Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Senaraikan buku motivasi yang anda semua pernah baca..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Senaraikan buku motivasi yang anda semua pernah baca..

Please Mendaftar To Post


Oleh Senaraikan buku motivasi yang anda semua pernah baca..

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-08 21:57


Salam..

Dalam usia ana yang mula menginjak matang ni.. Ana sekarang cenderung membaca buku2 motivasi bagi membantu ana dalam menghadapi kehidupan yang penuh cabaran.. Jadi ana ingin kongsi buku2 motivasi yang ana rasa bagus untuk bacaan kita semua..

1. Rich Dad, Poor Dad (ana banyak belajar tentang mengurus
    kewangan yang tepat dalam buku ni..)

2. Dare to Fail (ana belajar bangun dari kegagalan melalui buku ni..)

3. 10 ways to think like CEO's (sebab ana ada cita-cita nak buka
    perniagaan sendiri..hehe..)

kawan-kawan semua harap boleh berkongsi buku2 motivasi yang anda pernah baca.. Ni sebahagiaan buku yang ana rasa menarik.. Banyak lagi sebenarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 22:10


Assalamualaikum

sedang baca buku Rich Dad, Poor Dad .

saudara kita , KANG juga ada menulis buku2 yang menarik untuk diselami. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-08 22:38


Ooo.. saya teringin betul nak baca buku yang saudara Kang tulis tu..
Dah ada kat pasaran ke? Ke kena beli melalui SUMBANGAN AMAL PORTAL UKHWAH?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 22:41


Antara buku motivasi yang saya baca pula...

1. How To Win Friends and Influence People - Dale Carnegie

I tried and they work...

==

Buku2 yang ditulis Kang dah banyak di pasaran..... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-08 22:58


Owhh.. Mesti cari ni.. dan mesti baca..
Thanks ibnuyahya & syahidatul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 01:47


The Rhythm of Life by Mathhhew Kelly.
This book brings into who you are and why you are here.
And be-the-best-version-of-yourself.
Living everyday with passion and purpose.

Another book is An Apple of Gold for Teachear.
It inspires people who will jump into education field.
This book helps teachers or teacher-to-be on how to win your students' attention and what you should do in order to be the best teacher.
'Be a teacher is not only to teach good things to students but you also learn to be better from them'

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102759 saat. Lajunya....