Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 36 minit yang lalu


Awas!
Topik: jahanam wiki...


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» jahanam wiki...

Please Mendaftar To Post


Oleh jahanam wiki...

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 12:37


untuk pengetahuan semua muslimin muslimat... terdapat satu laman yang dipanggil wikiislam yang banyak membidas dan mencaci islam sendiri...
laman web tersebut ialah www.wikiislam.com
jangan kita biarkan laman2 seperti ini terus menyesatkan umat Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 14:53


terima kasih atas information saudara...entah Kenapa diri ini tersa...sedih sangat..
apabila membaca isi kandungan dalam wikiislam......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 15:18


saya dah tengok. Allah.. dahsyatnya... saya pun sedih. dengki betul mereka tu.

Nabi Muhammad s.a.w. juga dikutuk... ada juga ilustrasi kartun yang tak patut.... :-|

ada satu tu, 100 questions to ask a muslim... punya lah banyak soalan... soalan2 yang ditanya orang-orang yang tak percaya apa erti Tuhan. macam tu lah jadinya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 15:29


Pada 16-12-07 15:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya dah tengok. Allah.. dahsyatnya... saya pun sedih. dengki betul mereka tu.

Nabi Muhammad s.a.w. juga dikutuk... ada juga ilustrasi kartun yang tak patut.... :-|

ada satu tu, 100 questions to ask a muslim... punya lah banyak soalan... soalan2 yang ditanya orang-orang yang tak percaya apa erti Tuhan. macam tu lah jadinya.



laknat ALLAH atas mereka!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 00:12


saya baru tahu bahawa wikiislam ini dipelopori oleh seorang laknat bernama ali sina...
dia juga telah menubuhkan suatu pertubuhan yang dipanggil faith freedom international... dalam websiteny www.faithfreedom.org... dia telah mencabar umat islam untuk membidas dakwaannya yang mengatakan bahawa Islam adalah palsu dan dia juga telah menghina Rasulullah s.a.w....
dia mengajak para ulama; untuk berdebat dengannya tentang kebenaran Islam....
marilah kita doakan agar si laknatullah ini diberi azab yang setimpal...
wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 05:36


pernah tak sesiapa dapat message mengatakan bahawa orang yang melukis karikatur menghina Rasulullah s.a.w. suatu masa dahulu tu telah mati terbakar dalam suatu nahas kebakaran yang menimpanya?

saya nak tahu kebenaran berita tersebut.... benda-benda yang forward2 ni, bukannya kita tahu betul ke tak.

menurut message tu, berita tu dirahsiakan dari pengetahuan umum. so, macam biasa lah.. 'anda mesti forward perkara ini demi kepentingan umat Islam.. bla bla'.

masalahnya kalau forward benda salah atau tak benar, kita juga dosa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 06:21


Perkara ni tak boleh bawa dia
Semua tolong forward pada kawan-kawan dengan email
SPAM pun SPAM lah
untuk kebaikan bersama

nanti ana sentuh sikit dalam majalah ana nanti

-----------------------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 18-12-07 06:24


doa kita adalah salah satu usaha yang kuat untuk menyelamatkan Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 07:08


tak payah layan lah mamat gila website tu.nanti hari kiamat tau lah dia yang mana betul yang mana salah.dia cabar,tapi betul ke dia cabar dan dia sahut cabaran.mungkin yang mana dia pernah kalah debat,dia tak letakkan kat website tu pasal malu.dia letak tulih kekonon dia betul saja semua.tu pasal nampak hebat gah tu....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 08:50


trouver_99... sruh sailormoon otai network kita hack site ini....
DoS ka... brute sikit ka...
huhhuu!!! nympah betul lah dengan dorangx ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 09:02


Pada 18-12-07 08:50 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

trouver_99... sruh sailormoon otai network kita hack site ini....
DoS ka... brute sikit ka...
huhhuu!!! nympah betul lah dengan dorangx ini...

salam..

betul..betul...

HACK saja laman tu.

GERAM sungguh pada meraka2 ni..

:-|


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 15:47


kalau hack mereka boleh trace kita balik ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-01-08 15:49


Assalamualaikum
ishk..gila kentang betul...
potato head..them all...
slash them all...cut off their head...

P/S : hihi..sajejek nak memperbanyakkan vocab BI... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-08 21:37


Pada 23-01-08 15:49 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ishk..gila kentang betul...
potato head..them all...
slash them all...cut off their head...

P/S : hihi..sajejek nak memperbanyakkan vocab BI... :-P



ish orang tengah serius mana...nak main-main pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 22:29


ish tak patut betul... erm macam-macam dunia sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 02:51


Tak payah lyn puak2 laknatullah ni..Kalau terjumpa dakyah2 jahat yang mereka cipta, cepat-cepat kita sebarkan kepada semua.

Pasal puak2 laknatullah ajat berdebat tu, pun tak payah layan. Nak reka satu ayat yang setanding dengan ayat2 suci di dalam al Quran pun tak boleh, inikan pulak nak ajak berdebat. Hampeh puak2 laknatullah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 12:02


checkout the latest article
"Top 10 verses Muslims wish were never revealed"

apa logiknya kalau ayat Al-Quran disembunyikan kerana ia adalah untuk kepentingan manusia sejagat.....bukan memelihara suatu pihak tertentu..............

p/s: salah satu cara dan senjata Kafir Laknatullah yang nampak liberal kepada Islam tapi sebenarnya untuk sebarkan info yang salah kepada orang bukan islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102668 saat. Lajunya....