Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: jemputan ke majlis perkahwinan


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» jemputan ke majlis perkahwinan

Please Mendaftar To Post


Oleh jemputan ke majlis perkahwinan

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 07-01-08 18:11


majlis perkahwinan eniliana & rdwira

jemput lah semua warga ukhwah.. :-)

kad

kalau salah jejak alihkan ya..
kalau nak kecil kan gambar pun bagitahu ya.. sebab dah try kecilkan tapi tulisan jadi halus sangat...

jemput2lah semua...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-08 18:25


Assalamualaikum
tahniah...moga diberkati hingga hujung usia...
maka akan menangislah syaitan sehingga mereka terkontang kanting kerana satu lagi pasangan telah berjaya menjalankan agamanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 18:26


wah..kedua-duanya warga ukhwah.com
mabruk....sekalung tahniah..
semoga kekal bahagia di dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 18:30


huhu.. susah juga nak membacanya...

tahniah eniliana dan rdwira... moga majlis perkahwinan kalian diberkati oleh Allah.

lagi satu pasangan ukhwah.com... orang perak dan orang melake.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 18:36


salam.....
wah, tahniah eniliana...
9 februaru ek.... hmmm.... macam penuh saja kalender...uhuk uhuk uhuk...
apa pun, semoga majlis berjalan lancar dan diberkatiNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 20:59


hohoho...mabruk alaikum...both of u uhkwah.com juga..good lah itu...jangan pula beritahu anda beruda kenal kat sini ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 07-01-08 21:31


terima kasih..semua..
tak ada lah kami bukan kenal kat ukhwah.com
tapi memang perkenalan bermula menerusi internet lebih kurang april 2007 :)

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 21:34


baguslah...kenal tak lama...
hati dah terpikat dan terus bertunang...
tak sampai setahun dah walimah...
tahniah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 08:40


Pada 07-01-08 21:31 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih..semua..
tak ada lah kami bukan kenal kat ukhwah.com
tapi memang perkenalan bermula menerusi internet lebih kurang april 2007 :)


macam mana boleh cepat sangat ?? jodoh ni macam-2 ek .. kadang-2 tu ada yang jual mahal nak mampus ...


ni dekat kawasan perumahan tepi gunung tu ke ? rasanya tempat tu agak baru .. tak lah baru sangat tapi dalam 5-6 tahun ....



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 09:00


tahniah kat eniliana.
kome berdua kenai kat tokei kedai ye? erm....
kimsalam kat aw

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 09:21


salam...

tahniah buat eniliana & rdwira.....
nanti minta SS taja bena ye.... :lol: :lol: :lol:

:sopan: :sopan: mesti antum ni yang paling secocok, sama-sama warga ukhwah tu.... ;-)
ok, semoga bahagia mengiringi perkawinan antum shingga 'disana'...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 08-01-08 10:40


-:) betul broshahir ...tak sampai setahun..

-macam mana boleh cepat ye trans? maybe sebab saya bukannya terima seorang boyfriend tapi seorang calon suami.. hmm.. eni cerita secara ringkas ye..

*perkenalan hujung mac waktu tu sedang mencari seorang web designer untuk syarikat..
*pertengahan mei- bertemankan penuh satu kereta dengan kawan-kawan opis..ehehhe.. kami berjumpa..
*awal jun-jumpa kali kedua dekat kenduri schoolmate eni pada hari sabtu dan sekali lagi kenduri schoolmate dia pada hari ahad.. dan terus di perkenalkan pada org tuanya..
*julai.. org tua eni berjumpa dengannya.. dan perkenalan antara kedua2 org tua kami berlangsung..
*ogos dirisik...
*september bertunang...
dan walimah dirancang pada tarikh ini sebab adik eni yang study di adelaide dapat ada di malaysia ...

- betul daeng..kami kenal di tokeikedai.net

-terima kasih aye.. hehe bena? tak nak lah .. malu pula...huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 10:51


selamat pengantin baru.....semoga berkekalan hingga akhir hayat... :bunga: :bunga: :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 10:53


Pada 07-01-08 18:26 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah..kedua-duanya warga ukhwah.com
mabruk....sekalung tahniah..
semoga kekal bahagia di dunia dan akhirat.



MABRUK...MABRUK... :bunga: :bunga:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 10:53


Assalamualaikum

mabruk buat ukhti eniliana dan rdwira..
moga urusan dipermudahkan..
moga bahagia di dunia dan akhirat..
moga walimah diberkati Ilahi...
jadilah isteri yang solehah yang sentiasa di sisi suami..
di saat susah dan senang..
moga dikurniakan zuriat soleh wa solehah..
insyaAllah..
wassalam

p/s: ini bunga untuk eniliana :bunga: :-)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 10:54


Pada 08-01-08 10:40 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!



maybe sebab saya bukannya terima seorang boyfriend tapi seorang calon suami..

*awal jun-jumpa kali kedua dekat kenduri schoolmate eni pada hari sabtu dan sekali lagi kenduri schoolmate dia pada hari ahad.. dan terus di perkenalkan pada org tuanya..
*julai.. org tua eni berjumpa dengannya.. dan perkenalan antara kedua2 org tua kami berlangsung..
*ogos dirisik...
*september bertunang...
dan walimah dirancang pada tarikh ini sebab adik eni yang study di adelaide dapat ada di malaysia ...



wahh :welcome:
bagusnya :sopan:

tahniah..moga dipermudah segala urusan :-) :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 11:59


Assalamualaikum...

wah.....tahniah ana ucapkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:10


Pada 08-01-08 10:40 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

-:) betul broshahir ...tak sampai setahun..

-macam mana boleh cepat ye trans? maybe sebab saya bukannya terima seorang boyfriend tapi seorang calon suami.. hmm.. eni cerita secara ringkas ye..

*perkenalan hujung mac waktu tu sedang mencari seorang web designer untuk syarikat..
*pertengahan mei- bertemankan penuh satu kereta dengan kawan-kawan opis..ehehhe.. kami berjumpa..
*awal jun-jumpa kali kedua dekat kenduri schoolmate eni pada hari sabtu dan sekali lagi kenduri schoolmate dia pada hari ahad.. dan terus di perkenalkan pada org tuanya..
*julai.. org tua eni berjumpa dengannya.. dan perkenalan antara kedua2 org tua kami berlangsung..
*ogos dirisik...
*september bertunang...
dan walimah dirancang pada tarikh ini sebab adik eni yang study di adelaide dapat ada di malaysia ...

- betul daeng..kami kenal di tokeikedai.net

-terima kasih aye.. hehe bena? tak nak lah .. malu pula...huhuhuh


Assalamualaikum

Alhamdulillah tahniah2..
moga urusan di permudhkan..
moga dilimpahkan barakah pada kalian yang mnyempurnakan sebahagian dari agamaNya..yang selebihnya bertqwalah kamu pada Allah swt. :bunga:

p/s: bestnya bila baca kisah antum.. :welcome:


-----------------
SENYUMSOKMO (^_^)


Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:32


Pada 08-01-08 10:53 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

mabruk buat ukhti eniliana dan rdwira..
moga urusan dipermudahkan..
moga bahagia di dunia dan akhirat..
moga walimah diberkati Ilahi...
jadilah isteri yang solehah yang sentiasa di sisi suami..
di saat susah dan senang..
moga dikurniakan zuriat soleh wa solehah..
insyaAllah..
wassalam

p/s: ini bunga untuk eniliana :bunga: :-)




:sopan: :sopan: :sopan: bak ayat2 puitis hal-hal pkawinan ni memang tak boleh tandingi ika2410... :-P :-P

tapi, empunya diri bila lagi nak 'hebah' tarikh bsejarah tu??
ukhti jangan pilih bulu sangat tau... nanti bertemu uban kan....!!!


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 13:05


mabruk..!!

semoga kekal bahagia dunia wal akhirat... :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:21


BismiLlah wal HamduliLlah wa as-Syukru liLlah...
As-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh... :-)



Mabruk


BaarokALLAHulak wa Baaroka `alaiika
wa Jama`a Baiinakumaa fii Khoiirr... ALLAHumma amin... :-)



-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:29


aiwah.. salam mabruk ya eni..
moga dilimpahi barakah sOKmo...
selamat pengantin baru.
moga segala perjalanan majlis berjalan dengan lancar
dan diberkati..amin....

:-D :bunga: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:35


!!! QUOTE !!!

macam mana boleh cepat sangat ?? jodoh ni macam-2 ek .. kadang-2 tu ada yang jual mahal nak mampus ...


erk.. ayat anta macam bunyi ada sometin happen saja..hihi..
em.. bab jodoh ni.. memang kadangkala kena jUAl MAHAl..
kalau jual MURah.. rugi....ehhe.. ( ups.. ni bagi skop business ye..
tak ada kaitan dengan isu dibincangkan di ATAS)

doa banyak-banyak pada ALLAh,moga dipermudahkan segala urusan
tak kira lah.. bab jodoh.. rezeki..etc..

the points.. banyakkan baca surah al waqiah..solat dhuha..
solat istiharah..solat hajat..
insyaALlah.. ALLAh shOw the WAy....

;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:35


tahniah semoga kekal keakhir hayat nanti ye...semoga bahagia..sokmo....tumpang bergembira...heheh... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:37


.. Tahniah.. mudah-mudahan berbahgia dunia dan akhirat serta berbahgia hingga ke akhir hayat.. Amin:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 18:06


assalamua'alaikum ..terima kasih diucapkan kepada sahabat2 semua diatas ucapan yang diberikan...

jika berkesempatan mari lah datang kemana2..salah satu rumah..nak datang dedua pun boleh... tapi bila datang tu mari lah kenalkan diri.... kalau tak mana lah tau sahabat ada hadir..

buat shida... Kalau balik melaka masa tu mari ah singgah datang rumah... jagn memalu ..jangan sesegan......

buat bro daeng..(kat TKO ada org panggil JAT)....hehhehehe.... dah kome duduk perak mari ah datang..jangan memalu...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 18:21


yaAllah...mudahnya..perancangan Allah sememangnya hebat....
semoga dipermudahkan segalanya..tahniah

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 18:34


salam...

mabruk ye kak dan pasangan...

moga-moga rezeki melimpah ruah bersama kebahagiaan berpanjangan...

:-)

nah kita kasi bunge..... :bunga:
:-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 18:54


ismi tujukan lagu ni untuk eni dan rdwira....

Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha Allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup

Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu

Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan Ilahi
Suami ketua isteri pembantu
Melangkah hidup saling berpadu
Susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal ke anak cucu

Moga kekal hingga ke syurga


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 19:22


Rumahku Syurgaku
by Hijjaz

Suami perlukan belaian dari isteri yang penyayang
Yang dapat melayani dan menghiburkannya
Serta pandai mengurus rumah tangga
Itulah harapan suami

Isteri juga sangat mengharapkan suami yang penyayang
Bertanggungjawab dan berhikmah dalam mendidik
Anak-anak akan bahagia dan tenang
Apabila ibubapanya berkasih sayang
Bertanggungjawab mengasuh dan mendidik

Ibubapa bahagia kalau anak-anaknya
Menyayangi mentaati dan memuliakan mereka
rasa kasih murni antara suami isteri boleh rosak
Jika masing-masing tidak berakhlak

Cinta murni antara anak-anak dengan ibubapanya
Diikat kuat oleh cinta tabii
Yang semulajadi akan punah
Jika tidak disuburkan

Cinta suci akan subur
Apabila ada iman dan akhlak yang mulia
Iman dan akhlak mulialah menjadi penyebab
Membentuk keluarga yang bahagia
Dan berkasih sayang...

Sehingga lahirlah
Masyarakat
Penyayang dan negara makmur
Hasil daripada keistimewaan
Kasih sayang dalam rumah tangga

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 19:48


saya pun nak bagi.. :welcome: ni dari email saya..sahabat forwad

Untuk isteri.. renungkanlah. ..

Pernikahan atau perkawinan
membuka tabir rahasia
Suami yang menikahi kamu
tidaklah semulia Muhammad saw.
tidaklah setaqwa Ibrahim
pun tidak setabah Ayyub
atau pun segagah Musa
apalagi setampan Yusuf
Justru suamimu hanyalah pria akhir zaman
yang punya cita cita
membangun keturunan yang soleh...

Pernikahan atau perkawinan
mengajar kita kewajiban bersama
Suami menjadi pelindung kamu penghuninya
suami adalah nahkoda kapal kamu navigatornya
suami bagaikan balita yang nakal kamu adalah penuntun kenakalannya
saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgasananya
seketika suami menjadi bisa kamulah penawar obatnya
seandainya suami masinis yang lancang sabarlah memperingatkannya. .

Pernikahan ataupun perkawinan
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt.
kerana memiliki suami yang tak segagah mana
justru kamu akan tersentak dari alpa
kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna didalam menjaga
pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
cuma wanita akhir zaman
yang berusaha menjadi solehah...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 19:50


ini lagi :welcome:

Untuk suami.. renungkanlah. ..

Pernikahan atau perkawinan
menyingkap tabir rahsia
Isteri yang kamu nikahi
tidaklah semulia Khadijah
tidaklah setaqwa Aisyah
pun tidak setabah Fatimah
Justru isterimu hanyalah wanita akhir zaman
yang punya cita cita
menjadi solehah...

Pernikahan atau perkawinan
mengajar kita kewajiban bersama
isteri menjadi tanah kamu langit penaungnya
isteri ladang tanaman kamu pemagarnya
isteri kiasan ternakan kamu gembalanya
isteri adalah murid kamu mursyidnya
isteri bagaikan anak kecil kamu tempat bermanjanya
Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya
seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya
seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya. .

Pernikahan atau perkawinan
menginsyafkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt.
karena memiliki isteri yang tak sehebat mana
justru kamu akan tersentak dari alpa
kamu bukanlah Rasulullah saw.
pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
cuma suami akhir zaman
yang berusaha menjadi soleh..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 12:17


Pada 08-01-08 18:54 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi tujukan lagu ni untuk eni dan rdwira....

Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha Allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup

Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu

Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan Ilahi
Suami ketua isteri pembantu
Melangkah hidup saling berpadu
Susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal ke anak cucu

Moga kekal hingga ke syurga




ismi bila lagi???? :terliur: :terliur: :terliur: tak sabar nak makan nasi minyak ismi... :-D :-D


p/s...copy-paste

"Kita selalu inginkan hari yang cerah
Tetapi Allah lebih mengetahui
Hakikatnya hujan perlu diturunkan

Kita sering inginkan keseronokan
Jauh sekali kesusahan
Tetapi Allah lebih mengetahui
Kesusahan adalah cara terbaik
Untuk kita mempelajari hakikat kehidupan

Semoga bahtera yang dibina ini
Tetap kukuh teguh
Menghadapi segala ujian
Dan mehnah tribulasi kehidupan.

Ya Allah,
Engkau mengetahui bahawa dua hati ini
Telah bertemu untuk mematuhi perintahMu,
Bersatu untuk memikul beban dakwahMu,

Dua hati ini telah mengikat janji setia
Untuk mendaulat dan mendokong syariatMu,

Maka Ya Allah,
Erat-eratkanlah akan ikatannya
Amin Ya Allah
Amin Ya Rahman
Amin Ya Rahim"


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-01-08 12:21


selamat pengantin baru...
semoga kekal ke akhir hayat

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 12:46


Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (surga).
surah an-nur ayat 26

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 22:46


Pada 09-01-08 12:17 , aye posting:

!!! QUOTE !!!



ismi bila lagi???? :terliur: :terliur: :terliur: tak sabar nak makan nasi minyak ismi... :-D :-D



hmm... ismi pun tertanya2.... bilakah masanya.... :-? :sopan:

mungkin bagi laluan pada yang lebih 'berumur' seperti en aye dan en i_m untuk makan nasi minyak dulu agaknya... muahahahaaa...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 09:21


Pada 09-01-08 22:46 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-08 12:17 , aye posting:

!!! QUOTE !!!



ismi bila lagi???? :terliur: :terliur: :terliur: tak sabar nak makan nasi minyak ismi... :-D :-D



hmm... ismi pun tertanya2.... bilakah masanya.... :-? :sopan:

mungkin bagi laluan pada yang lebih 'berumur' seperti en aye dan en i_m untuk makan nasi minyak dulu agaknya... muahahahaaa...



:-D :-D :-D ana setiap hari boleh makan nasi minyak...
kalau cik ismi datang serdang cakap saja.... ana belanja nasi minyak tau.... :lol: :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 10:38


salam....

tahniah pada pasangan.... tapi jauh sangat. tak boleh nak pergi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 10:38


disebabkan kedua-2 pengantin punya nama yang unik, yang kalau sebut nama tu memang dah sah dialah orangnya, maka tak susah nak cari dan siasat sikit tentang diri mereka .. type saja dalam google boleh dapat .. Alhamdulillah kedua-2nya ceburi bidang perniagaan .. semoga sukses dalam bisnes masing-2 ...

maaf kerana sibuk-2 nak menyiasat latar belakang anda .. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 14:47


erk tranmission ....bisnes apa pula yang aku buat ni??? tak ada bisnes apa-apa pun..huhuhu apa anda mengarut pula ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 15-01-08 16:16


ehehe... dia memang tak ada ceburi bidang perniagaan.. trans jumpa kat mana ek??
saya tu betul lah... :P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 15-01-08 16:32


bismillahhirrahmanirrahim

erm..selamat pengantin baru untuk antum berdua..moga bahagia ke akhir hayat, insyaAllah,amin..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-01-08 16:33


Semoga majlis yang akan berlangsung nanti akan berjalan lancar dengan izinNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 18:44


Semoga di kurniakan keberkahan daripada Allah s.w.t.

Nak pergi pun, jauh sangat sebab saya akat utara....Nampaknya kena tunggu eniliana posting gambar saja lah ye...
:-) .......jangan lupa tau :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 02:30


tahniah...moga-moga dilimpahi rahmat dan dikurniakan dengan zuriat yang soleh...hu2...semakin hari semakin ramai mendirikan masjid... sedihnya bila tengok org lain dah anta kad..kita masih sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 21:42


terima kasih pada semua diatas ucapan tahniah dan doa yang diberikan..bagi kalian yang belum bertemu jodoh..Insya Allah.akan tiba masanya...dan jangan pula asyik melarikan diri dari jodoh..hehehe.. jodoh kena cari ....bukan jodoh mencari kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 18:14


mabruk alaih..kak eni duduk jelapang ke?rumah opah naz kat ipoh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 18:44


ala mama iman....mari lah datang...meriahkan suasana

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 21:37


salam 'alaik.... selamat pengantin baru semoga berkekalan hingga ke akhir hayat... afwan, jauh lah nak datang... terbina lagi sebuah masjid.. alhamdulillah semoga umat islam semakin meningkat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 18:35


insyaAllah..tapi naz malu lah..ahaks.. :malu: kbetulan naz balik cuti sem..naik bus pergi ipoh jumaat tu..esok tu kndurinye kan..tengok lah bagaimana..kalau abah bagi..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 24-01-08 18:37


wah..dah kebetulan ni.. isyarat nak kena sampai kenduri ni... datanglah.. hari jumaat mlm tu majlis juga..majlis nikah.. kecil2 saja.. kalau nak datang waktu tu pun boleh :)

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 19:47


hehehe..ni yang segan ni..ish naz segan lah..haha..tengok bagaimana ek..kalau tak ada apa-apa hal..tapi naz tak janji tau..sebab dah kbetulan kan..thanks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 02:17


OOOO.... INI RUANGAN JEMPUTAN KAWIN BUDAK ENILIANA ya....

BUDAK ENILIANA YANG KERAS KEPALA TAKNAK MENGAKU SALAH
KATA KEPADA ARDIWIRA TU "SPESIES"....

HANG INGAT BOLEH SEBUT MAIN-MAIN ke SPESIES itu!!!!

P/S: WOI BUDAK HARMIMI ENI LIANA BINTI SHAHRIN...
kat PELAMIN HANG TAK NAK LETAK LAMPU WIGWAG ke???

SIA-SIA saja JUAL KEPADA ORANG LAIN...
TAPI DIRI SENDIRI TAK GUNA BENDA ini!!!!

HEHEHEHEEEE.....
:-D

fd


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 09:17


DAH SIAP PASANG LAMPU JALAN ke ENILIANA??
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-01-08 09:33


Tahniah..semoga berbahagia hendaknya hingga akhir hayat.,sentiasa dilimpahkn mawaddah dan rahmah dr Allah..dikurniakan anak-anak soleh dan solehah...ameen:-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 09:54


tahniah kepada eniliana ...niat nak kenal orgnya..hehe...da nak kawin pun..tahniah sekali lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 10:20


congrat t0 both of u ENILIANA & RDWIRA...
semoga bahagia hingga ke anak dan cucu kamu AMIN!!!!
ana tak boleh datang c0z study so ana cuma boleh doakan semoga antum berdua bahagia....
wassalam....    =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 10:26


BAGUS JUGAK AKU PROMOTE JEMPUTAN HANG NI ENILIANA..
CEPAT TERIMA KASIH kat AKU...

HANG TAKKAN RUGI KALAU HANG BERKAWAN DENGAN AKU...
TETAPI....
HANG BANYAK MASALAH KALAU BERMUSUH DENGAN AKU.....


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 25-02-08 12:09


alhamdulillah semuanya dah berjalan dengan lancar...

terima kasih kepada yang mendoakan kebahagiaan kami :)

pokok, double headed solar wiwag tu tak gunakan sebab berat sikit ..eni guna yang single saja.. letak kat papan2 tanda guide ke rumah..




dengan guna robot traffic controller untuk tunjuk arah parking :)


/



/


ops dapat gambar tapak lampu saja....
tak dapat dikesan pula gambar penuh..sebab tengah kahwin waktu tu...



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 25-02-08 12:21


hehe..best pula ada papan merah tu..senang sikit..kretip juga ni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 14:24


Safety First Eniliana.... Safety is Everybody responsibility :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 14:34


Pada 25-02-08 12:09 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah semuanya dah berjalan dengan lancar...

terima kasih kepada yang mendoakan kebahagiaan kami :)

pokok, double headed solar wiwag tu tak gunakan sebab berat sikit ..eni guna yang single saja.. letak kat papan2 tanda guide ke rumah..




dengan guna robot traffic controller untuk tunjuk arah parking :)


/



/


ops dapat gambar tapak lampu saja....
tak dapat dikesan pula gambar penuh..sebab tengah kahwin waktu tu...




idea papan tanda ni boleh pakai ni...... :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 25-02-08 14:46


boleh2.. nak tempah pun boleh.. :P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-08 15:01


taniah..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-02-08 16:52


Tahniah dan selamat semuanya. semoga lebih bersedia memikul tanggungjwap sebagai suami/isteri dan melahirkan anak2 yang soleh/solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 17:53


Tahniah..selamat pengantin baru eniliana & rdwira..dah terlopeh, tak dapat makan nasi minyak.huhuhu..sedihnya..tunggu selepas ini pasangan warga ukhwah seterusnya siapa ek..jeng3..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 18:11


salam ..eni.. bolehlaa hantar gambar walimah dalam email shida ek..
hehe.. nak tengok.. =)

[email protected]

maaf banyak-banyak.. ana tak dapat hadir both date tersebut..
ada program yang aula'... selamat menempuh alam baru..
barakaallahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 27-02-08 16:02


salam shida.. heheh tak mengapa

insyaAllah.. gambar masih belum siap.. yang dari kamera sendiri adalah.. itu pun besar sangat..eheh sedang resize balik satu persatu.. siap nanti eni email

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 10:17


hmm.. hehehe.. walaupun deleted user yang post.. tapi umum tahulah sapa tu kan...

terima kasih atas doa2 kalian.. ucapan2 kalian....
alhamdulillah...insyaAllah kira-kira 17 hari lagi... usia pernikahan ini akan mencecah tangga tahun pertamanya...


doa2 kalian.. amat saya hargai

syukran.. very much.. :P boleh ke buat ayat macam tu :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:26


Assalamualaikum

saya nak ucapkan selamat pengantin baru buat pasangan rdwira & eniliana..semoga perkahwinan yang dibina ni berkekalan selamanya dan mendapat keredhaan ALLAH.. :bunga: :terliur:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:29


haa...adieq... ni bukan baru lagi dah...
dah nak masuk setahun dah ni... cuba tenung atas2 tu... hihihiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:31


happy anniversary kak..
dah nak setahun usia perkahwinan.. sama lah ..saya pun macam tu juga,dah nak setahun usia saya bekerja kat company ni.. uhuk.. :sopan:

moga kak eni dan rdwira tabah dalam menjalani kehidupan suami isteri.. uhuk.. ada nasik minyak lagi tak?? lama tak makan.. :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:36


itulah tujuan sebenarnya..
hehehe.. ada keinginan buat sedikit jamuan untuk rakan-rakan ukhwah...
namun pada tarikh anniversary yang berkenaan kami akan hilang dari bumi KL ini :P
insyaAllah.. kak eni cuba merencanakan tarikh yang sesuai :)


tak lupa juga... happy anniverkerjasary untuk dik solehah :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 14:35


mabruk akhi rdwira dan ukhti eniliana...
moga majlis nanti berjalan lancar dan diberkatiNya...
:-D

bait-bait lagu ni untuk antum berdua...

kain biru

kain biru songket tenunan,
bunga ramai jadi hiasan,
pengantin baru kita raikan,
kekal bahagia kita doakan..

kilau sinar cincin suasa,
cempaka redup didalam taman,
kalau sabar bertimbang rasa,
sentosa hidup sepanjang zaman...

bunga betik si daun pandan,
sireh pinang hantaran jiwa,
samalah cantik hai sama padan,
bagaikan pinang di belah dua..

takar emas sarat selasih,
mawar merah didalam peti,
biar ikhlas mengikat kasih,
biar terpisah bercerai mati...


:welcome: tahniah :welcome:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 15:05


:sopan:

dah timbul kekeliruan pula...
marul,
eni dan rdwira telah selamat bernikah tahun lepas..

tujuan eni up semula tajuk ini.. adalah untuk menyatakan rasa syukur dan terima kasih yang tak terhingga kepada doa2 kalian.. kerana usia perkahwinan ini bakal genap satu tahun dalam beberapa hari lagi..
alhamdulillah rumahtangga ini.. benar-benar satu rahmat buat diri ini.. atas dasar apa aku yang serba kekurangan ini dikurniakan pembimbing sehebat ini, hanya Allah yang tahu..
alhamdulillah..
terima kasih Allah.. terima kasih semua yang mendoakan rumahtangga ..

buat penghilang kekeliruan..izinkan saya titipkan sekeping gambar majlis walimah kami..

alhamdulillah..terima kasih semua...

/

eni & rdwira... bersama sahabat kepada ayahbonda ku.. pakcik nik :) yang sudi bersusah payah datang walau pun jadual beliau ketika itu sangat padat ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 15:42


hurmm. first time tengok gambar kak eni.. hehe..
berseri sungguh pengantin...

marul..
lain kali tengok lah tarikh dulu. dah selamat dah majlisnya .. uhuk.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 16:24


lah dah lepas dah rupanye heheh..
apa fasal lah saya sokmo lambat dapat info ek..
apa-apa pun happy anniversary...
nnt2 postg gambar baby ukhwah pula heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 16:45


lor..malu den pooiittt...

syukran..dapat juga tengok gambar..owhh..tu dia akhi rdwira yang selalu main iq test dengan ana...

moga kekal bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 16:50


Pada 14-01-09 15:42 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hurmm. first time tengok gambar kak eni.. hehe..
berseri sungguh pengantin...

marul..
lain kali tengok lah tarikh dulu. dah selamat dah majlisnya .. uhuk.. :sopan:



ihik..ihik..sowie..
mata carrow tadi...tengah sbuk buat kerja..nampak topik ni up..tarikh kad kahwin tu macam 2 feb 2009 saja..ana cepat-cepat taip lgu kain biru - suhaimi..dah lepas rupanya..

tak alertnye ana... :-(


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-09 23:30


wow..kak eni yang cute & bro rdwira nak belanja makan ek? cantik lah...pastikan time tu saya boleh hadir ye...heh.



Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:16


solehah : baru 1st time ke? alahai.. tersipu2 pulak rasanya..
ardani : tak mengapa ardani... saya memang tak berapa glemer ... i diam-diam saja hik hik hik... i low profile saja..maklumlah "diam itu pintar"..
marul : eh..dah lepas pun.. boleh pakai lagi lagu tu... hehehe..
wani : hohooo... cute? :pingsan seketika: insyaAllah... nanti kami balik dari seken hanimung.. kami cari tarikh yang sesuai ye?

terima kasih all :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159983 saat. Lajunya....