Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 4 hari yang lalu
Daeng_Jati: 11 hari yang lalu
skater: 13 hari yang lalu
HIKAL: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: rancangan miss teen USA di NTV7


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» rancangan miss teen USA di NTV7

Please Mendaftar To Post


Oleh rancangan miss teen USA di NTV7

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 22:53


assalamualaikumm...

buat saudara dan saudari seperjuangan..
agama islam di bumi malaysia ini semakin hancur sekiranya diperintah oleh golongan yang tidak meletakkan agama ALlah sebagai cara hidup di malaysia...

apa yang saya terlihat semalam di NTV7 memang cukup memalukan. disebuah negara yang berdaulat dan negara islam..penduduk majoritinya yang beragama islam ini dimalukan dengan rancangan di ambang hari natal...sungguh memalukan dimana pertandingan miss teen USA 2007 telah ditayangkan di saluran ceria anda pada malam sebelum menyambut hari natal ( untuk golongan kristian)...

dapat dilihat dalam rancangan itu..(tak pasti bila start dan bila berakhir rancangan itu) dimana semua model..model remaja USA mengenakan pakaian separuh bogel untuk ditayangkan di hadapan para audion dan pengadil...memperagakan tubuh dan menggahairahkan...mengucap panjang saya apabila rancangan sedemikian terdapat di kaca televison dan dibenarkan pula ditayangkan.....

sungguh memalukan..sungguh menhinakan..dan sungguh biadap...dikala malapetaka Allah datang di kelantan,johor,pahang, dan lain-lain lagi...dikala itu lah rakyat malaysia disajikan dengan adegan-adegan maksiat...

apa yang tertanya-tanya di fikiran saya...bagaimana boleh diluluskan rancangan sedemikian rupa...fikiran lah rakan-rakan sekalian....



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 22:59


kalau nak komen bab ni memang tak habis setahun. sedih sangat :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-12-07 23:03


dah tak larat nak fikirkan....kita semu akan ada kertas undi dan sebatang pensil..jadi pangkah lah mengikut apa yang kita rasekan betul...dan pemilihan kita itu akan dilihat oleh ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 23:06


Pada dasarnya pergaulan antara laki-laki dan wanita, pemuda dan pemudi menyusup ke dalam masyarakat Muslimin dari orang-orang Eropah yang beragama Nasrani. Mereka memberi kebebasan yang mutlak kepada kaum wanita untuk berbuat apa pun. Sehingga mereka boleh berlalu lalang di jalan-jalan pada waktu malam mahupun siang hari, bercampur dengan kaum laki-laki di persekitran tempat kerja mereka, baik yang muda ataupun yang tua. Selagi pelbagai media massa menyeluruh seperti radio, televisyen, majalah, surat khbar, kaset video dan lain-lainnya, maka muncul komentar bahawa pergaulan antara pemuda dan pemudi dianggap sebagai cermin peradaban dan kemajuan. Kemudian, para orang tua dari kalangan kaum Muslimin membuka lebar-lebar pintu rumah mereka, sebagai tempat pelbagai pertemuan dan kegiatan, yang di situ pemuda dan pemudi, laki-laki dan wanita boleh berkumpul secara bebas, sehingga lahirlah pelbagai cubaan/ fitnah. Maka, muncullah pelbagai contoh kes yang dimuat di pelbagai media massa , yang menggambrkan kesan negatif dan kehancuran akhlak sebagai akibat dari pergaulan antara laki-laki dan wanita.

Wahai Muslimin dan Muslimat yang diredhai Allah hendaknya, akibat paling besar yang akan dikau sesali kerana pergaulan ini adalah hilangnya rasa malu, kesucian dan kehormatan diri.

Cubalah perhatikan sejarah masa lampau dan katakanlah: apa yang menyebabkan kehancuran sekian banyak kekuasaan dan kerajaan pada zaman dahulu, baik Romawi, Greek mahupun Parsi? Sebabnya adalah, tersebarnya kehinaan di antara laki-laki dan perempuan, kerana para penguasa mahupun rakyatnya tenggelam dalam kenikmatan serta hawa nafsu. Ini merupakan senjata yang selalu diusahakan oleh para musuh Allah dan musuh Islam untuk menghancurkan kaum Muslimin. Bahkan sering mereka memperoleh kejayaan besar melalu cara ini untuk mencapai tujuannya. Sering mereka berkata:

" Kita harus berbuat dan berusaha untuk menghancurkan moral di setiap tempat, agar melancarkan jalan kita untuk memegang kendali kekuasaan. Kita harus menampakkan pelbagai bentuk hubungan seksual terus di bawah sinar matahari, agar tidak ada lagi yang tertutup dari pandangan para pemuda yang masih suci. Sehingga ambisi mereka yang paling pokok hanya tertuju kepada urusan seks. Jika sudah seperti itu keadaannya, nescaya moral mereka akan rosak."

Sekarang ini lihatlah ke jalan-jalan dan pantai-pantai, mana-mana tempat-tempat rehat, mahupun hiburan, nescaya kita akan melihat bahawa musuh–musuh Islam telah mencapai tujuan mereka. Allah telah memperingatkan kita dari akibat buruk seperti ini dan menjelaskan hakikatnya dalam firman-Nya:

" Allah hendak menerangkan (hukum syariat-Nya kepadamu, dan menunjukkimu kepda jalan-jalan sebelum kamu (para nabi dan solehin) dan hendak menerima taubatmu, dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana. Dan Allah hendak menerima taubatnya, sedangkan orang-orang yang mengikuti hawa nafsunya bermaksud supaya kamu berpaling sejauh-jauhnya dari (kebenaran). Allah hendak memberikan keringanan kepada kamu, dan manusia dijadikan bersifat lemah." (Surah An-Nisa':26-28).

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 23:11


wanita dah hilang rasa malu. ana cukup kesal dengan rancangan2 yang melambak di media kaca tv sekarang. inilah serangan pemikiran yang melanda umat islam. setuju dengan hafeezul. pandai2lah fikir, dari mana semua punca segala jenayah dan masalah sosial yang melanda malaysia sekarang ni. kita hanya pandai melahirkan rasa marah dan benci jika berlaku kes2 rogol, pencabulan wanita, penderaan seksual, pembunuhan kejam.. tapi untuk bertindak mencegah masalah ini dari akar umbi, hakikat sebenarnya kita belum berbuat satu tindakan walau seinci pun.


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

salwa_87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26388
Posting: 27
Dari: south of malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-07 10:54


memang teruk
baru beberapa hati sambut aidiladha..
da siarkan cerita begitu..
sakit hati..
tak semestinya hari krismas kena siarkan rancangan-rancangan begitu..
disiarkan masa hari cuti..yang tengok semestinya anak-anak..
remaja...
urmmm..
masalah media..
tak tahu nak menghormati sensitiviti masyarakat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa_87Profil   Hantar PM kepada salwa_87   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:00


rancangan malaysia sendiri pun entah apa-apa..cornetto love perhaps ke apa entah...apa motif entah rancangan tu..nyampah pula tengok

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:02


ha??!!!

apa??

ada ke cerita tu?

ini memang.....memang.......

ish.... tak tahu nak kata apa dah.
sedih + geram + Marah....

risau dengan masyarakat sekarang ni...
dijamu dengan macam-macam acuan...

hhmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-12-07 11:07


betul..rancangan malaysia sendiri pun dah tak sanggup nak dilihat ni pulak cerita yang dah sah2 negara kafir...cornetto tu satu hal...yang american next top model tu boleh diluluskan tayangan dah berapa musim tu nak cerita macamane tu?
rasanya sekarang ni rancangan yang "selamat" ditonton hanya beberape jam saja..itu pun susah2 sekali nak letak waktu tayangan perdana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:08


cornetto love dan .......... berdansa..
sakit hati betul..
orang nak tengok cerita lain, majoriti orang dalam bilik tv tu tengok .......berdansa :cry:
entah apa depan berdansa tu tak ingat...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-07 11:46


banyak betul rncgn2 kat tv diadaptasi kat malaysia..lebih-lebih lagi yang anjurkan&terlibat orang-orang melayu sendiri..bodoh ke apa?...dansa lah, bagus lah pglibatan suami isteri, tapi xbodoh ke anak2 sendiri tengok, tengok mak bapak sendiri kena komen, tengok mak bapak sendiri ditengok oleh anak-anak kawan sendiri???

nanti bila di ban nanti org kat ngra xdemokrasi lah, kejap pergi nak jadi macam irak...rakyat sendiri bagi skngan kat tentera penceroboh...las2 kena bnh, tmbk, darurat...agk2 mereka tak pernah m'hayati sjrh lah jadi begini...

xfhm2 masih takkan bagi kita peluang,bukan takat kat dunia...kat akhirat pun nanti tggung akibat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-12-07 11:59


Pada 25-12-07 22:53 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikumm...

buat saudara dan saudari seperjuangan..
agama islam di bumi malaysia ini semakin hancur sekiranya diperintah oleh golongan yang tidak meletakkan agama ALlah sebagai cara hidup di malaysia...

apa yang saya terlihat semalam di NTV7 memang cukup memalukan. disebuah negara yang berdaulat dan negara islam..penduduk majoritinya yang beragama islam ini dimalukan dengan rancangan di ambang hari natal...sungguh memalukan dimana pertandingan miss teen USA 2007 telah ditayangkan di saluran ceria anda pada malam sebelum menyambut hari natal ( untuk golongan kristian)...

dapat dilihat dalam rancangan itu..(tak pasti bila start dan bila berakhir rancangan itu) dimana semua model..model remaja USA mengenakan pakaian separuh bogel untuk ditayangkan di hadapan para audion dan pengadil...memperagakan tubuh dan menggahairahkan...mengucap panjang saya apabila rancangan sedemikian terdapat di kaca televison dan dibenarkan pula ditayangkan.....

sungguh memalukan..sungguh menhinakan..dan sungguh biadap...dikala malapetaka Allah datang di kelantan,johor,pahang, dan lain-lain lagi...dikala itu lah rakyat malaysia disajikan dengan adegan-adegan maksiat...

apa yang tertanya-tanya di fikiran saya...bagaimana boleh diluluskan rancangan sedemikian rupa...fikiran lah rakan-rakan sekalian....



hmm...bagaimana nak cakap ek...
kenapa pergi tengok?
saya sendiri tak tahu pun kewujudan rancangan tu.. apatah lagi nak tahu fesyen2 pakaian setiap peserta..
kalau sesiapa sekali pun, bila tengok tajuk miss teen USA rasanya tak perlu tengok dah tau apa yang terkandung di dalamnya.. jadi janganle tengok...

yang meluluskan rancangan tu tanggung dosa dia...tapi yang ternampak ni alihkan lah pandangan.....

*teringat sesuatu... (tidak ditujukan kepada sesiapa disini) sahabat saya pernah melayari laman utube dan apabila tiba di klip2 yang tak elok dibawahnya penuh dengan komen-komen suruh bertaubat dan sebagainya tapi bila disiasat...si pemberi komen itu sendiri yang search video erotik dan sebagainya itu...tak paham betul apa yang cuba dibuktikan... berkobar-kobar marah tapi dia yang search video2 tu... konpius den :-?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:02


Pada 26-12-07 11:00 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

rancangan malaysia sendiri pun entah apa-apa..cornetto love perhaps ke apa entah...apa motif entah rancangan tu..nyampah pula tengok


.. T T P.. tau tak apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-12-07 12:33


cerita pasal berdansa tu...baru-baru ni ternampak iklannya kat tv. tak tau langsung ada rancangan begitu. memang terkejut bila tau ada rancangan realiti begitu pulak. apa nak jadi ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:38


Pada 26-12-07 12:33 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

cerita pasal berdansa tu...baru-baru ni ternampak iklannya kat tv. tak tau langsung ada rancangan begitu. memang terkejut bila tau ada rancangan realiti begitu pulak. apa nak jadi ni...



.. sehati berdansa ek::lol:.. adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:46


bila lah TV kat rumah nak rosak ni...DVD player kat rumah saya dah rosak...lega sikit rasanya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 12:49


Pada 26-12-07 12:46 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

bila lah TV kat rumah nak rosak ni...DVD player kat rumah saya dah rosak...lega sikit rasanya...



.. pulak dah:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 13:56


rancangan tv semakin bahaya...perhatikan lah dan awasilah anak2 kita dan adik adik kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-12-07 14:49


Assalamualaikum
nasib baik saya tak tahu..kalau saya tahu....

apa ye saya akan buat...??? :berfikir:

P/S : setuju dengan imtihan_insyirah....komen yang tak pernah habis...banjir pun ada surutnya....letih dengan sikap manusia..cuma ambil iktibar..siapa agaknya di sebalik tabir yang menerbitkan rancangan ini....apa dia nak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 14:58


nak buat bagaimana???yang menyiarkannya seronok sebab dapat byrn yang masyuk....yang pemimpinnyer 'cbuk' dengan hal-hal negara...bila ditegur oleh org yang septtnyer terus kena pangkah...semua bencana yang terjadi sekarang ini sebagai petanda...tapi org yang 'bijak pandai' cakap ini semua berkaitan perubahan kedudukan bumi...langsung xdisentuh kekuasaan Allah...bermula dr penyiaran rncgn yang ntahapapantah sehinggalah kehidupan sosial masyarakat,semuanya dianggap ringan...(bagi mereka:yang penting aku tetapi terus bina mahligai aku didalam dan luar negara...hu2...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 19:34


Pada 26-12-07 11:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

ha??!!!

apa??

ada ke cerita tu?

ini memang.....memang.......

ish.... tak tahu nak kata apa dah.
sedih + geram + Marah....

risau dengan masyarakat sekarang ni...
dijamu dengan macam-macam acuan...

hhmm...



saya pun tengok cerita tu.tu pasal pertunjukan fesyen.bagi mereka normallah tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:02


:: macam mana masyarakat kita xruntuh akhlak??kita disajikan dengan rancangan yang xbermoral..salah siapa???salah kerajaan, sebab ada kuasa tapi xhalang.. :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 21:15


salam, mjur lah sya tak tengok, he. rncgn tv sekarang memang dah melampau,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:17


uiks....
banyak post marah pemimpin Malaysia nampaknya....

sebelum condemn SATU pihak sahaja.. sila tonton siaran NTV7 dari awal sampai akhir.. esp berita mereka. dari PIHAK MANA depa sebenarnya


** cakap siapa sebenarnya pun.. tetap SATU pihak tu juga yang disalahkanye. hurmm~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 29-12-07 22:00


Pada 27-12-07 13:56 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

rancangan tv semakin bahaya...perhatikan lah dan awasilah anak2 kita dan adik adik kita....


tv tu senang saja nak awasi...
yang lebih mengharukan internet ni ha...
kuasa di hujung jari..langsung tak ada sekatan.. anak2 dan adik2 boleh juga diawasi.... abang2. kakak2.. yang kreatif searching web bukan2 lagi haru...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 22:03


web bukan2 tu setiap saat akan tersiar di internet di seluruh dunia jadi makin sukar nak bendung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 29-12-07 22:34


setiap masalah ada penawar nya.. kalau usaha demi usaha dilakukan, lama2 insyaAllah boleh bendung gejala pelik-pelik ni..

sama lah macam tv ni.. kalau kita tak berada di pihak yang menyiarkan..kita jangan tengok benda-benda merosakkan ni.. kalau tak ada siapa tengok...tak ada nya mereka nak siarkan...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

zhafri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15118
Posting: 82
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-12-07 22:51


betul 2...ana sokong, sama-sama membanteras....anda mampu mengubahnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhafriProfil   Hantar PM kepada zhafri   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-12-07 22:24


Assalamualaikum
kita jumpa lagi di lain masa..
majulah Islam untuk negara...
(ambil kata-kata zainal abidin rawop..) :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 22:27


Pada 29-12-07 22:34 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

setiap masalah ada penawar nya.. kalau usaha demi usaha dilakukan, lama2 insyaAllah boleh bendung gejala pelik-pelik ni..

sama lah macam tv ni.. kalau kita tak berada di pihak yang menyiarkan..kita jangan tengok benda-benda merosakkan ni.. kalau tak ada siapa tengok...tak ada nya mereka nak siarkan...



tapi mereka yang ada kuasa tu yang luluskan.kalau semua stesen siarkan lagi haru dibuatnya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 22:47


tahun baru sudah menjelma..diamana anda semuanya..

di depan tivi menonton acara ataupum mendengar ceramah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 22:57


ada juga tertengok mlm 2....xsengaja....hmmmm...terkezut tenuk lah juga tengok cerita macam 2.......maybe pihak tv 2 nak naikkn rating tv agaknya.....2 pasal sajikan cerita-cerita macam 2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

hana_qalisha
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32203
Posting: 1
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-01-08 22:40


bukan setakat tengok cerita ni saja..iklan2 yang tiba-tiba muncul pun dah cukup buat saya rasa malu kalau tengah tengok tv dengan sdara2 or member laki.iklan2 zaman sekarang ni dah tak tapis ke..sedih betul lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_qalishaProfil   Hantar PM kepada hana_qalisha   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 05:39


Salam, ini merupakan sebahagian daripada symptoms yang termanifestasi daripada penerapan sistem kapitalis yang bertunjangkan prinsip-prinsip kebebasan.

Asas kepada sistem yang rosak ini adalah demi mencapai kepuasan fizikal semaksimum mungkin.

Jadi tak hairanlah kalau rancangan-rancangan sebegini sewenang-wenangnya ditayangkan di kaca televisyen...

Justeru, perjuangan kita tidak terhenti setakat menukar pemimpin semata-mata, sebaliknya kita mesti berusaha gigih agar sistem yang dipaksakan ke atas kita ini ditukar kepada sistem Islam yang diturunkan Allah swt kepada umat manusia...

Sebaik mana seseorang itu sekalipun, andainya hidup dalam sistem yang rosak, pasti akan terkesan juga sedikit-sebanyak...

Dan dalam menukar sistem, mahu tak mahu kita mesti melibatkan perjuangan politik, kerana negaralah yang menentukan sistem yang mengatur sesebuah masyarakat...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 08:34


rancangan luar negara dan malaysia pun lebih kurang saja.. harap-harap PRU tahun ni ada perubahan pucuk pimpinan kepada yang lebih memahami Islam... kalau ana, time iklan selalu mute kan sound atau tukar channel lain saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-08 23:18


dah tak tau nak kata apa dah... nasib baik lah tak layan sangat tv ini... mereka sanggup buat apa saja untuk dapatkan rating tertinggi... prinsip yang dipegang, matlamat m'halakan cara... (macam kejam saja ayat ini)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 11:44


Pada 06-01-08 08:34 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

rancangan luar negara dan malaysia pun lebih kurang saja.. harap-harap PRU tahun ni ada perubahan pucuk pimpinan kepada yang lebih memahami Islam... kalau ana, time iklan selalu mute kan sound atau tukar channel lain saja...



hope so..


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 13:02


kadang-kadang sedih tengok wanita Islam yang join ratu cantik atau wakil dari negara2 Islam terutamanya Arab (walau tak pasti dia Islam ke tak) dengan pakai pakaian mandi dan seksi...
NTV 7 sasarannya adalah untuk warga Melayu urban di bandar2...
adakah Melayu di bandar mesti tengok rancangan tu...Inilah masalahnya bila stesen TV ada sasaran penontonnya sendiri....
Teringat Arwah Mufti Dato Ishak Baharom... bila melibatkan kes ratu cantik ni... semoga dicucuri rahmat keatasnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 13:35


kadang-kadang memang tak hendak tengok rancangan tu..tapi kalau dah tertengok nak buat macam mana..cepat-cepat lah padam..tapi kalau kita yang perihatin ni tak nak tengok intipati rangcangan tu..semua orang baik-baik tak tahu apa yang etrkandung dalam tivi tu..
sangan lah salahkan orang yang tertengok rancangan tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 13:45


Assalamualaikum

apa dah jadi daaa...negara kita ni?? tak serik2 Allah bagi amaran berlakunya tsunami....bala apa lagi menimpa kalau maksiat makin banyak..mari pakat sokong negara islam(membangun bersama islam)

contoh di kelantan iklan pun wajib pakai tudung.....dan srg ni menuju kelantan bandaraya islam


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135593 saat. Lajunya....