Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 6 hari yang lalu
skater: 8 hari yang lalu
HIKAL: 27 hari yang lalu


Teknologi
Topik: Kalendar Hijrah


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» Kalendar Hijrah

Please Mendaftar To Post


Oleh Kalendar Hijrah

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:38


ASSALAMUALAIKUM


Sukacita dimaklumkan bahawa Kalendar Hijrah telah berada di hadapan anda.
Anda di alu-alukan untuk meletakkannya di laman anda.
sama ada ianya BLOG/WEBSITES/FORUM/PORTAL
dan sebagainya.

Kalendar

Semoga bermanfaat.

Sekian Wassalam.

Lanjut di
http://halaqah.net/
Untuk memasukkanya ke laman anda,
anda hanya perlu memasukkan kod berikut :

!!! CODE !!!

<script type="text/javascript" src="http://halaqah.net/hijra/hijra.php"></script>


Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:40


Pada 28-11-07 15:38 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM


Sukacita dimaklumkan bahawa Kalendar Hijrah telah berada di hadapan anda.
Anda di alu-alukan untuk meletakkannya di laman anda.
sama ada ianya BLOG/WEBSITES/FORUM/PORTAL
dan sebagainya.

Kalendar

Untuk memasukkanya ke laman anda,
anda hanya perlu memasukkan kod berikut :




Semoga bermanfaat.

Sekian Wassalam.

Lanjut di
http://halaqah.net/


bagusnya..tapi ana nak masukkan dekat depan desktop laptop ana, macmmana ye.. enta tau ke?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:42


banyak ada...

ukhtie boleh search di search engine antaranya gunakan

Hijri Calendar downloads

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:50


Pada 28-11-07 15:42 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

banyak ada...

ukhtie boleh search di search engine antaranya gunakan

Hijri Calendar downloads


tapi ana nak yang boleh dowloads untuk depan desktop ,laptop ana
...ada ke kat situ?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

DrMuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23554
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:56


http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Diary-Organizers-Calendar/Hijri-Cal-Islamic-Calendar.shtml

cuba ukhtie try....

mungkin ada sahabat lain yang boleh bagitau yang lain lain...

ana sendiri tak pernah guna lagi.... bila ukhtie tanya barulah nak cari... cuma sempat buatkan untuk website/blog.

Bookmark and Share

    


  Member Information For DrMuslimProfil   Hantar PM kepada DrMuslim   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 08:23


Pada 28-11-07 15:56 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Diary-Organizers-Calendar/Hijri-Cal-Islamic-Calendar.shtml

cuba ukhtie try....

mungkin ada sahabat lain yang boleh bagitau yang lain lain...

ana sendiri tak pernah guna lagi.... bila ukhtie tanya barulah nak cari... cuma sempat buatkan untuk website/blog.


oo....iyakah...ana cuba..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:25


Pada 28-11-07 15:56 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Diary-Organizers-Calendar/Hijri-Cal-Islamic-Calendar.shtml

cuba ukhtie try....

mungkin ada sahabat lain yang boleh bagitau yang lain lain...

ana sendiri tak pernah guna lagi.... bila ukhtie tanya barulah nak cari... cuma sempat buatkan untuk website/blog.
da dapat...terima kasih....


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:27


Pada 29-11-07 09:25 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-07 15:56 , DrMuslim posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Diary-Organizers-Calendar/Hijri-Cal-Islamic-Calendar.shtml

cuba ukhtie try....

mungkin ada sahabat lain yang boleh bagitau yang lain lain...

ana sendiri tak pernah guna lagi.... bila ukhtie tanya barulah nak cari... cuma sempat buatkan untuk website/blog.
da dapat...terima kasih....



dah dapat ke?bagaimana lehke masukkt desktop depan pc tu...
ajarkan ana..tekan yang mana ye?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:33


sya dapat download untuk install saja...kalau nak letak sebagai dekstop tu sya tak cuba lagi...tadi da cuba,tapi tak dapat...settingnya tak ada untuk dekstop..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:52



    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:55


Pada 29-11-07 09:52 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.download.com/Hijri-Cal-Islamic-Calendar/3000-2135_4-10415021.html

yang ni dia letak kat taskbar...bolehlah..


oo,iyakah,nanti ana cuba dulu ye.ada anan nampak org letak clock dengan calender dekat depan desktop, tu yang nak cari tu :berfikir: siapa tau ek....emm...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:05


Pada 29-11-07 09:52 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

http://www.download.com/Hijri-Cal-Islamic-Calendar/3000-2135_4-10415021.html

yang ni dia letak kat taskbar...bolehlah..


ana dah cuba dah, dah dapat date hijrah tu tapi kat taskbarlah, sukran ye..

em.. satu lagi Kalau nak letak note keluar kat depan desktop siapa tau ye, senang sikit letak note kat depan desktop boleh ingat apa-apa note penting hari ni kena buat. ada yang tau ke sahabat-sahabat ukhwah?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:10


!!! QUOTE !!!


em.. satu lagi Kalau nak letak note keluar kat depan desktop siapa tau ye, senang sikit letak note kat depan desktop boleh ingat apa-apa note penting hari ni kena buat. ada yang tau ke sahabat-sahabat ukhwah?


yang ni kut...
http://www.download.com/Post-it-Software-Notes-Lite/3000-2351_4-10060027.html


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:19


Pada 29-11-07 10:10 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


em.. satu lagi Kalau nak letak note keluar kat depan desktop siapa tau ye, senang sikit letak note kat depan desktop boleh ingat apa-apa note penting hari ni kena buat. ada yang tau ke sahabat-sahabat ukhwah?


yang ni kut...
http://www.download.com/Post-it-Software-Notes-Lite/3000-2351_4-10060027.html



ana dah cuba..tapi dia kata incorectly install. kenapa ye?:berfikir:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:22


Pada 29-11-07 10:19 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 10:10 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


em.. satu lagi Kalau nak letak note keluar kat depan desktop siapa tau ye, senang sikit letak note kat depan desktop boleh ingat apa-apa note penting hari ni kena buat. ada yang tau ke sahabat-sahabat ukhwah?


yang ni kut...
http://www.download.com/Post-it-Software-Notes-Lite/3000-2351_4-10060027.html



ana dah cuba..tapi dia kata incorectly install. Kenapa ye?:berfikir:



dia kata install incomplete.. em kenapa ye?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:23


erm..saya dah install...ok pula..
cuba uninstall, lepas itu install balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:23


da install tapi tak best saja sya rasa...sya uninstall balik..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:30


Pada 29-11-07 10:23 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

erm..saya dah install...ok pula..
cuba uninstall, lepas itu install balik.


dah cuba dah 2, 3 kali, dia tetap kata install incomplete, lepas itu dia suruh exit..lepas itu senyap saja lah..bagaimana ye..:-(


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:38


tak sure pula apa masalahnya, cuba install kat komputer kawan dulu tengok bagaimana.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 10:41


Pada 29-11-07 10:23 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

erm..saya dah install...ok pula..
cuba uninstall, lepas itu install balik.


dah ok,boleh dah...boleh tahan jugek ye, sukran jazilan kulliha..

Kalau yang clock tu bagaimana ye? nak kuarkan gambar clock kat desktop?..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 11:13



    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 11:25


Pada 29-11-07 11:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

try download kat http://www.freedownloadmanager.org/downloads/ClocX_49418_p/free.htm

dah lari topik ni :D


ok ana cuba ye...:smile: lari topik ye..tak mengapa kan asalkan pasal download juga..lehkan?:smile:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 11:43


Pada 29-11-07 11:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

try download kat http://www.freedownloadmanager.org/downloads/ClocX_49418_p/free.htm

dah lari topik ni :D


tak boleh lah ana cuba..kata dia file incorupted dan incomplete..:-( sama saja macam tadi....


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:06


mungkin masa download tadi terputus...cuba download sekali lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:11


Pada 29-11-07 12:06 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin masa download tadi terputus...cuba download sekali lagi..


masa dwload tu dia kata suruh register kan?lepas itu tekan perkataan dwload dekat yang kat bawah sebelah web dia kan.ok ana cuba lagi..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:35


sya tak ada pula di sruh rgister..terus sya klik link tu saja..lepas itu automatik download...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:46


ana dah dwlod dah..tapi bila nak run asyik tak boleh..dia kata currupted dan incomplete... ana nya comp vista..selalu lambat sikit nak dapat agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:54


ok tu vista...rakan staf ofis ni cakap,vista boleh buat dekstop untuk kalendar hijrah..tapi sya tak dapat cuba sebab laptop ni xp...tapi kami tak try lagi lee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 12:57


Pada 29-11-07 12:54 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

ok tu vista...rakan staf ofis ni cakap,vista boleh buat dekstop untuk kalendar hijrah..tapi sya tak dapat cuba sebab laptop ni xp...tapi kami tak try lagi lee


tu yang ana nak cuba ni,Kalau tahu bagitahu ana ye..:smile:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 13:08


Pada 29-11-07 12:57 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 12:54 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

ok tu vista...rakan staf ofis ni cakap,vista boleh buat dekstop untuk kalendar hijrah..tapi sya tak dapat cuba sebab laptop ni xp...tapi kami tak try lagi lee


tu yang ana nak cuba ni,Kalau tahu bagitahu ana ye..:smile:

ok bah...sik hal


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 17:05


sapa tau nak letak kalendar kat depan desktop ye................................... nak belajar lah.... :smile:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 08:27


Pada 29-11-07 17:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

sapa tau nak letak kalendar kat depan desktop ye................................... nak belajar lah.... :smile:



tak ada org tau ke:berfikir:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 08:49


Pada 29-11-07 17:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

sapa tau nak letak kalendar kat depan desktop ye................................... nak belajar lah.... :smile:


selalu kedai yang setup semua ni..tak pandai lakk buat sendiri..ada software dia org kedai tu cakap hari tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 09:58


Pada 30-11-07 08:27 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 17:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

sapa tau nak letak kalendar kat depan desktop ye................................... nak belajar lah.... :smile:



tak ada org tau ke:berfikir:

sya dah tanya kawan sya,tapi laptop sya tak ada vista jadi tak dapat tunjuk....


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 17:23


Saya guna software Rainlander....

gg

download kat http://www.download.com/Rainlendar-Lite/3000-2124_4-10715449.html?tag=lst-1


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:38


Pada 30-11-07 17:23 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Saya guna software Rainlander....

gg

download kat http://www.download.com/Rainlendar-Lite/3000-2124_4-10715449.html?tag=lst-1




saya dah cuba dia kata fail lah..Kenapa ye..ana pakai vista,selalu ke begini ye


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:42


mungkin sebab windows vista tak compatible dengan software tu..
maaf, saya masih lagi pengguna windows XP...tak sempat lagi nak merasa windows vista..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:47


cuba try yang ni pula..
http://www.snapfiles.com/get/Rainlendar.html

Publisher    Rainy
File Size    3006 kb
Version    2.2
Last updated    Nov 13, 2007
License    Freeware
Windows    2000/XP/Vista
Requirements    None

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 20:19


Pada 30-11-07 08:27 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 17:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

sapa tau nak letak kalendar kat depan desktop ye................................... nak belajar lah.... :smile:



tak ada org tau ke:berfikir:



ada saja, masuk web ni -> http://widgets.yahoo.com/download/


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118893 saat. Lajunya....