Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 5 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Gambar Perhimpunan Aman BERSIH


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gambar Perhimpunan Aman BERSIH

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Gambar Perhimpunan Aman BERSIH

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-11-07 22:10


Di Kota London....hadapan Malaysia Hall London:

/
/
/
/
/
/


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-11-07 22:19


Ibu Negara Kuala Lumpur:

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 12-11-07 05:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 01:10


lagi ada...?
yang tu dia sembur apa..?
gas pemedih mata tu ke?

yellow fever... bagusnya dapat p..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-11-07 05:04


lagi gambo2 Gelombang Kuning sekitar KL:

/

/

/

/

p/s: Thankz to Unit Amal Pemuda PAS (in maroon uniform)....menjaga keselamatan para peserta perhimpunan....serta mengesan mana-mana individu (sudah pasti SB dan budak-budak suruhan SB) yang cuba mencetuskan suasana tegang seperti di Batu Buruk.

/
/


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 12-11-07 05:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 05:17


ramainye........tu macam kena sembur airlah batul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-11-07 07:04


Itu bukan air biasa tetapi mengandungi asid menyebabkan sesak nafas dan pedih mata.

Siapa sebenarnya yang menyebabkan perhimpunan menjadi TIDAK AMAN?

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-11-07 08:02


Pemerintah yang zalim dan yang sekuncu dengannya...
Syukran atas gambar yang diberi.
memang takkan jumpa gambar macam ni dalam akhbar arus p'dana kat Malaysia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:13


Pada 12-11-07 07:04 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Itu bukan air biasa tetapi mengandungi asid menyebabkan sesak nafas dan pedih mata.

Siapa sebenarnya yang menyebabkan perhimpunan menjadi TIDAK AMAN?


Assalamualaikum

ye betul..
boleh pedihkan mata..
sian kat abang ipar ana..
mata jadi pedih..
dan balik rumah jeq..
terus tak larat nak cakap mungkin..
effect dr semburan tu..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:17


TAHNIAH BERSIH



LAWAN TETAP LAWAN...


hehehe..kenangan memori daun pisang...

berlarian kita bersama dibawah Hujan FRU....

Run Forest Run....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-11-07 08:28


Ana nak kongsi artikel dan video dr website al-jazeera dan CNN.
gambar memang cantik..
Dimaklumkn seorang wartawan al-jazeera kena sembur gas pemedih mata.
Wlubgmnapn tahniah kepada media asing yang m'buat liputan yang tulus dan benar-benar Bersih!

CNN:
http://www.cnn.com/2007/WORLD/asiapcf/11/10/malaysia.protests/index.html

al_jazeera:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/8370EBC1-682F-4B2B-BBB0-AE833B7F6FD3.htm

Bookmark and Share

    


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:50


Pada 12-11-07 08:28 , faislamy posting:

!!! QUOTE !!!

Ana nak kongsi artikel dan video dr website al-jazeera dan CNN.
gambar memang cantik..
Dimaklumkn seorang wartawan al-jazeera kena sembur gas pemedih mata.
Wlubgmnapn tahniah kepada media asing yang m'buat liputan yang tulus dan benar-benar Bersih!

CNN:
http://www.cnn.com/2007/WORLD/asiapcf/11/10/malaysia.protests/index.html

al_jazeera:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/8370EBC1-682F-4B2B-BBB0-AE833B7F6FD3.htm



bukan itu saja, reporter dr singapore dan akhbar tamil pun kena sembur... kasihan aku tengok kat akak india bersama cameramen mat saleh tu.... :-( :-(


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 09:00


iyakah.dasyat ye.. ana dan sahabat-sahabat muslimat pun pedih mata kena sembur... nasib baik pakai spek mata.. ana tengok ada seorang cina perempuan tu semangat.. ana dan sahabat2 muslihat tak lepas tangan untuk terus sama-sama..walau disembur dengan Fru..

perjuangan tetap diteruskan.. bila takbir dilaungkan semngat untuk meneruskan..

Takbir....... Allahu Akhbar!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 09:27


Ya Allah menangkanlah mereka yang berjuang untuk Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 10:27


kenapa yang mereka start sembur tu?siapa yang mula buat kacau..apa pun doa kita semua mengiringi yang benar..menegakkan yang benar itu perlu..

http://saifulislam.com/?p=987#more-987

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 10:44


Teruskan perjuangan...

Tahniah BERSIH....



Biasa lah tu, Depa memang suka main sembur2 ni....


wahhhhhh.....UNIT AMAL MALAYSIA pun ada.... memang mantap

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 10:56


tak ada kerja kalau saja-saja nak sembur org..tah apa-apa..kalau org lain boleh himpun buat psidangan besar2..masuk tv sakan2..sampai berita pun sparuh tak tunjuk..ni kan pula rakyat mnuntut hak..di sembur plakkk..hormati org jika kita nak org hormat kita..

saya tak dapat nak ikut sangat pkmbangan ni..ada yang terlalu ekstrem ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:02


polis sembur untuk menyuraikan perhimpunan....
best betul... dari masjik jamek berlarian ke istana negara..

LAWAN TETAP LAWAN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:05


Pada 12-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada kerja kalau saja-saja nak sembur org..tah apa-apa..kalau org lain boleh himpun buat psidangan besar2..masuk tv sakan2..sampai berita pun sparuh tak tunjuk..ni kan pula rakyat mnuntut hak..di sembur plakkk..hormati org jika kita nak org hormat kita..

saya tak dapat nak ikut sangat pkmbangan ni..ada yang terlalu ekstrem ke?


betul tu...

emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:06


Pada 12-11-07 11:02 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

polis sembur untuk menyuraikan perhimpunan....
best betul... dari masjik jamek berlarian ke istana negara..

LAWAN TETAP LAWAN..


ye betul tu...
lawan tetap lawan,
ubah sebelum parah.....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:40


Pada 12-11-07 11:06 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 11:02 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

polis sembur untuk menyuraikan perhimpunan....
best betul... dari masjik jamek berlarian ke istana negara..

LAWAN TETAP LAWAN..


ye betul tu...
lawan tetap lawan,
ubah sebelum parah.....





tahun 98, kuala perlis sekumpulan pelajar I... ditahan polis berpakaian preman...dibawa ke balai polis kangar...konon terlibat dengan partai Anwarist..

Bus keluar dari kampus I... ditahan pengawal keselamatan ... siap dengan senarai nama pelajar....


tahun 98 didataran....didepan saya ex CEO Takaful...kami berlarian mengelak dari ditangkap ..kasihan ex CEO Takaful...dengan berpakaian korporat beliau berpeluh dan termengah -mengah menyertai perhimpunan...kelakar pun ada ...tahniah Dato, semangat Dato memang hebat...sekarang ni Dato berehatlah..kesihatan dato tak mengizinkan...apa pun kata Dato tu ..LAWAN TETAP LAWAN...
[ Telah diedit oleh: zulman pada 12-11-07 11:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:42


Pada 12-11-07 07:04 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Itu bukan air biasa tetapi mengandungi asid menyebabkan sesak nafas dan pedih mata.

Siapa sebenarnya yang menyebabkan perhimpunan menjadi TIDAK AMAN?




air tu dah dicampur dengan bahan2 yang kalau kena boleh jadi gatal2 dan kadang-kadang lebih teruk dari tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:45


mana muka ana kat masjid jamik tu..tak nampak pun...huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-11-07 12:32


Assalamualaikum
bestnya....menambahkan semangat orang yang cintakan keadilan.....insyaAllah..akan cuba menyertai jika ada lagi kelak....

P/S : kerja...tak boleh nak ponteng..jauh di kuantan.....hmm... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:41


ala...mereka takut sebenarnya tu....kalau tak...mereka tak kan ganggu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-11-07 12:48


assalamualaikum...

muka tak ada gambar tu tak penting...yang penting kita join perhimpunan...:-)

lepas ni akan ada perhimpunan lagi...ada berani ka?....:-)

berani untuk BERSIH!!!...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 12-11-07 13:07


teringat iklan Digi pakai baju kuning... tu tak kena sembur pulak... apapun syabas kerana berani.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-11-07 13:10


songkok_aji02...

itu model iklan DIGI tak ada slogan BERSIH...line clearlah...cuba agaknya ada...kena sembur jugak....

enta anak berapa dah?....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-07 13:24


assalamualaikum.
mybe baju wrna kuning dah habis agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-07 11:15


Assalamualaikum
lepas ni naik satu pangkat lah pada badan eh....satu bar...
macam iklan digi tu....huhu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 13-11-07 11:49


Pada 12-11-07 12:41 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

ala...mereka takut sebenarnya tu....kalau tak...mereka tak kan ganggu....


lain kali,bawa sekali telur ayam temburokk..mesti FRU pengsan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-07 11:52


best ke kena sembur....macam-macam dunia skearang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 11:53


:smile: nak cuba ke kena sembur?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:47


ana kat kelantan ni walaupun mengikut dr jauh..ana ucapkan tahniah pada yang pergi turut serta perhimpunan..ana bangga dengan antumm semua!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 12:51


Pada 13-11-07 11:52 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

best ke kena sembur....macam-macam dunia skearang ni..


yang penting bukan bukan best kena sembur,tapi semangat tu yang membuatkan kesusahan dan kepayahan tak rasa apa-apa....


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:15


selamat berjuang...perjuangan itu pahit tapi hasilnya manis untuk generasi akan datang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

fizahafizah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30549
Posting: 51
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:29


Pada 12-11-07 11:42 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 07:04 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Itu bukan air biasa tetapi mengandungi asid menyebabkan sesak nafas dan pedih mata.

Siapa sebenarnya yang menyebabkan perhimpunan menjadi TIDAK AMAN?




air tu dah dicampur dengan bahan2 yang kalau kena boleh jadi gatal2 dan kadang-kadang lebih teruk dari tu.



Next perhimpunan, dinasihatkan bawa garam kasar banyak-banyak. Bila kena sembur air asid, hisap garam untuk hilangkan pedih mata dan sesak nafas. Fungsinya untuk meneutralkan asid. jangan lupa towel basah dan mineral water.. hehe .. preparation untuk 3 mggu lagi ,. mungkin :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahafizahProfil   Hantar PM kepada fizahafizah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:15


sebenarnya banyak yang terkandas dari kelantan dan terengganu..johjor dan kedah...kalau tak disekat memang lagi ramai lah..dianggarkan lebih 100,000yang datang hari itu...terima kasih semua penyokong bersih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

zainuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18587
Posting: 72
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:31


Video ini menceritakan kisah himpunan 100k rakyat malaysia:-


http://www.youtube.com/watch?v=Hc2A01FssmQ

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainuhaProfil   Hantar PM kepada zainuha   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:39


Pada 13-11-07 15:15 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya banyak yang terkandas dari kelantan dan terengganu..johjor dan kedah...kalau tak disekat memang lagi ramai lah..dianggarkan lebih 100,000yang datang hari itu...terima kasih semua penyokong bersih...



sory bro.... hari tu kawe janji nak belanja demo.... tapi cari demo tok jumpo nok buat macam mano.... sowe deh...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 20:38


:) setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 21:17


Pada 13-11-07 16:39 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 15:15 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya banyak yang terkandas dari kelantan dan terengganu..johjor dan kedah...kalau tak disekat memang lagi ramai lah..dianggarkan lebih 100,000yang datang hari itu...terima kasih semua penyokong bersih...



sory bro.... hari tu kawe janji nak belanja demo.... tapi cari demo tok jumpo nok buat macam mano.... sowe deh...



nak buat macam mana aye..dekat tah dekat dah tapi tak dapat jumpa.memang pek masa tu..nak pergi kata anta pun memang payah...blanye saya lain kali neh..



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 21:30


Thanks...gambargambar yang akan diamuatkan di dalam blog....yuhuuu..TAKBIR!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-07 21:56


sambil menyelam, minum air....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 22:15


wahhh syabas lah Malaysians di London... I'm so proud! begitu juga rakyat Malaysia yang pergi ke perhimpunan BERSIH sabtu lepas. syabas lah...!

harap kita dapat sebar-sebarkan gambar2 ni dengan lebih luas lagi kasi mana-mana rakyat Malaysia yang tak berapa nampak lagi sebelum ni tu... kasi nampak kebangkitan rakyat Malaysia yang sedar dan peka dengan apa yang sebenarnya sedang terjadi di Malaysia!

the figure is actually really more than that.... kerana ramai lagi yang terkandas dan tersekat.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-07 22:17


ye syahidatul....ramai yang tersekat...

apa kata lepas ni kita guna tren pulak....takkanlah KTM nak gantung perkhidmatan semata-mata kerana demo BERSIH...

lagipun servis tren waktu malam bermula 7.30 malam...demo pukul 6 dah selesai...

macam mana?...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 22:27


polis-polis dari bukit AMAN yang menyebabkan keadaan tidak AMAN... tak mengapa, jangan gentar untuk menentang kezaliman!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 22:37


Pada 13-11-07 22:27 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

polis-polis dari bukit AMAN yang menyebabkan keadaan tidak AMAN...


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-11-07 22:45


Unit Amal lebih diyakini untuk jaga keamaan dan ketenteraman awam berbanding polis....Unit Amal boleh menggantikan polis.

sebabnya di malaysia sekarang ini....polislah yang menghuru-harakan suasana....yang mencetuskan suasana tegang, provokasi...adalah polis dan SB.

rakyat dah berdisiplin....yang tak berdisiplin adalah polis, SB, FRU, menteri2 rasuah, anak menantu yang masuk campur dalam hal ehwal pentadbiran negara...walhal dia tak ada langsung jawatan dalam kerajaan...sekadar timbalan. pemuda UMNO dan menantu PM saja.....memandai arah polis....macam polis itu mak bapak dia punya.


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 13-11-07 22:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 13-11-07 22:51


Tapi, Menteri Penerangan kita kata polis tak guna kekerasan pun, kita tak sama dengan burma atau pakistan...
_w

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-11-07 23:41


Pada 13-11-07 22:51 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi, Menteri Penerangan kita kata polis tak guna kekerasan pun, kita tak sama dengan burma atau pakistan...
_w


dengar sangat kata menteri penerangan itu....dia (zainudin maidin) cuba menipu dan memperbodoh-bodohkan masyarakat dunia terutamanya rakyat malaysia. :lucu:


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 13-11-07 23:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-11-07 23:47


!!! QUOTE !!!


Komen ZAM Tentang Liputan Al-Jazeera
Bukti Malaysia Tidak Demokratik

Oleh Herman Samsudeem

/

Mendengar semula perbualan Zainuddin Maidin bersama wartawan Aljazeera pada Sabtu lalu, benar-benar memalukan rakyat negara ini. ZAM yang tidak puas hati dengan cara laporan Hamish MacDonald, wartawan Al-Jazeera yang membuat liputan siaran langsung semasa Himpunan Aman 100 ribu rakyat pada 10 November lalu telah melampiaskan kemarahan beliau dalam temuramah berkenaan.

Keadaan itu memburukkan lagi pandangan antarabangsa terhadap Kerajaan Barisan Nasional dan imej negara yang kini semakin tercalar dek kebodohan dan kecelaruan cara tadbir sistem demokrasi dalam negara.

/

ZAM membutakan mata dan memekakkan telinga bila mana wartawan berkenaan meminta beliau merujuk pada siaran liputan yang telah dibuat. Siaran itu jelas menunjukkan bagaimana Polis Anti Rusuhan mengejar dan memerangkap para peserta himpunan di dalam Masjik Jamek, Kuala Lumpur.

Tidak cukup dengan itu, para peserta ini disembur dengan air yang mengandungi bahan kimia dan gas pemedih mata yang menyebabkan mereka sesak nafas dan sakit mata.

Para peserta dilihat tidak melawan walaupun mereka terus diterajang dan dihambat dengan kayu oleh pihak Polis. Malah ketika ditangkap para peserta bersikap tenang dan tidak meronta-ronta.

Himpunan ini dihadiri oleh lebih 100 ribu rakyat yang mahukan keadilan dan pemulihan dalam sistem demokrasi negara.

Antara yang menjadi tuntutan adalah kebebasan dan keadilan dalam mengakses maklumat dari media massa. Sikap ZAM yang keterlaluan dalam melepaskan rasa tidak puas hati beliau terhadap liputan Al-Jazeera memperjelaskan lagi bukti-bukti bahawa media di negara ini disekat dan dikawal sepenuhnya oleh Kerajaan BN.

Dengan liputan Al-Jazeera ini diharapkan agar masyarakat dunia tahu dan sedar tentang sikap sebenar pemimpin-pemimpin BN yang begitu taksub dengan Islam Hadhari.

Masyarakat dunia kini harus tahu tentang segala kebejatan yang dilakukan oleh BN dalam negara ini. Mereka berhak tahu tentang nilai dan kualiti sebenar demokrasi yang diamalkan di negara yang menjadi pengerusi OIC ini.

Diharapkan agar kebangkitan ini akan berterusan hinggalah ‘Empayar Kerajaan yang dikuasai oleh mawas-mawas berdarah biru tua’ dapat ditumbangkan dan mengangkat semula kedaulatan Raja-raja dan rakyat ditempatnya.

Herman Samsudeen
Koordinator Web Himpunan Rakyat
dan,
Ketua Penerangan, Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan
Blog Herman Samsudeen: http://syukran.wordpress.com


artikel asal


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 13-11-07 23:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 01:49


Pada 13-11-07 23:47 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


Komen ZAM Tentang Liputan Al-Jazeera
Bukti Malaysia Tidak Demokratik

Oleh Herman Samsudeem

/

Mendengar semula perbualan Zainuddin Maidin bersama wartawan Aljazeera pada Sabtu lalu, benar-benar memalukan rakyat negara ini. ZAM yang tidak puas hati dengan cara laporan Hamish MacDonald, wartawan Al-Jazeera yang membuat liputan siaran langsung semasa Himpunan Aman 100 ribu rakyat pada 10 November lalu telah melampiaskan kemarahan beliau dalam temuramah berkenaan.

Keadaan itu memburukkan lagi pandangan antarabangsa terhadap Kerajaan Barisan Nasional dan imej negara yang kini semakin tercalar dek kebodohan dan kecelaruan cara tadbir sistem demokrasi dalam negara.

/

ZAM membutakan mata dan memekakkan telinga bila mana wartawan berkenaan meminta beliau merujuk pada siaran liputan yang telah dibuat. Siaran itu jelas menunjukkan bagaimana Polis Anti Rusuhan mengejar dan memerangkap para peserta himpunan di dalam Masjik Jamek, Kuala Lumpur.

Tidak cukup dengan itu, para peserta ini disembur dengan air yang mengandungi bahan kimia dan gas pemedih mata yang menyebabkan mereka sesak nafas dan sakit mata.

Para peserta dilihat tidak melawan walaupun mereka terus diterajang dan dihambat dengan kayu oleh pihak Polis. Malah ketika ditangkap para peserta bersikap tenang dan tidak meronta-ronta.

Himpunan ini dihadiri oleh lebih 100 ribu rakyat yang mahukan keadilan dan pemulihan dalam sistem demokrasi negara.

Antara yang menjadi tuntutan adalah kebebasan dan keadilan dalam mengakses maklumat dari media massa. Sikap ZAM yang keterlaluan dalam melepaskan rasa tidak puas hati beliau terhadap liputan Al-Jazeera memperjelaskan lagi bukti-bukti bahawa media di negara ini disekat dan dikawal sepenuhnya oleh Kerajaan BN.

Dengan liputan Al-Jazeera ini diharapkan agar masyarakat dunia tahu dan sedar tentang sikap sebenar pemimpin-pemimpin BN yang begitu taksub dengan Islam Hadhari.

Masyarakat dunia kini harus tahu tentang segala kebejatan yang dilakukan oleh BN dalam negara ini. Mereka berhak tahu tentang nilai dan kualiti sebenar demokrasi yang diamalkan di negara yang menjadi pengerusi OIC ini.

Diharapkan agar kebangkitan ini akan berterusan hinggalah ‘Empayar Kerajaan yang dikuasai oleh mawas-mawas berdarah biru tua’ dapat ditumbangkan dan mengangkat semula kedaulatan Raja-raja dan rakyat ditempatnya.

Herman Samsudeen
Koordinator Web Himpunan Rakyat
dan,
Ketua Penerangan, Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan
Blog Herman Samsudeen: http://syukran.wordpress.com


artikel asal



dia ingat dia boleh kontrol al-jazera agaknya..rtm 1,2, tv3 boleh lah hang kontrol...memang gila kuasa betul lah zainudin maidin ini...buat malu malaysia saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 06:48


ana yang bukan warga negara malaysia pun turut bersemangat melihatnya. tapi ana kasihan pada orang2 yang kena siram tu. negeri ana sendiripun entah macam mana, ana tak pernah ikut2 benda begini.next time teringin nak ikut sama boleh? insyaAllah next year ana ada kat malaysia. tapi ana bukan warga negara Malaysia boleh ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-07 07:34


Pada 11-11-07 22:10 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Di Kota London....hadapan Malaysia Hall London:

/




cayalah akhi farhan!! teruskan perjuangan walau berada di mana jua... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:55


katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:15


Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.


peduli apa kata saudara..haram ke tak haram ke..apa yang penting kami berjuang bukan untuk diri kami sendiri..kami berjuang untuk rakyat.anak-anak kamu masa depan..cucu-cicit kamu masa depan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 14-11-07 10:01


Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.


:lucu:
haha...ooo, awak tak suka ye. Habis tu, harga barang naik...sekarang ni bawang pun RM5 sekilo. lepas itu sekarang ni dengar khabar minyak pula nak naik RM2.50...mahal tu. Habis yang tu awak suka lah yeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 10:09


tahniah semua yang berada di perhimpunan BERSIH


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 10:13


Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.




:berfikir: Kenapa enti kata begitu? siapa yang kata itu perhimpunana haram? perhimpunan haram @ perhimpunan Aman. perhimpunan itu sebenarnya secara AMAN, tapi ada pihak tertentu yang melabelkan dan mewar-warkan perhimpunan itu adalah perhimpunan haram? jadi mereka memandag buruk perkara itu,sedangkan?! apa yang mereka lakukan untuk siapa? tidak kah untuk enti juga dan umat ISLAM?

adakah enti salah seorang yang antara mereka yang melabelkan sebegitu walaupun hakikatnya mereka tidak sebegitu??

fikirkan....


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 10:46


Asslmkm...

dah lama dah tak masuk sini...

Kalau tak exam lah time perhimpunan tu, saya mesti join...

kadang-kadang kerajaan pun kena diperbetulkan. macam manusia lah.. Manusia kena menasihati 1 sama lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 10:48


Sebuah Hadith menyatakan :

الحكمة ضالة المؤمن فحيث وجدها فهو أحق بها

Mafhum : "Kebijaksanaan adalah seperti barang tercicir bagi umat Islam, lalu dimana muslim menjumpai kebijaksaan, maka mereka yang paling layak untuk mengambilnya"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 10:50


Pada 14-11-07 10:46 , annahs posting:

!!! QUOTE !!!

Asslmkm...

dah lama dah tak masuk sini...

Kalau tak exam lah time perhimpunan tu, saya mesti join...

kadang-kadang kerajaan pun kena diperbetulkan. macam manusia lah.. Manusia kena menasihati 1 sama lain...


em...kalau tak balik kampung da join sekali...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-07 11:22


Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.


ye ke ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:27


Pada 14-11-07 11:22 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.


ye ke ni?


jangan percaya...satu lagi provokasi telah tiba...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 14-11-07 14:31


apa-apa lah.dalam banyak-banyak manusia ada juga yang masih buta menilai yang baik dan yang buruk...
selagi mana memprjuangkan kebaikan tak ada namanya haram

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

rabiyatul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.09.2005
Ahli No: 19292
Posting: 26
Dari: Kuala Lumpur

turkey   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 14:43


Salam'Alaikum

aNA rasa bangga dengan semangat BERSIH

sama-sama kita berjuang untuk kebaikan sejagat :)
ALLAH AKBAR

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiyatulProfil   Hantar PM kepada rabiyatul   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 16:33


Pada 14-11-07 14:43 , rabiyatul posting:

!!! QUOTE !!!

Salam'Alaikum

aNA rasa bangga dengan semangat BERSIH

sama-sama kita berjuang untuk kebaikan sejagat :)
ALLAH AKBAR



nak tengok gambar klik sini ye... http://kickdefella.wordpress.com/


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 16:40


Pada 14-11-07 16:33 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-07 14:43 , rabiyatul posting:

!!! QUOTE !!!

Salam'Alaikum

aNA rasa bangga dengan semangat BERSIH

sama-sama kita berjuang untuk kebaikan sejagat :)
ALLAH AKBAR





nak tengok gambar klik sini ye... http://kickdefella.wordpress.com/




uucp://kickdefella.files.wordpress.com/2007/11/daulat-tuanku0158kuala-lumpur.jpg


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 20:48


lain kali pakai baju biasa saja
tak payah pakai kuning......
yang penting objekifnya tercapai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 21:50


ana pun join juga perhimpunan tu.....

tahniah BERSIH


teruskan perjuangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-07 22:56


sama-sama kita join demo BERSIH yang seterusnya...

GIMME SOME TRUTH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 03:17


tahniah BERRSIH!!!

teruskan perjuangan...

sahabat ana dua orang kena angkut dengan fru..nasib baik lepas...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 04:01


Pada 15-11-07 03:17 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

tahniah BERRSIH!!!

teruskan perjuangan...

sahabat ana dua orang kena angkut dengan fru..nasib baik lepas...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


mana tak nya..pihak penganjur telah menyediakan kalau tak silap 1000 peguam untuk membicarakan sekiranya ada peserta ditangkap...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-07 08:35


Memang tak tau nak kata lah....memang semangat gila-gila memuncak hari tu. rupa-rupanya best jugak demontrasi ni. Baru ku rasa nikmatnya berdemontrasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 09:17


Pada 14-11-07 20:48 , jumaat posting:

!!! QUOTE !!!

lain kali pakai baju biasa saja
tak payah pakai kuning......
yang penting objekifnya tercapai...



kalau begitu hang cakap kat budak sekolah, tak payah susah2 pakai baju seragam sekolah... pakai baju biasa pun tak apa.... janji objektif tercapai (menutut ilmu)... :lol: :lol: :lol: jangan marah...

p/s... time aku ikut latihan askar dulu, pantang bkawad pakai pakaian sukan tau... mesti pakai paling kurang kasut dan seluar kawad yang dikilat dan digosok...... pasal apa??? tak lain dan tak bukan, adalah semangat dan izzah itu sdiri... :welcome:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 09:33


Kamu semua boleh nilai sendiri perhimpunan ni berjaya atau tidak. Sekitar peristiwa bersejarah 10/11/2007 - Himpunan Bersih for Free & Fair Election

4,000 polis kata? 10,000 Najib kata? lihatlah sendiri.

Polis yang diarahkan seramai 4,000 untuk mengawal ratusan ribu yang hadir ke Himpunan 100,000 BERSIH adalah boleh di ibarat polis seperti semut hitam diatas batu hitam dan di malam yang gelap.


Temubual Al-Jazeera dengan Zainuddin Mydin, Menteri Penerangan Paling Lawak & Tidak Profesional langsung. Patut Dipecat!

http://www.youtube. com/watch? v=UYt0c8tAgl0

Temubual Al Jazeera dengan Anwar Ibrahim

http://www.youtube. com/watch? v=RMXa1KS- 05c

Perhimpunan Bersih versi Al Jazeera
http://www.youtube. com/watch? v=BzqSddWkxGs

Himpunan Bersih Scene from SOGO
http://www.youtube. com/watch? v=fGEqcxVC_ qQ

Himpunan Bersih Scene from Masjid Jamek
http://www.youtube. com/watch? v=cYvu91z5hn4

Sekitar Himpunan Bersih
siri 1) http://www.youtube. com/watch? v=paNPB6kLJaU
siri 2) http://www.youtube. com/watch? v=l83Dn_TwpoA
siri 3) http://www.youtube. com/watch? v=vfzhpQQ20eE

Amature video for Bersih Rally
http://www.youtube. com/watch? v=xltYTJdwnp4&NR=1

Interview Al-Jazeera dengan Anwar Ibrahim
http://www.youtube. com/watch? v=10TCAe9XsVA

Iklan Bersih
http://www.youtube. com/watch? v=LZqP0kUYl4I

Perhimpunan Bersih versi Bernama
Alamak, bahasa cina lah pula. Untuk penonton cina
http://www.youtube. com/watch? v=o_EKQ9wtEQY

Perhimpunan Bersih versi RTM1
http://www.youtube. com/watch? v=yAUylr1S1zE

Perhimpunan Bersih versi TV3
http://www.youtube. com/watch? v=5WaBipMoCTs


Boleh tengok lain-lain ulang tayang Himpunan Bersih di:
http://www.tvpas. com/mainpage. php?cat=index

Sebarkan kepada seluruh dunia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:22


Tahniah BERSIH.....

teruskan perjuangn...

Bagi yang xsmpt nak join & tak boleh ikut...doakan sahabat2 kita...

Ameeeeenn

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:38


paper sinar harapan semalam kata, org yang menyertai perhimpuann akan ditangkap, dan mereka sedang cari sapa ketuanya... emm.....apa nak jadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:44


Pada 15-11-07 09:33 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Kamu semua boleh nilai sendiri perhimpunan ni berjaya atau tidak. Sekitar peristiwa bersejarah 10/11/2007 - Himpunan Bersih for Free & Fair Election

4,000 polis kata? 10,000 Najib kata? lihatlah sendiri.

Polis yang diarahkan seramai 4,000 untuk mengawal ratusan ribu yang hadir ke Himpunan 100,000 BERSIH adalah boleh di ibarat polis seperti semut hitam diatas batu hitam dan di malam yang gelap.


Temubual Al-Jazeera dengan Zainuddin Mydin, Menteri Penerangan Paling Lawak & Tidak Profesional langsung. Patut Dipecat!

http://www.youtube. com/watch? v=UYt0c8tAgl0

.



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 13:04


!!! QUOTE !!!

Cahayakuiman
emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?



aiwah.. ukhtie cahayakuiman... jihad sungguh ni..
btuii tu kak.. bila dipkirkan.. kita dok diam-diam saja..
jalan.. AMAN.. berhimpun BERsih..
tapi.. yang depa dok sembuq pancut tu.. apa motifnye..?
huhuhu..

!!! QUOTE !!!

RuMaishaaa
setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan..


naa'm.. sokong tu mar..hehe..
ISLAm mesti ditegakkan..
benang yang basah.. jangan nak keringkan pulak..
(maksud yang tersirat ye..hihihi..)



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 13:10


Pada 15-11-07 13:04 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cahayakuiman
emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?



aiwah.. ukhtie cahayakuiman... jihad sungguh ni..
btuii tu kak.. bila dipkirkan.. kita dok diam-diam saja..
jalan.. AMAN.. berhimpun BERsih..
tapi.. yang depa dok sembuq pancut tu.. apa motifnye..?
huhuhu..

!!! QUOTE !!!

RuMaishaaa
setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan..


naa'm.. sokong tu mar..hehe..
ISLAm mesti ditegakkan..
benang yang basah.. jangan nak keringkan pulak..
(maksud yang tersirat ye..hihihi..)





mesti..itu salah satu peranan kita... dunia hanya sementara, akhirat yang kekal...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:33


Pada 15-11-07 13:04 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cahayakuiman
emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?



aiwah.. ukhtie cahayakuiman... jihad sungguh ni..
btuii tu kak.. bila dipkirkan.. kita dok diam-diam saja..
jalan.. AMAN.. berhimpun BERsih..
tapi.. yang depa dok sembuq pancut tu.. apa motifnye..?
huhuhu..

!!! QUOTE !!!

RuMaishaaa
setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan..


naa'm.. sokong tu mar..hehe..
ISLAm mesti ditegakkan..
benang yang basah.. jangan nak keringkan pulak..
(maksud yang tersirat ye..hihihi..)




ukhti baru muncul ye??? hai :bye: :bye:
tak sangka boleh bertemu dengan nte kat 'medan jihad' sabtu lepas....
kalau ramai boleh buat JK dan sedikit pgisian kan???
org yang ana cari, muslimin23 tak jumpa pula... :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:52


Pada 14-11-07 10:48 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Sebuah Hadith menyatakan :

الحكمة ضالة المؤمن فحيث وجدها فهو أحق بها

Mafhum : "Kebijaksanaan adalah seperti barang tercicir bagi umat Islam, lalu dimana muslim menjumpai kebijaksaan, maka mereka yang paling layak untuk mengambilnya"


Salam,

Tak semua perkara kita boleh ambil dan amalkan...

Kalau dari segi perkembangan sains dan teknologi tu memang tak salah, perkara-perkara yang bersifat teknikal...

Namun kalau perkara yang menyanggahi hadharah Islamiyah tentu sahaja akan tertolak.


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:36


Pada 15-11-07 14:52 , ghazi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-07 10:48 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Sebuah Hadith menyatakan :

الحكمة ضالة المؤمن فحيث وجدها فهو أحق بها

Mafhum : "Kebijaksanaan adalah seperti barang tercicir bagi umat Islam, lalu dimana muslim menjumpai kebijaksaan, maka mereka yang paling layak untuk mengambilnya"


Salam,

Tak semua perkara kita boleh ambil dan amalkan...

Kalau dari segi perkembangan sains dan teknologi tu memang tak salah, perkara-perkara yang bersifat teknikal...

Namun kalau perkara yang menyanggahi hadharah Islamiyah tentu sahaja akan tertolak.




Maksud Tuan Sheikh???? :berfikir: :berfikir:


p/s... aku temui ISLAM di negara kafir, tapi aku temui KAFIR dinegara islam.... :-? :-?


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:33


Al Jazeera On The BERSIH Rally

Yesterday, I found myself sitting in a studio at Al Jazeera with Dato’ Seri Nazri and Khairy Jamaluddin discussing the BERSIH 10-11 rally. Teymoor Nabili, the host of 101 East was kind enough to moderate. Needless to say, the discussion was lively and interesting.

I am informed that the interview will air over Astro, Al Jazeera English, 10.30 pm, Thurday (‘101 East’). It will then be aired throughout the week (the schedule can be found on line at the Al Jazeera web-site) and will also be available on line.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:43


Pada 14-11-07 10:50 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-07 10:46 , annahs posting:

!!! QUOTE !!!

Asslmkm...

dah lama dah tak masuk sini...

Kalau tak exam lah time perhimpunan tu, saya mesti join...

kadang-kadang kerajaan pun kena diperbetulkan. macam manusia lah.. Manusia kena menasihati 1 sama lain...


em...kalau tak balik kampung da join sekali...



hoho... samo lah kito... takpo2, boleh tolong2 sedarkan orang2 di kampung pula....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:31


Pada 15-11-07 12:38 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

paper sinar harapan semalam kata, org yang menyertai perhimpuann akan ditangkap, dan mereka sedang cari sapa ketuanya... emm.....apa nak jadi


mereka dah tahu siapa ketuanya..tapi mereka takut nak tangkap..cakap kat paper berapi-rapi..buatnya tidak..abaikan saja lah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:35


Pada 15-11-07 14:33 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 13:04 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cahayakuiman
emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?



aiwah.. ukhtie cahayakuiman... jihad sungguh ni..
btuii tu kak.. bila dipkirkan.. kita dok diam-diam saja..
jalan.. AMAN.. berhimpun BERsih..
tapi.. yang depa dok sembuq pancut tu.. apa motifnye..?
huhuhu..

!!! QUOTE !!!

RuMaishaaa
setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan..


naa'm.. sokong tu mar..hehe..
ISLAm mesti ditegakkan..
benang yang basah.. jangan nak keringkan pulak..
(maksud yang tersirat ye..hihihi..)




ukhti baru muncul ye??? hai :bye: :bye:
tak sangka boleh bertemu dengan nte kat 'medan jihad' sabtu lepas....
kalau ramai boleh buat JK dan sedikit pgisian kan???
org yang ana cari, muslimin23 tak jumpa pula... :-D :-D



nak jumpa macam mana aye..masjid jamek meng sesak..sampai tak dapat nak lalu selah-celah orang...rezeki tak ada agaknya...tu lah takdir namanya..dekat dihati tahpo jauh dimata...biarpun tak sampai 50m jarak antara kita masa tu..tapi tak jumpa jugak..... :-P :-P :-P :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:37


ala paper pun... senang cakap dalam paper tu siapa membenorkan saja, kan senang, cuba lah tangkap Tuanku Mizan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 00:29


lebih selamat demo di London dari di Malaysia...:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 00:58


Pada 14-11-07 08:55 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

katakan "tak nak merokok" lah.. actually, saya memang tak suka perhimpunan2 haram macam yang berlaku kat ibu negara baru-baru ini. padahal nak bagi proposal saja.

anda perlu faham betul-betul yang mana haram yang mana halal...

Allah dah larang kita supaya jangan haramkan perkara yang halal, dan jangan halalkan perkara yang haram, so berhati-hati sebelum menjatuhkan sesuatu itu halal atau haram.

Kenapa nak kata ia haram?

1- sebab ia satu perhimpunan? (takkan agaknya...)

2- sebab ia dihadiri oleh rakyat Malaysia? (tak logik...)

3- sebab ia menjadi medium rakyat menyuarakan pendapat? (tak boleh ke...?)

3- sebab ia melibatkan senjata? (ada ke...?)

4- sebab ia bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada istana? (apa salahnya...)

so, yang kata perhimpunan ni haram sila nyatakan tang mana yang haram tu, dekat orangnya atau dekat tempatnya, atau dekat huruf "B" nya (bersih)

sama-samalah kita menegakkan kebenaran dan mencegah kemungkaran, ingat tiada ketaatan kepada mana-mana makhluk dalam perkara menjurus kepada maksiat kepada Allah s.w.t.!!

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 01:44


!!! QUOTE !!!

so, yang kata perhimpunan ni haram sila nyatakan tang mana yang haram tu, dekat orangnya atau dekat tempatnya, atau dekat huruf "B" nya (bersih)


macam stail soalan teka teki dalam filem Nujum Pak Belalang saja...

apa kata ghazi tolong jawabkan... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 16-11-07 02:06


er...ehehe dari segi istilah saja agaknya.. sebab tak ada permit..

*ada dapat markah tak jawab kuiz neh???

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 08:41


setau ana di Malaysia ni..segala perhimpunan di katakan haram..tang mana haramnya pun tak taula..walaupun kita buat secaa aman..tapi tetap kata tak aman..entah lah..

tapi kalau ada konsert besar2an tu tak pula haram??padahal itu banyak maksiatnnya.. :berfikir:

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 08:47


Pada 15-11-07 18:31 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 12:38 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

paper sinar harapan semalam kata, org yang menyertai perhimpuann akan ditangkap, dan mereka sedang cari sapa ketuanya... emm.....apa nak jadi


mereka dah tahu siapa ketuanya..tapi mereka takut nak tangkap..cakap kat paper berapi-rapi..buatnya tidak..abaikan saja lah....




iyakah......em..berapi ye,tapi tak keluar api dia ye..:sopan:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:45


Pada 15-11-07 18:35 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 14:33 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 13:04 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cahayakuiman
emm...kita cuma berhimpun secara aman,hak kita untuk bersuara... tak lah ada yang terlalu ekstrem, tapi mereka main sembur2, dimana hak kita?



aiwah.. ukhtie cahayakuiman... jihad sungguh ni..
btuii tu kak.. bila dipkirkan.. kita dok diam-diam saja..
jalan.. AMAN.. berhimpun BERsih..
tapi.. yang depa dok sembuq pancut tu.. apa motifnye..?
huhuhu..

!!! QUOTE !!!

RuMaishaaa
setiap orang ada cerita dan kenangan sendiri..

tapi..waktu tu..kena sembur dek air dan terperangkap dek bom asap kerap kali memang menyakitkan..jalan pakat redah..sakitnya hanya ALLAH yang tahu..

p/s.. perjuangan keadilan takkan terhenti di sini..PR dah makin hampir..bermakna..usaha dan program turut dilipat ganda.. Menang atau kalah bukan urusan kita..tetapi, usaha dan lawan..kekal dipertahankan..


naa'm.. sokong tu mar..hehe..
ISLAm mesti ditegakkan..
benang yang basah.. jangan nak keringkan pulak..
(maksud yang tersirat ye..hihihi..)




ukhti baru muncul ye??? hai :bye: :bye:
tak sangka boleh bertemu dengan nte kat 'medan jihad' sabtu lepas....
kalau ramai boleh buat JK dan sedikit pgisian kan???
org yang ana cari, muslimin23 tak jumpa pula... :-D :-D



nak jumpa macam mana aye..masjid jamek meng sesak..sampai tak dapat nak lalu selah-celah orang...rezeki tak ada agaknya...tu lah takdir namanya..dekat dihati tahpo jauh dimata...biarpun tak sampai 50m jarak antara kita masa tu..tapi tak jumpa jugak..... :-P :-P :-P :-P




insya'Allah lain maso deh...
“Fastaqim kama umirta“,


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:49


Pada 16-11-07 08:41 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

setau ana di Malaysia ni..segala perhimpunan di katakan haram..tang mana haramnya pun tak taula..walaupun kita buat secaa aman..tapi tetap kata tak aman..entah lah..

tapi kalau ada konsert besar2an tu tak pula haram??padahal itu banyak maksiatnnya.. :berfikir:

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



setuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Takbir!!!!!!!!!!!!!!

siaran langsung lagi tu konsert2nya ..em..apa nak jadi pak malau.. :berfikir:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-07 11:53


berita tadi kata.. Agong dukacita sebab perhimpunan tempohari sebenarnya bukan mendapat perkenannya.. seperti mana yang diwar2kan oleh sesetengah pihak.

adehh.. apo ceritoo niii...? konpius den..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 11:57


!!! QUOTE !!!

berita tadi kata.. Agong dukacita sebab perhimpunan tempohari sebenarnya bukan mendapat perkenannya.. seperti mana yang diwar2kan oleh sesetengah pihak.

adehh.. apo ceritoo niii...? konpius den..


anda percaya ke berita dari media2 tunggangan UMNO/BN?... :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 11:59


!!! QUOTE !!!

siaran langsung lagi tu konsert2nya ..em..apa nak jadi pak malau..


berani tak mereka buat konsert ustaz Suhaimi dengan ustaz Akil lepas ni?...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gambar Perhimpunan Aman BERSIH

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197543 saat. Lajunya....