Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Rahsia Nak Kasi TOPUP tahun Lama


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Rahsia Nak Kasi TOPUP tahun Lama

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia Nak Kasi TOPUP tahun Lama

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 20:04


Selamat Mencuba:….


org kata pakai line lagi save dr prepaid..tapi antum mesti trperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..
top-pup RM 10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan tak kira lah kalau antum brgayut berapa lama sekalipun,hantar berapa juta sms sekalipun..

mungkin rezeki aku di hari itu,pagi lah jumpa makcik bau2 bacang dengan aku, dia ajr bagaimana nak crossing account, sebab dia kerja kat bahagian System Development Telecom.

kekadag aku tolong juga memenber trdekat topup, tapi ambil untung sikit aar..

>
> Ok, secara simplenya aku terangkan kat antum, tapi INGAT jangan BUAT lebih DR 3 KALI untuk 1 nombor, sebab system akan auto detect & batalkan no antum.
>
>timing nya, antum boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am keats.
sebab dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kena try&error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.
2)antum type , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, antum salin tau.
4)lepas itu antum type masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5)lepas itu diorag akan reply "insert your topup num", so antum type 14 digit topup number yang antum beli cntohnya ;
send to 09903
6)tak lama lepas itu mereka akan reply ;

>> "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yang punya? masuk toiletpun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 hengget nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"

hah.. tu aar. Aku pun tak sngka mereka akan reply macam tu..
kecik hati aku..
kadang-kadang mereka reply lebih 'kasaq' dari diatas dalam pelbagai bahasa, boleh menitik air mata beb..

dahlah,penat pula menipu ini..

pergi sambung buat kerja..

salam maju jaya..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sumber: Email.

P/s: Gurau saja ek.. jangan marah.. Dah2 jom sambung buat kerja.. hehehh...!!
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 16-11-07 20:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 20:16


huh..!! hampeh tol..patutnya posting kat ruangan kelakar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 21:04


ish2 tak patut, den baru baca sikit dah terasa bahang penipuan sedang berlaku. Hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 21:24


ana ingatkan betul-betul tadi.. hehe..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 21:27


:cry: baru nak try tadi.. :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
Tenang Menuju Cita-cita...Pikul Tanggungjawab...Percaya Diri Sendiri..:)


Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-11-07 00:03


:-o
mula-mula macam excited saja baca..

:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 02:14


Errr...

Hmm.. Maafkan saya En Moderator...
Dah transfer.. dari topik pengetahuan am ke kelakar..

Lain kali tak buat lagi.. =P
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 17-11-07 02:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 08:37


ingat betul-betul tapi bukan.... :lol: :lol: :lol:

[ Telah diedit oleh: eyla05 pada 17-11-07 08:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 10:53


2 bintang
Boleh penaya orang yang lurus bendul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-07 11:15


Assalamualaikum
huahuahua..nak ketawa sampai menangis...... :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 14:05


Pada 16-11-07 20:04 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat Mencuba:….


org kata pakai line lagi save dr prepaid..tapi antum mesti trperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..
top-pup RM 10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan tak kira lah kalau antum brgayut berapa lama sekalipun,hantar berapa juta sms sekalipun..

mungkin rezeki aku di hari itu,pagi lah jumpa makcik bau2 bacang dengan aku, dia ajr bagaimana nak crossing account, sebab dia kerja kat bahagian System Development Telecom.

kekadag aku tolong juga memenber trdekat topup, tapi ambil untung sikit aar..

>
> Ok, secara simplenya aku terangkan kat antum, tapi INGAT jangan BUAT lebih DR 3 KALI untuk 1 nombor, sebab system akan auto detect & batalkan no antum.
>
>timing nya, antum boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am keats.
sebab dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kena try&error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.
2)antum type , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, antum salin tau.
4)lepas itu antum type masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5)lepas itu diorag akan reply "insert your topup num", so antum type 14 digit topup number yang antum beli cntohnya ;
send to 09903
6)tak lama lepas itu mereka akan reply ;

>> "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yang punya? masuk toiletpun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 hengget nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"

hah.. tu aar. Aku pun tak sngka mereka akan reply macam tu..
kecik hati aku..
kadang-kadang mereka reply lebih 'kasaq' dari diatas dalam pelbagai bahasa, boleh menitik air mata beb..

dahlah,penat pula menipu ini..

pergi sambung buat kerja..

salam maju jaya..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sumber: Email.

P/s: Gurau saja ek.. jangan marah.. Dah2 jom sambung buat kerja.. hehehh...!!



hampeh betul...ingat ke betul-betul taid :lucu: :lucu: :lucu: :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 14:18


Pada 17-11-07 14:05 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 20:04 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat Mencuba:….


org kata pakai line lagi save dr prepaid..tapi antum mesti trperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..
top-pup RM 10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan tak kira lah kalau antum brgayut berapa lama sekalipun,hantar berapa juta sms sekalipun..

mungkin rezeki aku di hari itu,pagi lah jumpa makcik bau2 bacang dengan aku, dia ajr bagaimana nak crossing account, sebab dia kerja kat bahagian System Development Telecom.

kekadag aku tolong juga memenber trdekat topup, tapi ambil untung sikit aar..

>
> Ok, secara simplenya aku terangkan kat antum, tapi INGAT jangan BUAT lebih DR 3 KALI untuk 1 nombor, sebab system akan auto detect & batalkan no antum.
>
>timing nya, antum boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am keats.
sebab dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kena try&error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.
2)antum type , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, antum salin tau.
4)lepas itu antum type masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5)lepas itu diorag akan reply "insert your topup num", so antum type 14 digit topup number yang antum beli cntohnya ;
send to 09903
6)tak lama lepas itu mereka akan reply ;

>> "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yang punya? masuk toiletpun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 hengget nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"

hah.. tu aar. Aku pun tak sngka mereka akan reply macam tu..
kecik hati aku..
kadang-kadang mereka reply lebih 'kasaq' dari diatas dalam pelbagai bahasa, boleh menitik air mata beb..

dahlah,penat pula menipu ini..

pergi sambung buat kerja..

salam maju jaya..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sumber: Email.

P/s: Gurau saja ek.. jangan marah.. Dah2 jom sambung buat kerja.. hehehh...!!



hampeh betul...ingat ke betul-betul taid :lucu: :lucu: :lucu: :lol: :lol:




hampeh...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 21:45


hehe boleh tahan dah lawaknya...hehe
ada reply tu ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 22:10


adess... adeess...

ismi ada tips nak topup tahan lama....

bila dah topp, tak payah guna... sampai lah xpired...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 22:43


huhu....boleh tahan lah jugak...berjaya lah menghiburkan hati yang tengah serabut ayam ni..haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 22:30


huhuhu...kena tipu.... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-12-08 22:53


ganazz nya ayat dia......... :-o :-o
memang tangkap leleh lah gamaknyaa...... :lol: :lol:

tapi alangkah bahagianya kal0 ada yang bet0l2 tips ini....heheee.. :-P


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-08 23:38


!!! QUOTE !!!

"tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yang punya? masuk toiletpun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 ringgit nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"


:lucu: :lucu: :lucu: ...ganas tol


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-08 23:46


kuikuikui..ingatkan betul perkara ni..rupanya nak pekena ye..anyway good!! memang kelakar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 07:02


ana dah dapat email macam ini dengan rakan ana,ingatkan betul-betul rupanya melawak saja.hehehehe :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 10:26


tak baik tau...

punya beri tumpuan....
agak geram lah jugak..

eiiiii.....
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

syedfaris95
Warga Rasmi
Menyertai: 20.12.2008
Ahli No: 36429
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 22:34


ha ha ha ha ha ha ha.....

boleh dikatakan otak kau ligat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedfaris95Profil   Hantar PM kepada syedfaris95   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 06:51


wahahaha...lawak betul....
:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 12:30


ini kalau buat betul-betul memang dia hantar sms itu ke? betul-betul nak cuba ini....atau sekadar joke....saja?nak juga terima sms macam itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:43


hahaha.... moral of the story, jangan menipu... kuang3.... hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:53


huh...ingatkan betul-betul.. :-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-08 17:07


belilah no upax. sampai umur 26 baru expired. kekadang rm10 itu ana boleh guna sampai 2 bulan. sms ke 013 1sen. ke no selain 013 6sen. telefon 15sen seminit. telefon untuk 8pax 10sen. lepas itu kalau nak gayut2 beli lah simkad happy. 45 minit hanya 99sen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:45


buat letih saja baca..ingat betul-betul..baru berangan nak jimat bajet..hehetapi topup kat mesir mahal gila..mesej Malaysia saja 50 satu mesej..bersyukurlah antum semua duduk kat Malaysia just 1 sen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 24-12-08 17:39


tak boleh nya nak jimat budget.. komunikasi telepon dah jadi penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 24-12-08 20:09


dah ditukar ke ruangan kelakar dah jadi tak kelakar dah...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116212 saat. Lajunya....