orang lekat dengan dua nama tu untuk ana..cik dhe sebab ana selalu dapat marks yang agak tinggi dalam BI..so dari 'da' mereka jadikkan 'dhe' @ 'the'..tapi segan rasanya bila mereka panggil ustazah..tak layak rasanya.......


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 15:39


ortg kat sekolah panggil aku rambo..sebab aku ni sekolah sangat tri rambo..pngaruh tv masa kecil dulu,,huhuhu.....tapi sekolah mngah pgl nm saja...sebab da dok asrama,,tak dapat tengok tv

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 16:17


masa sek dulu org panggil saya garfield sebab mata saya kuyu macam garfield....hehehe...mata stim org cakap...entah apa-apa saja...suka ht saja bagi gelaran kat den....pdah lah garfield itu kucing....saya ini segan sikit dengan kucing.... :malu: ... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 18:00


hm..
masa form 3 saya tetiba saja dapat gelaran 'puan'...
tak tau lah kenapa... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-04-08 20:26


em..
durian...tempayan..macam-macam...
ada kawan saya cerita...
masa sekolah dulu budak nakal panggil dia..
JKR (JAMIL kena ROTAN)
hahahaha...
jamil 2 bapak dia...
hahahaha..
kelakar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 20:29


LEMPENG.....hua hua hua.....
sebab arwah atuk suka makan lempeng.....sedap oooo.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 14:30


"ustazah rock"

uhuk2!! :-o :berfikir: :-?


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 18:25


Assalamualaikum
masa sek ren : mulut murai..(cikgu panggil masa darjah 3 sebab banyak cakap.huhu)
masa sek. menengah : miss softy(dapat masa time diner akhir pngawas ..)
masa kat universiti : kawan-kawan panggil kartun jepun (sebab mereka kita muka ana macam anime jepun..huhu..)
kat tempat praktikal : ada seorang pakcik panggil ana mak haji..lawak betul..
kat rumah :adik beradik suka panggil ustazah..macam tak layak saja..huhu


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 19:05


masa kat sekolah orang panggei teman macam-macam gelaran antarenye budak kecik, pendek, si ketot, sekenit... malunya teman, teman kena gelaran macam tu. :(
Tapi ada juga yang panggei teman Profesor.

Sebagai tambahan...

Di Universiti - Ustaz, Pak Aji dan Jebat

Dah kerja - Ustaz, Jebat dan Daeng Jati


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-08 14:43


Masa kat sekolah dulu kawan-kawan suka gelarkan ana Mr. Bean.
Ye lah, perangai pelik + gila-gila + suka bersendirian = Mr. Bean!!
:mad:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 16-08-08 14:58


sekolah rendah..prof,sek main..tiba-tiba panggil cheepon,apek..heiran tol!
:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 16:25


:-) Assalamualaikum


    Pernah dapat gelaran fido dido ...lepas itu masa kat kolej orang panggil Ghanu.... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 17:51


huhu...kelakar lah..
macam-macam gelaran org kasi....
erm,: masa sek - budak baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 17:55


huhu..macam-macam lah gelaran orang panggil..
kelakar lah bila mengenangnya...
erm, masa sek - budak sopan
        masa ipt - shin chan, puteri, princess,
        sekarang - ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

ismi_syaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14542
Posting: 68
Dari: USMkkj

Kedah  


posticon Posting pada: 16-08-08 21:20


salam...

saya time sekolah menengah..kawan-kawan panggil "budak luar"...
sebab saya seorang saja yang duduk kat rumah...warga SMKAK yang lain dok kat asrama...
huhuhu...pecah rekod...dalam 1 sekolah yang mewajibkan semua pelajar duduk asrama,saya seorang saja yang berulang dari rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_syazProfil   Hantar PM kepada ismi_syaz   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 11:14


masa sek...abang pengawas.. :kelip:

masa mtrik..abang smart.. :-D

masa kat u....boss..sebab selalu jadi ketua saja.. 8-)

kat tempat kojo...da dapat ustz... :berfikir: ni yang buat cnfuse ni.. :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-08 11:33


masa sekolah rendah dulo org panggil 'pengila perang' (salah satu watak dalam komik raja rimba)kerana suka sangat cakap pasal senjata dan perang....

masa kat sekolah menengah org panggil 'osama' dan 'jihad' pasal suka sangat cakap pasal perang gerila,perang afghan,perang chechnya dll.kalau ada gambo2 senjata dalam paper mesti classmate bagi kat hamba.Kalau ada pameran askar saja mesti pergi selepas itu sekolah pulak sebelah airport,bila ada jet pejuang buat training mesti satu kelas pandang kat hambe dan panggil hamba 'mig'.

masa kat universiti pulak,meke2 panggil hamba panglima...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 11:38


.. orang panggil saya.. tapi saya tidak menyahut.. orang panggil lagi.. tapi tetap tiada sahutan.. lama2 orang bosan nak panggil aku.. jadi tiadalah gelaran untuk aku.. ok tak alasan aku nak "cover" gelaran2 aku masa kecil-kecil dulu:lol:.. bijak2.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 12:14


gangster kg dusun.......iye ke??...........................................
gangster comel.........huh poyonya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 11:34


gelaran saya, DAYAK... selain nama saya hidayah dan orang memanggil saya dayak, saya terlalu active masa zaman sch dulu... mak bapak saya pun naik geram dengan saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-08 15:27


mae sekolah memang tak ada gelaran apa-apa... tapi masuk saja kolej, terus dipanggil nya NAZ POYO..
huhuhuhu..POYO ke aku..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 17:38


ana dulu selalu dapat gelaran "ustaz"...

tak tau lah kenapa...muka tak ada lah nampak macam ustaz...tapi sampai kerja pun semua staff pggl ustaz...huhu:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 18:05


kat sekolah dulu cikgu geografi start panggil ana lebai..sebabnya ana skua pakai songkok pergi kelas...punya lah jadi anak murid kesayangan cikgu tu,sampai kalau ana tertidur dalam kelas tu,cikgu takkan marah,sebab katanya lebai berzikir tengah² malam,tapi kalau orang lain tidur,kena sepuk lah tengah belakang tu..bukan lelaki saja,perempuan pun kena...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 18:13


"ustazah rock"
hik3..
kakak saya sokmo dapat gelaran tu

saya pula
maria mariana
ahahaaa...
almaklum lah
time tu tengah hot cerita maria mariana
hehe

nak kata peminat setia cerita 2
tak adalah pulak :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 05:07


kecil-kecil??? abang2 gelarkan hitam dengan keling dan lain-lain...
kawan-kawan dia pun sama...sebab memang gelap pun kuat main panas... tak apa ejek balik...
sabar sajalah.... tak kisah pun...sampai tahun 5... da besar tak panggil da...

kawan-kawan panggil jijie, kak payah, Mak Su,
kawan-kawan nak panggil zie...
sekarang, orang cakap muka sama dengan abang pulak...
versi pakai tudung dengan tak... memangla dah adik beradik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 09:38


Pada 02-09-08 11:38 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. orang panggil saya.. tapi saya tidak menyahut.. orang panggil lagi.. tapi tetap tiada sahutan.. lama-lama orang bosan nak panggil aku.. jadi tiadalah gelaran untuk aku.. ok tak alasan aku nak "cover" gelaran2 aku masa kecil-kecil dulu:lol:.. bijak2.. ahaks..



hua3....i like.... :lucu:


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 13:53


huhu...antara gelaran masa time sek rendah ada ke mereka panggil semut...tak faham kenapa mereka panggil semut...dah tu time main bola jaring mereka panggil budak terbang2 sebab mereka cakap ana suka terbang2..huhu iyakah..

masuk sek mngah time camping krs dan kawad krs entah sapa yang mula dulu panggil mak batin..melekat nama tu so Kalau pergi aktiviti krs mesti mereka panggil mak batin..

sekarang ada yang panggil ustazah..huhu belum sampai ke tahap tu lagi..malu wei..then 2 org panggil butet..hehhe carila pa makna butet tu..hihihihi


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138604 saat. Lajunya....