Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Pasangan termahal bercerai talak satu


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Pasangan termahal bercerai talak satu

Please Mendaftar To Post


Oleh Pasangan termahal bercerai talak satu

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 14:54


KUANTAN 29 Nov. _ Pasangan Datuk Roslan Hashim dengan Puteri Shahanaz Hazlin Hamdan yang melangsungkan perkahwinan tahun lalu dengan wang hantaran berjumlah RM444,444.44, bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Kuantan di sini hari ini.

Lafaz cerai itu disahkan oleh Roslan, 50, yang juga kontraktor kelas A dan pemilik Merak Melaka Beach Resort setelah persetujuan bersama di antara kedua-dua pihak dibacakan di hadapan Hakim Syarie, Datuk Abdul Rahman Yunos.

Puteri Shahanaz, 25, yang juga bekas model sambilan dan penari kebudayaan negeri Pahang melalui peguamnya, Dzulkarnain Mohamad memfailkan permohonan cerai pada 4 Oktober lalu.

Sebelum melafazkan cerai, Abdul Rahman memberi kebenaran kepada pasangan tersebut untuk bersalam, namun Puteri Shahanaz dilihat menggelengkan kepala tanda tidak mahu berbuat demikian.

Pasangan itu juga kelihatan tenang sejurus lafaz cerai disebut.

Dalam persetujuan bersama itu, Roslan selaku defendan yang diwakili peguam Fakhrul Azman Abu Hassan, bersetuju menceraikan plaintif, Puteri Shahanaz dengan bayaran mutaah sebanyak RM100,000 termasuk nafkah idah yang akan dibayar secara ansuran sebanyak RM5,000 sebulan.

Selain bayaran itu, sebanyak RM1,500 juga akan dimasukkan ke dalam akaun plaintif sebagai nafkah anak mereka, Putera Airil Imran, 6 bulan.

``Kedua-dua bayaran itu akan dimasukkan serentak ke dalam akaun plaintif dalam minggu pertama setiap bulan bermula Disember ini dan Puteri Shahanaz juga berhak membuat semakan semula nafkah anak setelah dia mula bersekolah,'' katanya.

Selain itu, kata Dzulkarnain, anak guamnya turut menarik balik permohonan saman hadhanah yang difailkan semalam, sebaliknya atas persetujuan bersama, hak penjagaan anak akan diberikan kepada Puteri Shahanaz.

Pihaknya turut memohon mahkamah supaya membatalkan perintah interim hadhanah yang ditetapkan pada 14 November lalu.

Beliau memberitahu, Puteri Shahanaz turut membenarkan bekas suaminya menemui dan bermalam dengan anak mereka pada hari Sabtu dan Ahad bermula 22 Disember depan dengan syarat menghantar semula anak itu sebelum pukul 10 malam hari Ahad.

``Jika anak itu tidak dihantar pada waktu yang ditetapkan, hak bermalam itu akan ditarik balik. Roslan juga tidak dibenarkan membawa anak mereka bercuti ke luar negara tanpa persetujuan Puteri Shahanaz,” ujarnya.

Persetujuan bersama itu turut menuntut Roslan supaya datang sendiri mengambil anak tanpa mewakilkan kepada sesiapa pada hujung minggu, begitu juga ketika menghantarnya semula.

Pasangan itu diijabkabulkan pada 8 September tahun lalu dengan mas kahwin bernilai RM22.50 dengan tambahan sebanyak RM22,222.22 sementara wang hantaran pula berjumlah RM444,444.44.

Utusan Malaysia difahamkan, keluarga pihak lelaki memberikan 23 dulang hantaran termasuk sebuah kereta BMW 320i bernilai RM250,000, barang-barang kemas bernilai RM150,000, cincin berlian RM20,000 dan seutas jam jenama Rolex bernilai hampir RM25,000.

kos keseluruhan perkahwinan itu dianggarkan sebanyak RM3.5 juta.- Utusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-07 15:02


Salam..
kalau nak buat kenduri biarlah secara sederhana..
kalau buat besar sangat..itu membazir dan hanya untuk menunjuk-nunjuk..tak elok tu :jangan: kalau dah cerai..mesti ramai yang mengata, mengutuk..
sesiapa yang nak kawin..jangan berlebih-lebihan ye..biarlah sederhana :sopan: :-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-11-07 15:11


memang benarlah betapa indahnya ajaran islam..

mengajar kita cara hidup besederhana..

pembaziran pula satu perkara yang memang perlu dielakkan kerana perbuatan tersebut diumpamakan seperti saudara syaitan..

konklusinya, ikutlah ajaran islam..tak perlu ikut nafsu..

ikut nafsu mati..

3.5 juta....satu jumlah yang banyak..boleh bina 3 buah bangunan sekolah 4 tingkat...

duniawi..duniawi..moga kita bertemu iktibar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:21


daripada berlebih-lebihan kan bagus tolong orang yang susah..
yang perlu duit untuk kos perubatan ke..


ya Allah jauhkanlah hamba daripada pembaziran, amin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:23


kawen2 cerai, kawen2 cerai....
tu lah kehidupan artis ni, kekadang busan juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 21:08


salam ....

duit tak dapat membeli kebahagiaan.... kebahagiaan yang dicari sebenarnya berpunca dari hati yang tunduk pada ilahi .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-11-07 21:27


tiada keberkatan dalam perkahwin....sememangnya benar apa yang dikatakan Rasulullah SAW.....paling berkat perkahwinan ialah mas kahwin yang rendah.

ingat boleh tipu dan buat main-main dengan Allah SWT ke.....mas kahwin rendah RM22.50.....ingat mas kahwin yang RM22.50 ini saja ke yang dilihat Allah SWT....ingat Allah tak tengok, tak tahu tentang RM22,222.22 dan RM 444,444.44???


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 22:00


itulah benda kahwin dah jadi permainan
kawin untuk suka-suka saja
tak suka, cerai saja yang tau
nampak sangat nakkan harta
yang laki umur 50
yang perempuan umur 25

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-11-07 23:10


berapa standard hantaran sekarang ye?

dengar cerita dah lebih RM10,000 betul ke??

siapa boleh share??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 10:17


Ingin saya bertanya:
Masa hantaran guna wang tunai atau bank draf?
Kalau kedua-duanya itu bolehlah dipercayai.

Tapi kalau gunakan cek, apa saja angka boleh ditulis.

Yang peliknya, tak pula pernah terdengar pasangan perkahwinan DiRaja (yang memang sah ada duit) mengada-ada dengan angka wang hantaran begitu.

Dulu, kini, dan selamanya: Tong kosong memang kuat bunyinya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 13:12


entah.. boring. biarkan mereka dengan keluarga mereka. duit mereka sendiri jugak pun. sendiri buat, sendiri tanggung lah. tak follow islam, tak didik isteri, gitulah agaknya jadinya. salam pun tak nak? esemen.. orang melayu, biasalah, kalau berdendam tu... sampai bila2.

setuju dengan komen faizbukharyy...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 13:22


Pada 30-11-07 23:10 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

berapa standard hantaran sekarang ye?

dengar cerita dah lebih RM10,000 betul ke??

siapa boleh share??


Angka 10,000 makin kerap muncul...Mungkin tak lama lagi 10,000 jadi standart hantaran...Biasanya nilai hantaran berkadar terus dengan tahap pendidikan seorang perempuan...Kalau nak lebih jelas cuba buat graf nilai hantaran melawan tahap pendidikan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-12-07 13:50


Kenduri kawin yang berlangsung last weekend info terkini ;-

RM8k
RM10K

RM10k memang dah standard..maybe menjelang 2 3 tahun lagi cecah 15-20K..Sesuai dengan kenaikan harga minyak....

p/s: Ishh ni yang kena fikir mana nak cari duit ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:21


kisah sedih dari teman untuk semua....
satu tike dulu, teman dapat kumpui duit RM10k dalam masa setahun. (ala semua urang boleh buat)
Tapi sekarang duit tu dah susut dah sebab teman ni boros....

p/s

Pengajarannye, simpanlah duit untuk masa depan.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:23


Pada 03-12-07 14:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kisah sedih dari teman untuk semua....
satu tike dulu, teman dapat kumpui duit RM10k dalam masa setahun. (ala semua urang boleh buat)
Tapi sekarang duit tu dah susut dah sebab teman ni boros....

p/s

Pengajarannye, simpanlah duit untuk masa depan.



membeli kamera ye Prof Daeng?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:26


erm, pandei syahidatui...
beli perkakasan kamere....
tu lah buahati teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:27


janji kawin dah lah ....cukup guna mas kawin,tu da kira ok lah tu..sekarang semua nak bermegah2 nak bagi tunjuk number pelik2lah.....cukuplah hantaran tu,sebelah pihak dapat cover perbelanjaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 14:29


Pada 03-12-07 14:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm, pandei syahidatui...
beli perkakasan kamere....
tu lah buahati teman...


bismillahhirrahmanirrahim

ehem,prof..nak tempah prof jadi kameraman awal tahun depan untuk majlis teman,boleh prof..?? nampak lawa saja gambar prof ambik:-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:30


Pada 03-12-07 13:50 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenduri kawin yang berlangsung last weekend info terkini ;-

RM8k
RM10K

RM10k memang dah standard..maybe menjelang 2 3 tahun lagi cecah 15-20K..Sesuai dengan kenaikan harga minyak....

p/s: Ishh ni yang kena fikir mana nak cari duit ini..


Semalam mak saya balik dari kenduri kahwin yang menelan belanja RM 40,000(termasuk hantaran RM 10,000)...Cukup untuk membeli sebuah rumah...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:57


Pada 03-12-07 14:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kisah sedih dari teman untuk semua....
satu tike dulu, teman dapat kumpui duit RM10k dalam masa setahun. (ala semua urang boleh buat)
Tapi sekarang duit tu dah susut dah sebab teman ni boros....

p/s

Pengajarannye, simpanlah duit untuk masa depan.



Bab menyimpan ni....

ni pandangan saya ...memula saya bukanlah nak tunjuk pandai atau belagak hebat..cuma nak cerita pengalaman sendiri...'

gaji saya sebagai orang gomen pangkat rendah ni tak setinggi mana..duduk kl, kos hidup pulak mahal,bayar duit kereta lagi.....

terus terang masa saya bertunang duit simpanan saya tak sampai RM1000.00 ... ada berapa ratus saja..


perkara memula sekali yang perlu diambil berat ialah

1. Perancangan anda, tujuan anda menyimpan, berapa minimum simpanan anda kena simpan sebulan..

2. Anda kena meminimumkan perbelanjaan anda, biasalah gunakan teori ekonomi, ini dipanggil kos lepas...

3. Anda kena mengenal pasti peluang-peluang menambahkan pendapatan...macam sepupu saya dia berniaga pasar tengah malam dan menjadi pengedar kain tudung kecil kecilan..dan saya pun berniaga juga sikit-sikit..


4. Displin dalam menyimpan penting..jangan ikut nafsu....sakit dulu pendapatan kata pepatah...




saya dulu plan 10 bulan menyimpan dan simpanan saya masa tu paling kurang RM1000.00, tapi Alhamdulillah rezeki murah...saya dapat cukupkan perbelanjaan perkahwinan saya dalam masa tujuh bulan dan semuanya berjumlah lebih kurang RM16000.00 (ini juga termasuk hantaran dan mas kawin) .
dan Alhamdulillah juga saya tak meminjam dari Institusi kewangan sama ada berlesen atau tidak(along).

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:01


kalau niat simpan nak kahwin, insyaAllah, Allah akan permudahkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:10


Pada 30-11-07 15:02 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..
kalau nak buat kenduri biarlah secara sederhana..
kalau buat besar sangat..itu membazir dan hanya untuk menunjuk-nunjuk..tak elok tu :jangan: kalau dah cerai..mesti ramai yang mengata, mengutuk..
sesiapa yang nak kawin..jangan berlebih-lebihan ye..biarlah sederhana :sopan: :-P



betul tu... saya setuju.. buat apa nak belanja besar2.. bersederhanalah... yang penting kawin :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 15:11


Pada 03-12-07 14:57 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kisah sedih dari teman untuk semua....
satu tike dulu, teman dapat kumpui duit RM10k dalam masa setahun. (ala semua urang boleh buat)
Tapi sekarang duit tu dah susut dah sebab teman ni boros....

p/s

Pengajarannye, simpanlah duit untuk masa depan.



Bab menyimpan ni....

ni pandangan saya ...memula saya bukanlah nak tunjuk pandai atau belagak hebat..cuma nak cerita pengalaman sendiri...'

gaji saya sebagai orang gomen pangkat rendah ni tak setinggi mana..duduk kl, kos hidup pulak mahal,bayar duit kereta lagi.....

terus terang masa saya bertunang duit simpanan saya tak sampai RM1000.00 ... ada berapa ratus saja..


perkara memula sekali yang perlu diambil berat ialah

1. Perancangan anda, tujuan anda menyimpan, berapa minimum simpanan anda kena simpan sebulan..

2. Anda kena meminimumkan perbelanjaan anda, biasalah gunakan teori ekonomi, ini dipanggil kos lepas...

3. Anda kena mengenal pasti peluang-peluang menambahkan pendapatan...macam sepupu saya dia berniaga pasar tengah malam dan menjadi pengedar kain tudung kecil kecilan..dan saya pun berniaga juga sikit-sikit..


4. Displin dalam menyimpan penting..jangan ikut nafsu....sakit dulu pendapatan kata pepatah...




saya dulu plan 10 bulan menyimpan dan simpanan saya masa tu paling kurang RM1000.00, tapi Alhamdulillah rezeki murah...saya dapat cukupkan perbelanjaan perkahwinan saya dalam masa tujuh bulan dan semuanya berjumlah lebih kurang RM16000.00 (ini juga termasuk hantaran dan mas kawin) .
dan Alhamdulillah juga saya tak meminjam dari Institusi kewangan sama ada berlesen atau tidak(along).


bismillahhirrahmanirrahim

er..ana minta izin nak nyampuk sikit ya en.zulman pasal menyimpan untuk kawin ni..bagi pendapat ana,menyimpan bukan hanya untuk kawin..tapi yang lebih penting untuk selepas kawin tu..lebih-lebih lagi bagi suami,kan en.zulman..macam kata en.zulman tadilah..apa yang penting disiplin..kalau tak berdisiplin dalam menabung,memang entah kemanalah duit tu nanti,iya tak..itu jugak yang dikatakan tunang ana bila ana gurau dengan dia tanya cukup ke duit nak kawin sebab ana belum kerja,kan..tak sampai 3 bulan saja lagi kami dah nak kawin..maknanya lepas kawin nanti hanya dia sajalah 'banknya'..katanya alhamdulillah rezeki tu insyaAllah,ada..lagi pulak katanya,bila ana dah kerja lepas kami kawin nanti,duit ana tu dia nak ana bagi pada family ana sebab katanya duit dia insyaAllah cukup untuk kami dan jugak untuk diberikan kepada keluarganya..bukan maknanya gaji dia besar..tak..setakat nak hidup kat kl ni sesak nafas jugaklah orang kata..dengan keretanya..dengan rumah sewanya..cuma alhamdulillah,disamping gaji kerja dia,dia ada 'rezeki' sampingan..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:12


best lah dengo pengalaman urang lama macam zulman ni, ni teman semangat ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:16


sufti, meke dah kahwin ada elaun, kat kat IIUM ada elaun untuk pelajor yang berkawen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 15:19


Pada 03-12-07 15:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sufti, meke dah kahwin ada elaun, kat kat IIUM ada elaun untuk pelajor yang berkawen...


bismillahhirrahmanirrahim

tak dapek agaknya prof rasanya sebab setau ana yang dapat elaun dapat rumah tu yang kawin sesama uia..tunang ana tu dah kerja.. jadi tak dapek agaknya rasanya..tapi tak pelah..insyaAllah rezeki tu ada..lagipun lepas kawin nanti ana ada 'bank'..nak duit,minta saja.. hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:23


Pada 03-12-07 14:29 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm, pandei syahidatui...
beli perkakasan kamere....
tu lah buahati teman...


bismillahhirrahmanirrahim

ehem,prof..nak tempah prof jadi kameraman awal tahun depan untuk majlis teman,boleh prof..?? nampak lawa saja gambar prof ambik:-D



erm...
jauh lah rumah meke. kat kelantan tu...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 15:23


Pada 03-12-07 15:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:29 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm, pandei syahidatui...
beli perkakasan kamere....
tu lah buahati teman...


bismillahhirrahmanirrahim

ehem,prof..nak tempah prof jadi kameraman awal tahun depan untuk majlis teman,boleh prof..?? nampak lawa saja gambar prof ambik:-D



erm...
jauh lah rumah meke. kat kelantan tu...



hehe..saja mengacah prof..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:31


kakak sufti dah nak kawin..hehe..
akak tengah belajar boleh lah jadi 'bank'
dah kerja boleh guna duit sendiri..tak payah mintak2 sangat..hehe..
semoga diprmudahkan urusan..

abah naz cakap org dah kahwin ni macam mana pun ada rezeki dia Allah bagi..

seronok baca yang akhi zulman cerita pngalaman dia..bgsnya share..naz tau lah jugak macam mana..

mama dengan abah kata tak kira dah sekarang laki atau perempuan, kedua-duanya kena menyimpan..lagipun mak ayah dah banyak blnja untuk kita..kalau boleh kahwin ni kita ada bajet sendiri..kurang2 naz rasa dalam RM 20,000 jugakk lah..smua2 sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:31


Pada 01-12-07 10:17 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Ingin saya bertanya:
Masa hantaran guna wang tunai atau bank draf?
Kalau kedua-duanya itu bolehlah dipercayai.

Tapi kalau gunakan cek, apa saja angka boleh ditulis.

Yang peliknya, tak pula pernah terdengar pasangan perkahwinan DiRaja (yang memang sah ada duit) mengada-ada dengan angka wang hantaran begitu.

Dulu, kini, dan selamanya: Tong kosong memang kuat bunyinya.



betul betul betul :sopan: :sopan: :sopan:

kalau takat cek... apa apa pun boleh ditulis :sopan: :sopan:

kalau org dah biasa hidup senang.. tak ada bising2... sebab benda dah senang dapat...kecuali yang baru bertatih nak senang..

ke perlu hantaran emas 'zhulian' yang di tayang2.. opsss!~~~ :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 15:37


Pada 03-12-07 15:31 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

kakak sufti dah nak kawin..hehe..
akak tengah belajar boleh lah jadi 'bank'
dah kerja boleh guna duit sendiri..tak payah mintak2 sangat..hehe..
semoga diprmudahkan urusan..

abah naz cakap org dah kahwin ni macam mana pun ada rezeki dia Allah bagi..

seronok baca yang akhi zulman cerita pngalaman dia..bgsnya share..naz tau lah jugak macam mana..

mama dengan abah kata tak kira dah sekarang laki atau perempuan, kedua-duanya kena menyimpan..lagipun mak ayah dah banyak blnja untuk kita..kalau boleh kahwin ni kita ada bajet sendiri..kurang2 naz rasa dalam RM 20,000 jugakk lah..smua2 sekali..


bismillahhirrahmanirrahim

insyaAllah naz..kalau tak ada aral insyaAllah cuti raya cina tahun depan sebab tunang akak minta izin untuk tunang lebih kurang 3 bulan saja..sebab katanya tak nak tunang lama2 dan katanya jugak dah ikut kata akak untuk tunang..jadi kawin,akak pulak kena ikut kata dia.. :-)

sebab itulah tunang akak nak akak bagi duit gaji akak pada family akak..katanya family akak dah banyak habis untuk akak..jadi katanya lepas kami kawin akak adalah tanggungjawab dia..duit gaji akak adalah hadiah kecil untuk ibu ayah akak walau sebenarnya pengorbanan ibu ayah tak ternilai..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:40


owh begitu..hehe.boleh lah jmput naz walaupun jauh naz nak pergi..lagi pulak nak balik belajar semula ni..hehe..tunang memang tak boleh lama2..3 bulan tu paling elok lah..

bagus lah tunang akak macam tu..alhamdulillah dapat org baik begitu..memang kita kena kasi kat mak ayah..walaupun sebenarnya tak terbalas dengan apa yang kita kasi tu..
naz anak sulung..lagi-lagi lah org kena paham..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:41


nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:54


Pada 03-12-07 15:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sufti, meke dah kahwin ada elaun, kat kat IIUM ada elaun untuk pelajor yang berkawen...


betul ke daeng?berapa elaun yang mereka dapat e?dapat tiap-tiap bulan ke sem?mahallah kelamin pun ada ke?


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:40


Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:41


Pada 03-12-07 15:40 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

owh begitu..hehe.boleh lah jmput naz walaupun jauh naz nak pergi..lagi pulak nak balik belajar semula ni..hehe..tunang memang tak boleh lama2..3 bulan tu paling elok lah..

bagus lah tunang akak macam tu..alhamdulillah dapat org baik begitu..memang kita kena kasi kat mak ayah..walaupun sebenarnya tak terbalas dengan apa yang kita kasi tu..
naz anak sulung..lagi-lagi lah org kena paham..


entahlah,naz..kalau ada jodoh insyaAllahlah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:43


Pada 03-12-07 15:54 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sufti, meke dah kahwin ada elaun, kat kat IIUM ada elaun untuk pelajor yang berkawen...


betul ke daeng?berapa elaun yang mereka dapat e?dapat tiap-tiap bulan ke sem?mahallah kelamin pun ada ke?



hostel/rumah untuk yang kawin ada tapi ana tak tau di mana kewujudannya..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:56


Semoga mereka yang bercerai akan rujuk kembali di dalam tempoh eddah .Amiinn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:58


Pada 03-12-07 16:56 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

Semoga mereka yang bercerai akan rujuk kembali di dalam tempoh eddah .Amiinn..


.. Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:59


Pada 03-12-07 16:58 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 16:56 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

Semoga mereka yang bercerai akan rujuk kembali di dalam tempoh eddah .Amiinn..


.. Amin..


bismillahhirrahmanirrahim..

insyaAllah..amin jugak..moga masih panjang jodohnya..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:02


Pada 03-12-07 16:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..



.. umur bakal adik ipar 'akak' itu pulak berapa???:malu:.. "i laik" lah..:kelip:.. dan2 jadi akak itu:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:08


Pada 03-12-07 17:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 16:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..



.. umur bakal adik ipar 'akak' itu pulak berapa???:malu:.. "i laik" lah..:kelip:.. dan2 jadi akak itu:lol:adehh..


bismillahhirrahmanirrahim

umur dia..mudalah lagi daripada ana..

ana : konfius sesangat..mike ni laki ke perempuan.. :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:09


Pada 03-12-07 17:08 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 16:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..



.. umur bakal adik ipar 'akak' itu pulak berapa???:malu:.. "i laik" lah..:kelip:.. dan2 jadi akak itu:lol:adehh..


bismillahhirrahmanirrahim

umur dia..mudalah lagi daripada ana..

ana : konfius sesangat..mike ni laki ke perempuan.. :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:



.. saya pun "confius" adik 'akak' itu lelaki ke perempuan:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:10


Pada 03-12-07 17:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 16:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..



.. umur bakal adik ipar 'akak' itu pulak berapa???:malu:.. "i laik" lah..:kelip:.. dan2 jadi akak itu:lol:adehh..



Tun penyamun...usaha tangga kejayaan..hehehe.. :lol: :lol: Ikhlas dari tuan penasihat hehehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:12


Pada 03-12-07 17:10 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 16:40 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya, dari dulu teman nak tanya dah, umur sufti ni berapa?dan pegawei Jakim tu umur berapa?



boleh ana tau napernye prof..?ana muda lagi (:-D)..tahun depan insyaAllah 25..dia dah nak masuk 30 lebih..mike jangan ghiso..buken kawan mike yang teman nak kawin tu..



.. umur bakal adik ipar 'akak' itu pulak berapa???:malu:.. "i laik" lah..:kelip:.. dan2 jadi akak itu:lol:adehh..



Tun penyamun...usaha tangga kejayaan..hehehe.. :lol: :lol: Ikhlas dari tuan penasihat hehehe :lol:



ni,tuan penasihat..cuba bekabo sikit kat teman..tun penyamun tu laki ke perempuan..??kompius betullah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:13


Pada 03-12-07 17:12 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:10 , zulman p


ni,tuan penasihat..cuba bekabo sikit kat teman..tun penyamun tu laki ke perempuan..??kompius betullah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:



tak nampak ke avatarnya yang ayu dan solehah tu...perempuan lah agaknya :sopan: :sopan: :lol:


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:17


.. saya Transeksual macam cacing:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:19


Pada 03-12-07 17:13 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:12 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:10 , zulman p


ni,tuan penasihat..cuba bekabo sikit kat teman..tun penyamun tu laki ke perempuan..??kompius betullah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:



tak nampak ke avatarnya yang ayu dan solehah tu...perempuan lah agaknya :sopan: :sopan: :lol:


tak namapk..power spect tak cukup.. :-P perempuan ke..lelaki ke ye..tuan penasihat pun tak pasti jugak apa kes.. :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:20


Pada 03-12-07 17:19 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:13 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:12 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:10 , zulman p


ni,tuan penasihat..cuba bekabo sikit kat teman..tun penyamun tu laki ke perempuan..??kompius betullah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:



tak nampak ke avatarnya yang ayu dan solehah tu...perempuan lah agaknya :sopan: :sopan: :lol:


tak namapk..power spect tak cukup.. :-P perempuan ke..lelaki ke ye..tuan penasihat pun tak pasti jugak apa kes.. :berfikir:



saya menasihat saja....lain-lain saya tak tau....tanyalah empunya diri...sopan saja saya tengok... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:23


Pada 03-12-07 17:20 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:19 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:13 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:12 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:10 , zulman p


ni,tuan penasihat..cuba bekabo sikit kat teman..tun penyamun tu laki ke perempuan..??kompius betullah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:



tak nampak ke avatarnya yang ayu dan solehah tu...perempuan lah agaknya :sopan: :sopan: :lol:


tak namapk..power spect tak cukup.. :-P perempuan ke..lelaki ke ye..tuan penasihat pun tak pasti jugak apa kes.. :berfikir:



saya menasihat saja....lain-lain saya tak tau....tanyalah empunya diri...sopan saja saya tengok... :lol: :lol:


empunya diri nak main tarik tali..tak mengapalah..biole ke dia..hehe..nak gelak gaklah... :lol: :lol: :lol:

ana : minta maaplah ya tuan penasihat..ana ni tengah pening..kalau tengah pening ni..memang ginilah gayanya..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:25


.. jadi.. tak dapat lah kenal ek dengan bakal adik ipar 'akak'.. apa boleh buat.. dah nasib badan:cry:.. uwaaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:27


bior lah teman cuba nak kait dengan tajuk kat atas,
bila pasangan islam bercerai, bergegor arasy Allah SWT

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:33


Jauh jugak ye dilarikan topik ini... :) buatlah topik khusus bincang kahwin antara ahli ukhwah. ini dah melalut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:35


.. semuanya salah saya.. maap:malu:.. saya yang mulakan:malu:.. nanti saya kejar balik ye topik ni:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 03-12-07 17:51


Pada 03-12-07 17:33 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

Jauh jugak ye dilarikan topik ini... :) buatlah topik khusus bincang kahwin antara ahli ukhwah. ini dah melalut.


Betul. Minta jangan bersembang hingga meleret-leret perkara yang tidak berkaitan dengan tajuk dan jangan quote komen orang lain hingga bertimpa-timpa. Harap Maklum.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:53


.. baik Tuan/Puan Penguasa:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:56


kan dah kena saman , kita kongsi lah saman tu Tun penyamun

back to the topic..

ambil iktibar kes perkahwinan diatas..wang bukan segalanya

apa pun kalau ada jodoh moga dapat rujuk balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:59


Pada 03-12-07 17:56 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

kan dah kena saman , kita kongsi lah saman tu Tun penyamun

back to the topic..

ambil iktibar kes perkahwinan diatas..wang bukan segalanya

apa pun kalau ada jodoh moga dapat rujuk balik..


bismillahhirrahmanirrahim

herm..ana pun nak kena kongsi jugaklah saman tu nampak gayanya ye.. :-D oklah,back to the topic,bagi ana,disamping agama, tunjang sesebuah perkahwinan itu adalah persefahaman..macamana nak dapatkan persefahaman tu,pandai2lah..tapi bagi ana,salah satu caranya adalah dengan bertolak ansur,insyaAllah..ingatlah yang nak kawin ni bukannya untuk sehari dua..atau sejam dua..tapi untuk seumur hidup,insyaAllah..dan tepat kata en.zulman..wang bukan segalanya..dan ia jugak bukan tiket kebahagiaan..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 18:01


Pada 03-12-07 17:56 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

kan dah kena saman , kita kongsi lah saman tu Tun penyamun

back to the topic..

ambil iktibar kes perkahwinan diatas..wang bukan segalanya

apa pun kalau ada jodoh moga dapat rujuk balik..


.. hehe Tuan Penasihat:-D.. biasala kena saman.. kadang-kadang terlupa.. bila terlupa diingatkan.. terlupa diingatkan.. kalau selalu lupa.. memang jenis tak makan saman lah jawabnya:lol:adehh..

.. kembali kepada topik.. memang kita kena belajar.. wang dan harta kekayaan bukan jaminan untuk sesebuah perkahwinan.. walaupun tidak dapat dinafikan pada zaman ini wang juga penting.. agama Islam itu sendiri mengajar kita betapa perlunya ada sikap toleransi, bertolak ansur dalam sesebuah perkahwinan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 18:44


aik.. topik apa yang dibincang.. dihujah.. ini..???
dok umpat pasal orang saja.. kita ni dah baik sangat ke..??
huh... mohon tidak dibincangkan topik pasal orang tu.. orang ni..
lagho+ dOSa saja..

astagfirullah....^-^

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148534 saat. Lajunya....