Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 15 jam, 35 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: minta tolong!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» minta tolong!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh minta tolong!!!!!

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 28-11-07 12:03


Assalamualaikum

betul ke ada al-quran yang mengandungi surah palsu dijual kat malaysia.BOLEH tak warga ukhwah.com. terjemahkan ayat2 kat bawah ni.....intipati ayat ni pun boleh....

# AL-BAQARA:1    Scholars of Islam have great differences of opinion about these mysterious letters in the Quran. Some of them consider these letters abbreviations of the names of God. Others claim that a mysterious prophetic code is revealed when these letters are translated into their numerical equivalents. Some say that the letters are present only to cause a variation in the sound of the recitation in order to grab the attention of a sleepy listener. While others consider them a mystery that only God understands. The question then presents itself: "If inspiration is the method by which God addresses humanity, then why would He use mysterious letters especially when the Quran claims to be easy to understand and written in perfect Arabic?"    


AL-BAQARA:60    Here The Quran is blending the story of Moses striking a rock to provide water for the thirsty Israelites with a separate event. The Bible explains that Moses went with the people of Israel to Elim where there were twelve springs of water (see Exodus 15:27); however, the rock Moses struck with his rod was in Horeb and from this rock exploded one spring and not twelve (see Exodus 17:1-6) (see also Numbers 20:8-11)


ni ana ambil kat thequran.com.....ada org cakap apa yang ada kat thequran tu sesat,ni ana nak minta warga ukhwah.com dapat buka laman tu untuk pastikan berita apa yang ana dengar.....ana dah buka tapi tak faham..


klik sini

:-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 28-11-07 16:28


takkan tak ada warga ukhwah.com yang boleh tolong terjemahkan atau bagi isi ayat ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118132 saat. Lajunya....