Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 22 jam, 29 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: perempuan melayu terakhir a.k.a. wanita timur.. a.k.a wanita solehah


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» perempuan melayu terakhir a.k.a. wanita timur.. a.k.a wanita solehah

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan melayu terakhir a.k.a. wanita timur.. a.k.a wanita solehah

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 03:07


anda ni salah seorang golongan ni tak???

ciri-ciri..
pemalu..
sopan..
beradab..
suka memakai baju kurung..
lemah lembut..
xsosial sangat dengan masyarakat sekeliling..
pandai melayan orang-orang tua..
pandai masak..
sukakan budak-budak..
rajin..
kemas.. dan pembersih..
bijak..
baik hati..
jenis tak kisah.. a.k.a xberkira..
bukan jenis berdendam..
pengasih dan penyayang..
apetah lagi.. hehe..
;-)


fikir-fikir... :sopan:


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 09:28


insyaAllah :berfikir: :-D :-? :berfikir: :-D :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 09:41


hihik..!! insya'Allah... :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 11:00


masak apa yang anda fikir nak masak,
fikir masak-masak,
jangan main masak-masak saja,
lepas tu baru fikir apa yang dah anda masak..
:berfikir: :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-07 11:55


haha.. dulu pernah ramai kata ana begitu... :sopan: tapi ana sikit pun tak rasa ana ni begitu. banyak sangat kekurangan & kelemahan dalam diri ini.. :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 25-11-07 12:27


Pada 25-11-07 03:07 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

anda ni

xsosial sangat dengan masyarakat sekeliling..
pandai masak..
sukakan budak-budak..
baik hati..
jenis tak kisah.. a.k.a xberkira..
bukan jenis berdendam..



huhu..tu saja lah agaknya yang ada...cemana ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 12:32


.. ada lah sikit-sikit.. tak semua lah:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-07 13:46


ada banyak juga ciri yang saya tak ada ini..huhu..tak mengapa..ni untuk perempuan saja kat..tersesat pula..hehe..


-----------------
jom beli buku online ! semua jenis buku... www.katalogbuku.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 14:46


Pada 25-11-07 03:07 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

anda ni salah seorang golongan ni tak???

ciri-ciri..
pemalu..
sopan..
beradab..
suka memakai baju kurung..
lemah lembut..
xsosial sangat dengan masyarakat sekeliling..
pandai melayan orang-orang tua..
pandai masak..
sukakan budak-budak..
rajin..
kemas.. dan pembersih..
bijak..
baik hati..
jenis tak kisah.. a.k.a xberkira..
bukan jenis berdendam..
pengasih dan penyayang..
apetah lagi.. hehe..
;-)


fikir-fikir... :sopan:



wanita solehah?

sakinah: perjalanan masih jauh tapi ada kerinduan dan usaha..
             Allah pasti permudahkan insyaAllah (amin)


oh ya jenis tak kisah tu/ xberkira kena ikut landasan syariat ye..
bukan suka-suka tak kisah... :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 15:14


insyaallah.. kita semua ke arah wanita solehah.. amin.. :) chaiyok2...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 15:19


wanita solehah?
takkan sah "darjatnya" selagi tak bergelar isteri dan ibu..

betul tak?
wanita solehah...

anak solehah ---> wanita solehah----> isteri solehah ----> ibu solehah

ada tak nenek solehah..tapi kesimpulannya wanita juga lah..
cuma peranannya bertambah..
agaknya pada peranan yang bertambah tu lah solehah itu "sah" :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 15:25


kita berusaha ke arah tu lah sekarang.. semua org mampu berusaha saja.. bab-bab kawin dan jodoh Allah tentukan.. so bila lah agaknya darjat solehah tu sah agaknya.. huhu.. hanya masa yang menentukan.. betul tak sakinahazzahrah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 15:28


ibu solehah?...nenek solehah? :D
yang selalu dengar panggil ibu mithali...

bagus2 lah sesiapa yang ada ciri-ciri mahmudah ni..
semoga dapat istiqamah...dan terus istiqamah sampai akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 15:37


Pada 25-11-07 15:25 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

kita berusaha ke arah tu lah sekarang.. semua org mampu berusaha saja.. bab-bab kawin dan jodoh Allah tentukan.. so bila lah agaknya darjat solehah tu sah agaknya.. huhu.. hanya masa yang menentukan.. betul tak sakinahazzahrah.. :)


yup nak_jadi_baik, jom jalan-jalan..

hanya masa yang menentukan? :berfikir: :jangan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 16:03


adalah sikit-sikit dr ciri seperti yang diatas....hik2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 17:33


huhuhuu.... ni kena tanya orang lain lah... apa pandangan orang terhadap saya. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-11-07 18:21


Pada 25-11-07 03:07 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

anda ni salah seorang golongan ni tak???

ciri-ciri..
pemalu..
sopan..
beradab..
suka memakai baju kurung..
lemah lembut..
xsosial sangat dengan masyarakat sekeliling..
pandai melayan orang-orang tua..
pandai masak..
sukakan budak-budak..
rajin..
kemas.. dan pembersih..
bijak..
baik hati..
jenis tak kisah.. a.k.a xberkira..
bukan jenis berdendam..
pengasih dan penyayang..
apetah lagi.. hehe..
;-)


fikir-fikir... :sopan:



ana tak seperfect ni..tapi usaha untuk jadi yang terbaik..Insya-Allah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 05:56


!!! QUOTE !!!

.. ada lah sikit-sikit.. tak semua lah


Thehehheheeee..

Comelnya En KakiSamun ini bertudung..

Seeerrrjjukkk, mata memandang.

Wanita Melayu terakhir ek..???


Eekkekkekekeekkeke... =P
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 26-11-07 05:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 06:58


susah lah nak cari wanite melayu terakhir ni, wanite yang mengekalkan adat istiadat dan ugame islam;

Adat bersendikan syara', syara' bersendikan kitabullah
Syara' mengata, adat memakai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-07 07:59


semua tu ciri-ciri perempuan melayu terakhir ye..
macam banyak saja sifat tu yang ana ada:-P
Berusaha untuk menjadikan diri lebih baik sebab rasa diri ni tak berapa baik lagi..:welcome:

p/s:pinjam nick name nak_jadi_baik..ubah sikit ana nak jadi semakin baik:-P :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 26-11-07 08:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 13:53


boleh saja pinjam nick name..hehe.. jadilah semakin baik dr sehari ke sehari.. ;)

semakin hari semakin sayang..hikhikh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 14:13


Pada 25-11-07 12:32 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ada lah sikit-sikit.. tak semua lah:malu:


:lucu: :lucu: :lucu: sibukk jekk!
ada lah jugakk sikit..tersama lakk dengan kaki ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-11-07 14:16


Pada 25-11-07 11:55 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

haha.. dulu pernah ramai kata ana begitu... :sopan: tapi ana sikit pun tak rasa ana ni begitu. banyak sangat kekurangan & kelemahan dalam diri ini.. :malu:



tambah 1 lagi ciri...rendah diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:18


Pada 26-11-07 05:56 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

.. ada lah sikit-sikit.. tak semua lah


Thehehheheeee..

Comelnya En KakiSamun ini bertudung..

Seeerrrjjukkk, mata memandang.

Wanita Melayu terakhir ek..???


Eekkekkekekeekkeke... =P


.. malu lah "i":malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:18


Prof percaya ramai yang hadir dalam posting tajuk ini dikalangan yang dimaksudkan pada tajuk ini. Insya-Allaah, moga lebih baik atau paling kurang berkekalan sepanjang hayat. Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:34


Pada 27-11-07 14:18 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Prof percaya ramai yang hadir dalam posting tajuk ini dikalangan yang dimaksudkan pada tajuk ini. Insya-Allaah, moga lebih baik atau paling kurang berkekalan sepanjang hayat. Amin


.. mudah-mudahan.. Amin.. terima kasih prof:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:38


Pada 27-11-07 16:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:18 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Prof percaya ramai yang hadir dalam posting tajuk ini dikalangan yang dimaksudkan pada tajuk ini. Insya-Allaah, moga lebih baik atau paling kurang berkekalan sepanjang hayat. Amin


.. mudah-mudahan.. Amin.. terima kasih prof:kelip:


:sopan: :sopan: :sopan:

haih.. geleng kepala saja lah... kakisamun, kakisamun...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:41


Pada 27-11-07 16:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 16:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:18 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Prof percaya ramai yang hadir dalam posting tajuk ini dikalangan yang dimaksudkan pada tajuk ini. Insya-Allaah, moga lebih baik atau paling kurang berkekalan sepanjang hayat. Amin


.. mudah-mudahan.. Amin.. terima kasih prof:kelip:


:sopan: :sopan: :sopan:

haih.. geleng kepala saja lah... kakisamun, kakisamun...



.. akak panggil saya ke??? ada apa-apa yang adik boleh bantu akak:malu::lol:adoiii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 22:16


!!! QUOTE !!!

.. malu lah "i"


Cik KakiSamun ini baguslah. Ada ciri-ciri wanita Melayu terakhir.

Pemalu orangnye :malu:, bersopan.. beradab.. suka pakai baju kurung...



Bagus2x. ..

Susah nak cari ciri-ciri macam ini..





Errr... lagi satu,




JANGAN LUPA CUKUR MISAI TUHHH...!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-11-07 22:43


..tak tau lah..kena tanya org lain ni..tapi insya allah sedang mempersiapkan dr ke arah itu..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-11-07 01:32


Pada 25-11-07 11:00 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

masak apa yang anda fikir nak masak,
fikir masak-masak,
jangan main masak-masak saja,
lepas tu baru fikir apa yang dah anda masak..



:lol: :-P

...tapi saya rasa boleh tambah lagi dalam senarai tu kan nk_jadi_baik? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 08:06


Pada 27-11-07 22:16 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

.. malu lah "i"


Cik KakiSamun ini baguslah. Ada ciri-ciri wanita Melayu terakhir.

Pemalu orangnye :malu:, bersopan.. beradab.. suka pakai baju kurung...



Bagus2x. ..

Susah nak cari ciri-ciri macam ini..





Errr... lagi satu,




JANGAN LUPA CUKUR MISAI TUHHH...!!!!


.. :lol:adoiii.. "last2" misai ek:lol:aduhh2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:27


Pada 25-11-07 03:07 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

anda ni salah seorang golongan ni tak???
" alt=":sopan:" /]




perempuan melayu terakhir a.k.a. wanita timur.. a.k.a wanita solehah


kalau wanita barat a.k.a wanita solehah macam mana pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 05:05


aih.. wanita barat dr segi keturunan dia ke apa neh?? ;)) kalau omputih.. ada ciri-ciri itu.. samale... islam xmembezakan umatnya dr segi kekturunannya.. tapi amalannya dan agamanya.. so insyaallah.. semua mampu jadi solehah... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 06:44


tapi bagi teman wanite melayu solehah tak same dengan wanite barat soleh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 12-12-07 11:52


Pada 25-11-07 03:07 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

anda ni salah seorang golongan ni tak???

ciri-ciri..
pemalu..
sopan..
beradab..
suka memakai baju kurung..
lemah lembut..
xsosial sangat dengan masyarakat sekeliling..
pandai melayan orang-orang tua..
pandai masak..
sukakan budak-budak..
rajin..
kemas.. dan pembersih..
bijak..
baik hati..
jenis tak kisah.. a.k.a xberkira..
bukan jenis berdendam..
pengasih dan penyayang..
apetah lagi.. hehe..
;-)


fikir-fikir... :sopan:



Kalau nak tambah boleh?
sekadar tambahan untuk kita sama-sama berfikir..

ciri-ciri tambahan
hafizah (berusaha menghafaz walaupun bukan dr sek agama/ atau belajar di negeri islam)
jaga hubungan dengan Allah
educated ( penting untuk membawa risalah disamping ijazah)

:)


-----------------
-Allah Knows Best-


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-07 12:49


Pada 27-11-07 14:16 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-07 11:55 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

haha.. dulu pernah ramai kata ana begitu... :sopan: tapi ana sikit pun tak rasa ana ni begitu. banyak sangat kekurangan & kelemahan dalam diri ini.. :malu:



tambah 1 lagi ciri...rendah diri...


:jangan: :jangan: :jangan: bukan rendah diri. tapi memang langsung tak ada ciri-ciri seperti yang dikatakan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130581 saat. Lajunya....