Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: :: UJI BAKAT CARI MENANTU TV9 ::


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» :: UJI BAKAT CARI MENANTU TV9 ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: UJI BAKAT CARI MENANTU TV9 ::

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 20:05


program cari menantu..

Cari Menantu merupakan sebuah rancangan realiti berbentuk pencarian menantu yang ditayangkan di TV9. Rancangan ini bermula siarannya pada 28 Disember 2006.

Rancangan ini akan menterjemahkan proses perkahwinan masyarakat Melayu yang penuh adat budaya dan kemeriahan kepada sebuah rancangan televisyen.

Pencarian peserta melalui ujibakat diadakan di seluruh negara seperti di Alor Setar, Ipoh, Pulau Pinang, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kuantan, Johor Bahru, Melaka, Negeri Sembilan, dan Kuala Lumpur.

hmmm..senang cerita Kalau kalian mahu sertai ujibakat dan seterusnya memenangi pelbagai habuan yang bakal menanti yang salah satunya majlis perkahwinan anda akan ditaja sepenuhnya dengan majlis gilang gemilang...

dan Kalau ada sesiapa yang pernah pergi apekate kongsi sikit pengalaman...

dan untuk pengetahuan juga ujibakat yang terakhir kini adalah pada hari ini dan esok (24-25/11/2007) bertempat di sri pentas dari pagi sampai petang...apelagi..jom ramai-ramai bawa couple memasing..dan before tu better minta izin bakal mertua dulu ye...
:-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 16:21


kalau tak silap rncgn Cari Menantu dah mula Sabtu ini...moga-moga dapat dilihat lagi pasangan yang mengamalkan ajaran Islam yang sebenar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 17:07


Pada 24-11-07 20:05 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!


dan untuk pengetahuan juga ujibakat yang terakhir kini adalah pada hari ini dan esok (24-25/11/2007) bertempat di sri pentas dari pagi sampai petang...apelagi..jom ramai-ramai bawa couple memasing..dan before tu better minta izin bakal mertua dulu ye...
:-D


eh.. lah.. terlepas saya.. hari ni dah 27... :-D :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 17:39


macam nak masuk.. tapi tak ada calon lagi,...
kes3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 20:30


saya tak nak cari menantu...
saya nak cari mertua...hehe :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 22:42


Pada 27-12-07 20:30 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak nak cari menantu...
saya nak cari mertua...hehe :D


owh.... :berfikir:

kalau macam tu, ana pun nak cari mentua jugalah..

boleh?.. :-D :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 23:13


apelak cari mertua...Kalau hangpa ada calon laki bini sure lah boleh dapat mertua jugak..hahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 23:15


Pada 27-12-07 23:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

apelak cari mertua...Kalau hangpa ada calon laki bini sure lah boleh dapat mertua jugak..hahaha..




kena jugak cari mentua
manalah tau tak sesuai dengan kita ataupun dia xberkenan dengan kita


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 23:35


Pada 27-12-07 23:15 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 23:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

apelak cari mertua...Kalau hangpa ada calon laki bini sure lah boleh dapat mertua jugak..hahaha..




kena jugak cari mentua
manalah tau tak sesuai dengan kita ataupun dia xberkenan dengan kita




ya tak ya jugak... :-D

(ada sapo2 punya petua nak tawan hati bakal mertua tak :lucu: )


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 01:49


Pada 27-12-07 23:35 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 23:15 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 23:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

apelak cari mertua...Kalau hangpa ada calon laki bini sure lah boleh dapat mertua jugak..hahaha..




kena jugak cari mentua
manalah tau tak sesuai dengan kita ataupun dia xberkenan dengan kita




ya tak ya jugak... :-D

(ada sapo2 punya petua nak tawan hati bakal mertua tak :lucu: )



:: pandai bodek,bolehlah tawan hati dia :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 07:57


salam..apapun diharap batas-batas agama masih terpelihara dan dijaga kerana banyak reality show sekarang ni bermasalah dari segi akhlak..kalau program yang baik dan tidak ditentang ulama elok diteruskan..perancangan jodoh Allah itu maha hebat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-07 08:08


cari menantu..bagus juga ini..kawin pun free..semu sponsor..uish boleh jimat banyak ini..ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:57


Dah habis lah... tunggu musim ke-3 pula. hehehe.... memang boleh jimat pun... semua sponsor.. kita tunggu org jemput naik pelamin juga.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:59


Pada 28-12-07 07:57 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..apapun diharap batas-batas agama masih terpelihara dan dijaga kerana banyak reality show sekarang ni bermasalah dari segi akhlak..kalau program yang baik dan tidak ditentang ulama elok diteruskan..perancangan jodoh Allah itu maha hebat..


.. ya betul.. kita hanya merancang.. ALLAH jua yang menentukan baik buruk sesuatu perkara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-07 09:12


Pada 28-12-07 07:57 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..apapun diharap batas-batas agama masih terpelihara dan dijaga kerana banyak reality show sekarang ni bermasalah dari segi akhlak..kalau program yang baik dan tidak ditentang ulama elok diteruskan..perancangan jodoh Allah itu maha hebat..


setuju dengan pendapat ustadz..
kalau boleh program reality ni kena jaga batas-batas yang telah ditetapkan..tmbahan pula program cari menantu, mestilah kena utamakan agama, adat dan budaya.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 01:07


Pada 28-12-07 09:12 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-07 07:57 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..apapun diharap batas-batas agama masih terpelihara dan dijaga kerana banyak reality show sekarang ni bermasalah dari segi akhlak..kalau program yang baik dan tidak ditentang ulama elok diteruskan..perancangan jodoh Allah itu maha hebat..


setuju dengan pendapat ustadz..
kalau boleh program reality ni kena jaga batas-batas yang telah ditetapkan..tmbahan pula program cari menantu, mestilah kena utamakan agama, adat dan budaya.




sejujurnya..program cari menntu yang lepas ok ke? masih selari syariat dan adat? atau adat berlebih dari syariat..atau bagaimana...??


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 09:43


Pada 28-12-07 08:57 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Dah habis lah... tunggu musim ke-3 pula. hehehe.... memang boleh jimat pun... semua sponsor.. kita tunggu org jemput naik pelamin juga.. hehe..


hehehe ada juga niat nak kahwin disponsor ek... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-07 10:50


huhu.. calonnya tak ada.. bagaimana nak join.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-07 11:52


Pada 29-12-07 09:43 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-07 08:57 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Dah habis lah... tunggu musim ke-3 pula. hehehe.... memang boleh jimat pun... semua sponsor.. kita tunggu org jemput naik pelamin juga.. hehe..


hehehe ada juga niat nak kahwin disponsor ek... :lol: :lol:




ehehe..dengan menghantar borang saja dah boleh kawin sponsor...boleh juga berjimat kos nak kawin.....banyak jimat itu... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:28


!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-07 01:07 , syemarly posting: Pada 28-12-07 09:12 , Iman_Hayati posting pada 28-12-07 07:57 , Ustadz posting:




sepintas lalu.... nampak ok.. sebab tujuan asalnya nak menyeimbangkan keperluan kesemuanya... namun.. harap-harap calon2nya janganlah ada lagi yang ter...gedik2 macam yang lepas... malu pula rasa nak menonton episod seterusnya.. :jangan: :oops: :oops:



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 21:34


salam. emm. sya lambat lagi nak kahwin,jadi sya tunggu lah rncg mencari menantu musim yang berikutnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 08:45


Pada 29-12-07 21:28 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-07 01:07 , syemarly posting: Pada 28-12-07 09:12 , Iman_Hayati posting pada 28-12-07 07:57 , Ustadz posting:




sepintas lalu.... nampak ok.. sebab tujuan asalnya nak menyeimbangkan keperluan kesemuanya... namun.. harap-harap calon2nya janganlah ada lagi yang ter...gedik2 macam yang lepas... malu pula rasa nak menonton episod seterusnya.. :jangan: :oops: :oops:




saya ta pernah pun tengok rancangan tu....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 19:27


tak tergerak hati lagi nak nonton rancangan ni..
jadi tak boleh nak komen...
nntlah agaknya, waktu2 beristirehat di kampung nanti...
boleh lah agaknya menganalisa... adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 21:09


Pada 27-12-07 20:30 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak nak cari menantu...
saya nak cari mertua...hehe :D



saya pun nak cari mertua..
belum ada anak lagi untuk cari menantu :-D

saya apa-apa yang tak sepatutnya dipertontonkan tak suka tengok


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-08 23:27


tak pernah tengok lagi. tak ada rasa minat nak tengok. entah lah...kalau org lain cerita pasal program ni pun...tak ada rasa nak ambil tahu pun.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 07:35


best ke cari menantu? di hari itu ada lah kawan ana kata seorang peserta muka macam kawan ana, tengok-tengok tak serupa pun.. buat penat tunggu saja huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 09:00


Assalamualaikum

Teringin juga nak join... banyak juga ilmu yang boleh ditimba dan boleh jadi satu kenangan manis bersama pasangan kita untuk di kenang hingga ke hari tua...
tapi sekarang tak boleh lah.... calon pun tak ada...hehehe!
kalau ada pun..nak ke si dia join sama...
emm... apapun... harap pihak TV9 dapat buat sedikit perubahan disana sini agar program ini lebih sesuai dengan agama dan budaya...

:bunga: :malu: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 01-05-08 10:35


nak join kan ada calon...ingat tadi rncangan ni yang tolong carikan..hehehee..macam-macam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 13:04


Pada 30-04-08 23:27 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

kalau org lain cerita pasal program ni pun...tak ada rasa nak ambil tahu pun.



:sopan: :sopan:

ada banyak kekeliruan dalam post ini....

Kalau tak rasa ambil tau awat menjawab kat topik ni.... :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121617 saat. Lajunya....