Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Parut yang Tak Boleh Dilupakan....!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Parut yang Tak Boleh Dilupakan....!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Parut yang Tak Boleh Dilupakan....!!!

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-01-08 23:38


bismillahhirrahmanirrahim..

erm..parut yang terjadi kerana ketajaman lisan 4 tahun lepas..parut di hati.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-08 23:44


parut yang tinggal kenangan sampai sekarang ialah parut ditngan...
kononnya waktu mgrib satu hari tu nak halau nyamuk kat tangan ayah..waktu tu pula ayah tgah pegang parang...em apa lagi bukan nyamuk yang kena tapi tngan ni hah yang jadi mangse....lepas tu terus nak pengsan sebab darah dah keluar banyak sngat...mak pula sruh pagi doktor jahit tapi tak nak lah....
ha3..tapi bagus juga kena parang tu sebab lpas2 tu tak payah buat kerja...
just ddk relaksss saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 00:01


parut kat kaki, kena gigit dek pacat bukit dan pacat hutan....hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 00:03


parut....
hmmm,paling ketara sekali.... parut kelapa....
parut tu ada, dari ismi kecik sampai sekrang kat rumah wan ismi...
nak buang sayang... barang antik... huhuhu.....


kalau parut kat ismi...
parut di kaki akibat tertusuk pintu pagar yang tiba-tiba rebah menghimpap kaki ketika umur 7 tahun...
dan...
parut kat jari, kena parang tajam atuk masa umur 6 tahun..akibat kedegilan nak jugak mengopek kelapa muda... hasilnya, sampai ke hari ini masih tinggalkan kenangan..
dan....
parut terkena cangkul bermata 3 ketika umur 8 tahun sewaktu merajinkan diri mengcangkul kebun wan di belakang rumah...
dan
parut di lengan akibat tertusuk pagar kawad sewaktu melarikan diri dari dikejar pemilik kebun buah-buahan...

hmmm... ismi rasa, tak lengkap rasanya kalau jadi budak kampung, tapi tak ada kenangan parut... huhuhu...

teringat memakcik cakap pada ismi... "kamu tu masa kekecik, ya Allah, nakal yang tak pernah jumpa... kamu seorang saja yang macam tu... banyak sangat akalnya..." (lebih kurang ayat yang dikatakan makcik sewaktu mereka mengimbas kenangan kami adik beradik masa kecik sewaktu sambut raya aidiladha yang lepas...) huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 07:21


saya, parut yang tak dapat melupakan dan meninggalkan saya..
parut jerawat.. dulu kesan degil dah hilang tapi datang lagi..
sekarang tengah buang lagi.. :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 07:25


Pada 05-01-08 07:21 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya, parut yang tak dapat melupakan dan meninggalkan saya..
parut jerawat.. dulu kesan degil dah hilang tapi datang lagi..
sekarang tengah buang lagi.. :-(



normal lah dik, usia remaja, jangan lupa, tension2 pun jurujerawat tu naik juga tau :jangan: :jangan:

emm banyakkan minum air kosong, petua paling mujarab...tak nak jerwat naik..

lagi 1 kalau nak hilang parut, gosok muka dengan kulit pisang mas... ni orang-orang tua ajar tau...

anis pula, tak boleh lupa kat parut atas kepala dan kat tangan kanan... kat kepala sebab eksiden, kat tangan sebab main-main senam atas katil hostel lepas itu kena kipas yang tengah pusing laju, gedebik jatuh... huhuhu, bukan tangan yang jatuh, tapi anis yang pitam... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-08 12:39


assalamualikum.
sya pula parut kat tangan sebab dulu, datuk sya ada bela moyek u panjat kelapa, setuju hari, konon-konon lah, sya cuba bagi moyek tu makan, tapi tangan sya pula dia gigit, sampai lah sekarang, parut tu masih ada lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:00


parut yang tidak boleh lupa masa kecil-kecil dulu terkena eksoz motosikal ayah. itulah degil dulu berebut nak naik motosikal. kan dah kena eksoz motosikal...
tapi bila dah besar ni, parut tu dah tak nampak sangat lagi..dah makin tiada:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:19


Ana pula...parut yang tak boleh dlupe.....

parut petama :
'kewajipan' bagi setiap laki muslim.... sakit sangat-sangat, bminggu2 kena bpatang

kedua:
kena suntikan BCG

ktiga:
parut kat lengan, melunsur atas jalan raya akibat merempit....


yang lain..... bsambung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:19


parut di hati tak boleh hilang ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 16:18


parut Harry Potter.. hmm, memang tak boleh lupa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-08 16:35


Assalamualaikum
parut di tangan....ada seorang budak dalam ukhwah ni buat...geramnya saya..akhirnya tangan saya yang halus ini tercarik dengan parut ni...parut terkena cermin tingkap yangbaru dipotong...masa kena memang tak sakit..bila darah dah start keluar sedikit demi sedikit..baru rasa sakit..sehingga sekarang ia kekal di pergelangan tangan kiri saya...itulah..riak sangat kulit bersih....padan muka kamu...TT... :jangan:

P/S : parut di hati tiada siapa yang nampak..namun, itulah parut yang paling tak boleh dilupakan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 17:20


Pada 07-01-08 16:18 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

parut Harry Potter.. hmm, memang tak boleh lupa.



parut harry potter???

:-o


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 17:21


Pada 07-01-08 15:19 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

parut di hati tak boleh hilang ...


sama lah kita.... banyak-banyak parut, parut tu paling susah nak hilang kankankan.... broshahir


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 17:54


ada parut kat kaki..
masa itu kck2 lagi
bawa kereta mainan lau kat curam
sekali brek kereta tu tak makan
tpakse berentikan dengan kaki..
waaa.,, habis kaki tersopak...
balik rumah diam saja takut kena marah..
last2 semua tau kaki dah bdrh...
sampai sekarang ada kesan lagi...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 19:20


parut kerana accident moto...huhu lekat sampai skarng tu..
2 kali accident, 2 kali juga dapat parut free..
tapi xp, lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 19:46


parut di hati :berfikir:

tak hilang dengan pembedahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 19:51


parut kat hati.....
boleh dipudarkn ....
kasihan hati tu....
pudarknlh dengan sentiasa berlapang dada, sentiasa zikrullah... sentiasa redha...
kan ada forum mengenai hati... rasanya banyak juga input kat situ....
broshahir agaknya yang post..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 20:01


aduh apakah itu berlapang dada..

selalu benar orang2 sini menyebutnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 21:11


berlapang dada tu mengikut kefahaman saya...
-tidak mudah melenting atau tidak mudah marah apabila ditegur, diprovok, diherdik atau dimarah,
-menerima perbezaan pendapat,
-tidak terikut dengan rentak lawan,
-tidak cepat gentar atau takut,
-tidak bersifat dendam dan hasad dengki,
-bersikap tenang,cool dan penyabar,
-bersikap terbuka selagi tidak melanggari syarak,
...erm apa lagi..

................................................................................

parut di hati :berfikir:
erm...tak ada, saja saja tulis..
kalau ada lagi kesan degil di hati, insyaAllah, saya akan tonyoh kuat2 dengan menggunakan sabun pencuci cap 'Iman dan Taqwa' :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:26


Pada 07-01-08 21:11 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

berlapang dada tu mengikut kefahaman saya...
-tidak mudah melenting atau tidak mudah marah apabila ditegur, diprovok, diherdik atau dimarah,
-menerima perbezaan pendapat,
-tidak terikut dengan rentak lawan,
-tidak cepat gentar atau takut,
-tidak bersifat dendam dan hasad dengki,
-bersikap tenang,cool dan penyabar,
-bersikap terbuka selagi tidak melanggari syarak,
...erm apa lagi..

................................................................................

parut di hati :berfikir:
erm...tak ada, saja saja tulis..
kalau ada lagi kesan degil di hati, insyaAllah, saya akan tonyoh kuat2 dengan menggunakan sabun pencuci cap 'Iman dan Taqwa' :D



nak tonyoh ghano tu.... huhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:28


kena tengok panduan kat belakang kotak sabun pencuci tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-08 21:34


Salam Alaik

pernah eksiden... so ia telah meninggalkan parut yang tak dapat nak hilang selama2nya.. berbulan2 baru nak sembuh sepenuhnya... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 22:03


Pada 07-01-08 15:19 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

parut di hati tak boleh hilang ...

Betul bro...tak boleh hilang...wlp dah bertahun berlalu..pasti ada sekelumit yang masih terasa....
Life must go on...Allah telah membuka pintu yang luas dihadapan kita...tapi kita sering menoleh melihat pintu yang telah ditinggalkan...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 22:38


parut kena iron dan minyak panas... tapi kecik saja..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-08 23:30


Assalamualaikum

memula sekali parut masa kecik masa 2 umur 6tahun (kalau tak silap lah..)masa 2 tengah tengok org main buaian...buaian dedulu kan diperbuat daripada besi...yang ana ni pula dok berdiri depan budak yang main 2...memang lah kena....habis berparut kening ana..ada lah kena jahit sikit...

masa umur 6thn 2 jugak ana dOk main pisau...pisau tajam pula 2...habis jari ana ada parut panjang dijari manis...

lepas 2 da masuk sekolah rendah ana pergi sekolah naik basikal...dok bwak tak hingat dOnia...haa...jatuh...berparut lah pulak lutut(kedua-duanya belah)... :lol:

da masuk kolej ni pun ada jugak dapat parut baru...
masa 2 tengah dok masak untuk berbuka..bulan puasa 2OO5..
bahagian belakang tangan ana terkena periuk panas..parut nya macam parut erkena minyak panas...kecik saja...hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:43


parut kat kaki.. parut kena ekzos motor org sebelah hu9... panas melekat rasa kaki dengan ekzos tu.. sekarang jadi lah parut yang sangat ketara bentuknye hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:46


salam..
parut sebab kena mesin kelapa....
sampai sekarang tak hendak parut kelap.. trauma..
hmm tapi sebenarnya sebab banyak mulut.. melawan umi..
umi tukar pisau mesin kelapa baru masa tu. lepas itu fina marah...
sejap saja masa tengah membebel tu terus kelap terpelanting ... mesin tu pin kisar jari fina.. huh kedua-duanya belah tangan kena. jari paling teruk sebelah kiri..

moral of d story... jangan melawan umi anda... kat dunia pun dah kena....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:50


Pada 11-01-08 23:46 , afina010587 posting:

!!! QUOTE !!!



mesin tu pin kisar jari fina.. huh kedua-duanya belah tangan kena. jari paling teruk sebelah kiri..



macamana tu tak dapat bayangkan..

mesti sakit gilerr..

masa umur berapa tu?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:53


masa form 4
sakit tu dah rasa sebab terkejut agaknya...
tapi boleh semua under control.. baru rasa sakit..
tapi umi puji sebab tak ngs walaupun darh dah jatuh menitik atas kelap yang dah parut..


nak ngs tapi malu dengan adik2..hahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 13:03


Pada 11-01-08 23:53 , afina010587 posting:

!!! QUOTE !!!

masa form 4
sakit tu dah rasa sebab terkejut agaknya...
tapi boleh semua under control.. baru rasa sakit..
tapi umi puji sebab tak ngs walaupun darh dah jatuh menitik atas kelap yang dah parut..


nak ngs tapi malu dengan adik2..hahah


wa..... ciannye...
tapi ana tabik sebab tak nangis... kalau ana, entah-entah pengsan kat citu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

damainya_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18209
Posting: 39
Dari: Johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 13:31


Salam...bila baca topik ni..teringat kenakalan masa kecil-kecil dulu..masa tu kat kg balik beraya. Orang semua tengahari duduk dalam rumah..saya pergi main basikal seorang-seorang kat luar laman rumah opah..almaklumlah baru pandai naik basikal...apa lagi.. berkayuh saja lah kjnya ke hulu ke hilir dengan basikal opah yang tayarnya 3 kali kepala saya..basikal zaman dulu kan tayarnya besar..kayuh punya kayuh..tak perasankan ampaian baju (dawai) yang opah baru buat sebab anak cucunya balik..dengan kelajuan basikal 30km/j, maka tersangkutlah kepala saya kat ampaian tu sementara basikal meneruskan perjalanannya menuju reban ayam di depan...pas tu..saya pun bangun dengan sendirinya mengambil semula basikal simpan bawah rumah dan malam itu kelihatanlah parut kat leher...semua orang tak tahu kejadian t/hari tu sampai sekarang...tapi tiap kali balik kampung...sedih pulak tengok banglo reban ayam opah terkopak pintu depannya gara-gara xcdent yang tak disengajakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For damainya_hatiProfil   Hantar PM kepada damainya_hati   Pergi ke damainya_hati's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-01-08 14:19


'parut kelapa' time musim hujan nak makan ubi kayu rebut...masa zaman kanak-kanak time tu tak ada mesin kelapa..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 14:28


Pada 13-01-08 14:19 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

'parut kelapa' time musim hujan nak makan ubi kayu rebut...masa zaman kanak-kanak time tu tak ada mesin kelapa..hehhe


:lol:

saya pun... mem'parut kelapa' zaman kecil-kecil dulu... waktu kat rumah saya ada pokok kelapa... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-01-08 16:05


Assalamualaikum
berlapang dada ---- open minded kah??? :berfikir: or open your heart??? :welcome:

P/S : scartissue dat I wish you saw..... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 16:52


Pada 07-01-08 17:20 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-08 16:18 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

parut Harry Potter.. hmm, memang tak boleh lupa.



parut harry potter???

:-o



Mungkin boleh tanya dekat cik syahidatul macam mana harry potter dapat parut tu... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 17:38


Pada 13-01-08 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-08 17:20 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-08 16:18 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

parut Harry Potter.. hmm, memang tak boleh lupa.



parut harry potter???

:-o



Mungkin boleh tanya dekat cik syahidatul macam mana harry potter dapat parut tu... :berfikir:




shahidatull...... can u elaborate further please.... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-01-08 17:47


tiap kali da taip mesti terputus talian..hu2
tak boleh cerita lah ni...

yang pasti,

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 19:44


Assalamualaikum...

parut yang ana tak dapat lupakan ialah parut demam campak di muka ana.. ada sebiji (betul tak penjodoh bilangan ni?). tengok cermin saja mesti nampak cuma tak ketara sangat..

:-).

:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 22:28


Pada 13-01-08 17:38 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-08 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!



Mungkin boleh tanya dekat cik syahidatul macam mana harry potter dapat parut tu... :berfikir:



shahidatull...... can u elaborate further please.... :-D



ehehehe... sailormoon ni... pandai saja dia ye... :sopan:

parut Harry Potter tu.. scar di dahinya... akibat perbuatan Voldemort waktu dia bayi, ketika mak dan ayahnya dibunuh. Voldemort try nak serang Harry. tapi Harry terselamat. dan kesan daripadanya, Harry dapat parut kat dahinya tu....

faham anak murid? :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 16:10


Pada 13-01-08 19:44 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

parut yang ana tak dapat lupakan ialah parut demam campak di muka ana.. ada sebiji (betul tak penjodoh bilangan ni?). tengok cermin saja mesti nampak cuma tak ketara sangat..

:-).

:bunga:



same lah kita... kena chicken pop. :-( tak tau dah nak tonyoh guna apa suruh hilang... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 18:46


parut eksiden

tak boleh hilang kecuali buat bedah plastik. buang sikit daging kat situ lepas itu tampal kulit baru.

kesan dari baju yang melekat kat situ & sentap sdiri lepas eksiden tu ( dah sentap baru sedar luka beso kat situ) uwwaa~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 19:40


aduh... sentap apa tu? :-o

berat bahu memikul tapi aku juga terasa pedihnya... ngeri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 19:58


Pada 14-01-08 19:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

aduh... sentap apa tu? :-o

..


sentap kain baju yang melekat kat situ ;)

memang lepas nampak luka kat situ baru lah rasa nak pengsan lah, hidung tup2 berdarah beria .a lah. padahal sebelum2 tu beria .a gaduh dengan tonto yang berebut nak tarik kereta

:sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 20:27


ceritaku lagi sedih-teknik imbas kembali-
tengah asyik menonton tv.. tiba-tiba kedengaran kanak-kanak lari bertempiaran..apakah yang dah berlaku!!!
ku menoleh ke arah sepupuku yang juga sedang asyik sepertiku,
ku memandangnya dengan penuh tanda tanya...???? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 14-01-08 20:45


parut di hati tak boleh hilang ...

betul-betul broshahir..stuju2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 10:26


Pada 14-01-08 20:27 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

ceritaku lagi sedih-teknik imbas kembali-
tengah asyik menonton tv.. tiba-tiba kedengaran kanak-kanak lari bertempiaran..apakah yang dah berlaku!!!
ku menoleh ke arah sepupuku yang juga sedang asyik sepertiku,
ku memandangnya dengan penuh tanda tanya...???? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


apa kes ini..... :berfikir: :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 10:27


Pada 13-01-08 22:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-08 17:38 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-08 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!



Mungkin boleh tanya dekat cik syahidatul macam mana harry potter dapat parut tu... :berfikir:



shahidatull...... can u elaborate further please.... :-D



ehehehe... sailormoon ni... pandai saja dia ye... :sopan:

parut Harry Potter tu.. scar di dahinya... akibat perbuatan Voldemort waktu dia bayi, ketika mak dan ayahnya dibunuh. Voldemort try nak serang Harry. tapi Harry terselamat. dan kesan daripadanya, Harry dapat parut kat dahinya tu....

faham anak murid? :sopan:




ya.... hary potter ada parut kat atas dahi.... suka sangat cerita harry potter.... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 16:12


parut di hati juga seringkali jadi bekas yang sukar nak di buang..
mudah-mudahan masa dan keadaan terus mengizinkan parut itu di lenyapkan dari ruang kehidupan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-01-08 16:15


Assalamualaikum
chicken pop???? some thing like pop chicken huh???
or should I say..chicken pox...ouh..I feel that's beter... :kelip:
Harry Potter's scar...is being explain in Goblet of The Fire....if I'm not mistaken..

P/S : yang pasti.......??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 18:18


parut dan kelapa memang tak dapat dipisahkan..di mana ada parut di situ ada kelapa :-)

eh salah ke ???

erm..parut jatuh dari bumbung rumah time nakal-nakal dooluuu ada lagi ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 14:56


Pada 15-01-08 18:18 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

parut dan kelapa memang tak dapat dipisahkan..di mana ada parut di situ ada kelapa :-)

eh salah ke ???

erm..parut jatuh dari bumbung rumah time nakal-nakal dooluuu ada lagi ...


parut, kelapa, same ke???? :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 18:43


Pada 15-01-08 10:26 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!



apa kes ini..... :berfikir: :berfikir:



afwan..hehe, k cntinue...
lantas kami menoleh ke kanan dengan serentak.
kami terkesima apabila melihat atok sedang mengangkat kain
pelikatnya smbl memegang tongkat saktinya dan memandang kami dengan begitu bengis sekali..
dalam masa yang sama kami terdengar suara kanak 2 menjerit2 ''lari! lari! atok mengamuk! kami pun apa lagi..ikut larila jugak sebab takut tengok muka atok macam nak telan orang...lari macam lipas kudung...huhu.
tapi kami dah terlambat, atok sempat kejar kami berdua saja..
kaki kami kena bentes dengan atok punya tongkat,
lalu tersungkur jatuh macam cempedak jatuh dekat ambin rumah.
lepas tu kan atok cucuh betis kami berdua dengan rokok yang dia tengah isap...menangis tak berlagu kami... :cry: :cry: itulah parut tinggalan arwah yang tak dapat di lupakan, sayang atok!


Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 16-01-08 18:46


parut??
ada satu... kena tetak dengan pisau..
ayarkkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-01-08 19:57


kat lutut..jatuh masa nak pergi kelas petang..luka teruk juga..seminggu tak pergi kelas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 13:38


Pada 16-01-08 18:46 , aemanpsycho posting:

!!! QUOTE !!!

parut??
ada satu... kena tetak dengan pisau..
ayarkkk...



sungguh dasyat.... :-o


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 13:47


Pada 16-01-08 18:46 , aemanpsycho posting:

!!! QUOTE !!!

parut??
ada satu... kena tetak dengan pisau..
ayarkkk...


macamana kena tetak :-o :-o :cry:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 16:18


Pada 16-01-08 18:43 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-08 10:26 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!



apa kes ini..... :berfikir: :berfikir:



afwan..hehe, k cntinue...
lantas kami menoleh ke kanan dengan serentak.
kami terkesima apabila melihat atok sedang mengangkat kain
pelikatnya smbl memegang tongkat saktinya dan memandang kami dengan begitu bengis sekali..
dalam masa yang sama kami terdengar suara kanak 2 menjerit2 ''lari! lari! atok mengamuk! kami pun apa lagi..ikut larila jugak sebab takut tengok muka atok macam nak telan orang...lari macam lipas kudung...huhu.
tapi kami dah terlambat, atok sempat kejar kami berdua saja..
kaki kami kena bentes dengan atok punya tongkat,
lalu tersungkur jatuh macam cempedak jatuh dekat ambin rumah.
lepas tu kan atok cucuh betis kami berdua dengan rokok yang dia tengah isap...menangis tak berlagu kami... :cry: :cry: itulah parut tinggalan arwah yang tak dapat di lupakan, sayang atok!



oooo..... begitu citernye...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151347 saat. Lajunya....