Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 92
Ahli: 0
Jumlah: 92




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: No more Windows XP as of 2008


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» No more Windows XP as of 2008

Please Mendaftar To Post


Oleh No more Windows XP as of 2008

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 11:49


Starting next year you won't be able to buy a new PC loaded with Windows XP, despite the lukewarm reception of Windows Vista.

Microsoft will stop selling Windows XP to PC makers such as Dell, Lenovo and Hewlett-Packard by January 31, a company representative confirmed Thursday. The software maker will stop selling XP to system builders, the smaller custom PC makers, a year later, the representative said.

"This has been the practice at Microsoft for some time, and this process provides a gradual transition away from a previous version of an OS, from full availability, to availability only through a distributor, and finally availability via downgrade rights," the Microsoft representative said in an e-mail to CNET News.com.

Windows Vista, the successor to XP, became broadly available at the end of January. Microsoft has worked hard to promote Vista as a safer, easier to use, better connected and more entertaining version of Windows than any of its predecessors. However, there s still a lack of Vista-compatible applications and hardware drivers, hurdles for broad adoption.

Despite those words of caution, many PC shoppers already have no choice beyond Vista. PC makers have already moved almost everything they sell to consumers--and some businesses--over to Vista, both in stores and online.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 04:00


CCIIISS!! CIISS!! Mengapa XP dianaktirikan?? Bess sangat kee Vista
niieehh??? Orang cakap some applications akan run slower sebab ada AeroGlass
interface.... Betul ke?

p/s: Make XP look like Windows Vista/ Longhorn??? Saya macam kurang faham
skkeett... Longhorn tuuee apa? Baca hari tuue tak silap, ada kaitan dengan
Windows Server 2008... Makin pening saya... Ke Longhorn tuuuee hanya sekadar
merujuk kepada interface?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 08:23


Time ana beli laptop ana dulu pun memang dia dah sediakan window xp.. Driver semua just for vista... Ana memang beli kosong saja..so everything buat sendiri..masuk OS, install driver...driver tu pula ana just download from BENQ sites...

kat KL waktu tu mungkin dah tak ada yang bagi windows XP agaknya...tapi kawan ana beli kat penang, dapat pula dia install XP and driver....
pelik-pelik...

tak apa lau dah tak ada windows XP... Hopefullynye all function in vista ok..termasuk wifi dia... Berat jugak vista ni...so ana rasa mana-mana yang pakai 2 prosessor ok lah agaknya nak pakai... Lau yang 1 tu...huhu...dah xtertanggung pula karang...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 31-05-08 11:04


longhorn itu bukan codename untuk vista ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-06-08 00:35


saya rasa lah vista sekarang ni dah stabil kalau nak dibangingkan vista bila mula-mula keluar dulu...tak ada masalah pun...best saja guna vista....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 01-06-08 01:11


tak jual XP pun still boleh pirate. a'ah betul-betul dulu masa nak beli laptop, masa tu baru saja launch vista takut saja nak pakai vista terus sebab takut banyak software tak boleh cope lagi dengan vista. sekarang dah ok dah agaknya kan? hee. majulah teknologi untuk Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-06-08 15:59


it's all about bisness... dunia,..dunia...dunia.... ish, ini lah manusia, apabila ada penyakit al-wahan, akan ada cakap kita tak boleh hidup tanpa teknologi...

memang benar apa yang Nabi ckpkan...

tapi nak risau buat apa?... pirate kan ada.. :^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-08 16:50


Pada 01-06-08 01:11 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

tak jual XP pun still boleh pirate. a'ah betul-betul dulu masa nak beli laptop, masa tu baru saja launch vista takut saja nak pakai vista terus sebab takut banyak software tak boleh cope lagi dengan vista. sekarang dah ok dah agaknya kan? hee. majulah teknologi untuk Islam.


sokong!!!! :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088472 saat. Lajunya....