Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 18 jam, 23 minit yang lalu
isa777_musa: 23 jam, 5 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: buku terhangat


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» buku terhangat

Please Mendaftar To Post


Oleh buku terhangat

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 10:15


Assalamualaikum sekadar ingin berkongsi,aku baru habiskan naskah manilkam kalbu dan tuhan manusia oleh faizal musa.ingin sekali aku tahu apa naskah naskah terbaru yang tuan hamba sekalian baca

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 26-01-08 10:27


Ana tengah mengkhatamkan novel BILA TUHAN BERBICARA karya Faisal Tehrani. Novel ni banyak memberikan input yang baik kepada ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 10:31


ye dah baca sekali imbs bila tuhan berbicara ,tgah cari bedar sukma bisu entah bila baru dapat,sekarang tgah baca growing up in trengganu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-08 10:36


Pada 26-01-08 10:27 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Ana tengah mengkhatamkan novel BILA TUHAN BERBICARA karya Faisal Tehrani. Novel ni banyak memberikan input yang baik kepada ana..


berat buku ni...

hehe.besar lah budak-budak lagi......

tapi ana memang minat tentang gunung berapi dan geologi ini :-D


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 10:55


best bicg pasal buku ni,ada kelab buku tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 10:55


best bicg pasal buku ni,ada kelab buku tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 11:11


tautan hati..xdelah baru sangat, tapi sungguh mengusik kalbu..bila baca sentiasa teringat akan Allah..subhanallah...input yang positif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 26-01-08 11:17


Pada 26-01-08 11:11 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

tautan hati..xdelah baru sangat, tapi sungguh mengusik kalbu..bila baca sentiasa teringat akan Allah..subhanallah...input yang positif.


Ana pun dah baca buku tu.. Kalau tak silap novel 2 adalah sambungan dari novel Seindah Mawar Berduri...


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 11:30


Pada 26-01-08 11:17 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun dah baca buku tu.. Kalau tak silap novel 2 adalah sambungan dari novel Seindah Mawar Berduri...
owh iyakah...baru tau ni...i'll find it..thanks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:01


novel MERANTAU KE DELI .. dpd prof Hamka.. sadis cerita tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:51


banyak lagi buku yang kena baca ni ,baru berjinak dengan buku ni ada laman web yang review buku tak.siapa penulis yang di kagumu tuan hamba semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 19:10


Pada 26-01-08 13:01 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

novel MERANTAU KE DELI .. dpd prof Hamka.. sadis cerita tu


boleh beri info lebih lagi tentang novel ni.pernah baca kisah hidup HAMKA amat menghormati nya,hanya sempat habiskan naskah tenggelamnya kapal van ada wick

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-08 21:10


Pada 26-01-08 11:30 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-08 11:17 , nawzah posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun dah baca buku tu.. Kalau tak silap novel 2 adalah sambungan dari novel Seindah Mawar Berduri...
owh iyakah...baru tau ni...i'll find it..thanks..


novel ni memang best....

penulisnya fatimah sharha kan??

boleh motivate diri

mawar berduri tu kisah mak asiah yusra...khazinatul asrar

:oops:


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 21:42


fatimah sarna dia ni penulis dari mana,boleh bagi sedikit info pada hamba yang serba tak tau ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-01-08 16:04


Pada 26-01-08 21:42 , faisaltehlipot posting:

!!! QUOTE !!!

fatimah sarna dia ni penulis dari mana,boleh bagi sedikit info pada hamba yang serba tak tau ni



FATIMAH SYARHA MOHD NOORDIN

dilahirkan pada 17 okt 1984 (tarikh lahir sama dengan ana tu...
tapi tahun lain :kelip: ) di terengganu. Mendapt pendidikan awal di sekolah Bukit Apit, sekolah Bukit Diman, S.M.A Mahmudiah dan S.M.A (Atas) Sultan Zainal Abidin dalam aliran Thanawi. Berkelulusan UIAM jurusan Kulliyyah Ilmu Wahyu & Sains Kemanusiaan, pengkhususan Fiqh & Psikologi. Karya pertama beliau ialah PETUA MEMBUAT ORANG JATUH CINTA bersama Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah & Haji Muhammad Zakaria. Beliau menjadi koeditor ANAKKU HEBAT ANAKKU SOLEH. Novel beliau MAWAR BERDURI memenangi tempat ke-3 Sayembara Novel Remaja sempena Jubli Emas DBP 2006. Gadis yang menjadikan 'Lailahaillallah Muhammadurrasulullah' sebagai prinsip hidup ini amat menitik-beratkan nilai2 keindahan agama dalam penulisannya...

ni ana ambil dari kulit belakang novel TAUTAN HATI.....


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 12:48


terima kasih nak cari buku ni nak baca ,kalau boleh saudara buat ulasan panjang sikit tenteg novel ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-08 13:45


Assalamualaikum...tau tak buku terbaru penulis ayat2 cinta...kan ada satu novel beliau akan ada siri ke2 tapi ana tak ingat tajuknya...kalau siape2 tahu buku tu dah di pasar kan PM ana ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 14:04


Buku.."Agenda Melayu atau Agenda Rakyat"
Hasil tulisan Sdr. Lee Ban Chen, satu-satunya pengkritik sosial yang berkebolehan menulis dengan lancar dalam Bahasa Melayu, Bahasa Cina dan Bahasa Inggeris.
Membicarakan tentang keadaan2 bangsa yang ada di MAlaysia..
Kritikan2 beliau amat "menggigit" dan seharusnya dibaca oleh kita semua..

Harga : RM 18.00
Kedai : Times, KL Convention Center

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-01-08 16:18


Assalamualaikum
bestnya..you all seems so easy to get the karya eh...arts of Faisal Tehrani..still hard to find here in Kuantan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 17:03


tautan hati dan ayat2 cinta..memang best..boleh memotivasikan diri kita..ana pun tengah cari buku lain yang boleh memantapkn diri..karangan saudari fatimah syarha tu memang bagus..Kalau ada novel karangan dia yang lain, recommend lah kat ana ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-08 17:42


Pada 29-01-08 17:03 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

tautan hati dan ayat2 cinta..memang best..boleh memotivasikan diri kita..ana pun tengah cari buku lain yang boleh memantapkn diri..karangan saudari fatimah syarha tu memang bagus..Kalau ada novel karangan dia yang lain, recommend lah kat ana ek..


kalau nak baca cerpen dia buat pun boleh...
rasa2 nya cerpen ni diambil dari novel yang ditulis...MAWAR BERDURI

sesiapa nak baca sila layari laman web yang tersebut di bawah...

http://krueng.org/Kcerpen/?jud=217 :welcome:


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 21:18


ayat-ayat cinta

dan ana tengah cari buku Islam dan the destiny of man karangan gai eaton...sesiapa tau kat mana nak cari?

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 23:19


min muqawwimat nafsiyyah islamiyyah

dapat membangun nafsiyyah untuk sentiasa beramal kepada Allah,
best.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 08:43


mawar berduri pun ana dah baca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 12:14


nak tanya lagi satu ni saya kat trengganu,mana kedai buku yang ada jual buku yang saudarsaudari ulas tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-01-08 17:02


Pada 29-01-08 23:19 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

min muqawwimat nafsiyyah islamiyyah

dapat membangun nafsiyyah untuk sentiasa beramal kepada Allah,
best.....


buku apa ni ye...?? boleh terangkan segalanya?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-01-08 17:06


rasa nak baca buku faisal tehrani pula...mana nak beli eh..nak cari kat MPH mid lah friday o satdy..hmM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-08 17:56


Pada 30-01-08 12:14 , faisaltehlipot posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya lagi satu ni saya kat trengganu,mana kedai buku yang ada jual buku yang saudarsaudari ulas tu


ganu........ana tak tahu...
tapi kat kelate
kedai mudo osme ada jual

beli jangan tak beli......
:sopan: ;-)


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 21:41


Pada 30-01-08 17:02 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-08 23:19 , farouks posting:

!!! QUOTE !!!

min muqawwimat nafsiyyah islamiyyah

dapat membangun nafsiyyah untuk sentiasa beramal kepada Allah,
best.....


buku apa ni ye...?? boleh terangkan segalanya?



buku ini merupakan keluaran Hizbut Tahrir,
yang mana didalamnya dijelaskan tentang amalan2 yang patut kita lakukan bagi mendekatkan diri kepada Allah.

setiap amalan yang ingin dilakukan dijelaskan dengan nash2 Alquran dan al-Hadith.

seprti bersegera menuju keredaan Allah, yang mana Allah menjelaskan dalam al_Quran tentang perlunya kita berlumba-lumba dalam melakukan kebaikan.

dan banyak lagi.

Insyaallah dengan membaca buku ini hati yang mati akan segar untuk sentiasa beramal menurut aturan Allah


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

sholaty
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11277
Posting: 12
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-01-08 02:56


lah ni tengah baca buku lah Tahzan (jangan bersedih) jilid 2...
buku ni memang menarik..
tapi tersilap beli jilid 2...
xrugi pun kalau baca...hehe..dapat banyak input yang baik
insyaALLAH coming soon nak beli yang jilid 1 punya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sholatyProfil   Hantar PM kepada sholaty   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-01-08 06:01


masa book fair taun lalu ummu ada beli buku jangan bersedih tu juga...
menanti next book fair :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 31-01-08 10:00


Pada 30-01-08 17:06 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

rasa nak baca buku faisal tehrani pula...mana nak beli eh..nak cari kat MPH mid lah friday o satdy..hmM


kalau nak senang tempah online melalui www.ujanailmu.com.my.
terdapat banyak buku faisal tehrani dan penulis2 yang lain


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-01-08 12:02


Assalamualaikum
if w buy the book online, are there another hidden cost we have to bare?? like...kos penghantaran ke.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-01-08 14:40


Pada 31-01-08 12:02 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
if w buy the book online, are there another hidden cost we have to bare?? like...kos penghantaran ke.... :berfikir:



yup..mesti ada cas tersembunyi hehe tapi tak lah mahal...dalam 2 ke 3 ringgit saja..buku pun kadang-kadang ada yang promotion so kira ok lah kan :)


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 31-01-08 15:02


betul...ana pun dah baca novel tautan hati....

best sangat...

kisah persahabatan yang didalamnya diserap nilai nilai agama...

jika ada novel tulisan beliau...yang terbaru..

inform ye...
terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

sholaty
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11277
Posting: 12
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-01-08 15:57


oOO..ummu beli kat book fair ye..

kita beli dekat kl...tak ingat nama kedai...

tapi rasanya kat situ senang nak carik buku ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sholatyProfil   Hantar PM kepada sholaty   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-08 19:24


setakat ni baca Tentang Cinta; Pahrol Mohd Juoi... ada lagi buku2 motivasi lain tapi masih belum sempat baca. ayat-ayat cinta masih lagi dalam koleksi... bagus ada forum ni, boleh tahu buku2 motivasi dan yang seumpamanya yang sesuai dibaca. insya Allah, saya akan cuba dapatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-08 11:55


thanks semua ulas lah apa apa buku yang awak baca

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

faisaltehlipot
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27175
Posting: 95
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 07:21


siapa pernah baca buku masuk dalam cahaya terbitan yayasan islam terengganu kalau tak silap abdullah hussein yang tulis

Bookmark and Share

    


  Member Information For faisaltehlipotProfil   Hantar PM kepada faisaltehlipot   Pergi ke faisaltehlipot's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 12:02


Assalamualaikum..
Kaedah2 rawatan penyakit hati..karangan tulisan Ibnu Qayyim.best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 14:13


ensiklopedia sains dalam alquran pernah baca tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-08 15:39


hangat jugak buku Malaysia Economy, terbitan UiTM publication, berat kapal nak baca semua...habis phla bila diniatkan untuk study sahaja baca buku ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138919 saat. Lajunya....