Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: siapa nak tau harga latest kereta2 kat Malaysia...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» siapa nak tau harga latest kereta2 kat Malaysia...

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa nak tau harga latest kereta2 kat Malaysia...

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:33


kalau nak tahu harga keta2 kat Malaysia ni, tanya lah kat sini... maybe i boleh jawab... kalau tak pun yang lain-lain tu tolong jawabkan... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:40


tolong listkan harga Camry dari type terawal hingga yang terbaru

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:50


Pada 06-01-08 12:40 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

tolong listkan harga Camry dari type terawal hingga yang terbaru


terbaru ke terlama i pun tak tau. ni saja lah yang ada...

camry 2.0E (A) - 141,109.10
camry 2.0G (A) - 151,246.01
camry 2.4V (A) - 170,502.59

ini kena check dealer dulu, maybe tak sama 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 13:53


harga camry tu dah termask insurance

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 14:27


hrga kereta hyundai getz...ada diskaun tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 14:57


hyundai getz 1.3GL - 65,409.30
(insurance included)

nak diskaun? atas alasan apa nak didiskaunkan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:03


Vios lama berapa rege sekarang? vios baru tak lawa langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-08 15:04


honda jazz? :-?


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:19


Pada 06-01-08 15:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Vios lama berapa rege sekarang? vios baru tak lawa langsung...


ye ke tak lawa??? kalau bagi free?

Vios 1.5E - 78,700.00
vios 1.5G - 84,800.00
vios 1.5S - 88,100.00
(insurance included)

pilih saja lah yang mana berkenan :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:20


untuk kereta 2nd hand boleh cek kat sini

http://www.ambg.com.my/personal/financialtools/carrefinancing.asp


untuk kereta baru boleh cek market range kat sini


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:21


Pada 06-01-08 15:04 , aesyah86 posting:

!!! QUOTE !!!

honda jazz? :-?



Jazz 1.5L l-DSl - 94,850.00
Jazz 1.5L VTEC - 103,850.00

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:31


saya pun nak tanya rege honda jazz.. nampaknya dah ada orang tanya... lagi mahal dari Vios ek...

how about Toyota Avanza?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 16:00


hmm.. ismi nak tahu harga untuk kereta honda cari-v dan stream..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 17:50


hyundai getz 1.4 auto?
1.3 60++ ke? rasa nya xsmpai agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:22


nak tau rege kancil / kelisa terpakai boleh tak??



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:24


Pada 06-01-08 15:19 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 15:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Vios lama berapa rege sekarang? vios baru tak lawa langsung...


ye ke tak lawa??? kalau bagi free?

Vios 1.5E - 78,700.00
vios 1.5G - 84,800.00
vios 1.5S - 88,100.00
(insurance included)

pilih saja lah yang mana berkenan :-D


kalau bagi free, teman ambik dan jual balik, lepas tu beli Vios type pergi


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:24


kalau harga kereta terpakai, boleh check kat majalah Motor Trader.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:43


Hmm, menarik juga topik ini..

Just nak tau harga saja.. beli tak mampu lagi.. ekkekkkee..

Hmm, nak tau harga Nissan Latio dan Nissan Latio Sport versi 1.6 dan 1.8.

Dan nak tau juga harga kereta Chevrolet AVEO5..

Sebab bila survey website tak letak pula harga kereta..


Thanks sebab buka topik yang bermanfaat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:56


Pada 06-01-08 18:24 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

kalau harga kereta terpakai, boleh check kat majalah Motor Trader.


emm web untuk tengok kereta tepakai ada tak?? :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 19:58


:: mitsubishi lancer?? :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:41


Pada 06-01-08 18:43 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm, menarik juga topik ini..

Just nak tau harga saja.. beli tak mampu lagi.. ekkekkkee..

Hmm, nak tau harga Nissan Latio dan Nissan Latio Sport versi 1.6 dan 1.8.

Dan nak tau juga harga kereta Chevrolet AVEO5..

Sebab bila survey website tak letak pula harga kereta..


Thanks sebab buka topik yang bermanfaat.



paling senang tau sendiri harganya pergi kat wakil penjuak Nissan dan chevrolet..lepas itu minta senarai harga :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:48


Pada 06-01-08 15:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Vios lama berapa rege sekarang? vios baru tak lawa langsung...



tak berapa lawa..honestly..tapi dari segi lain-lain its better from the old one..ada 2 airbag, ada habis dan ebd

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:50


Pada 06-01-08 15:31 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun nak tanya rege honda jazz.. nampaknya dah ada orang tanya... lagi mahal dari Vios ek...

how about Toyota Avanza?



hmm..kalau tak silap price dia dalam range rm 60,000 to rm 70,000 :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:53


Pada 06-01-08 16:00 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. ismi nak tahu harga untuk kereta honda cari-v dan stream..??



kak tikah nak tau kereta cari-v ke? cari-v dalam rm 150,000
honda stream range harga rm 145,000



p/s : tak tau harga sebenar..anggaran kasar saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:53


huhu..bila lah dapat beli kereta sendiri..hmm

tadi sembang dengan kekawan pasal kereta..katanya nak beli kereta viva..bestnya..
jejalan kat http://www.perodua.com.my/

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:13


kaylah.. ni saya ringkaskan semua permintaan kat atas

sahidatul >>
avanza 1.3E (M) - 59,800.20
avanza 1.3E (A) - 64,400.20
avanza 1.5G (A) - 71,966.50

ismi_atikah>>
cari-V 2.0L l-VTEC - 147,850.00
stream 1.8L l-VTEC - 149,800.00

muddathsir787>>
Latio 1.6 satu (M) - 82,189.50
latio 1.6 satu (A) - 87,945.50
Latio 1.6 satu-L (A) - 92,929.50
Latio 1.8 Tl (A) - 99,957.90
Latio 1.6 satu-L (A) Hatchback - 94,801.50
Chevrolet AVEO5 1.5 SOHC (A) STD - 77,047.50
Chevrolet AVEO5 1.5 SOHC (A) Premium - 81,622.50

dziaulhaq>>
mitsubishi lancer 2.0GT (A) - 115,980.00
(dream car saya tu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:15


sorilah kat senarai atas tu bila taip ok alih2 bila send jadi benda lain

i mean cari jadi cari, satu jad i satu... kenapa ye?

harga kat atas semua include insurance

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:16


jadi lagi...

senang cerita satu tu sport lah (S T)
cari tu C

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:21


Pada 06-01-08 20:50 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 15:31 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun nak tanya rege honda jazz.. nampaknya dah ada orang tanya... lagi mahal dari Vios ek...

how about Toyota Avanza?



hmm..kalau tak silap price dia dalam range rm 60,000 to rm 70,000 :-)


tengok berapa cc, lepas itu full accesory ke kosong...

kalau nak beli, beli masa promosi , boleh dapat rebet dalam 2k lebih :welcome: :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:24


anis_zulaikha..

kereta terpakai check kat web yang diberi oleh rdwira or motor trade.. thanks rdwira and broshahir

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:26


Pada 06-01-08 18:56 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 18:24 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

kalau harga kereta terpakai, boleh check kat majalah Motor Trader.


emm web untuk tengok kereta tepakai ada tak?? :-) :-)



yang saya jumpa, semuanya tak update.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:28


Pada 06-01-08 18:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 15:19 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 15:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Vios lama berapa rege sekarang? vios baru tak lawa langsung...


ye ke tak lawa??? kalau bagi free?

Vios 1.5E - 78,700.00
vios 1.5G - 84,800.00
vios 1.5S - 88,100.00
(insurance included)

pilih saja lah yang mana berkenan :-D


kalau bagi free, teman ambik dan jual balik, lepas tu beli Vios type pergi



Sorry...gurau saja... kalolah adaorg yang sudi beri free best juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112118 saat. Lajunya....