Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 19 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: salammm..minta komen sikit..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» salammm..minta komen sikit..

Please Mendaftar To Post


Oleh salammm..minta komen sikit..

love_ejump
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 31772
Posting: 6
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:47


apa pendapat anda... kalau kat bercinta dengan org lain..tapi dalam masa yang singkat kawin dengan org lain yang tak dknali...kejam ke kalau begitu???sampai sekarang hati saya tak tenang memikirkan nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_ejumpProfil   Hantar PM kepada love_ejump   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:52


salam...he2...makin banyak topik macam ini sekarang ini..
tak apalah,saya cuba bagi pendapat ek.kan dah memang diketahui yang bercinta tak semestinya dimiliki..tapi bila kita dah sah diijab dan sah sebagai suami isteri,itulah pasangan kita sehidup semati..insyallah....Kenapa pula nak kejam..kita hanya merancang tuhan yang menentukan..redha dengan ketentuan yang telah ditetapkan..ada hikmah diseblk semua yang terjadi... :-)
[ Telah diedit oleh: ctnurbebo pada 22-11-07 09:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:54


Pada 22-11-07 09:47 , love_ejump posting:

!!! QUOTE !!!

apa pendapat anda... kalau kat bercinta dengan org lain..tapi dalam masa yang singkat kawin dengan org lain yang tak dknali...kejam ke kalau begitu???sampai sekarang hati saya tak tenang memikirkan nya..


salam..
kalau nak satu keputusan yang boleh menenangkan hati dan membawa kebaikan kepada semua, mintalah petunjuk daripada Allah..jangan kita membuat satu keputusan tanpa bertanya kepada Yang lebih Mengetahui.. bercinta bukan bererti kita pasti akan memiliki.. ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-07 11:09


Pada 22-11-07 09:52 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

salam...he2...makin banyak topik macam ini sekarang ini..
tak apalah,saya cuba bagi pendapat ek.kan dah memang diketahui yang bercinta tak semestinya dimiliki..tapi bila kita dah sah diijab dan sah sebagai suami isteri,itulah pasangan kita sehidup semati..insyallah....Kenapa pula nak kejam..kita hanya merancang tuhan yang menentukan..redha dengan ketentuan yang telah ditetapkan..ada hikmah diseblk semua yang terjadi... :-)


Ye betul..setuju tu
Tapikn kenapa kita couple dengan org lain, tapi tiba-tiba kawin dengan orang lain..
kan kita couple untuk tujuan mmbina "masjid"..bukan sekadar suka-suka.
"Berkawanlah" untuk melangkah ke alam rumahtangga :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-07 11:22


emh..ni mesti terkena kan...
ana rasa kan dah ketentuan... :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 12:07


Pada 22-11-07 09:47 , love_ejump posting:

!!! QUOTE !!!

apa pendapat anda... kalau kat bercinta dengan org lain..tapi dalam masa yang singkat kawin dengan org lain yang tak dknali...kejam ke kalau begitu???sampai sekarang hati saya tak tenang memikirkan nya..


.. dah jodoh.. semua itu ilmu ALLAH.. bagi aku tak kejam lah.. aku dulu pun terkena juga macam anda ini.. aku "just" fikir mungkin aku bukan yang terbaik untuk dia dan mungkin juga dia bukan yang terbaik untuk aku.. tapi aku rasa mungkin aku bukan yang terbaik untuk dia lah:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 12:18


Pada 22-11-07 09:47 , love_ejump posting:

!!! QUOTE !!!

apa pendapat anda... kalau kat bercinta dengan org lain..tapi dalam masa yang singkat kawin dengan org lain yang tak dknali...kejam ke kalau begitu???sampai sekarang hati saya tak tenang memikirkan nya..



bismillahirrahmanirrahim...

salam...

kita selalu merancang..kita selalu inginkan prancangan yang terbaik..tapi kita juga perlu ingat..prancangan Allah itu maha Hebat..:-)

mungkin pada pandangan org,tindakan kita kejam..tapi kita tak mampu nak menolak ketentuan Allah..:-)

biarlah..yang berlalu..biarkan..Allah yang berkehendakkan macam tu..redha lah apa yang terjadi..:-)

banyakkan doa..moga ditenangkan hati..
insyAllah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ai_nee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4217
Posting: 29
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-07 13:30


jodoh pertemuan itu semuanya Allah dah tentukan.
apa yang berlaku semua ada hikmah disebaliknya.
tak kejam pun love_ejump buat macam tu..
dah takdir untuk menjadi milik org lain nak buat macam mana kan..
kena terima lah..
yang penting, jadilah isteri yang terbaik buat orang yang bernama suami itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_neeProfil   Hantar PM kepada ai_nee   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 13:54


tak salah

** nak sikit komen saja, kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 13:55


Pada 22-11-07 13:54 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tak salah

** nak sikit komen saja, kan?


.. ini betul-betul bendul ini:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 14:01


pengajaran dari cerita ni?...
lebih baik bercinta selepas berkahwin..
untuk mengelakkan diri daripada dilukai ataupun melukai orang lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 14:20


Pada 22-11-07 13:55 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 13:54 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tak salah

** nak sikit komen saja, kan?


.. ini betul-betul bendul ini:lol:adehh..


bukan bendul....

baik.. dengo cakap.... lurus... sopan... lalaalalalalalalalalaa         :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-07 14:21


bukan kita pinta semua tu terjadi kan..awal-awal kawan lagi mesti kita dah pasang impian agar perhubungan yang terjalin akan sapai ke jinjang pelamin dan kekal hingga ke akhir hayat...tapi kuasa Allah swt menentukan segalanye..apapun,kita bersyukurlah dengan pasangan kita biarpun hanya sekejap kita dapat bersama dengan dia tapi hadirnye dia pernah membahagiakan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 14:58


Pada 22-11-07 09:47 , love_ejump posting:

!!! QUOTE !!!

apa pendapat anda... kalau kat bercinta dengan org lain..tapi dalam masa yang singkat kawin dengan org lain yang tak dknali...kejam ke kalau begitu???sampai sekarang hati saya tak tenang memikirkan nya..


ish! trajis nya...
macam cerita drama...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-07 15:08


2lh islam cakap jangan bercouple..

berkawan sajalah
kalau couple bgai nak rak pun
tak ada jodoh xkemana jugak

bukan soal kjam ke tak

so berserah lah jodoh pada allah..kalau ini yang kita buat..takkan ada istilah kejam..kerana apa yang tjadi itu walaupun ttbe2 sebenarnya dah lama dirancang oleh Allah...swt

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 15:22


Pada 22-11-07 15:08 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

2lh islam cakap jangan bercouple..

berkawan sajalah
kalau couple bgai nak rak pun
tak ada jodoh xkemana jugak

bukan soal kjam ke tak

so berserah lah jodoh pada allah..kalau ini yang kita buat..takkan ada istilah kejam..kerana apa yang tjadi itu walaupun ttbe2 sebenarnya dah lama dirancang oleh Allah...swt

salam
ha betul-betul


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-07 15:41


Pada 22-11-07 15:22 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 15:08 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

2lh islam cakap jangan bercouple..

berkawan sajalah
kalau couple bgai nak rak pun
tak ada jodoh xkemana jugak

bukan soal kjam ke tak

so berserah lah jodoh pada allah..kalau ini yang kita buat..takkan ada istilah kejam..kerana apa yang tjadi itu walaupun ttbe2 sebenarnya dah lama dirancang oleh Allah...swt

salam
ha betul-betul



hehehe :sopan:
xsgke ada juga yang setuju..
tapi btulla kan
apa yang saya cakap ni..org lain pun pernah cakap
saya pun belajar dr org

saya tak nak org yang post forum ni rasa berslah ke..kjam sangat ke..
dah hakikatnye begitu
kn2...semua kuasa allah swt
:)



"pengalaman mgajar fiera erti khidupan" :-D


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 15:57


Pada 22-11-07 09:52 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

salam...he2...makin banyak topik macam ini sekarang ini..
tak apalah,saya cuba bagi pendapat ek.kan dah memang diketahui yang bercinta tak semestinya dimiliki..tapi bila kita dah sah diijab dan sah sebagai suami isteri,itulah pasangan kita sehidup semati..insyallah....Kenapa pula nak kejam..kita hanya merancang tuhan yang menentukan..redha dengan ketentuan yang telah ditetapkan..ada hikmah diseblk semua yang terjadi... :-)



SETUJU!! SETUJU!!! betul..!!betul..!! :-D :sopan: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098669 saat. Lajunya....