Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Kenapa lelaki suka wanita cantik??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa lelaki suka wanita cantik??

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa lelaki suka wanita cantik??

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:09


Assalamualaikum


Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??
Kenapa suka pilih wajah?? :berfikir: :-?


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:13


Pada 23-11-07 11:09 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??
Kenapa suka pilih wajah?? :berfikir: :-?

tak semua lelaki macam tu..... :jangan: tapi...Kenapa addinulhuda cakap lelaki suka perempuan cantik?? :berfikir: :berfikir:
[ Telah diedit oleh: puterisembilu pada 23-11-07 11:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:16


sebab saya lihat lah...
mereka macam tu...pantang nampak yang cantik..yang putih sikit..
ha pasti depa mula naik bulu..
tap pun macam ni :terliur:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:18


Pada 23-11-07 11:16 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

sebab saya lihat lah...
mereka macam tu...pantang nampak yang cantik..yang putih sikit..
ha pasti depa mula naik bulu..
tap pun macam ni :terliur:

ye...puteri tahu....tapi bukan semua kannnn? :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:20


sedap mata memandang....
masa tu rupa& bentuk badan adalah segalaya...kemudian baru tengok agamanya...
tapi jangan menyesal pula sebab tak semua wanita cantik itu cantik agamanya, cantik akhlaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:21


memang lah bukan semua puteri..
tapi yang tak semua tu tak ramai...
betul tak??
tak percaya nanti puteri akan jumpa..
bukan yang muda2 saja..
malah yang dah tua..
yang dah beranak bercucu pun sama...


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:24


bukan yang muda2 saja..
malah yang dah tua..
yang dah beranak bercucu pun sama...

:sopan: :sopan: ye...memang susah nak jumpa lelaki yang diumpakan 1 dalam sejuta tu.....puteri dah jumpa orgnya...tapi?? :-( :-( :-( dia pergi tinggalkan puteri buat selama2nya....
[ Telah diedit oleh: puterisembilu pada 23-11-07 11:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:32


Assalamualaikum....


Kenapa rasa semacam sahaja dengan soalan ini... :-?

huuurrrmmm....ada apa-apa ke yang terjadi pada diri orang yang memulakan soalan ini...

kepada si pemberi soalan..

Sifat manusia yang inginkan kepada kecantikan...

tapi...

jika dia ada IMAN.... insyaALLAH agama (si perempuan itu) menjadi keutamaan baginya... tidak hanya mengikut hawa nafsu semata-mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:43


Assalamualaikum
ni satu lagi...rasanya macam dah ada tajuk ni..tapi tak mengapalah..saya jawab....sebab lelaki tak suka wanita tak cantik agaknya....eh.bukan macam tu..bukan.....
sebabnya ia fitrah manusia agaknya yang dijadikan Allah pada seorang lelaki..nak nafikan pun tak boleh....huhu...
apapun, catik, kiut, miut, encem ke..hanyalah di mata bukan di hati....seperti yang sebutkan dalam soalan ummimq....
lebih best kalau encem budi dan akhlak......
tapi, lebih best kalau ada semua...huhu... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:44


Pada 23-11-07 11:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....


Kenapa rasa semacam sahaja dengan soalan ini... :-?

huuurrrmmm....ada apa-apa ke yang terjadi pada diri orang yang memulakan soalan ini...

kepada si pemberi soalan..

Sifat manusia yang inginkan kepada kecantikan...

tapi...

jika dia ada IMAN.... insyaALLAH agama (si perempuan itu) menjadi keutamaan baginya... tidak hanya mengikut hawa nafsu semata-mata...


bukan saudara mohamad..
erm pelik saja...
perangainya macam tu :berfikir:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:45


ok...nanti saya cerita hal sebenarnya Kenapa saya ajukan soalan macam ni...
insyaallah...


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 23-11-07 12:05


cantik tu luas, bila ada rupa tapi perangai buruk, akan nampak tak cantik... cantik tu luas maknanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 13:04


sya bukannya tak suka wanita cantik...sya kenal perempuan pun bukannya kenal muka kenal nama saja baru orgnya.lagipun diri tak setanding perempuan cantik,sapa lah sya ni....bagi sya perempuan ni tak payah cantik pun tak apa...janji BAIK...

:bunga: `dan aku telah memilihmu untuk diriku` :kelip:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 23-11-07 13:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 13:07


ala.. perempuan pun suka laki kacak.. same saja kan?? tapi yang penting agama.. cantik paras rupa.. tapi buat sakit hati..tak ada maknanya kan?? same juga macam kita pergi beli barang..contohnya beli bear.. mesti dan yang cantik kan?? nak beli baju.. mesti pilih yang cantik.. fitrah manusia suka benda cantik.. kan e sedap mata memandang... sejuk hati.. tapi agama itu no 1.. insyaallah.. so kepada si jejaka2 kat luar.. jangan pentingkan kecantikan semata-mata.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 14:27


mustahil bagi manusia untuk memiliki semua sifat scara cukup, kalau cantik rupa paras, lepas itu ada kekurangan pada yang lain..
kalau elok agamanya, budi pekerti,pasti pula ada kekurangan sampingan yang lain..

apa pun cantik tu subjektif..tak ada maksud yang tetap..pandangan mata kita lain-lain..

kalau dah cantik sangat atau handsome sangat itu adalah bonus tambah lakk dengan baik budi pkerti..btuah lah siapa yang dapat bonus tu..ahaks..

perempuan pun nak jugakk yang handsome sebenarnya..tapi hati kita boleh mnilai yang mana lebih baik, yang mana perlu dipilih..tak semua yang kita nak kita akan dapat..
ini fitrah setiap manusia, suka pada kecantikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 14:44


Pada 23-11-07 11:09 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??
Kenapa suka pilih wajah?? :berfikir: :-?



.. bukan sahaja lelaki.. saya yang perempuan ini pun sukakan lelaki "cute" dan "hot":kelip::malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 14:45


Pada 23-11-07 14:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:09 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??
Kenapa suka pilih wajah?? :berfikir: :-?



.. bukan sahaja lelaki.. saya yang perempuan ini pun sukakan lelaki "cute" dan "hot":kelip::malu:



ye ke? :berfikir:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:17


erm cerita dia macam ni..
tadi sewaktu saya dok sembang dengan mak cik yang kerja kat tempat saya ni..
dia kata ada kawan pada anak dia nak minta prktikel di tampat saya sekarang..
tapi mak cik tu kata tak payah sebab budak tu cantik orgnya..
dia takut jadi macam budak lepas2..
so saya tanya Kenapa dengan budak lepas2 tu..
dia kata budk2 tu cntik..
so orang-orang kat sini tak hendak lepas sampai berebut nak bawa budak tu p mana-mana..
so di sini saya dapat paham dan tau lah perangai mereka macam mana..
tu yang saya terpikir nak masukkan ia menjadi forum untuk tau lah pendapat anda semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 15:18


Lelaki suka perempuan cantik..em..kenapa ye??
Mungkin salah satu sifat semulajadi manusia yang sukakan kecantikan..
tapi bila dah kenal yang cantik, harus dinilai dari segi agamanya..
kalau kita dah niat nak yang cantik, yang cantik tu tidak akan kekal..lama2 hati brubah..
Tak semua lelaki suka perempuan cantik..ada yang lebih memandang kepada agama, cuma nak cari tu susah sikit..tapi bagi kawan ana (lelaki), dia cakap kalau seseorang tu dia dah suka, tak kira perempuan tu cantik ke tak..di mata dia tetap cantik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:22


.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 23-11-07 15:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 15:24


Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


kakisamun cantik ye..nanti senang lah nak samun orang..jangan marah, gurau saja :sopan: :-P :welcome:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:25


Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


lor dia ni..kejap jadi perempuan...kejap jadi lelaki...
hunsa ke apa??
tak apa lah janji bahagia.
hahaha..
lelaki memang gatal...nak yang cantik saja...
dah tua pun gatal lagi...
pelik haku... :berfikir:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:26


Pada 23-11-07 15:25 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


lor dia ni..kejap jadi perempuan...kejap jadi lelaki...
hunsa ke apa??
tak apa lah janji bahagia.
hahaha..
lelaki memang gatal...nak yang cantik saja...
dah tua pun gatal lagi...
pelik haku... :berfikir:



.. lelaki saja ke gatal:berfikir:.. perempuan macam aku ini pun gatal jugak:malu::lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:27


Pada 23-11-07 15:26 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:25 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


lor dia ni..kejap jadi perempuan...kejap jadi lelaki...
hunsa ke apa??
tak apa lah janji bahagia.
hahaha..
lelaki memang gatal...nak yang cantik saja...
dah tua pun gatal lagi...
pelik haku... :berfikir:



.. lelaki saja ke gatal:berfikir:.. perempuan macam aku ini pun gatal jugak:malu::lol:ahaks..


hahaha...anda lah yang memburuk kan lagi imej perempuan...
:lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:28


Pada 23-11-07 15:24 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


kakisamun cantik ye..nanti senang lah nak samun orang..jangan marah, gurau saja :sopan: :-P :welcome:



.. usah kata cantik.. aku ni seksi, menggoda, "hot" macam-macam lah:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:29


Pada 23-11-07 15:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:24 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


kakisamun cantik ye..nanti senang lah nak samun orang..jangan marah, gurau saja :sopan: :-P :welcome:



.. usah kata cantik.. aku ni seksi, menggoda, "hot" macam-macam lah:malu:


huishh...perasannnya...patut lah lelaki teliur tengok anda eh.. :-?


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:29


Pada 23-11-07 15:27 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:26 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:25 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau perempuan tu lelaki itu dah suka yang tak cantik pun jadi cantik.. ada lelaki kata perempuan itu cantik.. ada lelaki kata tak berapa cantik lah.. selera masing-masing kan.. kalau semua lelaki selera sama.. susahla perempuan yang cantik macam aku ni:malu:


lor dia ni..kejap jadi perempuan...kejap jadi lelaki...
hunsa ke apa??
tak apa lah janji bahagia.
hahaha..
lelaki memang gatal...nak yang cantik saja...
dah tua pun gatal lagi...
pelik haku... :berfikir:



.. lelaki saja ke gatal:berfikir:.. perempuan macam aku ini pun gatal jugak:malu::lol:ahaks..


hahaha...anda lah yang memburuk kan lagi imej perempuan...
:lol:



.. walaupun aku memburukkan imej perempuan.. orang-orang yang jenis2 macam aku ini tak boleh masuk syurga ke:berfikir:.. yang perempuan baik macam anda itu dah tentu ke masuk syurga:berfikir::-D
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 23-11-07 15:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:33


erm...
entah lah, teman pun same, kalau nampak perempuan cantik mesti juga terdetik kat hati ni, tapi bila pikio2 balik, tak setanding pun teman dengan deme....

Pipit same Enggang mana nak disamekan...
Enggang terbang tinggi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:33


sebab..
kalau cantik boleh tayang kat orang.

kang dapat yang tak lawa rasa macam....

ye lah agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:35


Pada 23-11-07 15:33 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

sebab..
kalau cantik boleh tayang kat orang.

kang dapat yang tak lawa rasa macam....

ye lah agaknya?


.. ye ke makcik:berfikir:.. tak semua kut:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:40


Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:40


Pada 23-11-07 15:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
entah lah, teman pun same, kalau nampak perempuan cantik mesti juga terdetik kat hati ni, tapi bila pikio2 balik, tak setanding pun teman dengan deme....

Pipit same Enggang mana nak disamekan...
Enggang terbang tinggi....
:kelip: :kelip: ada pengalaman ke daeng............??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:41


Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...

puteri pun confuse jugak... :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:44


Pada 23-11-07 15:41 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...

puteri pun confuse jugak... :berfikir: :berfikir:



huhuh...dia tu dua alam agaknya...
wahhahahaha...
sorry.... :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:44


Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...



.. aku cuba menyelami kedua-duanya:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:52


Pada 23-11-07 15:35 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:33 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

sebab..
kalau cantik boleh tayang kat orang.

kang dapat yang tak lawa rasa macam....

ye lah agaknya?


.. ye ke makcik:berfikir:.. tak semua kut:-D


ye lah agaknya..
mana lah den tahu mek :-? :-? mokcik bukannya lalaki


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 15:55


Pada 23-11-07 15:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...



.. aku cuba menyelami kedua-duanya:malu:


Cuba menyelami kedua-duanya..peliknya :berfikir:
yang penting kakisamun ni lelaki ke perempuan..confius :berfikir: :berfikir:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:56


Pada 23-11-07 15:55 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...



.. aku cuba menyelami kedua-duanya:malu:


Cuba menyelami kedua-duanya..peliknya :berfikir:
yang penting kakisamun ni lelaki ke perempuan..confius :berfikir: :berfikir:



.. kedua-duanya aku:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:59


Pada 23-11-07 15:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:55 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ehh...

kejap...kejap...

kakisamun ni lelaki ke perempuan???

:-o :-o :-? :-?

kejap jadi lelaki....kejap jadi perempuan...

tolong jangan bagi org lain konfius ye... :jangan: :jangan:

dengan statement2 yang dikeluarkan...



.. aku cuba menyelami kedua-duanya:malu:


Cuba menyelami kedua-duanya..peliknya :berfikir:
yang penting kakisamun ni lelaki ke perempuan..confius :berfikir: :berfikir:



.. kedua-duanya aku:-D


hahah...kan aku dah kata..
kau punyai kedua-duanya...
tahniah... :lol: :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

maktam
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29970
Posting: 13
Dari: TM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:07


memang dah fitrah manusia suka kecantikan..tak boleh buat apa. tapi tak semua lelaki macam tu..PERCAYALAH..maktam dah lama makan garam..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maktamProfil   Hantar PM kepada maktam   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:10


Pada 23-11-07 16:07 , maktam posting:

!!! QUOTE !!!

memang dah fitrah manusia suka kecantikan..tak boleh buat apa. tapi tak semua lelaki macam tu..PERCAYALAH..maktam dah lama makan garam..hehe..


.. lama sangat ke maktam dah makan garam:berfikir:.. boleh ceritakan pengalaman makcik sepanjang makan garam.. tak kena darah tinggi ke:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:16


Pada 23-11-07 15:33 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

sebab..
kalau cantik boleh tayang kat orang.

kang dapat yang tak lawa rasa macam....

ye lah agaknya?


a'a kan akak ..saya pun rasa macam tu..nak mnunjuk ni lama mana sangat lah deme ni kan..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:04


assalamualaikum.
seseguhnya rupa pars takkan kekal. bila tua, pasti kedut jugak. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 17:31


!!! QUOTE !!!

Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??


Hmm.. mungkin dah sifat semula jadi lelaki agaknya...
Salahkah mata memandang..??
Hmm..

Yang perempuan kalau tak tayang wajah..
Mungkin wajah nampak biasa-biasa..
Tapi pemakaian pula saja nak tayang2 bentuk badan..
Hmmm, nak menarik perhatian lelaki barangkali..


Fahamilah kekurangan dan kelemahan insan bernama lelaki..
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 23-11-07 17:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 17:36


!!! QUOTE !!!

.. usah kata cantik.. aku ni seksi, menggoda, "hot" macam-macam lah


Aduhh... loya usus aku dengar kakiSamun ini tulis..


Hhhahahahha.. anda ini lelaki ke prempuan kakiSamun..?? kejap avatar lelaki kejap perempuan.. Aduh lah...
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 23-11-07 17:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:42


Pada 23-11-07 17:36 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!


Aduhh... loya usus aku dengar kakiSamun ini tulis..
Hhhahahahha.. anda ini lelaki ke prempuan kakiSamun..?? kejap avatar lelaki kejap perempuan.. Aduh lah...


loya usus tu macam mana ye.....kompius... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 18:14


Kenapa lelaki sukakan perempuan yang cantik?

Allah yang buat keinginan lelaki begitu... sebagai suatu ujian buat mereka. wanita itu kan kelemahan kaum lelaki?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-07 19:16


"cantik" itu berbeza bagi setiap individu. Bagi sesetengah lelaki "kecantikan" iman dan akhlak jauh lebih penting dari paras rupa..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:36


!!! QUOTE !!!

loya usus tu macam mana ye.....kompius...


Hmm, susah nak explain..
Thehehee..
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 24-11-07 22:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:47


!!! QUOTE !!!

Kenapa lelaki suka wanita cantik??


Hmm, susah juga nak jawap itu..

Tapi kalau diberi pilihan, suka yang mana?? wanita bijak vs wanita cantik..

Insya-ALLAH mestilah suka wanita bijak.
Bijak tak semestinya pointer 4.00++..
Bijak bawa diri.. bijak bergaul, berdikari, banyak lagi lah..

Hmm, sekadar pendapat..

Apapun kena..
Sabar4x.. dan sabar..
Diri sendiri pun tak stabil lagi..

Theheheehe..    :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 00:57


pada saya semua org suka cantik...
baby pun suka yang menarik...
tambah lah kita yang dah besar ni...
tapi bila kita mengenali sesuatu itu dengan lebih lama pasti kita tahu yang mana cantik yang mana tidak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-08 00:28


Biasanya org tak pilih yang cantik...tapi pilih org yang sedap mata memandang...kekadang gelap...
Tapi bila tengok...senang saja hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 00:36


cantik 2 subjektif,lain org lain citarasa,lain tafsirannya tentang cantik..yang pentig semua hamba cipyaan Allah itu cantik belaka..bersyukurlah dengan nikmat dan anugerahNya..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-03-08 07:20


Biasalah tu, perempuan pun suka yang kacak kan...kan...kan...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-08 08:30


Pada 23-11-07 12:05 , songkok_aji02 posting:

!!! QUOTE !!!

cantik tu luas, bila ada rupa tapi perangai buruk, akan nampak tak cantik... cantik tu luas maknanya


~~~ana sokong kata-kata songkok...sebenarnya kecantikan itu berbeza....tak semestinya pada wajahnya...mungkin pada tubuhnya...pada matanya sahaja...hidungnya sahaja...bibir nya sahaja...akhlak nya...kelembutannya...dan setiap lelaki itu mempunyai citarasa yang berbeza...ada yang suka seseorang itu kerana kecantikan wajahnya...ada juga yang hanya tertarik pada kecantikan mata wanita itu...nak dikatakan menyukai sesuatu yang cantik itu adalah fitrah...dan harus ingat satu saja...pandangan pada kecantikan juga tak tertumpu pada satu yakni wajah.. :) tetapi beruntunglah mereka yang hanya tertarik dan tertumpu pada kecantikan akhlak dan iman seseorang... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-08 08:30


Pada 23-11-07 12:05 , songkok_aji02 posting:

!!! QUOTE !!!

cantik tu luas, bila ada rupa tapi perangai buruk, akan nampak tak cantik... cantik tu luas maknanya


~~~ana sokong kata-kata songkok...sebenarnya kecantikan itu berbeza....tak semestinya pada wajahnya...mungkin pada tubuhnya...pada matanya sahaja...hidungnya sahaja...bibir nya sahaja...akhlak nya...kelembutannya...dan setiap lelaki itu mempunyai citarasa yang berbeza...ada yang suka seseorang itu kerana kecantikan wajahnya...ada juga yang hanya tertarik pada kecantikan mata wanita itu...nak dikatakan menyukai sesuatu yang cantik itu adalah fitrah...dan harus ingat satu saja...pandangan pada kecantikan juga tak tertumpu pada satu yakni wajah.. :) tetapi beruntunglah mereka yang hanya tertarik dan tertumpu pada kecantikan akhlak dan iman seseorang... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

aishahumaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12482
Posting: 48
Dari: U.M.T --

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-03-08 10:16


panas juga isu ni. :sopan:

tapi fitrahla, yang pertama dilihat itu paras dan wajah,
mestilah nak yang sedap di pandangan mata.
lelaki nak yang cantik of course
perempuan nak yang kacak, ye tak? :-D

huhu, usah nafikan, memang begitu. ;-)
tapi beauty lies in the eyes of the beholder.
so akan ada pro dan kontra tentang tafsiran "CANTIK"

:bunga: Yang kuRik iTu kuNdi,
yaNg Merah itu saGa
yang CANTIK itu budi
yang INDAH itu bahasa" :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishahumairaProfil   Hantar PM kepada aishahumaira   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-08 10:55


Salam Alaik

cantik & kacak tu sangat subjektif. istilah cantik pada pandangan setiap org berbeza. tak semua org suka yang cantik sahaja. ada juga org yang suka biasa-biasa. tak semua org pentingkan paras rupa, sebaliknya mereka pentingkan dalam segi2 lain. ana ada ramai juga sahabat2 kaum Adam yang dikategorikan ada rupa, tapi bila tengok pasangan mereka...biasa-biasa saja...tak adalah cun melecun. so, means that kalau dah lelaki tu pentingkan kecantikan luaran...yang cantik2 sajalah dia akan pilih. kalau lelaki yang pentingkan kecantikan dalaman atau segi lain, for sure dia tak kisah cantik atau tidak. Wallahua'lam..

P/S: paras rupa tu penting sangat ke? hmmm.... :berfikir: ana lagi suka lelaki yang biasa-biasa...tak mahu yang hensem2... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 08:11


Waalaikumsalam

Memang fitrah manusia tak kira lelaki atau perempuan suka pada keindahan dan kecantikan... ini lumrah..
Tarikan fizikal selalunya adalah benda pertama yang terjadi apabila bertemu seseorang...
Ini kerana, kita tak dapat nak tahu hati budinya dahulu... kita hanya dapat lihat luarannya sahaja... yakni kecantikannya...
Perkara ini terjadi pada tidak sahaja lelaki, malah perempuan juga...
Saya sendiri, mempunyai ciri-ciri wanita idaman saya, yang dari sudut fizikal macam ni, macam ni, macam ni...
Tetapi. setakat yang pernah saya suka pada seseorang gadis tu, ciri-ciri fizikalnya... tidaklah 100% seperti yang saya idamkan...sederhana sahaja...
kadang-kadang saya pun pelik mengapa gadis yang saya minat... tak memenuhi ciri-ciri fizikal yang saya idamkan..
Akhirnya... kita akan mengetahui..bahawa ciri fizikal tu adalah faktor nombor 2 dll, yang pertama adalah hati budinya, akhlaknya, gamanya dll... yang membuat kita terpaut pada seseorang...
Walau saya ada ketemu denagan gadis yang mempunyai ciri-ciri fizilkal, wajah yang saya impikan... tetapi, jika kelakuannya tidak molek dan berkenan di hati, saya rasa saya pun tidak akan tertarik padanya...
Cuma ialah, kalau baik hati tambah cantik... memenag kira satu bonuslah kalau dapat...
Jadi janganlah bersedih, jaga tingkah laku, selahkan sifat kewanitaan dan keibuan... pasti dapat menarik lelaki...
percayalah....ianya akan dapat mengatasi faktor kecantikan itu sendiri...jika si lelaki tidak hanya berlandaskan hawa nafsu semata-mata lah... hehehe!

8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 08:19


Pada 23-11-07 11:09 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


Kenapa lelaki suka kat perempuan yang cantik2 saja ye??
habis tu kasihan kat perempuan yang kurang sikit cantiknya tu...
Kenapa erk??
Kenapa suka pilih wajah?? :berfikir: :-?



dah lumrah lelaki memang pandang wanita cantik.. yang tak cantik lah kasihan...
tapi tak apa, yang penting cantik di dalam....peribadi yang cantiklah baru kekal...kalau cantik di luar tapi kat dalam tak cantik, tak ada gunanya... cantik diluar takkan kekal sampai bila2...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-03-08 09:05


Allah itu cantik dan sukakan kecantikan...jadinya Allah jadikan makhluknya sukakan kecantikan dan menjadikan kecantikan sebagai naluri pada setiap manusia.Kriteria dalam memilih pasangan pun ada menyebut fasal kecantikan.tapi cantik tanpa akal dan akhlak pun tak adalah gunanya.kecantikan itu akan pudar ditelan masa dan yang mampu kekal hanyalah akhlak dan kebaikan..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 09:17


kita ni manusia yang sememangnya cantik..elok rupa paras yang dicipta oleh Allah. terpulang pada individu untuk melabelkan dari sudut mana cantik itu dipandang, kerana cantik itu tak sama pada setiap pandangan mata seseorang. kita mungkin pandang sesuatu itu cantik tapi pada penglihatan orang lain mungkin tidak....yang penting apabila menyentuh soal memilih jodoh biarlah sedap mata kita memandang. kalau ada rupa paras yang segak,cantik, tapi tak ada budi bahasa,tak ada agama pun tak guna, kecantikan itu hanya sementara..beringatlah..



___________________________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 10:45


salam..
alhmdulillah..saya xtermasuk golongan lelaki yang melihat wanita dari wajahnya...setiap orang tu cantik,lebih lagi kalau dihiasi akhlak yang cantik..subhanallah...
demi allah..seandainya allah takdirkan saya bertemu dan dijodohkan dengan wanita cacat,mukanya xcantik meurut pandangan manusia,jika ia seorang yang berakhlak menawan..,saya ikhlas dan bangga untuk menerimanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 12:48


Assalamualaikum..
Lebih cantik jika cantik budi pekertinya,agamanya..
kecantikan itu adalah subjektif..Allahua'lam


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 13:23


ha..memang kebyakkan lelaki nak yang cntik, tapi biasanya yang cntik susah sikit nak dapat, jadi tu yang jadi kahwin dengan perempuan2 yang biasa-biasa saja..tapi kalau ikut logik, sapa lah yang tknk kat perempuan cntik..kan?

cntik is subjective tapi basically lebih kurang saja tfsiran setiap individu itu..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:03


Pada 03-03-08 10:45 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
alhmdulillah..saya xtermasuk golongan lelaki yang melihat wanita dari wajahnya...setiap orang tu cantik,lebih lagi kalau dihiasi akhlak yang cantik..subhanallah...
demi allah..seandainya allah takdirkan saya bertemu dan dijodohkan dengan wanita cacat,mukanya xcantik meurut pandangan manusia,jika ia seorang yang berakhlak menawan..,saya ikhlas dan bangga untuk menerimanya..


:kelip: wa...beraninya awak keluarkan statement demi Allah...respect ar....(kalau betul ar)...:sopan:
:bunga: apapun kan lebih baik kita berdoa agar pasangan yang allah jodohkan untuk kita adalah yang sebaik-baik imannya... :-)
:oops: kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 18:06


nama pun lelaki...
semua sama saja agaknya..
perempuan pun suka yang cantik..
apatah lagi lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 21:00


mesti lah lelaki suka perempuan yang cantik. takkan lah lelaki nak suka perempuan yang handsome dan kacak.

ps:- ada ke perempuan suka lelaki yang AYU? hmmm....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 21:19


ye lah... ada saja yang lembut macam perempuan..
dan perempuan tegas macam lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-09 21:22


fitrah manusia suka pada yang baik dan cantik

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-09 11:16


Pada 11-12-09 21:22 , zafirah posting:

!!! QUOTE !!!

fitrah manusia suka pada yang baik dan cantik


'kecantikan wanita' adalah tarikan bagi semua lelaki, sebab itu lelaki soleh termasuk para shuhada dijanjikan bidadari yang cantik tidak terperi sebagai habuan kerana taqwa pada Ilahi. Tiada pula dijanjikan 'bidadara' buat wanita soleh sebagai ganjaran atas kesolehannya.. :-D

'wanitra cantik' bagi lelaki soleh....halus maknanya, bukan sekadar sedap di mata, tapi indah juga pada rasa dijiwa....begitu sebaliknya bagi pihak wanita pula.

bagi saya, lelaki yang cantik pada akhlaknya juga akan nampak cantik pada wajah dan penampilannya...jesteru jika ditawarkan lelaki kacak macam hero hindustan pun, kita jadi tak berselera kerana kebejatan akhlak mereka.

wallahuallam


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 12-12-09 13:06


Mesti lah nak yang sedappp mata memandang..

Sejuk hati...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154852 saat. Lajunya....