Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
the_brOtherz: 2 hari yang lalu
jasadkudisini: 10 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 12 hari yang lalu
isa777_musa: 12 hari yang lalu
zam_rizal: 21 hari yang lalu
wanja: 32 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ummi...puteri rindukan ummi!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ummi...puteri rindukan ummi!

Please Mendaftar To Post


Oleh ummi...puteri rindukan ummi!

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 14:21


ummi...ummi pergi meninggalkan puteri sewaktu puteri masih belum mengenal erti kehidupan dan kehilangan...
ummi pergi tanpa meninggalkan secebis kenangan bersama ummi dalam ingatan puteri...
ummi...anak ummi sekarang sudah semakin meningkat remaja...
sudah dapat mengenal erti hidup dan kehilangan...
ummi..setiap hari yang puteri lalui begitu sunyi tanpa kehadiran ummi...bila puteri terpandang rakan-rakan yang seusia puteri bergembira bersama ibu mereka alangkah sedihnya hati puteri...
timbul rasa cemburu di hati puteri...tapi kerana puteri masih ingat pesanan walid supaya puteri kena menerima takdir Allah...
puteri cekalkan juga hati ni untuk menempuh kehidupan yang penuh cabaran..
ummi...kalaulah ummi masih hidup,pasti ummi akan gembira bila melihat keputusan UPSR yang puteri dapat tempoh hari...
tapi apakan daya...kita tak mampu meraikannya bersama...
ummi...walau bagaimanapun...ummi akan sentiasa bertakhta di hati puteri...moga roh ummi di tempatkan bersama roh hamba-hambanya yang soleh...
hanya doa dan fatihah yang mampu puteri sampaikan buat ummi disana...
Al-Fatihah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:26


al fatihah...akak hadiahkan buat arwah umi puteri....
moga puteri jadi anak yang solehah...selalulah hadiahkan umi dengan bacaan ayat2 suciNYA...em? moga tempat umi disana tenang dan bercahaya kerana punyai anak solehah macam puteri... :-) jangan sedih2 ye...umi mesti gembira dan bangga ada anak macam puteri...

semoga Allah mencucuri rahmat kepada ummi puteri....insya'Allah...moga dia ditempatkan bersama orang-orang yang soleh...amin.... :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:45


.. sedekahkan ayat2 suci Al-Quran dan doakan apa yang patut untuk ummi itu.. mudah-mudahan rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang soleh.. Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 15:00


terima kasih...
puteri sebenarnya sunyi sangat...
puteri rasa cemburu bila tengok kawan kawan yang masih ada ibu...
setiap malam puteri menangis...puteri rasa macam tak kuat nak hadapi semua masalah ni....
hanya Allah yang tahu betapa sedihnya hati puteri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:01


putri umur berapa? saja nak tau boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 15:03


baru lepas UPSR...
nak masuk 13 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:06


erm, mude lagi putri ni,
oklah putri, pakcik simpati dengan putri.
berat mata memandang berat lagi bahu memikui.
berat bibir berkate berat lagi hati yang menanggung.
Insyallah Putri, semua tu dugaan bagi diri putri.
Putri mude2 lagi dah diuji oleh Allah. takpe2 kuatkan semangat.
Nanti akan tibe satu hari putri akan dapat rasekannye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:18


adik puteri.....nama sama dengan akak....akak puteri doakan adik puteri tabah menghadpinya....akak pernah mngalaminya dulu tapi bukan khilngan keluarga tapi teman yang akak puteri sayangiii.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:19


siapa kawan putri tu? dia meninggal sebab apa? bila?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:20


Al fatihah akak baca kan... sentiasa doa kan arwah ibu tu... supaya rohnya sentiasa dicucuri Allah..

Kepada rakan rakan yang lain, jagai lah hati ibu selagi mereka masih ada... jangan dah kehilangan baru rasa menyesal... kalau ada buat salah, cepat cepat minta maaf... kalau rasa ibu buat salah, cuba bawa berbincang baik baik... jangan jadi anak derhaka... ibu yang mengandung kan kita, melahir kan kita, dan menjaga kita...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:24


Pada 29-11-07 15:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

siapa kawan putri tu? dia meninggal sebab apa? bila?
kawan paling rapat dengan puteri...meninggal sebab penyakit barah otak....tahun lepas dia tinggalkan puteri.... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:28


jangan lah nangeh pula putri, malu lah dengan adik putri yang lagi surang tu.
Putri name kawan putri tu siapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:30


Pada 29-11-07 15:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lah nangeh pula putri, malu lah dengan adik putri yang lagi surang tu.
Putri name kawan putri tu siapa?
nak tahu ke....??nanti puteri send pm kat daeng ye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 15:34


hmm...puteri tak pernah tengok wajah ummi yang real...
selama ni puteri cuma dapat tengok gambar ummi saja...
ummi meninggal masa puteri kecil lagi...
tu yang buat puteri sedih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:42


Pada 29-11-07 15:34 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...puteri tak pernah tengok wajah ummi yang real...
selama ni puteri cuma dapat tengok gambar ummi saja...
ummi meninggal masa puteri kecil lagi...
tu yang buat puteri sedih...
adikk puteri janganlah sesedey....akak puteri nak nangislah kalau macam ni..... :-( :-( :-( kita baca alfatihah sesama ye....tenangkan fikiran seketika.....panjang lagi perjalanan adik puteri.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:45


Pada 29-11-07 15:34 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...puteri tak pernah tengok wajah ummi yang real...
selama ni puteri cuma dapat tengok gambar ummi saja...
ummi meninggal masa puteri kecil lagi...
tu yang buat puteri sedih...


sabar ye puteri..insyaallah doa anak-anak yang soleh akan sentiasa mengiringi ummi puteri.. puteri jangan terlalu memikirkan perkara-perkara kesedihan nanti puteri tak bersemangat..apa yang penting, puteri mesti usaha untuk jadi manusia yang terbaik supaya ummi puteri akan tenang di sana..
kalau puteri sunyi, boleh selalu join ukhwah ni..insyaallah ramai akak dan abang yang akan menghiburkan puteri.. dan kalau nak kongsi apa-apa dengan akak pun boleh...boleh pm akak nanti ok..semoga puteri ceria selalu.. ni untuk puteriku sayang :bunga: :welcome: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:07


hmm...walid selalu pesan jangan lupa doakan ummi setiap kali lepas solat...
puteri sentiasa ingat pesanan tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:13


Pada 29-11-07 16:07 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...walid selalu pesan jangan lupa doakan ummi setiap kali lepas solat...
puteri sentiasa ingat pesanan tu...


betul adik sayang..selepas solat mesti doakan ummi dan walid sekali..
tabahnya hati mu..
akak nak tak tahu lagi dugaan macam mana esok, lusa / pada masa akan datang kan..adik puteri jangan sedih-sedih..belajar rajin2..buat amal yang baik, jadi anak solehah.moga roh ibu mu tenang di sana..amiinn :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:14


Pada 29-11-07 16:07 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...walid selalu pesan jangan lupa doakan ummi setiap kali lepas solat...
puteri sentiasa ingat pesanan tu...


betul lah putri sayang, jangan lupa dua kat ibu. itu kasih sayang yang dapat putri bagi kat ibu putri.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:17


terima kasih semua...
puteri nak belajr sungguh-sungguh; untuk gembirakan walid dan arwah ummi di sana...
puteri nak jadi anak solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:20


Pada 29-11-07 14:21 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

ummi...ummi pergi meninggalkan puteri sewaktu puteri masih belum mengenal erti kehidupan dan kehilangan...
ummi pergi tanpa meninggalkan secebis kenangan bersama ummi dalam ingatan puteri...
ummi...anak ummi sekarang sudah semakin meningkat remaja...
sudah dapat mengenal erti hidup dan kehilangan...
ummi..setiap hari yang puteri lalui begitu sunyi tanpa kehadiran ummi...bila puteri terpandang rakan-rakan yang seusia puteri bergembira bersama ibu mereka alangkah sedihnya hati puteri...
timbul rasa cemburu di hati puteri...tapi kerana puteri masih ingat pesanan walid supaya puteri kena menerima takdir Allah...
puteri cekalkan juga hati ni untuk menempuh kehidupan yang penuh cabaran..
ummi...kalaulah ummi masih hidup,pasti ummi akan gembira bila melihat keputusan UPSR yang puteri dapat tempoh hari...
tapi apakan daya...kita tak mampu meraikannya bersama...
ummi...walau bagaimanapun...ummi akan sentiasa bertakhta di hati puteri...moga roh ummi di tempatkan bersama roh hamba-hambanya yang soleh...
hanya doa dan fatihah yang mampu puteri sampaikan buat ummi disana...
Al-Fatihah...


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:32


Pada 29-11-07 14:21 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

ummi...ummi pergi meninggalkan puteri sewaktu puteri masih belum mengenal erti kehidupan dan kehilangan...
ummi pergi tanpa meninggalkan secebis kenangan bersama ummi dalam ingatan puteri...
ummi...anak ummi sekarang sudah semakin meningkat remaja...
sudah dapat mengenal erti hidup dan kehilangan...
ummi..setiap hari yang puteri lalui begitu sunyi tanpa kehadiran ummi...bila puteri terpandang rakan-rakan yang seusia puteri bergembira bersama ibu mereka alangkah sedihnya hati puteri...
timbul rasa cemburu di hati puteri...tapi kerana puteri masih ingat pesanan walid supaya puteri kena menerima takdir Allah...
puteri cekalkan juga hati ni untuk menempuh kehidupan yang penuh cabaran..
ummi...kalaulah ummi masih hidup,pasti ummi akan gembira bila melihat keputusan UPSR yang puteri dapat tempoh hari...
tapi apakan daya...kita tak mampu meraikannya bersama...
ummi...walau bagaimanapun...ummi akan sentiasa bertakhta di hati puteri...moga roh ummi di tempatkan bersama roh hamba-hambanya yang soleh...
hanya doa dan fatihah yang mampu puteri sampaikan buat ummi disana...
Al-Fatihah...



sedihnya baca...
muda2 lagi dah kehilangan ibu...
adik baru lepas UPSR kan?
dapat berapa?


-----------------
salam rindu dr Syria


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:32


Pada 29-11-07 16:17 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih semua...
puteri nak belajr sungguh-sungguh; untuk gembirakan walid dan arwah ummi di sana...
puteri nak jadi anak solehah..


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: --untuk adik putri yang kakak sayang..ada apa-apa boleh pm akak ya..
alhamdulillah..moga Allah pmudahkan urusan putri dalam mcari ilmu..menjadi anak yang solehah..
kasih walid spanjang hayat, kasih ummi membawa ke syurga..
Ya Allah kasihani lah anak ini..pmudahkanlah urusannya..amiin.. :bunga: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:36


insyaAllah...
terima kasih kakak2 semua...

result UPSR puteri biasa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 29-11-07 18:04


lah...bagitahulah berapa dapat UPSR adik..
akak nak tahu...
manalah tahu..boleh bagi hadiah ke....:-D

p/s:sorry...kalau adik tak nak bagi tak apa lah...akak ni memang suka ambil tahu result periksa orang...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-11-07 21:24


biasa saja....
UPSR hari tu dapat 5A...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

nurulanis
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2007
Ahli No: 31882
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 21:26


hai puteri...
ce ce...biasa konon...dapat 5A kata biasa...

tak apa lah puteri...
walid hang kan ada...untung dapat ayah yang baik macam ustaz tau...
jangan sedih sedih...aku kan ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulanisProfil   Hantar PM kepada nurulanis   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 21:27


anis, meke ni kawan baik putri ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurulanis
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2007
Ahli No: 31882
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 21:32


hehe...na'am...
kami sahabat qarib dari darjah satu lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulanisProfil   Hantar PM kepada nurulanis   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-12-07 21:44


hehe anis ni....
merepek saja...


sebenarnya anis dengan puteri sepupu...
sebab tu lah kami rapat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-12-07 22:03


Pada 29-11-07 14:21 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!


ummi...anak ummi sekarang sudah semakin meningkat remaja...
sudah dapat mengenal erti hidup dan kehilangan...
Al-Fatihah...


Kehidupan semakin hari semakin mencabar..maka iman pun haruslah semakin hari semakin menebal jika tidak mahu tewas dalam pertempuran ini..

jihad akhir zaman lebih pedih dan banyak cabaran namun perlu dihadapi tanpamu Rasullulah.


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:24


Pada 29-11-07 16:36 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah...
terima kasih kakak2 semua...

result UPSR puteri biasa saja...


kakak saja ke...pakcik(prof) tak ada ke? putri.. :-P .. sabar banyak-banyak putri ye.....jangan nangis...semua ada hikmah disebalik kejadian yang diberikan olehNYA......


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 02:41


salam...
adik puteri... :-)
puteri jangan banyak bersedih ye..
kena bersabar dengan ujian dari Allah..
Banyakkan berdoa untuk arwah umi puteri..
sentiasa istiqamah menjadi anak yang solehah kerna doa anak solehah menjadi bekalan untuk arwah umi puteri..

akak pun baru saja kehilangan abi akak 3/11 hari tu..
sama-samalah kita doakan supaya roh2 mereka ni ditempatkan dikalangan orang2 yang yang beriman dan soleh/solehah..

sebelum ni akak selalu terfikir...
cmnelah keadaan akak kalau akak kehilangan org tersayang..
musti akak tak boleh terima kenyataan..
tapi alhmdulillah...rupa-rupanya akak boleh terima kenyataan dan akak redha..
mungkin hasil didikan dr arwah abi akak... :-)
bila akak teringatkan arwah abi..akak mesti sedekahkan al-fatihah dan zikir..walaupun tengah cuci kereta..baca buku..baca portal ukhwah..;-)

seminggu sebelum abi meninggal,atok dan nenek sedara yang meninggal..masa abi meninggal,akak baru saja lepas lapor diri untuk kerja..hari pertama bekerja..2 minggu selepas tu akak kena chicken pox pulak...alhmdulillah..dah baik sekarang ni..dan..baru sabtu lepas akak sepupu meninggal..jadi banyak dugaan dan peringatan untuk akak selama sebulan ini... :malu:

nah... :bunga: :welcome: untuk adik puteri...tahniah!sebab adik dapat 5A..akak pun tak dapat 5A... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-07 20:33


ye..
terima kasih pak cik,abang2,kakak2...


insyaAllah,puteri akan jadi seorang yang tabah,
puteri nak jadi anak yang solehah kepada walid dan arwah ummi...
moga-moga puteri dapat jadi penyelamat ummi dan walid di akhirat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 21:22


:-) Assalamualaikum....


    Senasib dengan adik princessfamily...tahun ni(2008) dah 3 tahun arwah bonda tercinta pergi....
Selalunya...perasaan rindu itu tak tertanggung...bila berjauhan dari kampung halaman...rasa nak dengar suara mak tercinta....cuba pujuk hati....ALLAH sayangkan mak...

Adik bongsu saya sebaya dengan adik Princessfamily...kalau time dia sedih2..selalu tengok dia usung album family...dok tengok dalam bilik(tengok gambar arwah mak)..lepas itu menung seorang-seorang.....

Moga arwah rohnya dicucuri rahmat......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 21:26


sedih pula baca topik ni..

ummu tersentuh pula...hmm

Al - Fatihah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 23:31


Pada 01-12-07 21:27 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anis, MEKE ni kawan baik putri ke?


meke tu apa maksudnya?
kepada adik puteri, INNALLAHAMA'ASSOBIRIN..
bersyukurlah masih ada walid, anis, akak2 dan abang-abang kat sini..

:sopan: :malu: :sopan: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 23:47


hmm..
al-fatihah saya sedekahkan buar umi puteri..
ingat pesan walid tu..sentiasa doakan ummi puteri..
janganlah bersedih sebab tak dapat jumpa ummi puteri di dunia..
sebab..insya-Allah pertemuan puteri dengan ummi puteri di akhirat nanti pasti lebih manis dan menggembirakan:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 02:56


Semoga ummi dia tenang kat alam barzakh sana.

Khabarnya, adik princessfamily kini sudah berada di Jordan. Family berpindah katanya.

Diharapkan, posting adik princessfamily selepas ini memang posting dari Jordan. Pastikan posting adik princessfamily memang ber-IP dari Jordan ya!

Walau apapun, saya memang kagum dengan gaya posting adik princessfamily yang menampakkan 'kematangan' walaupun baru berusia 12 tahun. Adik saya yang berusia 15 tahun (PMR tahun lepas) pun masih merangkak-rangkak di arena posting memosting ini.

Tahniah kerana mendapat 5A. Semoga ada khabar berita seterusnya dari adik princessfamily. Walaupun berpindah ke Jordan, tentu masih perlu bersekolah kan. Dan saya juga yakin, di Jordan juga ada kemudahan internet.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

2h471f
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31854
Posting: 44

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-08 08:55


Pada 29-11-07 14:21 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

ummi...ummi pergi meninggalkan puteri sewaktu puteri masih belum mengenal erti kehidupan dan kehilangan...
ummi pergi tanpa meninggalkan secebis kenangan bersama ummi dalam ingatan puteri...
ummi...anak ummi sekarang sudah semakin meningkat remaja...
sudah dapat mengenal erti hidup dan kehilangan...
ummi..setiap hari yang puteri lalui begitu sunyi tanpa kehadiran ummi...bila puteri terpandang rakan-rakan yang seusia puteri bergembira bersama ibu mereka alangkah sedihnya hati puteri...
timbul rasa cemburu di hati puteri...tapi kerana puteri masih ingat pesanan walid supaya puteri kena menerima takdir Allah...
puteri cekalkan juga hati ni untuk menempuh kehidupan yang penuh cabaran..
ummi...kalaulah ummi masih hidup,pasti ummi akan gembira bila melihat keputusan UPSR yang puteri dapat tempoh hari...
tapi apakan daya...kita tak mampu meraikannya bersama...
ummi...walau bagaimanapun...ummi akan sentiasa bertakhta di hati puteri...moga roh ummi di tempatkan bersama roh hamba-hambanya yang soleh...
hanya doa dan fatihah yang mampu puteri sampaikan buat ummi disana...
Al-Fatihah...



assalamualaikum...........

pertamanya al-fatihah untuk ummi adik ye.......

em.............
kehilangan sememeng nya pahit
susah nak terima........
ianya akan menjengah ke dalam ruang minda ketika sendirian
mengingatkan segala tentang kekurangan......
kehilangan....kerinduan........kecintaan......kepada yang tersayang.....

namun harus kita sedar.........
jika ini ujian bagi kita percayalah....
ada lagi golongan yang di uji lebih dari itu.....
kita just ambil contoh junjungan besar kita nabi muhammad....
bagaimana sejarah kehidupan nya.......
nescaya kita akan bersyukur dangan kurniaan nya sekarang.......

bagi yang sudah tiada hanya iringan doa dan bacaan al-quran yang dapat di sedekahkan........
yang masih ada teruskan dengan kehidupan.......
dan hargai apa yang ada disisi...........
insyallah.........
disana nanti kita akan disatukan itulah janji pencipta.......
insyallah.......
amin........

.................................................................

"terputus amalan anak adam itu melainkan 3 perkara
ilmu yang manfaat, sedeakh jariah dan anak soleh yang selalu mendoakan kesejahteaan ibubapa nya......"

berdoalah..............
ya Allah semoga kau berkatilah ummi puteri ya Alah kau masukan lah dia dalam golongan orang yang engkau redhai.....
amin.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2h471fProfil   Hantar PM kepada 2h471f   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 09:54


hahahahaha.... ramai lagi yang kena tipu.....
slamat2.... aku tak posting sama...
:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 10:23


tak pelik kalau budak 12 tahun gaye bahasa yang hebat...
kenapa dari Bintu sampei ke Putri, asyik teman saja ada sangkut paut?
tak ke kome rasa ragu2?

siapa lagi nak main-main saikologi? tengok siapa kena checkmate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 10:25


Assalamualaikum
Kenapa saya yang rajin memosting ni pun tak pernah posting di sini sebelum ni ye.....?? am I removed from the targeted person....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 08-01-08 10:27


Pada 08-01-08 10:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak pelik kalau budak 12 tahun gaye bahasa yang hebat...
Kenapa dari Bintu sampei ke Putri, asyik teman saja ada sangkut paut?
tak ke kome rasa ragu2?

siapa lagi nak main-main saikologi? tengok siapa kena checkmate...


mike ni penyayang sangat gamaknye..sensitip..tak mengapalah daeng..sabar saja..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 08-01-08 10:28


main chess tak pernah pandai nak checkmate..eheheh.. :-)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 07:28


hehe..
ternampak pula topik ni pagi2

saja..jangan marah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 10:37


khas utuk cik puteri

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini kurasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabadian
Insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

~Usman Awang


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 24-12-08 13:33


timelah semuanya dengan hati terbuka..semua yang berlaku adalah takdir ilahi..moga adik puteri kuat dalam menempuh segalanya..pasti ada hikmah di sebaliknya..bersabarlah...

p/s: akak pun study kat jordan juga..agaknya-agaknya lah boleh jumpa adik puteri nanti..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134778 saat. Lajunya....