Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: apa nama haiwan peliharaan anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» apa nama haiwan peliharaan anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa nama haiwan peliharaan anda?

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 13:23


yang bela haiwan mesti kadang-kadang letak nama2 yang pelik-pelik.. boleh lah share.. hehe


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

abid_21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2008
Ahli No: 32472
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-08 23:10


salam alayk...wbt,

ana ada bela kucing...nama dia Qitton...pggl 'kit'...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_21Profil   Hantar PM kepada abid_21   Pergi ke abid_21's Website   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-08 21:49


kucing saya name nome-nome...sekarang dah tak ada.
datang pula 3ekor kucing lain....name dia yoyo,kuning dan kecik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 21:54


sekor kucheng gemok mlepak kat rumah saya.
kami panggil dia b****t.
bukan saya nak mencarut tapi kawan saya yang bagi name tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 00:07


kucing warna putih saya... dinamakan Superman...

sebab dia suka tidur gaya Superman... pelik betul.. hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 06:43


huhu.. banyak ni.

antaranya
-kepenyet (sebab kalau kena marah suka penyekkan badan ke lantai)

-comat - sebab kalau bersuara bunyi pelik, so nama pun kami bagi pelik

-meyah - chinese sound - co meiiiyaaa (Kenapa??)

- mak cing - subur bebeno (sesiapa nak anak kucing lawo, bela lah si mak cing ni. kami pun tak mampu nak jaga)

- teh- memang putih salji. cukup pembersih. sebut saja kotor, dan dan terus jilat satu badan.(masa anak dara lah... :P sekarang dah malas sebab duduk dalam sangkar)

-tam - memang hitam legam kilat. kalau dia berlari bawah matahari, nampak shining (ambil dari darul quran ;) )

-oyen - the survivor (tak aspect langsung boleh hidup waktu sakit baby dulu)

-domok - memang gemok gebu :P. panjang dah lebih 1 kaki

-koperal- dia ni memang ada 2 calit atas kepala macam calit koperal

(gambar2 lama saja...nanti ada masa tambah baru)
http://pets.webshots.com/album/559951318ClJZOS

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 11:50


salamun alaik..
banyak sangat name kucing rumah ana dinamakn name plik2.lagi satu kami suka letak name cter2 jepun & korea.hehe.kcing paling ana sayang name demon(singkatan untuk doraemon sebab bulat & ekor kontot)tapi sayang ia mati sebab accident.beberapa hari cari tak jumpa rupa-rupanya jumpa mati dalam longkang.lepas itu paling sayang juga bungga(name sebenar bu sebab macam lmbu bulu dia tapi adik ana tambah jadi bungga).bungga mati kena lggr dengan kereta mak.sedih sangat-sangat.krnduan terhadap bungga terubat bila ada seekor anak kcg ana sbjk macam dia.kami semua namekn dia hiei.nakal sangat tapi comel & pandai mngade2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-04-08 12:06


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,memasa kecil-kecil dulu adalah juga bela kucing sekor..bulunya lebat hitam pekat ku semangat..comey..tapi dah lupa kami panggil dia apa dulu..sekarang ni dah tak deq dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 06-04-08 12:19


nama kucing2 ana
hitam, putih, kembang, chubby, chiki, tam, era... tapi semua dah tak ada huhu:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

_syahirah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2008
Ahli No: 34823
Posting: 6
Dari: georgetown

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 16:56


Pada 06-04-08 12:19 , amylela posting:

!!! QUOTE !!!

nama kucing2 ana
hitam, putih, kembang, chubby, chiki, tam, era... tapi semua dah tak ada huhu:-(

nasib kita sama.......semua binatng yang dibela........semua dah tak ada......arnab...ikan.....hamster
:cry:


-----------------
practice makes perfect......human are not perfect.........so why practice????:D


Bookmark and Share

    


  Member Information For _syahirahProfil   Hantar PM kepada _syahirah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 20:09


ana ada arnab kesayangan..
4 ekor, masing-masing dengan name cendol,hodok, puteh dan bubu
ada 3 babies rabbit tapi tak letak name lagi baru 1 week :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 21:50


Pada 06-04-08 12:19 , amylela posting:

!!! QUOTE !!!

nama kucing2 ana
hitam, putih, kembang, chubby, chiki, tam, era... tapi semua dah tak ada huhu:-(


ana pun ada kucing name chubby..
cumenye kucing tu ana tak bela :-(
bukan sebab ana tak bela tapi sebab bertolak ansur dengan housemate yang tak gemar dengan kucing :-(
kdang2 ana pergi tengok chubby kat rumah tuan baru dia..
tapi dia tak kenal ana.. rasa nak nangis sangat :cry:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 21:56


salamun'alaik
ana pernah bela kucing namanya simba dan sinca tapi tak lama pun sebab hilang tak dapat dikesan :-(

kemudian ana bela sepasang kura-kura. yang jantan namanya kiki dan yang betina namanya cici... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 23-09-08 17:18


kalau bela kucing, hamster boleh lah bagi nama.

saya bela ikan, ada ke orang bagi nama?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-08 17:44


saya ada bela ikan kelisa...namanya fluffy...jinakla ikan kelisa saya..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 18:25


me ada 4 ekor kucing
leo, opie, yangcik dan tuning

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 18:32


sebelum ni rasanya pernah posting tajuk ni.. tapi, cari tak jumpa..
saya sukakan kucing..amat suka kucing..lastly, baru teringat pernah posting yang berjela dekat portal kucing..sekarang dah tak ada portal tu..huhu

lately, hanya ada 3 ekor ikan lampam kat akuarium rumah ni.. tak ada nama..dan tak terfikir nak bagi nama..

sebab slskjaer dah bagi nama kat ikan dia.. so, saya fikir kena bagi jugak lah..

mungkin namanya : CONAN, RAN,SHINICHI..ok lah tu :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-09-08 13:25


Pada 23-09-08 18:32 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

sebelum ni rasanya pernah posting tajuk ni.. tapi, cari tak jumpa..
saya sukakan kucing..amat suka kucing..lastly, baru teringat pernah posting yang berjela dekat portal kucing..sekarang dah tak ada portal tu..huhu

lately, hanya ada 3 ekor ikan lampam kat akuarium rumah ni.. tak ada nama..dan tak terfikir nak bagi nama..

sebab slskjaer dah bagi nama kat ikan dia.. so, saya fikir kena bagi jugak lah..

mungkin namanya : CONAN, RAN,SHINICHI..ok lah tu :bunga:


hehehe...nama kucing akak ni semuanya berdsarkan karekter dari komik detektif conan...hehehehe


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 14:22


Pada 23-09-08 17:44 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada bela ikan kelisa...namanya fluffy...jinakla ikan kelisa saya..:-)


salam..alahai solskjaer...kita tengah bincang name kucingla..bukan ikan..haha


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 14:23


ups!salah baca topik lah..NAMA PELIHARAAN lah..hehe..ingat name kucing tadi..Sorry solskjaer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 14:28


kucing kat rumah saya tak boleh bagi name..mak saya kata dr dulu lagi, kalau create name mesti kucing tu tak hidup lama..hehe..tu sebab kat rumah, kami panggil kucing ikut suka saja..tup2 lekat panggil begitu saja..sekarang ni yang ada tehhi dengan nekwek..comel pun ada tapi kucing yang org buang kat rumah...hmmm..dulu ada name tucik, tuwik, lulu etc..dah tak ingat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 14:53


comot, comel, alien, putih, brown, grey, tongok, tiger, lembu, pak tam dan lain-lain lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 15:50


hamba pernah bela sekor ikan puyu dulo...name dia 'torpedo',t sekarang dah tak ada pasal dah lepas kat dalam tali air dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 01:27


Ana ada seekor kucing peliharaan...Ana bagi nama MEK AOW...hehe...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-08 11:07


Assalamualaikum
dah banyak dah...dan dah hampir semua dah terkorban...uhuk..
yang tinggal...juling...tu pun tengah sakit... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-09-08 13:25


Pada 28-09-08 15:50 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

hamba pernah bela sekor ikan puyu dulo...name dia 'torpedo',t sekarang dah tak ada pasal dah lepas kat dalam tali air dah...


mak ai...torpedo..dahsat nama ikan awak tu pejuang...hahahahaha... :lol:


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-09-08 13:26


Pada 28-09-08 14:23 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

ups!salah baca topik lah..NAMA PELIHARAAN lah..hehe..ingat name kucing tadi..Sorry solskjaer..


tau tak apa... :-P


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 13:01


saya bela ikan saja.. ikan pula da macam-macam jenis dah..tak ingat ikan apa tapi tak bagi nama pun. dulu bela ayam serama,kura-kura,...
kucing tak bela sebab tak minat dengan bulunya. org kat rumah ramai ada asma so tak boleh bela kucing or binatang berbulu dalam rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

angahfarah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35303
Posting: 12
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 13:22


salam..

kat rumah ana ada 5 ekor kucing..semuanya jantan.
1- mickey (mak ana punya)
2- ronaldo (adik lelaki ana punya)
3- jang (abang ana punya)
4- epoi (ayah ana punya)
5- laden (adik perempuan ana punya)..

pelik tak??

hehe..
kami satu family suka sangat kucing..

wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For angahfarahProfil   Hantar PM kepada angahfarah   Pergi ke angahfarah's Website   Quote dan BalasQuote

qiu90
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35282
Posting: 20
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-10-08 13:39


salam,kucinglah ...sebab kucing ni manja,lagipun kalau kita ngah bershedih kan,,kucing tu macam faham saja perasaan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiu90Profil   Hantar PM kepada qiu90   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 13-10-08 13:59


mone dengan pong...
pong colornya hitam putih..
mone colornya oren..
tapi pong dah mati..
tinggal mone.. dah tua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 13:24


nama kucing yang baru lani namanya "TUCING" hehe dah tak ada idea nak bagi...
arnab pula "yabit" hehe (tak disetujui oleh my brother) hehe sebab dia susah sebut hehe :lol:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 15:07


19 tahun yang lalu......(cerita lama...)
ada bela sekor kucing...bagi nama tompok....
tompok ni bela dari baby lagi....sampai lah dia tua....
tompok mati sebab makan rumput yang jiran baru saja sembur racun...
sedih sangat masa tu....saya bela tompok masa umur saya 5 tahun... tompok mati 5 tahun kemudian....tu lah kali pertama dan terakhir saya bela kucing....sampai sekarang...masih merindui tompok..gambar tompok masih kemas disimpan.... :cry:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 15:40


aku ada seekor kucing yang kami panggil OTE'.....usia dia dah masuk 11 tahun.....

adik aku pula ada pelihara seekor ayam jantan, lagi dahsyat namanya, kami gelar Shah Rukh Khan.... :lol:

tapi kecian.. :-( dia dah kena curi orang....sampai sekarang kami cari tapi tak jumpa dah.... :cry:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 18:03


first kucing..namanya 'lucky'..

second kucing namanya... 'ghoni'

third kucing...namanya...'makmur'....

tanya ayah...asal kucing last tu makmur...
jawabnye... kita dah ada kucing yang 'lucky'..bertuah...
bila dah bertuah...kita kaya...(tu namanya ghoni)..
bila dah bertuah dan kaya...makmur lah jawabnya...

:-P


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 18:19


Assalamualaikum

name kucing saya yang first ~ chutti

kucing second ~ tak ada name... huhuu.... kami pggl miaw saja...


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 20:58


ana ada 4 ekor kucing paling kecil sekali ana panggil buntat dia kuat makan,kedua terkecil ana panggil comel sebab dia comel,ketiga terkecil ana panggil pak tam sebab bulu warna itam(keseluruhan) yang besar sekali ana panggil fighter sebab dia kuat gaduh dengan kucing kucing luar.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 00:24


saya bela kucing..namanya busuk ...ekekekee :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 12:36


sekarang ni cuma tinggal ikan kap saja di akuarium.. huh,banyaknye ikan.. tak boleh nak bagi nama.. tapi ku tahu mana yang jantan dan mana betina.. uhuk..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 14:45


kucin2 semua da kena buang..... :cry:
sedih killerr...... :cry:
doremon...doralinnn.......maapkan gue yaaa....

then hamster pun da arwah..... :-(
rinduuu kat browny... hua3 :cry:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 15:21


Pada 19-11-08 15:40 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

aku ada seekor kucing yang kami panggil OTE'.....usia dia dah masuk 11 tahun.....

adik aku pula ada pelihara seekor ayam jantan, lagi dahsyat namanya, kami gelar Shah Rukh Khan.... :lol:

tapi kecian.. :-( dia dah kena curi orang....sampai sekarang kami cari tapi tak jumpa dah.... :cry:



wah...boleh tahan ayam adik jue ini....
banyak-banyak pet yang kena posting disini semua tak dapat challenge ayam adik jue tu....pangkat tinggi lagi.....
"DATUK SHAH RUKH KHAN".... :lucu: :lucu: :lucu:
tu pasal dia kena curi agaknya..... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

hitomi_shikitei
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36111
Posting: 14
Dari: subang 2

burkinafaso  


posticon Posting pada: 18-12-08 09:14


saya ada 3 ekor kucing...bagi nama TAN,TIN, TUN
kakak saya pun ada 3 ekor..bagi nama MISAI,JANGGUT,PUTIH
NAK SENANG PANGGIL MEREKA "MIAWWWWWW" GERENTI SEMUA datang..
KUI..KUI...KUI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hitomi_shikiteiProfil   Hantar PM kepada hitomi_shikitei   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:33


ramainye bela kucing..dalam tndas rumah saya ada katak pisang name dia katak pisang..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 19:43


.. nama ikan aku ikan.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 09:13


nama kucing2 kat rumah ummi ala ala western begitu.. ada sky, caterina, and claudia. dan yang jantan name dia cici. lepas itu dalam aquarium ada banyak.. ummi namakan ikan2 tu sunan, haryani, djailuh, ratna dengan manggala.. haha..semua name2 dr novel ramlee awang mursyid :lol:


-----------------
..bila takwa pakaian kita, urusan kita dimudahkan, kerana kita sudah menjadi ahlillah, begitu indah hidup bersama Tuhan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

areque_simple
Warga Rasmi
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36943
Posting: 1
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-01-09 12:46


ada 2 ekor harmster yang tomeii..sammy & dean(penyapu)..penyapu sebab bulu2 dia dok angkut kulit kayu..sangat aktif..exceli kawan yang boh nama tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For areque_simpleProfil   Hantar PM kepada areque_simple   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 14:27


name kucing biasanya mak yang bagi...ada ciplak name bunge as melor, melati, mawar,orkid....:P

ada juga ciplak name kerete as wira...hm Apa tah...tapi saya ikut saja...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-09 14:33


Dulu ada bela Kucing..dia datang dr mana entah..so kasihan mak dengan adik bagi makan..so lama-lama kucing 2 asyik duduk lepak saja kat rumah..so kami pun bela..yang best nya mak bagi name kucing 2 `Khadam`nak tau sebab apa mak boleh bagi nama tu..sebab time 2 mak tengah layan cerita p.Ramlei...cerita 3 Abdul..huhu...yang lwknya bila panggil kucing 2 dengan nama Khadam kucing 2 datang...hehehe...2 terus lkt nama Khadam...tapi ayah dah buang kucing 2 sebab adik yang bongsu 2 takut..pernah sekali 2 adik yang bongsu 2 ngah solat..si khadam 2..pergi panjatnya dia..mahu nya xmelompat adik dah 2 ngah solat jemaah pula 2 kat rumah...selesai saja jemaah kami pkt gelak lah kat adik...tapi kasihan dekat adik...kesokan harinya dia demam..huhu...alkisahnya...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 15:26


salam...
kami ada haiwan peliharaan jua...
seekor tortoise....
bukan ninja turtle k.....
2 ekor.....
sepasang....
yang jantan name totis....
yang betine nama totos.....

w'salam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 16:11


Ana dulu ada bela kucing...
Namanya Putih, Batman, Hulk Hogan...
Semuanya jantan..dpd kecik sampai tua..
Sifatnya pemalu, suka main-main,
jalan-jalan pun tak pernah jauh dari rumah ana,
tidur dengan ana sekali..ana selalu usap2 dia..criter2..

Tapi semuanya dah mati...huk..huk...
Ana pun tak tau, dia keluar rumah tak balik2..
jumpa2 dah mati kat kawasan paya dekat rumah ana..hua...

Kata org kucing ni biasanya kalau dia tau dia nak mati,
dia akan keluar dpd rumah..
Wallahu alam.
Ajal maut di tangan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 17:14


arnab yang terbaru...
rona & roni

/


arnab yang dulu-dulu..
1-rich
2-datin
3-gedik
4-usin

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 20:56


nama manja bagi haiwan peliharaan ialah syiro..... hahahhahahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137589 saat. Lajunya....