Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 340
Ahli: 0
Jumlah: 340




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 6 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Bicara Buat Lelaki Yang Bergelar Suami


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Bicara Buat Lelaki Yang Bergelar Suami

Please Mendaftar To Post


Oleh Bicara Buat Lelaki Yang Bergelar Suami

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 15:21


Arghh...
tiba-tiba isteri merungut
malah kadangkala agak mengugut
minta aksesori serta perabut
minta Villa yang tersergam indah
atau mahligai di lereng bukit
sedangkan kita bukan Shah Jehan
yang mampu membina Taj Mahal buat isterinya
tetapi isteri pula, persis Nur Jehan
yang meminta petanda keagungan cintanya
Katanya " Seabadi permata....
segermelapan intan " ...
sedangkan ditangan kita
cuma cincin tembaga.

Aduh...
peritnya mengukur cinta
dalam ukuran mayam atau menimbang setia
menerusi Bursa Saham papan utama
kasih isteri, turun naik
mengikut kadar tukaran wang asing.

Tiada guna menyesali diri
diakan dulu pilihan kita ?
semasa mekarnya
dia dihargai, dipuja-puji
dia kini sudah menjadi ibu
pada anak-anak kita
sudah takdir...
permata yang dipilih
perlu digilap semula.

Namun
putus asa jangan sekali
terimalah dia, dengan redha.
justeru isteri
pada hakikatnya
adalah bayang-bayang suami
wanita adalah tulang rusuk yang bengkok
luruskan dengan berhati-hati bertegas tapi jangan berkeras
lembut tapi jangan reput.

Katakan RM bukan segala-galanya
lalu pada saat yang kudus
setelah bersolat bersama
bisikkanlah " Duhai isteriku...
marilah kita bina perkahwinan ini
dengan cinta yang sejati
marilah kita kutip rezeki
dengan keringat tersuci
kita cari harta, tetapi itu bukan segala-galanya
padamu isteri,istanamu, di hati ini
padamu sayang
kalung cintamu, di jiwa ini."

RASIONAL TANPA EMOSI-KAKU... EMOSI TANPA RASIONAL-GILA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 16:17


untungnya d kurniakan suami seperti tu... malangnya tersilap memilih isteri seperti tu... moral of the story is... carilah pasangan yang terdidik dengan nilai2 murni... huhuhu :sopan:


-----------------
" BiLa TeRasa RinDu seButLah Nama ALLAH "


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 12:31


eeehh..jangan lah begitu...kalau saya da kawin... mesti bagi papa saja yang isteri saya minta selagi terdaya... kalau tak boleh, bagi saja yang simple, contohnya dalam seminggu dua atau tiga kali bagi bunga padanya bila saya pulang dari kerja (tanda sayang yang teraaammmaaattt sangat)..
beeesssnyyaaa... comel sangat kan... ooohhh!!! indahnya angan2ku selepas habis exam ni... whahahahaahahah!!!!

p/s: weeeihh!!! korangs ni tak habis-habis posting baru.. kita jiwang2 bersama diriku ini dalam 3-4 posting da lah... seminggu satu posting cukup sudeeeyyhhhh!!!!

_____________________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]
[ Telah diedit oleh: owl_UM pada 18-11-07 12:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:06


seronok kehidupan suami isteri tau..boleh berpimpinan tangan di tepi pantai,boleh bergurau senda,boleh jalan kat taman bunga sekali,boleh tadarus sekali,boleh solat jemaah sama-sama,boleh dodoikan pasangan masing-masing,boleh makan suap-menyuap,boleh usap kepala isteri,boleh main kejar-kejar,boleh naik kereta sekali,boleh pergi pasar sama-sama,boleh berjiwang sepuas-puas hati,boleh bermadah pujangga,boleh picit hidung dan pipi,boleh tolong picitkan jika lenguh2,boleh tolong masak,boleh saling bertentangan mata,boleh semuanyalah senang cerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:07


Assalamualaikum
burung hantu ni terlalu banyak berbicara tentang dirinya kepada bulan.....huhu..moh saya bawa ke kadi cepat²......
jiwa..jiwa....
wahai jiwa yang tenang..... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 14:27


Pada 18-11-07 14:06 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

seronok kehidupan suami isteri tau..boleh berpimpinan tangan di tepi pantai,boleh bergurau senda,boleh jalan kat taman bunga sekali,boleh tadarus sekali,boleh solat jemaah sama-sama,boleh dodoikan pasangan masing-masing,boleh makan suap-menyuap,boleh usap kepala isteri,boleh main kejar-kejar,boleh naik kereta sekali,boleh pergi pasar sama-sama,boleh berjiwang sepuas-puas hati,boleh bermadah pujangga,boleh picit hidung dan pipi,boleh tolong picitkan jika lenguh2,boleh tolong masak,boleh saling bertentangan mata,boleh semuanyalah senang cerita

wah.....indahnya....

sungguh indah...

eerrkk.... akhi ni dah berkahwin ke??


tapi....tanggungjawab besar kalau dah berkeluarga ni...

kena sedia betul-betul...
kalau tak, takut2... tidak tertanggung semua itu...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:52


hehehehe.....belom lagi,tapi selangkah dah ke gerbang perkahwinan:)tengah pilih tarikh nak kawin bila-bila

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 14:53


!!! QUOTE !!!


burung hantu ni terlalu banyak berbicara tentang dirinya kepada bulan.....huhu..moh saya bawa ke kadi cepat²......
jiwa..jiwa....
wahai jiwa yang tenang..... :sopan:


nak..nakk... cepat-cepat... tapi.. takkan saya seorang? yang sorangnya lagi? saudara or mohamad (Azhar) boleh tolong cari? huhu. sdey...

_________________________________-

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 14:56


Pada 18-11-07 14:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


burung hantu ni terlalu banyak berbicara tentang dirinya kepada bulan.....huhu..moh saya bawa ke kadi cepat²......
jiwa..jiwa....
wahai jiwa yang tenang..... :sopan:


nak..nakk... cepat-cepat... tapi.. takkan saya seorang? yang sorangnya lagi? saudara or mohamad (Azhar) boleh tolong cari? huhu. sdey...

_________________________________-

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

alahai..

Kenapa lah pula tiba-tiba sahaja nama ana boleh masuk dalam perbincangan antum berdua ni.. ??.... :-? :-?

ana lambat lagi lah syeikh...
masih study lagi...
tahun depan habis...
lepas tu....

eerrmm...
apa ye...

sambung study lagi lah..
hehe... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:01


Pada 18-11-07 14:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


burung hantu ni terlalu banyak berbicara tentang dirinya kepada bulan.....huhu..moh saya bawa ke kadi cepat²......
jiwa..jiwa....
wahai jiwa yang tenang..... :sopan:


nak..nakk... cepat-cepat... tapi.. takkan saya seorang? yang sorangnya lagi? saudara or mohamad (Azhar) boleh tolong cari? huhu. sdey...



boleh tak saya gelak :lol:
jangan marah :bunga:
mintalah mak cari..mesti lagi best


p/s: mohamad tukar lagi avatar :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:16


!!! QUOTE !!!

boleh tak saya gelak :lol:
jangan marah :bunga:
mintalah mak cari..mesti lagi best


tak maaaauuu!!!! nanti ibu cari jiran sebelah!! kalau papa pulak mesti cari anak cikgu sekolah dia... taaakkk maaauuu!!! cari lah selain perak!!! ttooolloonnggg!!

__________________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:22


oh orang perak ke..
:lol: penuh perasaan betullah dia ni..tak maauuuu...tooloongg... :sopan: mohamad tolonglah cari untuk kawan ini... saya pun tak dapat nak tolong :bunga: doalah banyak-banyak dan sungguh-sungguh..

p/s: lah kalau orang perak yang terbaik untuk awak, orang perak jugalah..jangan marah. terima siapa sajalah..itu dah jodohlah tu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 15:34


Assalamualaikum
ok..boleh...boleh...saya cari yang selain daripada jiran sebelah dan anak cikgu sekolah akh...saya cari jiran dua belah akh...
takpun...anak cikgu sekolah saya dedolu....huhu..... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:39


Assalamualaikum...

hhhmm.... ni kes berat juga ni...

kepada akhi shafik.... sabar2 saja lah...kalau ada jodoh tu....insyaALLAH.... cuma lambat atau cepat sahaja. :-)


kepada ukhti sakinah, mohamad tak dapat nak menolong akhi shafik lah.
diri sendiri pun tidak dapat diuruskan dengan baik, inikan nak tolong orang lain...


P/S : Kenapa dengan akhi sahafik semenjak dua menjak ni.. ??.... hmmm.... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:40


dan bukan kawasan rumah sewa saya kat Pantai Hillpark ini!! hhuuuhhuu!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 15:42


Assalamualaikum
a'ahlah EM...akh shafik kelihatannya makin menggusarkan....huhu...
minta²lah bulan jatuh ke riba burung ni.....agaknya baru hilang perkara yang dia alami dua tiga menjak ni.... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:55


wahai angin bawalah bicaraku pada bakal suamiku..

bakal suamiku,
Aku tidak mengharap kesempurnaanmu,
aku terlalu mengharap engkau terima diriku dan keluargaku seadanya,
aku nak engkau bimbing aku lebih dekat padaNYA,
aku tak nak engkau terlalu manjakan aku,
aku tak nak engkau terlalu tegas padaku,
ingatlah perumpamaan tulang rusuk itu dalam mendidikku..

bakal suamiku,
nanti aku nak jadi surirumah sepenuh masa tau,
nanti engkau ajar aku mengaji Quran tau,
nanti kita dan anak-anak (7 orang) solat jemaah sama-sama tau,
jangan marah-marah saya tau,
nanti saya nangis tau,
jangan marah sebab saya tak pandai masak tau,
kalau tak sedap buat-buatlah sedap..
lama-lama pandailah saya masak 

:bunga: :bunga:  :bunga:  :malu:  :malu:  (buat-buat tak malu)  


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:56


tidakkk!!!! aku tidak sanggup lagi berendam air mata sambil berangan bulan jatuh riba... oohh!!!!! sdeyyynnyyaaa...

siapakah yang sanggup menjadi penawar hati daku!!!

hhoohhooeee.....

__________________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:57


!!! QUOTE !!!


wahai angin bawalah bicaraku pada bakal suamiku..

bakal suamiku,
Aku tidak mengharap kesempurnaanmu,
aku terlalu mengharap engkau terima diriku dan keluargaku seadanya,
aku nak engkau bimbing aku lebih dekat padaNYA,
aku tak nak engkau terlalu manjakan aku,
aku tak nak engkau terlalu tegas padaku,
ingatlah perumpamaan tulang rusuk itu dalam mendidikku..

bakal suamiku,
nanti aku nak jadi surirumah sepenuh masa tau,
nanti engkau ajar aku mengaji Quran tau,
nanti kita dan anak-anak (7 orang) solat jemaah sama-sama tau,
jangan marah-marah saya tau,
nanti saya nangis tau,
jangan marah sebab saya tak pandai masak tau,
kalau tak sedap buat-buatlah sedap..
lama-lama pandailah saya masak



oohhh..sudah tentu wahai sakinahazzahra...

huhhuuu!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 16:00


mohamad semakin confuse.... :-? :-? :-?

ada makna yang tersirat disebalik kata-kata diatas..

hhmm... hanya empunya diri dan Tuhan sahaja yanha tahu..

hhmm.... :-?

-----TamaT----- daripada mohamad :bunga:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 16:05


kalau pungguk tengoklah bulan malam-malam..
sekarang bulan sabit,

apa yang tentu owl,

doakan saya ye, saya, insyaAllah tahun depan, amin.

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 21:47


Pada 18-11-07 16:05 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau pungguk tengoklah bulan malam-malam..
sekarang bulan sabit,

apa yang tentu owl,

doakan saya ye, saya, insyaAllah tahun depan, amin.

:bunga: :bunga: :bunga:



udah ada calonnya ya? :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:18


Pada 18-11-07 21:47 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-07 16:05 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau pungguk tengoklah bulan malam-malam..
sekarang bulan sabit,

apa yang tentu owl,

doakan saya ye, saya, insyaAllah tahun depan, amin.

:bunga: :bunga: :bunga:



udah ada calonnya ya? :kelip:



banyak dah posting cik kinah ni mengenai 'bakal berlangsung'nya tu... hehehe.. macam yakin dah tu.. dah ada lah tu agaknya...

ye kan cik kinah? :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:46


Pada 18-11-07 22:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



banyak dah posting cik kinah ni mengenai 'bakal berlangsung'nya tu... hehehe.. macam yakin dah tu.. dah ada lah tu agaknya...

ye kan cik kinah? :sopan:



andai benar bagai disangka... Alhamdulillah.... bakal menangis lah para syaitan.



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 08:32


Assalamualaikum

pungguk memandang bulan..
mengharap akan jatuh ke riba..
pungguk kerinduan...
lupa kan nikmat...
alpa akan rahmat...

emm...em... :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 08:53


pungguk kerinduan,
memandang bulan menghayati keindahannya,
jauh sekali meminta ia jatuh ke riba,
itu hak Allah,

pungguk kerinduan,
kiranya bulan menjadi pujaanmu,
jangan harap ia selalu purnama mengembang,
jangan lupa bintang-bintang biru,
jangan lupa panas si matahari,
jangan lupa gelora ombak,
jangan lupa jalan-jalan beronak duri..

pungguk kerinduan,
bukan lupa pada nikmat,
bukan alpa pada rahmat,
melihat bulan kerana kagum akan ciptaanNYA,
bukan lagi bertenggek pada dahan pokok,
bukan lagi hanya pada bulan,
tapi melihat bintang dengan teleskop di taman-taman syurga rumahtangga,
dihiasi dengan kekwa warna-warni..

rindu pungguk bukan sebarang rindu,
rindu pungguk pada rindu hijjaz,
pada nur kasih inteam..


:bunga: :bunga: :bunga: :sopan:

p/s: masih dalam topik ke?

p/s: CS dan kak muslimah, kata-kata itu doa :-D :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 08:56


Pada 19-11-07 08:53 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

pungguk kerinduan,
memandang bulan menghayati keindahannya,
jauh sekali meminta ia jatuh ke riba,
itu hak Allah,

pungguk kerinduan,
kiranya bulan menjadi pujaanmu,
jangan harap ia selalu purnama mengembang,
jangan lupa bintang-bintang biru,
jangan lupa panas si matahari,
jangan lupa gelora ombak,
jangan lupa jalan-jalan beronak duri..

pungguk kerinduan,
bukan lupa pada nikmat,
bukan alpa pada rahmat,
melihat bulan kerana kagum akan ciptaanNYA,
bukan lagi bertenggek pada dahan pokok,
bukan lagi hanya pada bulan,
tapi melihat bintang dengan teleskop di taman-taman syurga rumahtangga,
dihiasi dengan kekwa warna-warni..

rindu pungguk bukan sebarang rindu,
rindu pungguk pada rindu hijjaz,
pada nur kasih inteam..


:bunga: :bunga: :bunga: :sopan:

p/s: masih dalam topik ke?

p/s: CS dan kak muslimah, kata-kata itu doa :-D :malu:



amboi...dia balas...hehe :-D
tapi ada jugak pungguk yang leka....lalai pada keindahan bulan kan...? ;-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:07


Pada 19-11-07 08:56 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!



amboi...dia balas...hehe :-D
tapi ada jugak pungguk yang leka....lalai pada keindahan bulan kan...? ;-)



ya betul ada,
tapi "pungguk" saya bukan begitu :sopan:
dia kagum pada Allah pada setiap ciptaanNYA.
bukan leka dan bukan lalai :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-11-07 09:13


"bulan" saya pula selalu nasihatkan dan menegur jika ada buat silap

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:22


Pada 19-11-07 09:07 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 08:56 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!



amboi...dia balas...hehe :-D
tapi ada jugak pungguk yang leka....lalai pada keindahan bulan kan...? ;-)



ya betul ada,
tapi "pungguk" saya bukan begitu :sopan:
dia kagum pada Allah pada setiap ciptaanNYA.
bukan leka dan bukan lalai :bunga:



hehe...tak ada pungguk lagi lah... :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 10:40


Pada 18-11-07 15:42 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ahlah EM...akh shafik kelihatannya makin menggusarkan....huhu...
minta²lah bulan jatuh ke riba burung ni.....agaknya baru hilang perkara yang dia alami dua tiga menjak ni.... ;-)



shafiq tengah exam sekarang kat UM..tu yang dia cakap pelik-pelik tu..
tapi kalau nak cari calon betul..dalam ukhwah pun ada..comey2 lagi :lol:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 11:23


wooow..memang jiwang karat o kat sini..
AWASS!!:tunggu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:52


wwweeeiiiihh!!!!
ni apa pungguk2 ini haaa!!??

iissshhh!!! ni yang tension ini!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 12:01


Wahai sekalian manusia! Bertaqwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam), dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya - Hawa), dan juga yang membiakkan dari keduanya - zuriat keturunan - lelaki dan perempuan yang ramai. (Al-Nisaa’ 4: 1)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 19-11-07 14:44


pertama kali posting kat sini...
wooo...memang jiwang karat ooo... tak pernah ku dengari sebelum ini. Seronoknya pada yang dah kawin kan..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:09


Assalamualaikum
kak iman..bukan ke si burung tu dah habis exam eh...ke belum habis exam kehidupan....
huhu..akh shafiq....jangan menmain eh....belajar renrajin...lepas tu boleh main kengkahwin... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:13


Pada 19-11-07 15:09 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kak iman..bukan ke si burung tu dah habis exam eh...ke belum habis exam kehidupan....
huhu..akh shafiq....jangan menmain eh....belajar renrajin...lepas tu boleh main kengkahwin... :-D



Entah..akak pun tak tahu dia dah habis exam ke tak..
sebab semalam akak dari UM tempat adik..adik kata ada student yang tak habis lagi exam..kalau shafiq dah habis exam, baguslah..releks2,tenangkn diri..tak pun cari kerja sementara tunggu result:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:19


Assalamualaikum
dia dah habis tu...kak iman..hari tu dia ada inform dalam ni....
CK owl_UM
ada chemistry ke.........
physics ke.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:29


da habis.. sekarang masa
untuk berjiwang posting dalam ukhwah
ini... ha.. cepat-cepat..
haa!!! apa pungguk2!!!!

-nak merajuk lah. sdeyy.......-

p/s: pujuk balikkk!!! tak kira... pujuk balik!!!
[ Telah diedit oleh: owl_UM pada 19-11-07 15:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:35


Assalamualaikum wr wbt

Mai aih...siapa yang tak sabar2 nak kahwin ni???encik owl ke??hm...sabar-sabar...siapkan tesis tu dulu ye...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

deng_orange
Warga Rasmi
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31756
Posting: 5
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:48


hmmm..mencari lelaki yang lelaki pun susah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For deng_orangeProfil   Hantar PM kepada deng_orange   Quote dan BalasQuote

Bujang
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31027
Posting: 15
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 20:19


semasa bercinta..janji segala, bila dah kahwin baru tau semua cerita. cari yang sesuai. kalau suami rock karat, isteri tutup habis, tak jadi juga. bagi yang tengah mencari, banyakkan berdoa ditemukan pasangan yang dapat membahagiakan. dapat saling memperingatkan. Suami mesti menegur isteri yang terlalai dan bersedia ditegur jika hampir terbabas. tunjukkaan tauladan melalui tingkah laku. Barulah isteri hormat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For BujangProfil   Hantar PM kepada Bujang   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:10


Assalamualaikum
burung hantu....saya takkan pujuk....:membisu:
dah ada orang pujuk tu..... :jangan:
lepas dah ok nanti kita jenjalan kat mulan eh..... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 22:15


alahai...

mohamad semakin tidak faham apa yang dibincangkan oleh antum semua...


ada sesiapa boleh terangkan pada mohamad???

fenin....fenin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 23:55


mak aihh jiwangnye dalam ni... tak aci lah orang dah kawin tu... tak mengapa nanti ana dah kawin pun nak cerita jugak lah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 01:44


a'ahlah jiwang betul kat sini. untuk yang dah kahwintu janagnlah tunjuk sesangat nanti ada orang yang jeless kat dalam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 03:48


Pada 19-11-07 22:15 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

alahai...

mohamad semakin tidak faham apa yang dibincangkan oleh antum semua...


ada sesiapa boleh terangkan pada mohamad???

fenin....fenin...


ismi pun nak tumpang fenin mohamad jugak lah.... ades... adess... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 14:37


ada yang saja nak 'bakar' agaknya.... biar semua pakat berusaha kawin cepat. ;))

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:10


Cinta adalah permainan hati dan wujud di dalam hati. Oleh itu, bagi menzahirkan kasih sayang dan cinta, ia mesti dilafazkan melalui kata-kata, perbuatan dan kelakuan. Asas kepada penzahiran ini adalah hadis Nabi s.a.w. yang menyuruh kit memberitahu seseorang apabila kita mengasihinya. Sabda Nabi s.a.w. bermaksud: “Apabila seseorang itu kasih akan saudaranya maka beritahulah dia bahawa dia kasihkannya.”
Oleh itu kasih mempunyai pelbagai bentuk; kasih kerana Allah dan agama, kasih kerana kebaikan seseorang serta akhlaknya dan sebagainya.
Dalam aspek rumahtangga, wujud kasih sayang dan cinta antara suami isteri. Ia perlu dizahirkan. Biasanya isteri lebih banyak dan pandai menzahirkannya. Suami pula biasanya kurang romantik dan kurang menzahirkannya. Walau bagaimanapun setiap pasangan harus memulakannya. Jangan hanya harap pasangan anda menzahirkannya sedangkan anda hanya diam membatu diri. Pepatah menyebut “THE MORE YOU GIVE THE MORE YOU GET”

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:34


salam..

kita sering disogokkan dengan madah2 indah..
madah2 berhelah..
hakikatnya..
Allah saja yang tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:45


Pada 20-11-07 15:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Walau bagaimanapun setiap pasangan harus memulakannya. Jangan hanya harap pasangan anda menzahirkannya sedangkan anda hanya diam membatu diri. Pepatah menyebut “THE MORE YOU GIVE THE MORE YOU GET”

:-D


what you give, you get back... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:37


Pada 20-11-07 16:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 15:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Walau bagaimanapun setiap pasangan harus memulakannya. Jangan hanya harap pasangan anda menzahirkannya sedangkan anda hanya diam membatu diri. Pepatah menyebut “THE MORE YOU GIVE THE MORE YOU GET”

:-D


what you give, you get back... :-P



ada jugak yang.. what u give, u'll never get back... :cry::cry:
:berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:40


Pada 20-11-07 17:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 16:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 15:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Walau bagaimanapun setiap pasangan harus memulakannya. Jangan hanya harap pasangan anda menzahirkannya sedangkan anda hanya diam membatu diri. Pepatah menyebut “THE MORE YOU GIVE THE MORE YOU GET”

:-D


what you give, you get back... :-P



ada jugak yang.. what u give, u'll never get back... :cry::cry:
:berfikir:



saya dapat merasakannya..saya nak tumpang nangis dengan cik ismi :cry: :cry: :cry:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:40


Pada 20-11-07 17:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ada jugak yang.. what u give, u'll never get back... :cry::cry:
:berfikir:


huk huk.. tak apa cik ismi.. tu lah ikhlas namanya... ;-) don't lah cry yerrr... :welcome: nah bunga :bunga:


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 20-11-07 17:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:48


don't lah cry....
tapi dah ter'cry'... canne... :cry::cry::cry:

tumpanglah cik kinah... banyak lagi kosong ni... :cry::cry::cry:

p/s: belajar untuk menjadi redha dengan setiap apa yang berlaku... belajar untuk mejadi insan yang berlapang dada atas sega yang terjadi... belajar untuk menjadi hamba yang sentiasa dan sentiasa dan sentiasa mensyukuri nikmat Allah yang melimpah ruah ini... belajar dan terus belajar... dan belajar... makanya... belajarlah...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 20-11-07 18:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:57


saya ada selautan airmata untuk tumpang awak CI...
:cry: :cry: :cry:

hehe sambil tu nak share..
tadi berbual-bual dengan seorang makcik umur dah 50an..
wahh suami ni suka pula ye isteri dia bergantung dengan dia..
macam makcik tu sebelum kahwin dah kena syarat tak boleh kerja..
lepas tu tak kena benar belajar memandu..
kereta 3 biji berehat kat rumah..
wahh rumahtangga kekal bahagia sampai sekarang..

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:07


hmmm....
tapi ismi macam tak berapa setuju...
ismi rasa, tak boleh terlampau bergantung....
isteri kena jugak pandai bawa kereta...
tak boleh sampai tak benarkan ambil lesen...

nanti, nak apa memana, macam usrah ke, program memana ke, waktu suami tak boleh nak hantar... tak adalah sampai terpaksa mengorbankan perkara2 tu..

kalau yang lain tu ok agaknya kalau nak bergantung pada mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:12


Pada 19-11-07 22:15 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

alahai...

mohamad semakin tidak faham apa yang dibincangkan oleh antum semua...


ada sesiapa boleh terangkan pada mohamad???

fenin....fenin...


memang fenin..
ana pun xfhm apa yang meke duduk bincang.. :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:13


teman nak nyanyi lagi lah,

Ooo mama, saya mahu kahwin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:21


ya lah CI saya pun tak setuju sangat. nanti kalau ada emergency kan susah..dahlah kalau saya basikal pun tak pandai kayuh..

tapi yang tu orang berada lah..mana-mana isteri tu pergi suami tu hantar..tapi dia cakap rasa jugalah susah kalau pergi mana -mana kebetulan suami ada hal...terpaksalah naik bas walaupun kereta banyak...

p/s: suka berbual dengan makcik2 yang dah banyak garam hidup


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 01:25


Pada 20-11-07 18:21 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: suka berbual dengan makcik2 yang dah banyak garam hidup


makcik2 banyak menyimpan garam ek di rumah..

hari tu EM ada tertanya, Kenapa orang yang tua2 dan lebih banyak pengalaman digelar 'banyak makan garam'... huhuhu..

cik kinah ni peramah betul ye dengan para makcik... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zaneera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31755
Posting: 49

sudan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 07:29


isteri yang baik..akan memahami keadaan suaminya..dia akan terima seadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaneeraProfil   Hantar PM kepada zaneera   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.158795 saat. Lajunya....