Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: cara-cara memurtadkan Wanita Islam


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» cara-cara memurtadkan Wanita Islam

Please Mendaftar To Post


Oleh cara-cara memurtadkan Wanita Islam

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-08 18:03


assalamualaikum saudara/ri sekalian, kalau anda prihatin dengan agama anda dan survival orang Melayu Islam di tanah air kita, sila baca mesej di bawah:
Semalam saya berkesempatan menghadiri satu sessi dialog di antara ahli jemaah masjid saya dan saudara Zulkifli Nordin, seorang peguam yang mengendalikan kes murtad Nor Aishah buat. Bukahri, yang heboh sikit masa dahulu. Saya percaya saudara/ri sendiri pernah mendengar dari beliau pasal hal ini, tapi yang berita yang saya ingin kongsikan bersama di sini agak terkini dan menakutkan orang islam.
    hasil siasatan beliau seorang peguam bertanggungjawab     terus
dengan kes sebegini, beliau dapati sampai sekarang sudah ada 7 kes yang sama dengan Aishsh. Yang menggerunkan kita adalah kesemua gadis yang telah dimurtadkan secara terpaksa ini bukannya dari golongan bonsai/bohjan tapi adalah dari kalangan meraka yang menutup aurat dan highlyeducated, sebahagiannya lulusan luar negeri dan bergaji besar, tetepi masih solo dan tinggal sendiri bekerja di Lembah Klang, jauh dari sanak sedara.
        ini amat mementingkan beliau kerana walaupun sebahagian mereka pernah belajar di luar Negara, tetapi tidak murtad di sana sebaliknya murtad di tanah air sendiri yang majoritinya orang ialam. dan lebih pelik lagi mereka semua boleh dikatakan mempunyai ilmu islam yang mendalam dan `practising muslims`.
     Setelah disiasat secara terperinci, rupanya ada titik persamaan diantara ketujuh-tujuh kes murtad ini, melibatkan satu perkara yang boleh disebut sebagai `reversed psychology` yang digunakan oeh pendakyahkristian dalam menyebarkan ajaran sesat mereka di kalangan gadis melayu.
         Modus operandinya adalah pemuda kristian akan berlagak sebagai seorang yang frust dengan agamanya dan sedang mencari kebenaran, akan mendekati gadis2 melayu yang massih solo untuk meminta mengenai islam. Naturally gadis2 ini akan memberi response positive memandangkan ada orang yang nak belajar islam dan berkemungkinan akan memeluk islam.
    biasanya pertemuan akan ditetapkan di tempat2 tertentu seperti KFC dan Mc Donald etc. untuk berdiskusi pasal agama. Setelah intim, pertemuan selanjutnya diatur di tampat yang tersembunyi seperti di Tasik Perdana etc, sehinggalah dibawa berjalan-jalan ke luar kl seperti pada.
         Dengan hasutan syaitan bila selalu bertemu dan berhubung, akan berputiklah bibit2 cinta dan sayang antara dua insan ini. Dan akhirnya gadis2 ini dalam keadaan mabuk cinta akan termakan janji2 manis pemuda kristian ini hingga akhir nyawa dan badan diserahkan. Berlakula SEX haram. Saetelah terlanjur, gadis ini akan berasa tertekan dengan dosa yang dilakukan da biasanya hilang pertimbangan akal serta bertindak tidak waras.
     Dan pada masa inilah pemuda kristian tersebut mengambil peluang keemasan menjalankan jarumnya dengan memberi ancaman iaitu menggugut dengan berkata "kalau awak beritahu keluarga sudah tentu mereka akan kerjakan awak. Dan awak sendiri tahu dalam hukum islam, siapa yang berzina akan dihukum sebat 100 kali. Kita tak boleh khawin sebab berlainan agama. Tapi tak mengapa, saya ada satu jalan penyelesaian. Agama saya adalah agama pemaaf. sesiapapun akan dimaafkan atas apa jua kesalahan. Sekarang ikut saya ke gereja".
        Maka bermulalahepisod ngeri yang kita takutkan. Di gereja, paderi akan memainkan peranan mengkristiankan gadis ini secara diam-diam tanpa pengetahuaan ibu bapa mereka .
Dengan menjauhi mereka ini dari keluarga dan agama mereka, maka senanglah usaha mereka untuk menukar agama gadis2 ini secara formal, maka makin bertambahlah statitik umat islam nak bertukar nama atas alasan menukar agama.
            Kepada saudara/ri sekalian yang mempunyai anak remaja, sepupu, anak saudara, atau kaum kerabat terdekat permpuan, ambilah iktibar dari cerita ini, demi untuk kepentingan dan survival umat Islam melayu.
     Ambil sedikit inisiatif untuk semak aktiviti mereka seharian, kemana mereka pergi, apa mereka buat dan dengan siapa mereka berkawan, SEBELUM TERLAMBAT.
Fenomena ini sedang melanda negara kita tanpakita sedari, dalam keadaan pemimpin dan rakyat kita lalai dibuai kesenangan dunia sementara. Jangan sampai cucu cicit dan generasi kita yang akan datang menyumpah kita kerana kelalaian kita, mereka semua terlepas keluar dari pelukan Islam..


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 20:25


Alhamdulillah,

Terima kasih atas maklumat yang bermanfaat.



-- Muddathsir787

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 23:11


hmm.. peliknya manusia ni kan.. Kenapa tak nak berfikir dengan waras?? huhu.. even kalau dah terlanjur.. pintu taubat Allah sangat-sangat lah besar untuk kita kembali ke jlnnya.. sesungguhnya Dia lah paling Penyayang, Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani..kalau betul lah practiced islam.. takkan jadi begini agaknya.. dan satu lagi.. wanita-wanita bujang yang duduk jauh2 ni.. kalau ada kes begini.. rujuk lah budak-budak laki yang pandai agama juga.. even kalau setiap persoalan laki tu kita boleh jawab.. xke bagus kalau laki sama-sama bincang dengan laki dan sebalikknyaa... tak ada lah kes2 nak kena hasut syaitan.. wallahualam..

p/s: berfikir sbelum bertindak.. dan niat tu knee betul dalam setiap tindakan.. insyaallah dapat ganjaran besar dr Nya.. insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-08 10:54


Pada 12-01-08 23:11 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. peliknya manusia ni kan.. Kenapa tak nak berfikir dengan waras?? huhu.. even kalau dah terlanjur.. pintu taubat Allah sangat-sangat lah besar untuk kita kembali ke jlnnya.. sesungguhnya Dia lah paling Penyayang, Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani..kalau betul lah practiced islam.. takkan jadi begini agaknya.. dan satu lagi.. wanita-wanita bujang yang duduk jauh2 ni.. kalau ada kes begini.. rujuk lah budak-budak laki yang pandai agama juga.. even kalau setiap persoalan laki tu kita boleh jawab.. xke bagus kalau laki sama-sama bincang dengan laki dan sebalikknyaa... tak ada lah kes2 nak kena hasut syaitan.. wallahualam..

p/s: berfikir sbelum bertindak.. dan niat tu knee betul dalam setiap tindakan.. insyaallah dapat ganjaran besar dr Nya.. insyaallah..


betul cakap anta tu....kalau dah practice islam sepatutnya suruh laki kristian tu cari kawan laki yang pandai bak agama ni...lagi pun islam meharamkan kaum hawa bergaul lebih-lebih dengan kaum adamkan..dalam surah Al-Israaa'(17) ayat 32, Allah berfirman " Dan janganlah kamu mendekati zina sesugguhnya zina itu adalah sesuatu yang keji dan suatu jalan yang buruk."..semua perintah larangan Allah adalah haram dilakukan...ini bermakna mendekati zina adalah haram....islam benar-benar syumul..nak practice islam biar kaafah....jng ambik sparuh2....peringatan untuk kita semua... :-)


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-08 11:10


thanks for the info..

sama-sama lah kita menjaga diri, iman dan hidayah yang kita peroleh..
semoga sentiasa di bawah lindungan Allah swt...


-----------------
.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 11:37


erm...
tu dia, hebat tu deme ni guna Pembalikan Saikologi ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 11:47


Ya Allah..
jauhilah aku dari perkara2 yang akan menggugatkan keimananku pada-Mu..
Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-08 20:41


Pada 19-01-08 11:47 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah..
jauhilah aku dari perkara2 yang akan menggugatkan keimananku pada-Mu..
Amin...


amin :-)


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-04-08 02:13


semua muslimat, moga berhati-hati dengan hubungan dengan pemuda2 yang kafir ini....lelaki & wanita yang berdua2an tidak lain org ketiganya ialah syaiton...

moga mengambil berat kawan-kawan yang ada hubungan dengan pemuda2 kafir...semuanya kerana cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 05:54


thanks dengan info ni.saya pun hairan macam mana org yang kuat agama pun boleh terjebak ke murtad ni.sekadar cinta mereka boleh hnyut..boleh tukar agama.saya rasa mereka tau silap mereka tapi oleh kerana tak mahu mnanggung malu dan risau kekasih tu lari,mereka ikut sajalah cakap laki ni....huh..pelik...doakan selalu keselamatan kita dunia dan akhirat..semoga mereka kembali ke jalan Allah...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 09:05


Pada 19-01-08 11:47 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah..
jauhilah aku dari perkara2 yang akan menggugatkan keimananku pada-Mu..
Amin...


sama-sama lah kita...amin....


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 10:23


hebat betul org kristian ni....org islam kita mudah saja terpengaruh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 14:44


Musuh-musuh Islam tahu salah satu kekuatan Islam terletak pada wanita-wanita mereka...Salah satu cara untuk merosakkan wanita Islam ialah dengan memperjuangkan kebebasan wanita...Mereka juga menggalakan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116548 saat. Lajunya....