Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: penyakit & ubat


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» penyakit & ubat

Please Mendaftar To Post


Oleh penyakit & ubat

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 20:17


Assalamualaikum

..ada tak sesiapa kat sini yang disahkan doktor, ada penyakit dan terpaksa ambil ubat seumur hidup / sepanjang hayat...

maknanya SEOLAH-OLAH macam hidup bergantung pada ubat / pil

..saja saja tanya
...nak geng

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 23:15


saya nak jadi org yang bagi ubat tu seumur hidup.. boleh ke?? huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 12:55


oo..awwk ni bakal doktor ke?
patut pun.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-01-08 15:54


Assalamualaikum
akmalnajwa...hmm..so sad to hear that...I am sorry...
no, I dun hav any diseases..or to depend all my life with obat-obatan...
but that doesn't mean you are isolated from us...nope...
there are so many more ordinary people who want to be your....geng.... :welcome:

P/S : I also...want to giv the treatment..medicament....so that you will always tough and strong in facing the days.....don't sad...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 14:28


Pada 13-01-08 15:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
akmalnajwa...hmm..so sad to hear that...I am sorry...
no, I dun hav any diseases..or to depend all my life with obat-obatan...
but that doesn't mean you are isolated from us...nope...
there are so many more ordinary people who want to be your....geng.... :welcome:

P/S : I also...want to giv the treatment..medicament....so that you will always tough and strong in facing the days.....don't sad...



oouh...terharu rasanya :cry: :cry:
macam nak menangis pun ada jugak..
taklah, tak sedih pun...tengok saya gelak :lol: :lucu: :lol: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-01-08 16:07


Assalamualaikum
why are you laughing rolling rolling aaa.... :-o
I know, deep in your heart, it is somethin that really tearing up urself...huh...Allah knows best...dun worry...

P/S : where are my mut2 ni....dun u want to befriend with this little girl..... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 01:39


salam...

akmalnajwa, agaknya boleh gang dengan adik ismi...
adik ismi pun hidupnya kena makan ubat... hingga ujung waktu.... :cry::cry:
kengkadang tak sampai hati tengok dia makan ubat, masa dia kekecik...
tapi sekarang ni dah besar... tak mengapalah... walaupun tetap juga kasihan...
kengkadang dia ngadu juga pada ismi.... (luahan perasaannya)

dan ada seorang adik junior ismi do sini.... pun hidupnya terpaksa berhadapan dengan ubat... uhuk uhuk...

akmalnajwa sakit apa...???
sejak bila...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 13:26


hmm..nak bagitahu tak. bagitahu ke tak.. :berfikir:

segan lah..nanti org salah paham pula

kalau nak tahu jugak PM saja ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 15:46


Pada 16-01-08 13:26 , akmalnajwa posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..nak bagitahu tak. bagitahu ke tak.. :berfikir:

segan lah..nanti org salah paham pula

kalau nak tahu jugak PM saja ;-)

epilepsi ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 22:25


Pada 10-02-08 15:46 , zc posting:
epilepsi ke?



epilepsi tu...sejenis kuih ke?? :-D :-D



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 22:27


sory, gurau saja...
untuk menceriakan suasana :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 23:09


Assalamualaikum
Hmm nasib kita samalah.tapi ana tak perlu bergantung terus pada ubat.cuma bila sakit sangat saja baru ana akan makan ubt.pnyakit ana ini memang tiade ubat khusus pun.epilepsi 2 sawan lah bukan ubt.hehe.ana ini da muak tengok ubt.mana xnye,masa praktikal ini mnghdp ubt saja kerjanya.nanti kalau da kerja pun same.hehe. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 07:20


Pada 27-02-08 23:09 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Hmm nasib kita samalah.tapi ana tak perlu bergantung terus pada ubat.cuma bila sakit sangat saja baru ana akan makan ubt.pnyakit ana ini memang tiade ubat khusus pun.epilepsi 2 sawan lah bukan ubt.hehe.ana ini da muak tengok ubt.mana xnye,masa praktikal ini mnghdp ubt saja kerjanya.nanti kalau da kerja pun same.hehe. :-P


itu pun boleh tahan lah jugak..tapi, saya ni...tak boleh kalau tak makan ubat,,mesti makan..tiap-tiap hari..tak tahulah , maybe seumo hidup :(...berharap sangat suatu hari nanti, saya akan berhenti dari makan ubat dan jadi seperti insan normal yang lain :-?

nurzatul...sebenarnya saya dah tahu epilepsi tu apa..tapi sesaje buat lawak,hehe :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

alfurqan5108
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29094
Posting: 3

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-08 14:37


salam..akmalnajwa.....sedih dengarnya;-)
ana memang tak makan ubat.tapi insyaALlah akan bagi ubat pada pesakit.sebab ana ni misi..hihi..
tak mengapa akmal..bersabarlah dengan ujian Nya..Dia tahu yang terbaik buat anti..Allah takkan menguji seseorang luar dari kemampuanNYa..sabar ye;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfurqan5108Profil   Hantar PM kepada alfurqan5108   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-02-08 17:18


Assalamualaikum
tengok akmalnajwa buat saya teringat nak buka posting dia di sini..hmm...still trying to be happy with her life...ternyata, entah bagaimana agaknya jika saya yang duduk di tempatnya...adakah saya masih mampu memberikan senyuman kepada semua..adakah saya masih mampu untuk tidak membuatkan orang di sekeliling saya risau terhadap saya....hmm... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 00:37


!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-08 23:09 , nurzatul posting:!!! QUOTE !!!

Hmm nasib kita samalah.tapi ana tak perlu bergantung terus pada ubat.cuma bila sakit sangat saja baru ana akan makan ubt.pnyakit ana ini memang tiade ubat khusus pun.epilepsi 2 sawan lah bukan ubt.hehe.ana ini da muak tengok ubt.mana xnye,masa praktikal ini mnghdp ubt saja kerjanya.nanti kalau da kerja pun same.hehe.

itu pun boleh tahan lah jugak..tapi, saya ni...tak boleh kalau tak makan ubat,,mesti makan..tiap-tiap hari..tak tahulah , maybe seumo hidup ...berharap sangat suatu hari nanti, saya akan berhenti dari makan ubat dan jadi seperti insan normal yang lain

nurzatul...sebenarnya saya dah tahu epilepsi tu apa..tapi sesaje buat lawak,hehe



hehe.ana saja saja nak usik anti.pnyakit anti ini memang tak boleh smbuh langsung ke?macam ana pnyakit ana tak boleh smbh.tapi tak perlu terlalu bergntung spnhnya pada ubt.hmm ana harap anti banyakkan sabar ye.itu semua dgaan untuk kita.anti ini umur berapa?makan ubt apa?bolehlah share dengan ana memandangkan ana ada lah ckt2 pngetahuan pasal ubt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 20:51


!!! QUOTE !!!

hehe.ana saja saja nak usik anti.pnyakit anti ini memang tak boleh smbuh langsung ke?macam ana pnyakit ana tak boleh smbh.tapi tak perlu terlalu bergntung spnhnya pada ubt.hmm ana harap anti banyakkan sabar ye.itu semua dgaan untuk kita.anti ini umur berapa?makan ubt apa?bolehlah share dengan ana memandangkan ana ada lah ckt2 pngetahuan pasal ubt.


Kenapa tanya umur pula? tapi,,kalau org jumpa saya soalan yang biasa mereka tanya.."sekolah lagi ke??".. :berfikir:
walhal umur da ** tahun.. :sopan:
err...segan lah nak share kat sini..
apa kata nurzatul PM saja.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102444 saat. Lajunya....