Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kawan...adik beradik...sapa lebih sayang...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kawan...adik beradik...sapa lebih sayang...

Please Mendaftar To Post


Oleh Kawan...adik beradik...sapa lebih sayang...

samakun03
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3964
Posting: 16
Dari: lautan...

Pahang  


posticon Posting pada: 05-10-03 16:36


asalamualaikumm...
ana nak tanya lah..kepada antummm kalian...
kita lebihkan masa untuk adik ker dengan makwe ker atau kawan...adakalanya orang yang rapat dgn adik...adatur dgn kawan..tapi yang pasti nya susah betul nak lekat kat rumah...kalau ada geng...so cammana kalian



Bookmark and Share

    


  Member Information For samakun03Profil   Hantar PM kepada samakun03   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 05-10-03 17:58


kalau saya adik beradiklah sbb ada darah daging yg sama kalau kawan tidak sama spt adik beradik ada sesetengah kawan mengajar kita buat jahat tak ramai kwn yg bawak kita kejalan yg benar klau makwe suka suka jer tapi tak baper sayang sangat kat makwe

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 05-10-03 18:20


Assalamualaikum...

Bg ana semestinya adik beradik krn adik beradik tu lebih . lagi dgn kita..spt kata prince_muslim90...ada pertalian drh antara 1 sm lain..eg kalu kita tgh adik kita kena pukul..apa perasaan kita terhdpnya..mesti kesian punya kan?!! past tu kita akan backing dia lak..kalau ada org kata kat dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-03 19:29


Betul cakap shahirah tu...
Mesti lah adik beradik yang paling kita rapat sebab mereka sahaja yang benar2 tau perangai kita. Orang luar tak begitu mengenali diri kita berbanding dengan adik beradik kita sendiri.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 19:40


adik-beradik eks...tapi kekadangtu bertengkar jugak ngan adik beradik ni...bebudak katakan....ana sorang jer kot camtu....entah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 22:55


assalamualaikum
pada saya,lebih rapat dgn adik beradik sbb mereka adalah saudara kandung kita..cuma perbezaan tempat yg memisahkan saya dan adik2 tak dpt nak dielakkan..kalau time cuti tu lbh bnyk habiskan masa bersama mereka dari kawan2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 23:28


erm..sbenanyer..its depend actually..sayang makwe kat kita lain..sayang adik beradik n family lain..ade yg mengatakan..lelaki adalah hak ibunya manakala perempuan adalah hak suaminye...tak salah bercinta..krn sememangnya kita mahu menyintai dan dicintai!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 23:57


Assalamualaikum...

semestinya family yang utama.. dan paling disayangi... dari belum lahir sampai besar bersama mereka.. kalau gaduh pun kejap2 aje.. carik2 bulu ayam lama2 bercantum juga.. tak gitu..

kawan pun sayang juga.. tapi lain sket.. tak boleh kalahkan sayang pada family..

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-10-03 01:23


saya bersetuju dgn pendapat kak hanan....adik beradik mmg penting lagi berbanding kawan...tp kedua2nya sebenarnya penting belaka dalam hidup kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 01:48


Ana sayang semua...

Sahabat pun ada yang ana anggap macam saudara kandung sendiri...

Jalinan keluarga memang penting, kerana itulah darah daging kita, dan persahabatan juga penting untuk melengkapkan kehidupan seharian kita...

Sheikh Muhammad Hayat As-Sindi pernah berkata: "Persaudaraan kerana agama adalah lebih kukuh dari persaudaraan kerana nasab (keturunan)..."

Nilailah dengan mata hati apa yang dimaksudkan oleh ulama' terkemuka ini...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

sebiru-laut
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3107
Posting: 61
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-10-03 11:37



assammualaikum

rasa rasany ..ngan family le.kiter rapat kan..kawan tu rapat gak tapi tak ame rapat ngan keluarga baH..

SOKONG KATER HANAN TUH

Bookmark and Share

    


  Member Information For sebiru-lautProfil   Hantar PM kepada sebiru-laut   Pergi ke sebiru-laut's Website   Quote dan BalasQuote

khareez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2333
Posting: 22
Dari: Pusat Matrikulasi UIA pj

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-03 13:08


assalamualaikum...

rase2nyer..sayang pd famili laa lebih lagi..tapi ana sayang sumer org..famili, sahabat...kroni

tp lebih rapat ngn kawan sbb adik beradik ana sume laki..tak masuk genglaa..hee


khareez kat umah pendiam..tp ngn kwn lain...hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For khareezProfil   Hantar PM kepada khareez   Quote dan BalasQuote

Ahmad25
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 703
Posting: 40
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 14:46


Assalamualaikum,

Ana sayang semua samada kawan atau adik. Tapi ana lebih sayangkan adik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Ahmad25Profil   Hantar PM kepada Ahmad25   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 17:11


assalamulaikum....
sha pun setuju dengan pendapat semua tu...aper yang penting adik-beradik dulu.mereka ada waktu susah dan senang,tapi kalau kawan tu.....waktu senang ada,waktu susah takde.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 17:32


Yg paling best, jadikan adik-beradik sebagai kawan atau saudara seagama. Itu yg terbaik..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 21:07


sebenarnya ...sayang adik beradik yang paling baik..sebab darah daging kita...tapi kalau nak dibezakan sayang kawan dan sayang makwe lain...berbanding dengan sayang adik beradik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

Hanisah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 6
Posting: 31
Dari: Bandar Sunway, PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-03 22:47



hmm..pape hal, kenalah utamakan family dulu...barulah wujudnya kuarge bahgia...tak gitu? hehe..

uiyo edika...kekcik lagi dh sebut pasal makwe..dh ade ke? haha..takde ah, memain je..jgn mare!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For HanisahProfil   Hantar PM kepada Hanisah   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 00:24


betul....ape ape hal pon..keluarga yang perlu diutamakan...yang perlu disayangi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 07-10-03 00:36


keluarga paling utama untuk disayangi lebih-lebih lagi kalau keluarga kita tu menyokong apa sahaja yang baik untuk kita...kawan pun perlu disayangi... sesiapa yang kita sayang perlu lah lillahi ta'ala...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-03 09:39


Sayang pada adik ngan makwe tu different. Saya sayangkan adik saya walaupun tak pernah luangkan masa bersama mereka. Saya juga sayangkan makwe-makwe saya. Dorang pun macam famili saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

SawaEid-Ramiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3684
Posting: 11
Dari: Negeri yang Terpanjang dgn kafilah syuhada' ::Palestine::

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-03 09:54


Sayang makwe-makwe?..

Ayah ana ialah besfren ana.. Mak plak mcm guru besar.. tegas sket.. Adik-adik plak.. tempat untuk membuli & menyakat.. bes buli derang..
"Sakat-menyakat membawa berkat"

Cinta kepada Allah..
Cinta Rasul..
Cinta Ibu bapa..
Cinta kepada ummah..
Cinta kepada kecemerlangan..

-----------------
"A Muslim is born in this world to become a living symbol of Goodness..Nobility and Humanity.He should win the hearts of people by his characters and examples.Then..along he came to become the time ambassador of ISLAM" [Abu A'Ala Al-Maududi]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SawaEid-RamiyyahProfil   Hantar PM kepada SawaEid-Ramiyyah   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-03 11:33


sawaeid-rammiyah,dulu waktu saya kat camping,saya suka nyanyi lagu 5 cinta tuh...

mestilah family...ayah,kawan memancing...mak,kawan memasak...kakak2 kawan ganazzz....saya ada byk kakak2,kakak kandung 3 org...diorg suka membuli...tapi,walaupun suka membuli..kalau ada org lain usik adik diorg(saya la tuh..),mau kena karate...yang paling best ayah!!! my truely best fren...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

star_taurus_0505
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3799
Posting: 15
Dari: Alor Setar, Kedah Darulaman

iraq  


posticon Posting pada: 07-10-03 11:35


adik-beradik...sayang.
kawan...pun sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For star_taurus_0505Profil   Hantar PM kepada star_taurus_0505   Pergi ke star_taurus_0505's Website   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 12:13


adik beradik semua sayang..

kawan2 ada yg sayang ,ada yg tak berapa sayang dan ada tak sayang ...

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-03 13:05


assalamualaikum,

hubungan darah dicincang cam manapun tak kan putus... sebaliknya persahabat yang terjalin tu belum tentu kekal selamanya....

Amy adik beradik pun sayang, kawanpun sayang
rasanya more adik-adiklah,
tapi Amy akui yang Amy sayang bestfriend Amy macam adik beradik Amy sendiri. kalau dia tahu yang Amy buat pengakuan terbuka nie mesti dia perasan habis.... tak kisahlah, Yanti kat sini ikhlas Amy nak katakan yang Amy memang sayang kat Yanti... rindu tak jumpa tu usah cakap lah.... Hopefully bersahabatan yang terjalin antara kita yang mencecah usia lima tahun ni akan berpanjangan...Insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

jundiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.06.2003
Ahli No: 1592
Posting: 14
Dari: Bumi Hijau

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-03 16:29


assalamualaikum..
sayang semuanya. Tapi ana lebih sayangkan sahabat... bukan disebabkan hubungan keluarga tak baik... tak tahulah.. tapi memang sayang sahabat lagi la.. setuju dengan akhi salafian tu..
sebab ana rela tak balik kampung masa cuti semester sebab sayang nak tinggal sahabat.

mungkin cara family bentuk kita lain.. tapi ukhuwah yang dibentuk atas dasar aqidah, dengan
kesatuan amal dan fikiran, jauh berbeza dengan ikatan biasa. ana rasa baru la mantap ukhuwah tu..
tapi ana tetap sayangkan family..
wallahu a'lam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundiyyahProfil   Hantar PM kepada jundiyyah   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-10-03 17:14


kita hanya perlu lihat dr 2 sudut yg berbeza....ade org lebih prefer ngan kawan...ade org tu lebih dgn family..ade org tu, seimbang dua dan tak kurang jugak langsung tak percaye dua...ade jugak tau !!

apapun, terpulang pd individu tu sendiri cam ner...kita takleh slhkan dia klau baik ngan kawan lebih dr family sendiri..maybe ade yg dia rase tak kena ngan family dia...so, kat sini ptgnya sebuah institusi kekeluargaan dibtk dgn baik agar anak2 rase selamat di dlmnya dan menjadikan sumber utama kpd rujukan masalah mrk...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 19:39


utamakan adik beradik dulu
sbb adik beradik ni kalau di cincang mcmner pun takkan putus...
umpama air ikatan itu....
kawan2 letak no2.... mereka ni perlu jugak time kita tiada family saper nak tlg...member ler....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 10:39


assalamualaikum..

ermm..sememangnya keluarga yg lebih utama...tak perlu diwas2 lagi...

tetapi bagi ana, lebih rapat dgn kawan2 sbb lebih byk masa yg diluangkan bersama mereka..sbg contoh..kalau dkt universiti, cuti semester & cuti raya jer balik kg...lain2 mase sume dgn kawan..yg sayang tu pun kwn2 yg baik 7 ambil berat psl kita la serta boleh kongsi masalah dgn dia....
tapi ana tak lupa ingatan dkt bonda tersayang kt kg nun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 16:11




family sayang..kawan pun sayang!! apa2 pun family diutamakan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

NURLIA
Warga Rasmi
Menyertai: 02.06.2004
Ahli No: 9266
Posting: 12
Dari: SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 02-06-04 19:12


BAK KATA PEPATAH MELAYU..............ADIK-BERADIK TAK BOLEH DICARI DAN TAK BOLEH DITUKAR GANTI.............KAWAN-KAWAN TU BOLEH LA DICARI DAN BERTUKAR GANTI..........YANG PENTINGNYER SAYA AMAT SAYANGKAN ADIK-BERADIK SAYA.....KERANA MEREKA LA TEMPAT SAYA BERKONGSI SUKA DAN DUKA.......BAK KATA PEPATAH.....IBARAT AIR DICINCANG TAK KAN PUTUS.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURLIAProfil   Hantar PM kepada NURLIA   Pergi ke NURLIA's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 23:07


dah tentulah adik beradik..
kalau gaduh pun gaduh2 sayang..
teringat adik2 kat rumah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 23:10





~Kalau sayang...saya sayang semua orang..tapi saya lebih utamakan keluarga..kerana kita dah lama kenal adik beradik kita...lagipun saya lagi rapat dengan adik beradik saya dari kawan2 saya..


~Rindu lak ngn adik2 saya yang nakal2 kat umah tue..tak sabar nak balik kampung ni..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 03-06-04 23:44



hmmmkalau duduk rumah..mestila ngan adik-beradik...bila dah balik ke tempat pengajian..mestila rakan-rakan.

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 17:15




adik-beradik ngan kawan...semua ana sayang sangat....tapi adik-beradik tu lebih utama la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 21:23




adik beradik sayang kawan pun sayang tapi sayer lbh sayang adik beradik sendiri lerr...darah daging....namun kawan tuh tgk lerr camner...skang nih ssh nak jumpa kawan yng sejati bleh susah sama senang pun sama.....wallahualam.....think about it....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 11:37


sayang adik-badik.. sayang sgt.. dgn adik-beradik kite boleh kongsi segalanya.. my adik pernah ckp "Allah jadikan kita nih adik-beradik sebab kalau kite jadi kawan, kita tentu tak rapat kan".. Alhamdulillah

kwn pun syg juga.. sbb kawan2 yg boleh tunjukkan kekurangan diri yg kite dan adik-badik mungkin x nampak..

[ Posting ini telah di edit oleh: axe10 pada 2004-10-13 11:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 15:32




Sayang kat adik-beradik tue memang ada dlm diri ana.... Tapi adik-beradik ngan sahabat lain... Adik-beradik tidak memahami diri ana macam mane sahabat ana paham ana...
Kesimpulannya, ana rase ana lebih sayangkan sahabat lebih sikit drpd ana sayang adik ana...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-10-04 15:42



hmm...kdg2 kawan..kdg2 adik-beradik..
but the important is I LOVE MY SIBLINGS more than everything except my parent..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127803 saat. Lajunya....