Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Gelombang Kuning


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gelombang Kuning

Please Mendaftar To Post


Oleh Gelombang Kuning

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:25


Gelombang Kuning - itulah namanya. 10 November 207 akan terpahat di dalam lipatan sejarah negara ini sebagai satu kemenangan rakyat merobek kesombongan dan keangkuhan Kerajaan UMNO/BN yang dari awal-awal telah berusaha untuk menggagal perhimpunan keramat ini.

Langit persis merestui dan mengasihani rakyat yang berhimpun, mencurahkan hujan rahmat disamping membersihkan kotoran gas pemedih mata yang disemburkan oleh anggota FRU ke arah mereka, sementara laluan ke Istana Negara sekalipun sesak dengan lautan manusia, dipermudahkan jalannya oleh Allah s.w.t. untuk peserta-peserta perhimpunan tiba menjunjung kasih ke bawah Duli Yang Dipertuan Agong.

Inilah rakyatmu Tuanku, yang datang dari pelbagai ceruk bandar dan desa, tiba ke Istanamu setelah menempuh pelbagai susah payah, halangan, ujian dan dugaan, ingin memohon simpati dan belas ikhsan tuanku, agar mendengar aduan dan rayuan kami tentang salahlaku kerajaan yang ada terhadap perjalanan sistem pilihanraya di negara ini.

Hasrat rakyat itu berjaya disampaikan oleh pemimpin-pemimpin NGO dan parti pembangkang yang dibenarkan masuk ke Istana Negara diantaranya Presiden PAS, Tuan Guru Dato' Seri Abdul Hadi Awang, Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa, Tan Sri Khalid Ibrahim, Tim Presiden Keadilan, wakil NGO dan Bersih, Anuar Tahir, Naib Presiden KeADILan, Sivarasa Rasiah dan Setiausaha Agung PAS, Dato' Kamarudin Jaffar.

Siapa menduga, setelah diancam dan diugut berkali-kali oleh pihak berkuasa yang semuanya bertujuan untuk menggagal missi perhimpunan tersebut, ianya tidak mampu untuk membendung gelora kebangkitan rakyat. Tepat sekali kata-kata TG Nik Abdul Aziz, Menteri Besar Kelantan : "Bagaikan tabie air, rakyat pun begitu. Sebarang usaha menyekat dan membenteng air yang turun dari gunung akan menunggu bencana di hari depan, di satu masa dan ketika nanti."

Kita amat terkilan dengan tindakan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) yang dengan ganas dan zalim melepaskan semburan asid kepada orang ramai yang berada di hadapan bangunan bank OCBC, setesen LRT, dan kedai-kedai yang berada di sepanjang jalan bawah LRT.

Harakahdaily melaporkan Bendahari PAS Pusat, Dr Hatta Mohd Ramli yang merupakan ketua peserta himpunan di Masjid Jamek terus meminta semua peserta mara ke Dataran Merdeka.

Dalam keadaan para peserta sedang mara ke Dataran Merdeka, FRU sekali lagi menghala semburan kepada mereka menyebabkan keadaan menjadi kecoh dan kelam kebut dan mereka berlari bertempiaran sambil menjerit-jerit.

http://www.tranungkite.net/v6/modules.php?name=News&file=article&sid=4492


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

along_zeehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30811
Posting: 28

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:45


Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Berjuang ertinya berkorban...
Rela berjuang kerna kebenaran...
[ Telah diedit oleh: along_zeehah pada 11-11-07 14:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For along_zeehahProfil   Hantar PM kepada along_zeehah   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:49


alhamdulillah..bersyukur atas kejayaan ni..mungkin ini baru langkah pertama..kita tunggu langkah2 berapi sterusnya insyaAllah..

takbir!! ALLAHUAKBAR!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:01


.. cuma untuk renungan sejenak kita bersama.. kadang-kadang kita ini pandai bercakap saja.. tapi kadang-kadang kita perlu berfikir apakah yang telah kita lakukan kan.. orang takbir kita pun takbir.. tapi apa maksud sebenar perjuangan yang hakiki.. apakah tugas sebenar kita sebagai seorang khalifah yang telah kita berjanji untuk memikul semua tanggungjawab dan amanah yang telah ALLAH berikan.. sedangkan gunung ganang bukit bukau runtuh kerana tidak sanggup untuk memikul tanggungjawab sebagai khalifah di muka bumi ini.. renungan untuk kita semua termasuk diri aku yang lemah dan serba kekurangan ini:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:03


syabas sebab memo sampai kepada agong.harap-harap ada tindakan dari pihak istana tentang masalah ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 11-11-07 15:33


Takbir.....Allahuakbar!!!! Allhuakbar!!!!! Allahuakbar!!!!! Semoga Allah swt meredhai perjuangan hambamu dalam menegakkan kalimah toyyibah di atas muka bumi ini..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-11-07 17:19


gelombang kuning;infrayellow... :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 17:21


Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 11-11-07 17:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 18:15


takbir..... alhmdulillah syukur.... Allahu Akbar...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 18:18


perjuangan kita belum selesai, dihadapan menanti seribu mehnah, moga langkah pertama ini akan memberikan kita kekuatan untuk meneruskan perjuangan... ana dan sahabat2 muslimat syukur dapat bersama2 menegakkan kalimah Tauhid LAILA HA ILALLAH.....

DAULAT TUANKU..... TAKBIR!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 18:53


LEPAS INI BERTUKARLAH KEPADA DIGI...

KEBANGKITAN GELOMBANG KUNING....
"KAMI SEMAKIN TEGUH"
:-D

fd

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 19:18


teman nak menyampuk lari topik kejap,

kalau kat tempat kroje teman, urang Petronas dipanggei Digi... he he he...

Tapi apa pun Kuning warna Diraje,
kalau di Negeri Perak Darul Ridzuan;

Hitam - Hulubalang
Kuning - Anak raja (raja Mude)
Puteh - Sultan


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 11-11-07 19:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:37


bangganya jadi anak perak..hehe :) kejor yeop kejor... perak no 1..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:45


ana nak ceriter pasal semalam tu...lepas saja turun train kat masjid jamik ingat nak solat kat masjid tu..tapi tetiba kena block dengan fru pula..last2 dalam masa nak blah p masjid india tetiba org ramai bertempiaran lari...dalam hujan kami yang blur ni pun turut sama lari2 dan tetiba mata pedih..rupa-rupanya fru da sembur gas pedih mata...apelagi..premis2 kat sekitar tu habis kena serbu org ramai.....habis semua kedai tutup in immediately..

lepas itu pula dalam pukul 3 lebeh ada informer beritahu perarakan da kat dtaran dan nak tuju ke istana..so ana dan kawan-kawan yang datang hanya nak tengok dr jauh pun p lah jalan-jalan cari makan..lapar gila lah...penat berlari2..tapi tetibe2 tak pasal2 ada fru da stand by kat jalan TAR dan tetie lagi sekali lagi dia sembur org ramai..tapi bukan gas tapi sabun agaknya kalau tak silap..sekali lagi kami bertempiaran dan dalama pada tu kedai yang ana nak serbu tu pekerje2nye sedang cemas nak tutup pintu kedai agar orang-orang tak serbu tapi entah bagaimana ana dapat lepas masuk tapi lenga ana tersepit kat pintu...huhuhu:) tak pasal2 tersepit gara-gara nak lari dr tkene semburan fru tu...hehehe:)

tapi honestly ana akui memang best main kejar2 dengan depa ni..hehehe...bukan selalu jumpa fru ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:47


PAK LAH KATA=jangan CABAR SAYA!!
RAKYAT KUMPUL DEKAT 200,000 RIBU

selepas ini PAK LAH KATA PULAK=CABARLAH SAYA ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:50


ALLAHURABBI!ALLAHUAKBAR!
GELOMBANG KUASA RAKYAT
RAKYAT HAKIM NEGARA!

dengan sekatan di highway menyaksikan berpuluh2 biji bas sangkut kena tahan polis,
roadblock sana sini...sembur air asid....pak lah kata jangan cabar saya!
rakyat turun cabar pak lah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-11-07 03:51


ya....

RAKYAT HAKIM NEGARA!!!

SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:54


gelombang kuning? :-?

gelombang kuning vs gelombang biru = gelombang hijau :berfikir:

p/s: insyaAllah semoga yang hijau menang nanti


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ubai
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.10.2006
Ahli No: 26903
Posting: 35
Dari: Serdang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:57


tapi kan...ana tak turun masa tu...ana duduk rumah saja...apa hukumnya ye... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaiProfil   Hantar PM kepada ubai   Pergi ke ubai's Website   Quote dan BalasQuote

ubai
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.10.2006
Ahli No: 26903
Posting: 35
Dari: Serdang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:58


betul....tak lama lagi kena buat gelombang biru pulak... :))

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaiProfil   Hantar PM kepada ubai   Pergi ke ubai's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-11-07 04:00


gelombang kuning bersama gelombang hijau membawa perubahan....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:20


Pada 11-11-07 18:53 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

LEPAS INI BERTUKARLAH KEPADA DIGI...

KEBANGKITAN GELOMBANG KUNING....
"KAMI SEMAKIN TEGUH"
:-D

fd



TAHNIAH BERSIH



LAWAN TETAP LAWAN...


hehehe..kenangan memori daun pisang...

berlarian kita bersama dibawah Hujan FRU....

Run Forest Run....main aci kejar dengan polis..seronoknya..
[ Telah diedit oleh: zulman pada 12-11-07 08:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-11-07 08:28


dahsyat...saya tak sokong mana-mana..nasib baik saya tak pergi...:-) lagipun saya tengok,sekarang ni,makin teruk..PAS dok mencaci BN,BN mencaci PAS...entahlah..nila MALAYSIA...harap-harap,bangsa asing,ambilla kesempatan ini serang MALAYSIA....bagi pengajaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:33


!!! QUOTE !!!

dahsyat...saya tak sokong mana-mana..nasib baik saya tak pergi...:-) lagipun saya tengok,sekarang ni,makin teruk..PAS dok mencaci BN,BN mencaci PAS...entahlah..nila MALAYSIA...harap-harap,bangsa asing,ambilla kesempatan ini serang MALAYSIA....bagi pengajaran...


nak tanya, yang buat pernyataan ini orang Islam beriman yang tinggal kat Malaysia ke?


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:39


Pada 12-11-07 08:33 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

dahsyat...saya tak sokong mana-mana..nasib baik saya tak pergi...:-) lagipun saya tengok,sekarang ni,makin teruk..PAS dok mencaci BN,BN mencaci PAS...entahlah..nila MALAYSIA...harap-harap,bangsa asing,ambilla kesempatan ini serang MALAYSIA....bagi pengajaran...


nak tanya, yang buat pernyataan ini orang Islam beriman yang tinggal kat Malaysia ke?



apa salah dia buat pernyataan macam ni..? :-? :-?
aku nak tau saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:46


Pada 12-11-07 08:28 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

dahsyat...saya tak sokong mana-mana..nasib baik saya tak pergi...:-) lagipun saya tengok,sekarang ni,makin teruk..PAS dok mencaci BN,BN mencaci PAS...entahlah..nila MALAYSIA...harap-harap,bangsa asing,ambilla kesempatan ini serang MALAYSIA....bagi pengajaran...



solskjaer ni islam ke??? :berfikir: confiuse aku seketika....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 09:10


Pada 12-11-07 08:28 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

dahsyat...saya tak sokong mana-mana..nasib baik saya tak pergi...:-) lagipun saya tengok,sekarang ni,makin teruk..PAS dok mencaci BN,BN mencaci PAS...entahlah..nila MALAYSIA...harap-harap,bangsa asing,ambilla kesempatan ini serang MALAYSIA....bagi pengajaran...



bahaya... doakanlah yang baik-baik, sebab kata-kata itu adalah doa..

kita semua adalah islam bersaudara...enta sanggup ke lihat negara kita terjajah? :berfikir:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130723 saat. Lajunya....