Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 5 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: macam mana nak elakkan dari mengigau


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» macam mana nak elakkan dari mengigau

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana nak elakkan dari mengigau

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 11-12-07 16:42


saya ada seorang kawan ini, dia ini selalu sangat mengigau...(famly dia bagi tau lah)
kasihan dia, tak tahu nak buat bagaimana. dia ada tanya pendapat saya ada tak surah2 yang boleh di amalkan untuk elakkan dr mengingau.. masalahnya saya pun tak tahu. so nak tanya pada semua sahabat, ada tak petua nya...
thank you...


:-)


wassalam...

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-12-07 17:02


Assalamualaikum

basuh kaki..ambil wudhu' sebelum tidur..

sebelum tidur baca 3kul,ayat kursi,mengucap 2syahadah....


***kalau salah,betulkan,yang kurang,tambahkan ea....



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-07 11:32


time kasih...

tapi dia dah buat semua 2 tapi tak jadi juga... ada pandangan lain tak? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:34


jangan p tempat2 yang macam keras sikit ..
macam masuk utan tu lepas itu keluar tu p lah mandi..bsuh kaki..baca doa dan macam-macam lagi..sapa yang ngingau ni :-? :berfikir:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:48


hahaha..pandai hang huda..sapa ni ngigau..pernah budak ngigau sampai kluaq rumah?pernah?eleh..hm..cuba lah pergi check kat klinik..mana tau ada kaitan dengan apa-apa disorder ke..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:53


Pada 12-12-07 11:48 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha..pandai hang huda..sapa ni ngigau..pernah budak ngigau sampai kluaq rumah?pernah?eleh..hm..cuba lah pergi check kat klinik..mana tau ada kaitan dengan apa-apa disorder ke..huhu


ehh pernah tau naz..hang jangan buat pasal..ha siap p siar2 kat taman..sebab petang tadi dia p main kat taman tu..hehheheh :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:54


kawan saya pun suka ngigau.. tidur kejap kat surau pun boleh ngigau,,, mungkin keturunan agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:56


eh jangan main-main huda..nanti jadi kg harga baru tau..:lol:
ada tau org ngigau sampai kluaq..kawan naz pernah jadi begitu..tgk2 dia tidur kat luar..huhu..takutnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:00


Pada 12-12-07 11:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

eh jangan main-main huda..nanti jadi kg harga baru tau..:lol:
ada tau org ngigau sampai kluaq..kawan naz pernah jadi begitu..tgk2 dia tidur kat luar..huhu..takutnya..


yr ke??kasihan DIA..naz pun satu..lain kali kunci pintu tu..hahah :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:04


a'ah ek..kalau pintu dah kunci bagaimana dia keluar?dalam keadaan ngigau boleh capai kunci lagi ke?haha..tak ku sangka..ni mesti tidur tak kunci pintu rumah..bahaya betul..

hmm irashahira..ngigau ni keturunan ke?tak lah..saya rasa tak..adik saya ngigau tapi saya tak pun..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:08


Pada 12-12-07 12:04 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

a'ah ek..kalau pintu dah kunci bagaimana dia keluar?dalam keadaan ngigau boleh capai kunci lagi ke?haha..tak ku sangka..ni mesti tidur tak kunci pintu rumah..bahaya betul..

hmm irashahira..ngigau ni keturunan ke?tak lah..saya rasa tak..adik saya ngigau tapi saya tak pun..hehe..


ngigau ni dia macam ter bawa2 agaknya di alam nyata dengan alam tidor..hahah..
pandainya haku..hahah... :terliur: :lol:
kalau dia tdur macam ni :terliur: pasri tak ngingau.. :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:13


hmm..naz try cari kat internet tapi tak ada yang best article untuk mengigau ni..slain dr nama ni apa lagi ek org panggil?

huda yang tidur begitu..keluar air liur..eee :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:24


.. kalau tak hendak ngingau tak payah tidor:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-07 12:25


Salam Alaik

salah satu sebab kes mengigau ni terjadi sebab kepenatan yang teramat sangat pada siang hari. so bila nak tidur nanti...mesti mengigau. Wallahua'lam..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:26


Pada 12-12-07 12:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

salah satu sebab kes mengigau ni terjadi sebab kepenatan yang teramat sangat pada siang hari. so bila nak tidur nanti...mesti mengigau. Wallahua'lam..



.. jadi kesimpulan dia.. tak payah tidor:lol:.. "confirm" tak ngingau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 12:38


Pada 12-12-07 12:13 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..naz try cari kat internet tapi tak ada yang best article untuk mengigau ni..slain dr nama ni apa lagi ek org panggil?

huda yang tidur begitu..keluar air liur..eee :lol:


hahah..naz pun sama..sebab hari tu tengok naz tidur macam tu.. :terliur: :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-07 12:41


Pada 12-12-07 12:26 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 12:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

salah satu sebab kes mengigau ni terjadi sebab kepenatan yang teramat sangat pada siang hari. so bila nak tidur nanti...mesti mengigau. Wallahua'lam..



.. jadi kesimpulan dia.. tak payah tidor:lol:.. "confirm" tak ngingau..


:jangan: :jangan: :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 09:28


a'ah lah..macam boleh pakai saja cakap aler tu:lol: tak payah tidur..atau cuba dia tidur waktu siang..mlm bjaga..cuba try tengok..:lol: masih dalam eksperimen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-07 09:36


Pada 11-12-07 17:02 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

basuh kaki..ambil wudhu' sebelum tidur..

sebelum tidur baca 3kul,ayat kursi,mengucap 2syahadah....


***kalau salah,betulkan,yang kurang,tambahkan ea....



Mengingau ni tak sama dengan mimpikn..
mengigau ni bisanya orang tua kata..kita mimpi dan lakukan sesuatu masa tengah mimpi..contoh berjalan, bercakap..pdhl masa tu tak sedar.

kalau topik mengigau yang dimaksudkan sama dengan mimpi..
ana pun selalu alaminya..
memang dah buat apa yang due cakap tu..memang tiap-tiap mlm..
Ana tak tahu Kenapa sejak pindah rumah sewa baru ni..ana selalu mimpi. Boleh kata tiap-tiap mlm mimpi, memang tiap-tiap mlm pun:-P, sampai fikir Kenapa jadi begitu sebab ana ni susah nak mimpi.
Nak kata penat bekerja, tak ada pun..nak kata berfikir banyak pun tak ada sebelum tidur..
Nak buat bagaimana ye..ana rasa pelik sangat-sangat sekarang ni..


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 10:13


Pada 12-12-07 12:26 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 12:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

salah satu sebab kes mengigau ni terjadi sebab kepenatan yang teramat sangat pada siang hari. so bila nak tidur nanti...mesti mengigau. Wallahua'lam..



.. jadi kesimpulan dia.. tak payah tidor:lol:.. "confirm" tak ngingau..


:sopan: :sopan: :sopan:

memang tak menggigau.. kompem.

tapi menggagau lah.... :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 12:09


hihi..
mengigau ni terjadi bila ada perkara yang xcited berlaku pada dia..
ataupun kesan kepenatan di siang hari..
ataupun terlalu memikirkan sangat sesuatu perkara..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 13:05


salam...
erm..ina nak menyampuk sikit... :)
ada terbaca dalam metro dalam seminggu dua ni..
tentang nak elak mimpi buruk...maybe lebih kurang juga agaknya untuk elak mengigau ni..
Dalam kenyataan tu...Rasulullah S.A.W..mengajar kita...
1. ubah posisi tidur secara bertentangan
2.meludah 3 kali kearah kiri
3.berdoa mohon perlindungan ALLAH S.W.T
4.bangkit bersolat sunat
5.elak bercerita pada org lain tentang mimpi kita


-----------------
puteri_adam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 13:06


erm... tapi itu diberitahu jika nak elak mimpi buruk ...setelah usaha baca ayat 3 qul..
tapi masih bermimpi juga
ina baca ni dalam metro lepas :)
moga jadi pengetahuan bersama


-----------------
puteri_adam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 13:23


cara paling senang.. jangan tidur.. huhu

gurau saja, saya kecil-kecil dulu pun ngigau juga, sekarang rasanya tak ada dah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 15:57


ana selalu sembang dengan roomate sampai pukul 2-3 pagi lepas itu terus buat solat sunat, kan mudah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 16:01


pernah mengigau bangun pukul 2 pagi nak pergi mandi kat tingkat bawah..
masa tu tinggal di asrama..memang tak sedar langsung. cuma tersedar bila terasa kelainan dalam bilik mandi, tak ada orang lain..huhu. nasib baik tak jumpa "mahluk lain"..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 16:03


Pada 11-09-09 16:01 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

pernah mengigau bangun pukul 2 pagi nak pergi mandi kat tingkat bawah..
masa tu tinggal di asrama..memang tak sedar langsung. cuma tersedar bila terasa kelainan dalam bilik mandi, tak ada orang lain..huhu. nasib baik tak jumpa "mahluk lain"..



ni mengigau level tinggi ni.. sampai jalan-jalan.. bahaya itu.. lepas ni tidur kena ikat kaki tangan..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 16:05


Pada 11-12-07 16:42 , insanie posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada seorang kawan ini, dia ini selalu sangat mengigau...(famly dia bagi tau lah)
kasihan dia, tak tahu nak buat bagaimana. dia ada tanya pendapat saya ada tak surah2 yang boleh di amalkan untuk elakkan dr mengingau.. masalahnya saya pun tak tahu. so nak tanya pada semua sahabat, ada tak petua nya...
thank you...


:-)


wassalam...

:bunga: :bunga: :bunga:


syor saya jangan tidur...I.Allah tidak mengigau

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 13:27


pernah juga mengigau..time kat asrama..time tu tidur waktu petang baru pulang dari sekolah penat sangat time tu...sampai saja kat bilik terus tidur..bangun2 bersiap p sekolah....pas tu tersilap guna kunci loker lagi..marah2 lagi time tu kunci tidak boleh buka..rupanya tersalah kunci.....waaaa..hancus ana kena kutuk dek kawan-kawan...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 23:26


salam...

baru tadi sembang dengan kawan pasal ngigau2 ni...boleh pula dia rekod time kawan dia tu ngigau.lepas itu pagi soknye dia bagi kat kawan suruh dengar.eii,sabau sajalah.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-09 13:28


Pada 12-09-09 23:26 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

baru tadi sembang dengan kawan pasal ngigau2 ni...boleh pula dia rekod time kawan dia tu ngigau.lepas itu pagi soknye dia bagi kat kawan suruh dengar.eii,sabau sajalah.hehe.




isk2 jahatnya...siap rekod lagi itu...tak patut2..tapi ayah saya pernah cerita ada seorang sepupu mengigau siap masuk dalam almari lagi.huhu..mesti nak gelak bila ingat balik cerita itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 19:34


wudhu, cuci kaki... baca ayat kursi, 3 qul, doa tidur... dan tepok satu badan... insya Allah


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 20:46


salam...cuba time nak tidur tu kosongkan fikiran jangan fikir masalah2 anda...time tidur..tidur lah...lepas itu amalkan seperti yang telah d cadangkan..wudhu,baca al fatihah,kursi, 3 qul,doa tidur,subahanallah,alhamdulillah,Allahuakbar semua 33 kali..dan mengucap..takut esok tak bgn2..sekrg2nya sempat juga mengucap...kalau da buat semua tu tapi da hilang mgantuk lah pula..banyakkan beristiqfar...kalau still mgigau juga...tak tau lah,,sabar saja lah....


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-10 22:23


masalah saya

semakin meningkat umur ni, bila sakit- demam lah terutamanya, saya akan menggigau secara mengeluh sampai tersedar.

cuba nak senyap, tapi tak boleh kontrol sebab dia bergerak senada dengan tarik lepasnya nafas saya

mungkin sesiapa ada cadangan untuk masalah saya ni. bagi saya ni agak merisaukan


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 28-05-10 13:04


Pada 11-12-07 17:02 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

basuh kaki..ambil wudhu' sebelum tidur..

sebelum tidur baca 3kul,ayat kursi,mengucap 2syahadah....


***kalau salah,betulkan,yang kurang,tambahkan ea....




Setuju :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113519 saat. Lajunya....