Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 315
Ahli: 0
Jumlah: 315




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 8 jam, 31 minit yang lalu
khalifah: 6 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Penat... tapi cuba kuatkan diri juga..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Penat... tapi cuba kuatkan diri juga..

Please Mendaftar To Post


Oleh Penat... tapi cuba kuatkan diri juga..

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 13:03


Assalamualaikum

hmm..ana tak tau macammana nak mulakan cerita ni. tiba-tiba ana terasa nak luahkan segala-galanya dalam posting ni. mungkin sebab ana rasa dah terlalu penat.

ana ni seorang mualaf...dah convert hampir 6thn. keadaan ana sekarang berbanding mula-mula convert dulu...memang dah bertambah baik & stabil. tapi ana masih mempunyai beberapa masalah yang ana tak tau nak selesaikan macammana. ana masih tinggal dengan family ana. mesti ramai yang tertanya2...macammana nak tinggal dengan family sedangkan berlainan agama. ini semua adalah kehendak ana... sebab ana tak sanggup nak berpisah dengan family ana...espceially my parents. dulu, masa ana mula-mula convert..memang ayah ana marah sangat-sangat. ayah & adik ana tak bertegur dengan ana selama setahun. masa tu ana masih belajar... so ana banyak habiskan masa di kampus & hostel. bila balik rumah...terasa keseorangan..sebab semua tak suka. well...ana tak simpan dalam hati...as long as saya tetap adalah sebahagian dari keluarga ana. sedih memang sedih. Before that, ana hidup merantau…tumpang rumah org ni..tumpang rumah org tu. Hidup pindah-randah. setahun selps ana convert...ibu ana meninggal sebab sakit. ibu ana berhati lembut sikit...even dia tak boleh terima ana convert, tapi dia tetap layan ana macam biasa. ibu ana yang selalu jadi org tengah antara ayah ana dengan ana. ibu yang selalu backup ana kalau ayah mengamuk atau marah. hati seorang ibu...memang lembut. masa ibu ana meninggal..ayah ana salahkan ana, ayah kata kerana ana lah ibu sakit...siap kena tengking kat hospital.. huhu..kenangan yang tak boleh dilupakan. nasib tak kena makan penampar. Masa ibu ana meninggal..macam-macam lah yang telah berlaku… dengan sedara mara ana yang begitu marah dengan ana. Pelbagai tomahan, cacian & dugaan…tapi ana telan begitu sahaja walaupun teramat sangatlah pahit. Lepas ibu ana meninggal…ana extend pengajian ana selama 1 sem. sebab ana nak fokus pada keluarga ana… adik2 ana semuanya masih sekolah. Ana risau keluarga ana jadi tak terurus…tambah pula ana memang tak ada semangat nak teruskan pengajian. So ana ambil keputusan untuk berehat selama 1 sem. Masa duduk kat rumah selama beberapa bulan, ayah & adik ana dah mula tegur ana… walaupun agak dingin. Satu perubahan yang ana tunggu selama ni…syukur alhamdulilah. tapi yang ana rasa terkilan..ni semua berlaku selepas ibu ana meninggal. Well, segala apa yang berlaku ada hikmahnya… DIA lebih Mengetahui.. hubungan ana dengan family makin bertambah baik. tapi..walapun org lain tengok macam dah ok.. sebnrnya masih ada lagi beberapa perkara yang ana tengah runsing. Ada satu perkara yang ayah ana tak boleh nak terima sehingga hari ini.. iaitu TUDUNG. Ayah ana tak boleh nak tengok ana ni bertudung. tapi, selama 6thn ni..ana tetap bertudung. Tidak akan sesekali ana tinggalkan tudung. Walau macammana susah sekalipun, ana tetap akan bertudung. tapi hati ayah ana tetap kena jaga.. inilah yang menduga ana selama ni. Ana kena balance kedua-duanya.. agama tetap kena jaga… hati ayah pun kena jaga. Walau macammana pun, ana cuba bertolak ansur dengan ayah ana. Ana tak nak ayah marah, sedih atau bermasam muka dengan ana. So ana tetap sabar dan cuba juga untuk jaga hati dia selama ni. ana rasa sedih sangat-sangat…ana tak rasa ana ni seorang Muslim yang sempurna… sebab masih ada yang ana tak dapat nak lakukan secara baik. Ana ada terfikir untuk tinggal di luar.. untuk memudahkan ana mengamalkan kehidupan yang Islamic. Ana betul-betul menginginkan kehidupan yang Islamic. Kalau ana nak tinggal di luar…nanti ayah ana mesti sedih & marah. Ana pun tak sanggup nak tinggal berasingan dengan family ana. Apa yang ana patut buat? ana mempunyai dua keluarga angkat...tapi ana tak pernah menyusahkan mereka. walaupun mereka pernah ajak untuk tinggal bersama mereka...tapi ana tolak dengan cara yang baik. ana nak berdikari...tak nak menyusahkan sesiapa. biarlah ana susah macammana sekalipun, ana tak kisah. kadang-kadang tu memang teringin juga nak ada keluarga angkat yang betul-betul boleh terima ana sebahagian dari keluarga mereka.

sebenarnya banyak lagi masalah yang ana alami.. tapi tak dapat nak cerita kesemuanya. pernah ada sahabat2 yang cadangkan ana kahwin untuk selesaikan masalah. tapi ana tak fikir dengan cara kahwin..then masalah ni boleh settle. memang ada org yang nak approach…but ana tolak kesemuanya. ana lebih selesa dengan keadaan sekarang walaupun ana terpaksa berdepan dengan macam-macam masalah. tapi ana tetap bersyukur kerana ana mempunyai sahabat2 yang sentiasa memberi semangat kepada ana untuk teruskan kehidupan ana. sekarang ni ana nak kumpul kekuatan untuk selesaikan masalah ni dengan ayah ana. Hati ni memang risau sangat…tapi ana akan cuba juga. Ana akan cuba kuatkan diri ni… walaupun dalam hati ni hanya ALLAH saja yang tahu. sebenarnya ana rasa penat…penat sangat-sangat. penat memendam rasa.. & rasa down sangat-sangat. kalau dulu, ana banyak berendam air mata…tapi sekarang ni ana cuba untuk bertahan.. dengan org lain..memang ana tunjuk kuat..macam tak ada apa-apa masalah.. tapi hakikat sebenarnya..ana ni sangat lemah. Sahabat2 ukhwah…doakan untuk ana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:09


erm...
teman pun tak reti nak nasihat sebab tak pandei,

cuma, teman teringat satu benda...
'Setiap dalam dunia ni dijadikan berpasangan, lelaki pasangannye wanite, derite pasangannye bahagie'

lepas tu teman teringat ayat al-quran;

'Sesungguhnya dalam kesusahan itu kesenangan'

lepas tu teman teringat lagi satu benda;

'Sesungguhnye Allah bersama urang2 yang sabar'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:11


lepas tu teman teringat satu lagi benda;

Setitis derite melande Segunung KurniaanNye....


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 13-11-07 13:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:12


terlebih dahulu terima kasih kerana memilih Islam untuk hidup ini...terharu rasanya..anyway dengan permasalahan semua tu,hrap2nya di selesaikn dengan cara baik.Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.semua org tak lari dr dugaan,namun kena akur dan tabah untuk mghadapi semuanya.sya pun mgalami plbagai masalah yang sukar untuk diluahkn,biarlah diri ini sendiri mncari jawapan..syukur padanya ada juga jalan yang sikit-sikit dapat menyelsaikan masalah sya tu..apa pun teruskan ketabahan anda ,berdoala selalu kepadanya pasti Allah akan menunjukkan jalannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 13:25


Alhamdulillah..hati syira_qistina terbuka untuk memeluk ISlam..
semoga masalah yang dihadapi dipermudahkan jalan olehNYA..
sama-sama kita berdoa untuk syira_qistina..
ada satu kes kat UM dulu, ada kakak ni masuk ISlam, sebab ada banyak halangan dan dugaan yang dia terpaksa alami setelah peluk Islam, pimpinan pelajar (salah seorang ahli PMI) berkahwin dengan dia untuk mengelakkanya dari halangan2 tu. Buat syira_qistina, kalau ada seorang muslim yang baik hati dan dapat bimbing, trimalah insan tersebut..sekurang2nya dia dapat membantu meringankan dugaan itu.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:26


syira_qistina...:-)

ukhty..
alhamdulillah...ana terharu dengan ketabahan ukhty dalam menghadapi suka duka bergelar muslimah..tahniah ana ucapkan..dah hampir 6 tahun ukhty bergelar muslimah..tapi ukhty masih tabah hadapi ujian tu..alhamdulillah..:-)

sekarang ukhty menghadapi masalah dengan ayah yang tidak suka ukhty brtudung..antara memenuhi tuntutan agama dengan suruhan bapa, sukar dilakukan..apa yang ana mampu cadangkan..teruskan erat hubungan dengan ayah..kalau dulu hubungan dengan ayah dah rapat, kini rapatkan lagi hubungan tu shinggakan sampai satu tahap ayah mampu memahami kehendak ukhty sebagai seorang anak yang taat kepada agama..

binakan hubungan yang mesra..saling memahami..saling berkongsi masalah..ana yakin..hati seorang bapa mudah memahami prasaan anaknya lebih-lebih lagi anak yang lahir dari darah dagingnya sendiri..
insyAllah...

ukhty..
ujian adalah tarbiyah dari Allah..dengan ujian lah mampu mengangkat martabat disisiNya..ana harap ukhty sabar..dan sentiasa istiqamah dalam memenuhi suruhan agama..

tahniah sekali lagi ana ucapkan buat ukhty kerana menjadi insan trpilih..:-)
ana akan sentiasa doakan ukhty..insyAllah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:26


itulah jihad enti..teruskan ye..jangan berundur, biarlah apapun yang berlaku kuatkan iman,

ana doakan dari jauh..@ kita boleh menjadi sahabat sejati yang sentiasa ada walau apapun yang berlaku..ana sedia menjadi sahabat enti...Kalau enti tak kuat...bila2 masa enti boleh luahkan, insyaAllah berkat kesabaran Allah akan bantu..ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:29


memang ini antara dilema yang selalu dihadapi oleh para mualaf.

kalau perlukan bantuan, tanyakan sajalah mungkin ada yang berkuasa memberi bantuan.

banyakkan bersabar, ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:33


Pada 13-11-07 13:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
teman pun tak reti nak nasihat sebab tak pandei,

cuma, teman teringat satu benda...
'Setiap dalam dunia ni dijadikan berpasangan, lelaki pasangannye wanite, derite pasangannye bahagie'

lepas tu teman teringat ayat al-quran;

'Sesungguhnya dalam kesusahan itu kesenangan'

lepas tu teman teringat lagi satu benda;

'Sesungguhnye Allah bersama urang2 yang sabar'


ye...memang ini yang ana ingat & pegang.. sebab tu ana boleh bertahan even apa yang berlaku sekalipun.. terima kasih saudara daeng..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:35


Pada 13-11-07 13:25 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah..hati syira_qistina terbuka untuk memeluk ISlam..
semoga masalah yang dihadapi dipermudahkan jalan olehNYA..
sama-sama kita berdoa untuk syira_qistina..
ada satu kes kat UM dulu, ada kakak ni masuk ISlam, sebab ada banyak halangan dan dugaan yang dia terpaksa alami setelah peluk Islam, pimpinan pelajar (salah seorang ahli PMI) berkahwin dengan dia untuk mengelakkanya dari halangan2 tu. Buat syira_qistina, kalau ada seorang muslim yang baik hati dan dapat bimbing, trimalah insan tersebut..sekurang2nya dia dapat membantu meringankan dugaan itu.:-)


insyaALLAH...kalau ana ada jodoh dengan sesiapa nanti. tapi mungkin bukan sekarang..sebab ana tak bersedia lagi. lagipun...ana kena cari yang betul-betul boleh bimbing ana. dan yang paling penting...boleh terima ana dan family ana seadanya.. sebab situasi ana berbeza sikit. bukan semua org sanggup... dan boleh pikul tanggungjawab ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:40


Pada 13-11-07 13:26 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

syira_qistina...:-)

ukhty..
alhamdulillah...ana terharu dengan ketabahan ukhty dalam menghadapi suka duka bergelar muslimah..tahniah ana ucapkan..dah hampir 6 tahun ukhty bergelar muslimah..tapi ukhty masih tabah hadapi ujian tu..alhamdulillah..:-)

sekarang ukhty menghadapi masalah dengan ayah yang tidak suka ukhty brtudung..antara memenuhi tuntutan agama dengan suruhan bapa, sukar dilakukan..apa yang ana mampu cadangkan..teruskan erat hubungan dengan ayah..kalau dulu hubungan dengan ayah dah rapat, kini rapatkan lagi hubungan tu shinggakan sampai satu tahap ayah mampu memahami kehendak ukhty sebagai seorang anak yang taat kepada agama..

binakan hubungan yang mesra..saling memahami..saling berkongsi masalah..ana yakin..hati seorang bapa mudah memahami prasaan anaknya lebih-lebih lagi anak yang lahir dari darah dagingnya sendiri..
insyAllah...

ukhty..
ujian adalah tarbiyah dari Allah..dengan ujian lah mampu mengangkat martabat disisiNya..ana harap ukhty sabar..dan sentiasa istiqamah dalam memenuhi suruhan agama..

tahniah sekali lagi ana ucapkan buat ukhty kerana menjadi insan trpilih..:-)
ana akan sentiasa doakan ukhty..insyAllah..:-)


terima kasih saudari Nurizmi. memang ini yang ana tengah cuba usahakan... ana akan mempereratkan lagi hubungan ana dan ayah & family ana...insyaALLAH. semoga semua perkara akan bertambah baik pada masa akan datang...Amin.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:42


Pada 13-11-07 13:26 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

itulah jihad enti..teruskan ye..jangan berundur, biarlah apapun yang berlaku kuatkan iman,

ana doakan dari jauh..@ kita boleh menjadi sahabat sejati yang sentiasa ada walau apapun yang berlaku..ana sedia menjadi sahabat enti...Kalau enti tak kuat...bila2 masa enti boleh luahkan, insyaAllah berkat kesabaran Allah akan bantu..ameen.


syukran ya ukhti.. insyaALLAH kita boleh menjadi sahabat sejati. ana memang perlukan sahabat2 yang sentiasa berada disisi ana sebagai pencetus semangat ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:49


Pada 13-11-07 13:12 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

terlebih dahulu terima kasih kerana memilih Islam untuk hidup ini...terharu rasanya..anyway dengan permasalahan semua tu,hrap2nya di selesaikn dengan cara baik.Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.semua org tak lari dr dugaan,namun kena akur dan tabah untuk mghadapi semuanya.sya pun mgalami plbagai masalah yang sukar untuk diluahkn,biarlah diri ini sendiri mncari jawapan..syukur padanya ada juga jalan yang sikit-sikit dapat menyelsaikan masalah sya tu..apa pun teruskan ketabahan anda ,berdoala selalu kepadanya pasti Allah akan menunjukkan jalannya...


setiap org ada masalah & dugaan masing-masing. ana tak pernah rasa menyesal atau rasa susah dengan dugaan yang ana alami. sebab ana tahu ada ramai org yang lagi susah daripada ana... ana hanya diduga dengan masalah sebesar zarah saja... walau macammana sekalipun masalahnya..ana tetap akan kuatkan diri ini, insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-11-07 15:04


alhamdulillah
semoga anda tabah.. melalui 'kehidupan' tersebut.

sabarlah dan dirikanlah solat.. hanya Allah swt sebaik-baik penolong.. hanya pada-Nya tempat kita mengadu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-07 15:24


Assalamualaikum
hmm...terlebih dahulu..tahniah untuk syira_qistina kerana memilih Islam sebagai cara hidup...sesungguhnya hadiah terbaik untuk diri kita adalah iman yang diberikan oleh Allah....kerana itulah yang akan menentukan ke mana hala tuju kita di akhirat kelak....syurga dan neraka.....
semoga syira terus dilindungi Allah....ingatlah Allah bersama dengan orang-orang yang beriman.....
manusia memang lemah...kerana itulah kita ada tempat perlindungan..Allah....dengan cara itu....kita akan menjadi 'kuat'...
dan jangan risau...seluruh alam ini bersama dengan kamu....malaikat...tumbuhan...haiwan...malah walau sebiji zarah sekalipun....dan pastinya orang-orang yang beriman akan bersama dengan kamu....
sekalung doa dari saya..insyaAllah.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:25


tahniah kepada syira_qistina...bukan semua org dapat lalui ujian macam awak...tapi ingat Allah takkan bagi sesuatu ujian 2 Kalau hambanya tak mampu nak hadapinya...sebab syira mampu hadapi lah,syira dapat ujian ini...semoga syira tabah dan sabar hadapinya,teruskan berdoa semaga ditetapkan iman,hidup dan mati dalam iman...semoga berjaya syira...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:30


Assalamualaikum

"Allah tidak akan membebankan hambaNYA dengan ujian yang tak mampu hambaNYA pikul.."

DIA tahu enti kuat..DIA tahu kemampuan enti..:bunga:

satu nikmat yang amat berharga ialah nikmat Iman,Islam dan HidayahNYA... dan org mukmin/muslim itu tidak terlepas dari diuji, untuk mengukur tahap ketaqwaan kita terhadapNYA..:bunga:

doa ana disini, akan mengiringi setiap langkah enti.. :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:43


Pada 13-11-07 14:42 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 13:26 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

itulah jihad enti..teruskan ye..jangan berundur, biarlah apapun yang berlaku kuatkan iman,

ana doakan dari jauh..@ kita boleh menjadi sahabat sejati yang sentiasa ada walau apapun yang berlaku..ana sedia menjadi sahabat enti...Kalau enti tak kuat...bila2 masa enti boleh luahkan, insyaAllah berkat kesabaran Allah akan bantu..ameen.


syukran ya ukhti.. insyaALLAH kita boleh menjadi sahabat sejati. ana memang perlukan sahabat2 yang sentiasa berada disisi ana sebagai pencetus semangat ana..




enti..percayalah,disaat kita keseorangan sebenarnya kita beramai,enta tidak keseorangan,itu pentingnya jemaah dan sahabat-sahabat seukhwah, mnguatkan bila kita lemah kerna kita hidup didunia ini tak mampu untuk sendirian menempuh mehnah..teruskan perjuangan enti.. ana bersama2 enti..dalam doa ana..:welcome:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 11:17


alhmadulillah ukhty..semoga nikmat iman dan islam ini sentiasa didalam sanubari ukhty ,ana dan semua umat islam..bila kita diuji sebenarnya Allah meningkatkan lagi iman kita..:)..mengadulah pada Allah selepas solat..didalam doa dan tahajjud .kalau ada sahabat yang akrab boleh mengadu masalah beritahulah kat dia..kalau tidak ana pun boleh..:)..pasti Allah berikan jalan yang mudah..bersabarlah..sesungguhnya Allah sentiasa bersama orang yang bersabar..:)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-11-07 11:43


mungkin ini ujian dr Allah swt terhadap diri anda..bersabarlah dengan dugaaan ini dan semoga saudari dapat harungi ujian ini dengan tabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-11-07 12:17


Assalamualaikum
mendambakan sahabat sejati...yang turut bersama dalam satu jemaah...menguatkan di antara satu sama lain....rindunya masa tu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 14-11-07 12:19


subhanallah,tabahnya hati saudari kita ni....semoga tuhan memberikan yang terbaik untuk kamu berkat kesabaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 12:26


nak berguro kejap,

mari sni kahwin dengan teman.... :) habis cerita

p/s

Pengaruh Rakan sebaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:15


Pada 14-11-07 12:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nak berguro kejap,

mari sni kahwin dengan teman.... :) habis cerita

p/s

Pengaruh Rakan sebaya


:jangan: :jangan:
daeng...moh jalan KLCC....moh... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

takeoshiragawa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31305
Posting: 4
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:39


WAHAI MASA LALU YANG SUDAH BERLALU DAN SELESAI..
TENGGELAMLAH KAMU seperti TENGGELAMNYA MATAHARIMU..
AKU TIDAK AKAN MENANGISI PEMERGIANMU..
DAN AKU TIDAK AKAN MELIHATKU TERMENUNG SEBENTAR PUN UNTUK MENGINGATIMU..
KAMU SUDAH MENINGGALKAN KAMI SEMUA..
PERGILAH DAN JANGAN KEMBALI LAGI...


WAHAI MASA DEPAN..
ENGKAU MASIH DALAM KEGHAIBAN..
MAKA AKU TIDAK AKAN BERMAIN DENGAN KHAYALAN...
DAN MEMPERJUDIKAN NASIB HANYA KERANA SATU AGAKAN...
AKU JUGA TIDAK AKAN BAKAL MEMBURU SESUATU YANG BELUM TENTU ADA SEBAB ESOK ADALAH SESUATU YANG BELUM DICIPTAKAN DAN TIDAK ADA SATU PUN DARINYA YANG DAPAT DISEBUT....

HARI INI ADALAH KEPUNYAAN SAYA ...
JANGAN PAKSAKAN HARII ESOK HADIR SEKARANG...

( TELAH HAMPIR DATANGNYA JANJI ALLAH YANG TELAH DITETAPKAN MAKA JANGANLAH KAMU MINTA DISEGERAKAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For takeoshiragawaProfil   Hantar PM kepada takeoshiragawa   Pergi ke takeoshiragawa's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:44


semoga sabar dan tabah mengharungi cabaran..ada kes lagi teruk sampai nak kena bunuh dengan ayah sendiri..

kalau tak keberatan, nak tanya saudari syira dulu agama apa ye? :bunga: :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:48


insyaAllah..
pasti Allah memudahkan setiap jalan-jalan kebaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

husbah88
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27000
Posting: 16
Dari: tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:49


salam,,,buat sahabat ukhwahku......segala puji bagi ALLAH,tuhan sekalian alam.....ana sangat-sangat terharu mendengar luahan hati anti...apa yang mampun ana katakn d sini,,,anti seorang yang sangat-sangat bertuah dan istimewa..bukan senang untuk menjadi insan pilihan ALLAH...ana rasa enti lebih bertuah dr sahabat2 yang lain....buat sahabatku,mana mungkin ALLAH saja2 membebankan kita sessuatu melainkan dengan tahap jemampuan kita sendiri....jangan risau sahabatku,langit takkan selama mendung,,,insyaALLAH,pasti mentari kan muncul kembali....hadapi ujian ini dengan penuh redha dan sabar....byakkn berdoa...dekatkn diri pada ALLAH...ana doakan mga ALLAH mempermudahkn segala masalah yang anti hadapi.......untuk menjadi kekasi ALLAH terlalu pahit duhai sahabatku.......salam sayang................

Bookmark and Share

    


  Member Information For husbah88Profil   Hantar PM kepada husbah88   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 18:13


tabahkan hati wahai sahabat....
ALLAH sentiasa bersama....

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-11-07 19:11


Semoga syira_qistina terus diberikan kekuatan & dipermudahkan dalam setiap urusan agama

"Jangan bersedih..Sesungguhnya Allah itu ada bersama-sama kita " (At-Taubah: 40)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 01:34


!!! QUOTE !!!

Sahabat2 ukhwah…doakan untuk ana ye.. ..


"Ya Rabbi perteguhkanlah hati hambaMu (syira_qistina) ini dalam nur Islam hingga akhir hayatnya. Janganlah Engkau bolak balikkan hatinya setelah Engkau memberi petunjuk padanya. Ameen Ya Rabbal A'lameen."


P/s: Islam yang dicari atas kesedaran dan kemahuan yang tinggi lebih baik dari Islam keturunan. Peringatan buat diriku yang lupa
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 15-11-07 01:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 15-11-07 07:41


Assalamualaikum

terima kasih buat semua sahabat ukhwah. kata-kata antum semua memberi semangat pada ana. terharu ana baca posting2 antum...mengalir juga air mata ni. mungkin sebab hati ni terlalu lembut sebenarnya. terima kasih di atas doa kalian.. hanya ALLAH saja yang dapat membalasnya..insyaALLAH.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 09:28


Pada 15-11-07 07:41 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

terima kasih buat semua sahabat ukhwah. kata-kata antum semua memberi semangat pada ana. terharu ana baca posting2 antum...mengalir juga air mata ni. mungkin sebab hati ni terlalu lembut sebenarnya. terima kasih di atas doa kalian.. hanya ALLAH saja yang dapat membalasnya..insyaALLAH.. :bunga:


sebagai saudara kita kena saling bantu mbantu..
semoga saudari tabah mlalui kehidupan ni..
btapa kuatnya saudari pada pandangan saya..
alhamdulillah..tahniah saya ucapkan..terharu sangat..
semoga ramai lagi yang akan tbuka pintu hatinya..amiinn.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 12:30


Pada 15-11-07 07:41 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

terima kasih buat semua sahabat ukhwah. kata-kata antum semua memberi semangat pada ana. terharu ana baca posting2 antum...mengalir juga air mata ni. mungkin sebab hati ni terlalu lembut sebenarnya. terima kasih di atas doa kalian.. hanya ALLAH saja yang dapat membalasnya..insyaALLAH.. :bunga:


"Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, setengahnya menjadi penolong bagi setengahnya yang lain; mereka menyuruh berbuat kebaikan, dan melarang daripada berbuat kejahatan; dan mereka mendirikan sembahyang dan memberi zakat, serta taat kepada Allah dan RasulNya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana."
(Surah At-Taubah, Ayat 71)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:37


Assalamaulaikum..

Sabarlah saudari qistina...sesungguhnya allah bersama2 dengan orang yang bersabar...

renunglah ayat ini yang bermksud..."wahai orang2 yang beriman, sekiranya kamu menolong agama Allah maka Alllah akan sentiasa menolong kamu dan akan tetapkan pegangan kamu"...dalam surh muhammad kalau tak salah ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

kejora_ijau
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31652
Posting: 7
Dari: bumi Tuhan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:30


Pada 15-11-07 12:37 , armien posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamaulaikum..

Sabarlah saudari qistina...sesungguhnya allah bersama2 dengan orang yang bersabar...

renunglah ayat ini yang bermksud..."wahai orang2 yang beriman, sekiranya kamu menolong agama Allah maka Alllah akan sentiasa menolong kamu dan akan tetapkan pegangan kamu"...dalam surh muhammad kalau tak salah ana...



ya betul tu....
sabar ada penawar segala penyakit....
walau pun berat tapi nikmatnya amat indah sekali


-----------------
syukur pada Mu YA Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For kejora_ijauProfil   Hantar PM kepada kejora_ijau   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 20:57


!!! QUOTE !!!

terima kasih buat semua sahabat ukhwah. kata-kata antum semua memberi semangat pada ana. terharu ana baca posting2 antum...mengalir juga air mata ni. mungkin sebab hati ni terlalu lembut sebenarnya. terima kasih di atas doa kalian.. hanya ALLAH saja yang dapat membalasnya..insyaALLAH..


Hmm, moga ALLAH mengurniakan hidayah nur Islam untuk ayah Syira_Qistina juga dan sekeluarga. Bersabarlah..
Bersabar dan bersabar.. dan berdoa sentiasa, insya-ALLAH..
pahitnya sementara tapi manisnya berpanjangan kelak. Ameen.
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 26-11-07 05:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-07 07:03


Pada 25-11-07 20:57 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

terima kasih buat semua sahabat ukhwah. kata-kata antum semua memberi semangat pada ana. terharu ana baca posting2 antum...mengalir juga air mata ni. mungkin sebab hati ni terlalu lembut sebenarnya. terima kasih di atas doa kalian.. hanya ALLAH saja yang dapat membalasnya..insyaALLAH..


Hmm, moga ALLAH mengurniakan hidayah nur Islam untuk ayah Syira_Qistina juga dan sekeluarga. Bersabarlah..
Bersabar dan bersabar.. dan berdoa sentiasa, insya-ALLAH..
pahitnya sementara tapi manisnya berpanjangan kelak. Ameen.


insyaALLAH... moga-moga kesabaran ini ada hikmahnya. Semoga ALLAH permudahkan segala urusan..Amin!



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 07:04


tak penat lagi ke? dah ok dah?
mesti dah ok dah...
dah tak penat dah...
kalau penat rehat lah dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-07 07:08


Pada 26-11-07 07:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak penat lagi ke? dah ok dah?
mesti dah ok dah...
dah tak penat dah...
kalau penat rehat lah dulu...


En.Daeng ni perli ke? hmm... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 07:13


mana ada perli, tak lah....
saja teman menyape meke syira...
mesti sekarang meke lebih senang dan lapang. tak tension2 dah sebab dapat semangat baru.
tapi kalau penat, rehat2 lah dulu. ambik napas. maksud ayat ni ialah kalau meke rasa penat dan tension lagi, berehat lah dulu. Ambik masa mengingati Allah SWT dengan memacam cara yang diajo kat kita ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-07 07:18


Pada 26-11-07 07:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana ada perli, tak lah....
saja teman menyape meke syira...
mesti sekarang meke lebih senang dan lapang. tak tension2 dah sebab dapat semangat baru.
tapi kalau penat, rehat2 lah dulu. ambik napas. maksud ayat ni ialah kalau meke rasa penat dan tension lagi, berehat lah dulu. Ambik masa mengingati Allah SWT dengan memacam cara yang diajo kat kita ni...


kalau tension & penat...sampai bila2 pun tak ada penghujungnya. hidup still kena diteruskan macam biasa. alhamdulilah, ana masih ok.. biasalah...semangat manusia ni ada masanya jatuh... ada masanya bangkit. begitu juga dengan ana...ada masanya memang rasa down sangat-sangat.. tapi tekad juga untuk kuatkan diri...

[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 26-11-07 07:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 01:34


Syira, tumpang tanya..

Macam mana boleh sampai hidayah ni ye..??

Enam tahun peluk agama Islam... unik dengar..

Berkongsilah, cerita dengan sahabat2 semua..

Rasanya ramai berminat nak tahu..

Insya-ALLAH, moga memberi manfaat pada semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-11-07 07:40


Pada 27-11-07 01:34 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Syira, tumpang tanya..

Macam mana boleh sampai hidayah ni ye..??

Enam tahun peluk agama Islam... unik dengar..

Berkongsilah, cerita dengan sahabat2 semua..

Rasanya ramai berminat nak tahu..

Insya-ALLAH, moga memberi manfaat pada semua..


Salam Alaik

hmm...ana kenal Islam sejak dari sekolah rendah lagi. sahabat2 ana majoriti Melayu. tapi masa tu budak lagi...mana faham sangat. ana betul-betul mengenali Islam masa sekolah menengah. hati ana ni memang lekat pada Islam saja. ana suka bertanya pada sahabat2 ana tentang Islam. ana mempunyai keinginan yang tinggi untuk mempelajari Islam. sahabat2 ana kata memang dah fitrah dalam diri ana minat pada Islam sejak sekolah lagi. then tak lama tu...bermulalah sejarah pahit manis dalam kehidupan ana. nak cerita semua...susah lah sikit. yang pasti, semuanya dah tertulis... :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

takeoshiragawa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31305
Posting: 4
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:39


WAHAI MASA LALU YANG SUDAH BERLALU DAN SELESAI..
TENGGELAMLAH KAMU seperti TENGGELAMNYA MATAHARIMU..
AKU TIDAK AKAN MENANGISI PEMERGIANMU..
DAN AKU TIDAK AKAN MELIHATKU TERMENUNG SEBENTAR PUN UNTUK MENGINGATIMU..
KAMU SUDAH MENINGGALKAN KAMI SEMUA..
PERGILAH DAN JANGAN KEMBALI LAGI...


WAHAI MASA DEPAN..
ENGKAU MASIH DALAM KEGHAIBAN..
MAKA AKU TIDAK AKAN BERMAIN DENGAN KHAYALAN...
DAN MEMPERJUDIKAN NASIB HANYA KERANA SATU AGAKAN...
AKU JUGA TIDAK AKAN BAKAL MEMBURU SESUATU YANG BELUM TENTU ADA SEBAB ESOK ADALAH SESUATU YANG BELUM DICIPTAKAN DAN TIDAK ADA SATU PUN DARINYA YANG DAPAT DISEBUT....

HARI INI ADALAH KEPUNYAAN SAYA ...
JANGAN PAKSAKAN HARII ESOK HADIR SEKARANG...

( TELAH HAMPIR DATANGNYA JANJI ALLAH YANG TELAH DITETAPKAN MAKA JANGANLAH KAMU MINTA DISEGERAKAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For takeoshiragawaProfil   Hantar PM kepada takeoshiragawa   Pergi ke takeoshiragawa's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 16:24


masalah awak sama macam masalah kawan saya..
dah lama dia nak peluk islam cuma masalah ayah dia tak izinkan..
dia kata apa-apa hal dia akan peluk islam juga..
doakan lah semoga niat dia nak peluk islam tercapai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14955 saat. Lajunya....