Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab Mengkaji Kebesaran Allah


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Mengkaji Kebesaran Allah

Please Mendaftar To Post


Oleh Kelab Mengkaji Kebesaran Allah

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:19


Sering kita mendengar ayat-2 Allah yang mana kita disuruh memikirkan kebesaran dan kekuasaan Allah ... namun adakalanya pemikiran dan penglihatan kita terbatas .. masih banyak lagi kebesaran dan kekuasaan Allah yang tak mampu kita kaji dan renungkan ... ditambah pula dengan keterbatasan ilmu serta bidang pengkhususan ... contohnya pelajar perakaunan yang barangkali kurang maklumat mengenai bidang kosmologi atau astrofizik ...

Justeru itu di sini ingin saya sarankan sebuah laman web yang rasanya tidak perlu saya ceritakan lebih lanjut lagi kerana semua di sini pasti sudah mengenali ....

www.harunyahya.com


untuk peringkat permulaan saya cadangkan baca atau muat turun "THE MIRACLE OF ELECTRICITY IN THE BODY"

http://www.harunyahya.com/books/science/electricity/electricity_01.php

setelah membaca serba sedikit barulah kita dapat tahu yang kita ni hanya manusia yang lemah .. setiap pergerakan kita terhasil dari aktiviti-2 ion-2 dalam sistem saraf yang bergerak menghasilkan arus elektrik (excitable cells and tissue) ... tanpa sunatullah yang membolehkan pergerakan ion-2 tersebut sudah pasti kita ni hanya manusia yang tak punya apa ... sedangkan Stephan Hawking yang sudah tidak punya upaya itu pun masih mampu menggunakan nikmat akal yang Allah tinggalkan, inikan pula kita yang sihat dan bertenaga ...


Selamat melayari dan mentadabburi (guna perkataan Arab lagi ... mengamuk lah DBP nanti) kebesaran Allah ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:26


transmissionline,

timakasih sebab berkongsi. Alhamdulillah dapat tambah ilmu lagi. serunoknye teman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:37


di situ memang macam-macam ada .. selain dari menceduk dari laman web tersebut, kita boleh juga bincangkan hasil pembacaan dan pemahaman kita di sini .. jadikan Kelab yang baru ditubuhkan ini sebagai medium ...

ianya tidak terhad kepada harunyahya.com saja .. kalau ada link atau sumber lain boleh dikongsi bersama ...

sekarang ni di Barat mereka memperkatakan tentang intelligent design vs natural selection ... pertentangan antara golongan yang percaya pada Tuhan dan golongan atheis ... namun "golongan yang percaya pada Tuhan" yang digelar "creationist" (as oppose to evolutionist) dan berpegang pada teori "intelligent design" semuanya adalah golongan Nasrani .. jadi di mana maruah kita sebagai hamba Allah yang terus ketinggalan dan tak tau apa-2 sedangkan golongan Nasrani ni pula yang mendabik dada kerana berjaya membongkar kepintaran ciptaan Allah ?



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:53


.. terima kasih.. aku AFUNDI transmissionline..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:10


Salam ana suka jugak baca tulisan harunyahya..ruginya da lama tak membaca sekarang ni...insyaAllah ana nak jadi ahli kelab baru ni...
k,,teman2 jom kita kongsi sesamer..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:14


puteri nak join jugak jadi ahli kelab ni......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:18


Wahai rakan-rakan semua sampeikan ku sedikit ilmu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-11-07 15:20


bahasa inggerih ni yang teman lemah ni....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:52


Assalamualaikum

lisa suka kaitkan Al-Qur'an dan sains terutamanya biologi...banyak ayat Allah yang berkaitan dengannya...sebagai contoh...

Dalam surah Yassin, ada diceritakan tentang ilmu astronomi dan juga biologi...salah satunya...dalam ayat 80 surah yassin yang menyatakan bahawa:

"Iaitu (Allah) yang menjadikan api untukmu dari kayu yang hijau, maka seketika itu kamu nyalakan (api) dari kayu itu."

disebalik ayat ini, diceritakan tentang gas oksigen dan proses fotosintesis...tumbuhan hijau menjalankan proses fotosintesis menggunakan gas karbon dioksida dan membebaskan gas oksigen...gas oksigen ini penting dalam proses pembakaran...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 04:35


salam..
Saya pun nak turut sama sekali. Mana tahu kita boleh berkongsi ilmu sesama kawan-kawan nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 07:53


Assalammualaikum..

saya pun nak join kelab ni :bunga:
saya suka Quran dan sains moden :welcome:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 07:56


Pada 29-11-07 15:20 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

bahasa inggerih ni yang teman lemah ni....huhu


tak mengapa .. perlahan-2 .. lama-2 nanti biasalah dengan istilah-2 bahasa inggeris ... kalau ada kamus lagi bagus ... sambil baca artikel sambil belek kamus ...

p/s : teringat ketika tahun pertama universiti .. merangkak baca buku rujukan dalam bahasa inggeris ... buku berkenaan peranti elektronik pula tu ... lama kelamaan, alah bisa tegal biasa ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 08:48


inshaALLAH saya war2kan...tapi budak-budak tempat saya ni ......tak apa, usaha dkwah ni Nabi pernah kena, so saya pun patut kena...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:27


Pernahkah anda rasa terpinggir dan dipinggirkan semata-2 kerana anda tidak sosial seperti orang lain ? Pernahkah anda rasa cemburu kerana anda tidak popular, tidak glamour dan tidak mendapat perhatian di kalangan bebudak perempuan kalau nak banding dengan kawan anda yang lain ? Pernahkan anda lihat org yang sefikrha dengan anda tapi dia dikatakan lebih "bijak bercampur dengan orang" berbanding dengan anda ?

Usah pedulikan semua tu .. baca karya harun yahya yang berikut ini ...

"THE FALSE RELIGION OF PEOPLE-WORSHIP"

ini saya sertakan link yang membawa anda ke bab "THE "LET THEM SAY" AND "DON'T LET THEM SAY" PRINCIPLES IN THE "RELIGION" OF WORSHIPPING PEOPLE"

http://www.harunyahya.com/books/faith/false_religion/false_religion5.php

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:55


transmissionline, betuilah yang meke cakap kat atas tu, teman ada saja rasa macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 15:16


Pernah tak anda dengar orang-2 alim dan soleh kata yang dunia ni hanya tipu daya, tak ada apa sebenarnya .. tak perlu di kejar sangat harta benda dunia ni ... kadang-2 ada orang kata jangan tertipu dengan keseronokan dunia ...

secara spiritualnya kita boleh faham kata-2 di atas tadi .. tapi secara realiti atau secara fizikalnya macam mana ? kadang-2 kita selalu kalah dengan keseronokan dunia ... macam mana kita nak bagi yakin yang dunia ni sememangnya sebenar-2 tipu daya dan mainan semata-2 .. macam mana ?

kat sini saya nak bagi satu link .. anda semua baca dulu kemudian cuba bagitau apa yang anda faham .. lepas tu kita boleh sama-2 bincangkan ....

http://www.harunyahya.com/truth07.php



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 15:19


salam

ana dah download daripada www.harunyahya.com/indo
macam-macam ada dekat situ
banyak keajaiban ciptaan Allah s.w.t.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-12-07 16:02


tenkiu soo much for da info,

buku2 yang ditulis oleh harunyahya pun banyak kat kedai boleh beli kalau berkenan hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 16:43


Pada 05-12-07 08:27 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Pernahkah anda rasa terpinggir dan dipinggirkan semata-2 kerana anda tidak sosial seperti orang lain ? Pernahkah anda rasa cemburu kerana anda tidak popular, tidak glamour dan tidak mendapat perhatian di kalangan bebudak perempuan kalau nak banding dengan kawan anda yang lain ? Pernahkan anda lihat org yang sefikrha dengan anda tapi dia dikatakan lebih "bijak bercampur dengan orang" berbanding dengan anda ?

Usah pedulikan semua tu .. baca karya harun yahya yang berikut ini ...

"THE FALSE RELIGION OF PEOPLE-WORSHIP"

ini saya sertakan link yang membawa anda ke bab "THE "LET THEM SAY" AND "DON'T LET THEM SAY" PRINCIPLES IN THE "RELIGION" OF WORSHIPPING PEOPLE"

http://www.harunyahya.com/books/faith/false_religion/false_religion5.php


alhamdulillah, bagus artikel ni..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 14:56


Pernah tak anda dengar orang-2 alim dan soleh kata yang dunia ni hanya tipu daya, tak ada apa sebenarnya .. tak perlu di kejar sangat harta benda dunia ni ... kadang-2 ada orang kata jangan tertipu dengan keseronokan dunia ...

secara spiritualnya kita boleh faham kata-2 di atas tadi .. tapi secara realiti atau secara fizikalnya macam mana ? kadang-2 kita selalu kalah dengan keseronokan dunia ... macam mana kita nak bagi yakin yang dunia ni sememangnya sebenar-2 tipu daya dan mainan semata-2 .. macam mana ?

kat sini saya nak bagi satu link .. anda semua baca dulu kemudian cuba bagitau apa yang anda faham .. lepas tu kita boleh sama-2 bincangkan ....

http://www.harunyahya.com/truth07.php

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 15:14


Pada 08-12-07 14:56 , :

!!! QUOTE !!!

tak perlu di kejar sangat harta benda dunia ni ... kadang-2 ada orang kata jangan tertipu dengan keseronokan dunia ...

secara spiritualnya kita boleh faham kata-2 di atas tadi .. tapi secara realiti atau secara fizikalnya macam mana ? kadang-2 kita selalu kalah dengan keseronokan dunia ... macam mana kita nak bagi yakin yang dunia ni sememangnya sebenar-2 tipu daya dan mainan semata-2 .. macam mana ?

kat sini saya nak bagi satu link .. anda semua baca dulu kemudian cuba bagitau apa yang anda faham .. lepas tu kita boleh sama-2 bincangkan ....

http://www.harunyahya.com/truth07.php



Dunia ni kita boleh nikmati..tetapi dengan panduan akhirat...pandang dunia itu dengan pandangan akhirat..

secara spritualnya dengan kata mudah kalau nak buat sesuatu , fikirkan"apa kata Allah?"

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 15:21


Let me in.

For those who likes to think differently, I suggest you guys to read

'Deep Thinking'
http://www.harunyahya.com/deepthinking.php

Thinking differently also allows you to think about the Greatness of Allah

SUBHANALLAH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 08-12-07 16:40


Pada 29-11-07 15:20 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

bahasa inggerih ni yang teman lemah ni....huhu


Samelah teman pun...Aduh!!!!...ya allah,berilah ku kefahaman ilmu mu yang luas....Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 16:50


Rupanya tenaga yang paling kuat dalam alam semesta ada di dalam benda yang paling kecil iaitu atom...Patutlah di panggil bom atom ya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 07:23


Dan sudah tentu akan ditiup sangkakala, maka pada waktu itu matilah makhluk-makhluk yang ada di langit dan yang ada di bumi, kecuali sesiapa yang dikehendaki Allah (terkemudian matinya); kemudian ditiup sangkakala sekali lagi, maka dengan serta merta mereka bangun berdiri menunggu (kesudahan masing-masing).
az-Zumar ayat 68


apa itu sangkakala? .. sesiapa yang tau B Arab boleh tak beritahu maksud sebenar perkataan as-Sur ... jika merujuk kepada terjemahan al-Quran dalam bahasa inggeris ia disebut The Trumpet ...

tapi trumpet yang macam mana ? yang macam digunakan dalam orkestra RTM atau band pancaragam polis tu ke ?

cuba buka link ni .. mungkin di situ ada jawapannya ...

http://www.islamicity.com/articles/Articles.asp?ref=IN0405-2331

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-07 12:12


dalam TV ada siar rencana Harun Yahya
Sayangnya selalu sibuk
Baru sekali dapat tengok



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 14:56


DNA adalah satu subjek yang menarik untuk dipelajari ... dari situ kita dapat lihat kebesaran dan betapa lemahnya ktia sebagai manusia ... tak semua di antara kita memiliki pengetahuan yang mendalam dalam bidang biologi .. jadi diharapkan penerangan ringkas mengenai DNA ini sedikit sebanyak membantu kita memahami konsep DNA tanpa perlu latar belakang yang terlalu khusus dalam sains biologi ...

http://www.harunyahya.com/books/science/dna/dnamiracle1.php

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 12:52


Well, here's another shot ... for those who want learn and think ... and for those who want to make it serious ....

i really like this one ... terimalah THE PHYSICS OF THE DAY OF JUDGMENT

http://www.islamicity.com/Science/dayjudge.shtml

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 15:04


Terima kasih En. transmissionline kerana sudi berkongsi artikel yang menarik... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

iza_faire
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2008
Ahli No: 32367
Posting: 12
Dari: shah alam

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-08 18:58


assalamualaikum, saya baru kat laman web ni...nak join kelab nak kena register apa-apa ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For iza_faireProfil   Hantar PM kepada iza_faire   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10791 saat. Lajunya....