Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa antuna & antum buat jika..moody...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa antuna & antum buat jika..moody...

Please Mendaftar To Post


Oleh apa antuna & antum buat jika..moody...

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:50


Assalamualaikum

ana sedang mengalaminya sekarang...bagila ana advice..
nak mengatasinya..tambahan pula kelopak mata ana belah hujung kanan selalu tergerak2 adakah dia membawa makna tidak baik...apa ana nak buat ini.. :-( :-( :-(

entah dosa apa yang telah ana buat ini...hingga membuatkan perasaan jadi macam ini..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 09-11-07 14:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:54


Assalalamualaikum...

ana kalau moody ana senyap saja, tak cakap dengan orang. Kalau terasa stress makan coklat, ana ana terbaca dalam majalah.. coklat dapat mengurangkan ketegangan perasaan..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:56


ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... :-( :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 09-11-07 14:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:59


.. kalau "moody. Aku tidur.. jap2.. "moody" itu apa??? datang bulan ke???

maestra
.. senang lah ek.. kalau anda diam itu.. org tau lah anda tengah dirundum perasaan "moody"..

muslimah
.. nak marah saja.. mak ai.. garang.. kalau aku kena marah tak pasal2 memang aku sembur balik.. lantak lah.. :lol:.. zikir lah banyak-banyak.. insyaALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:07


bismillahhirrahmanirrahim

ana susah sangat nak moody..tapi kalau sekali moody,jangan berani2 nak dekat..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 15:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:10


Pada 09-11-07 15:07 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana susah sangat nak moody..tapi kalau sekali moody,jangan berani2 nak dekat..



.. mak ai.. patutlah ramai org takut bos perempuan.. termasuk lah aku.. aku ini lah merapu.. mesti selalu kena marah punya.. kat pejabat pun selalu kena marah dengan akak2 sekerja.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:12


Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(




-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:13


kalau saya moody...
saya tak kan bercakap deengan sesiapa pun...
walau apa sekali pun...



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:13


Pada 09-11-07 14:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau "moody. Aku tidur.. jap2.. "moody" itu apa??? datang bulan ke???

maestra
.. senang lah ek.. kalau anda diam itu.. org tau lah anda tengah dirundum perasaan "moody"..

muslimah
.. nak marah saja.. mak ai.. garang.. kalau aku kena marah tak pasal2 memang aku sembur balik.. lantak lah.. :lol:.. zikir lah banyak-banyak.. insyaALLAH..


moody tu tak ada mood.. macam sinopsis pula..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:15


Assalamualaikum

selalunya kalau ana marah..ana mendiamkan diri saja. tak pernah lagi ana marah org yang tak ada kena mengena hanya kerana mood ana tak baik. kalau ana nak marah org...org yang buat ana marah tu lah yang kena... ana ni tak membabitkan org lain yang tak bersalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:16


Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:17


perempuan asyik moody saja...kekadang busan juga. cuba tak moody...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:18


puteri akan main piano...kalau tak pun....main gitar...hilang rasa moody tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:19


Pada 09-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..


ana masaak anta macam sambal petai:-(

:lol: ups...!!


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 09-11-07 15:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:20


Pada 09-11-07 15:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan asyik moody saja...kekadang busan juga. cuba tak moody...


.. tau tak apa.. :lol: tapi dah lumrah kut.. sebab kita yang lelaki ini kena paham selalunya mereka "moody" ini atas sebab apa..

muslimah - .. :lol: mak ai.. memang garang dia ini.. adoii:lol: aku yang sopan santun ini nak dibuatnya sambal:malu:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 09-11-07 15:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:22


Pada 09-11-07 15:20 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan asyik moody saja...kekadang busan juga. cuba tak moody...


.. tau tak apa.. :lol: tapi dah lumrah kut.. sebab kita yang lelaki ini kena paham selalunya mereka "moody" ini atas sebab apa..

muslimah - .. :lol: mak ai.. memang garang dia ini.. adoii:lol:
bagitau puteri sebab apa...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:35


Pada 09-11-07 15:19 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..


ana masaak anta macam sambal petai:-(

:lol: ups...!!



whaahah..tu dah boleh gelak?tgelak saya..hehe :lucu: :lucu: :lucu:

kenapa moody ni?hmm cuba kawal lah..kadang-kadang memang akan rasa macam tu..bukan selalu pun kan..diam saja saya kalau tak ada mood..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:35


puteri
.. sebab datang bulan kut.. entahla.. tapi org perempuan memang selalu "moody" .. aku sendiri tak pasti..

kena tanya si muslimah itu.. kasihan staf dia asik kena marah saja.. kalau aku berhenti kerja dah:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:42


iyakah..?tapi bukan semua kan...segelintir saja bahh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:42


ini pandangan saya

moody sekali sekala tak mengapa....tapi jangan baran dan kepala angin...semua dia yang betul...ada yang tak kena sikit melompat..
nasehat orang tak mahu dengar...degil tak bertempat.. :jangan:


seeloknya kalau moody..carilah ketenangan , relax...tarik nafas panjang-panjang..fuhfuhfuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:44


Seringkali dalam proses setiap pekerjaan dan pelajaran kita tidak terlepas dari keadaan ketegangan atau stress. Manusia seringkali mengadu bahawa ia mengalami stress, 'tension' atau tegang. Lebih-lebih lagi apabila musim peperiksaan hampir tiba. Banyak perkara yang belum habis ditelaah. Banyak perkara yang belum difahami dan bermacam-macam lagi yang datang menghantui. Apabila berada dalam situasi ini seringkali kita menyatakan bahawa kita tidak dapat berbuat apa-apa. Potensi diri tidak dapat diterjemahkan dengan baik
    Senario ini serupa apabila kita menyatakan bahawa kita tiada 'mood', atau kita tiada minat untuk belajar. Oleh itu tidak hairanlah walaupun banyak buku-buku rujukan, buku-buku panduan, seminar, ceramah yang dihadiri tetapi kita masih tidak mengamalkannya.

    Sebenarnya ketegangan atau stress ini mengikut definisinya ialah pengalaman yang tidak enak yang dirasai secara dalaman. Pengalaman ini dialam,i secara mental, fizikal, emosi dan spiritual. Ia dimanifestasikan secara psikologi, kognitif dan tingkahlaku. Apayang dapat dilihat stress ialah satu situasi yang tidak selesa yang mana setiap manusia merasainya secara dalaman. Stress ini diterjemahkan dalam bentuk fizikal seperti badan menggeletar. Dari emosi pula ia boleh menyebabkan perasaan marah, gelisah, gundah, dan segala-galanya yang menyebabkan ketidakstabilan emosi dan mengganggu dari segi semangat atau spiritual yang ada.

    Stress ialah satu perkara yang normal yang selalu berlaku kepada setiap insan. Oleh sebab itu sebagai manusia kita perlu tahu dan memahami tentang makna stress secara khusus. Di sini dinyatakan keadaan yang berlaku sebagai tamsilan tentang stress. Contohnya, A dan B apabila mendengar pengumuman bahawa keputusan peperiksaan akan diumumkan pada keesokan hari, suasana keduanya berbeza. A telah merasa gementar seluruh tubuh, emosi menjadi tidak menentu dan kadang-kadang wujud perasaan marah kepada adik-adik, kawan-kawan dan orang di sekeliling dan ianya dilihat begitu mendadak. Tingkahlakunya dilihat seolah-olah tidak terkawal, sebentar di ruang tamu, sebentar keluar di halaman rumah, sebentar kemudia berbaring di dalam bilik dan perubahan keadaan itu juga dapat dilihat secara drastik.

    Bagi individu B pula keadaan yang berbeza berlaku. Setelah selesai mendengar tentang pengumuman tersebut iaitu keputusan peperiksaan akan diumumkan esok, beliau berbuat apa yang dibuatnya sebelum ini. Tiada perubahan tingkahlaku yang mendadak. Di sini dapatlah dikatakan bahawa individu A adalah manusia yang mudah untuk mengalami stress. Dilihat tingkahlaku dan emosi berubah secara mendadak. Berbeza dengan individu B yang lambat menerima ketegangan. Ini memang berlaku di kalangan kita pada hari ini.

    Di dalam kita memahami tentang stress in, kita juga perlu tahu bahawa bukan semua stress ini membawa keburukan. Kenapa dikatakan demikian ? Kerana manusia juga memerlukan stress. Jika tidak merasai stress, peperiksaan yang akan diambil adalah perkara biasa yang tidak perlu dibimbangkan. Bagi pelajar, tugasan yang diberikan oleh guru adalah perkara biasa yang tidak perlu disiapkan. Ia tidak merasa malu dan tidak merasakan bahawa tugasan itu adalah tanggungjawab yang perlu dilaksanakan.

    Noraini (1994), menyatakan ketegangan atau tekanan ini tidak semestinya negatif atau tidak sihat. Sebenarnya ia merupakan satu proses semulajadi yang perlu dijangkakan dalam hubungan sesama manusia.

    Dapat dikatakan bahawa stress boleh juga menjadi pemangkin untuk pelajar itu bergerak dan bermotivasi untuk belajar. Namun stress berpotensi membawa keburukan bilamana seseorang itu merasa begitu tertekan. Apabila seseorang tertekan perasaannya ia boleh menyebabkan orang itu tidak dapat berbuat apa-apa maka ini merupakan stress yang tidak membina.

    Keadaan mental menjadi bercelaru, emosinya tidak stabil. Keadaannya marah-marah dan menyepi diri dari bergaul. Ini yang dikatakan stress yang tidak baik atau yang membawa keburukan kepada kita. Jikalau ia menjadi serius akan menyebabkan musibah kepada kita. Gejala ini perlu dibendung supaya tidak sampai ke tahap yang lebih teruk seperti tahap psikosis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:45


saya ini jenis yang senyap saja kalau tiber time moody itu...dalam senyap2 itu cuba ingatkan perkara2 yang baik dan manis yang telah berlaku dalam hidup ini...gerenti tak lama lepas itu mesti elok punya...tapi susah sikit nak moody ini melainkan kalau betul-betul mencabar ketahanan mental dan fizikal..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:46


Pada 09-11-07 15:42 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah..?tapi bukan semua kan...segelintir saja bahh....


.. memang lah segelintir.. aku sendiri pun tak cakap semua.. sebab perempuan ini mudah "moody".. cuma cara nak mengatasi "moody" itu saja yang penting.. kalau semuanya senyap macam yang kawan-kawan kita cakapkan itu baguslah.. tapi kalau yang jenis pemarah itu.. masak woo:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:49


moody??

cuba ilex2

tarik nfs panjang-panjang..lepas itu tnangkn diri..

xpn diam pergi ambil wuduk...xsolat pun tak apa..ambil saja

tapi btulla cakap salah seorang sahabat..org kalau moody dia diam saja..kalau cerita semua org lagi lah moody kita pas 2..juga tension terus sebab org keep asking "why u are moody 2day"

kan tak best 2
:)



"hadapi dengan snyuman"-kawan saya selalu bagi nasihat begini..nak termoody pun xtjd..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:55


Pada 09-11-07 15:35 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:19 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..


ana masaak anta macam sambal petai:-(

:lol: ups...!!



whaahah..tu dah boleh gelak?tgelak saya..hehe :lucu: :lucu: :lucu:

Kenapa moody ni?hmm cuba kawal lah..kadang-kadang memang akan rasa macam tu..bukan selalu pun kan..diam saja saya kalau tak ada mood..


entah pasal apa...dah nak seminggu lebih dah.. :cry: :-( :-(
ana tercari2 juga apa penyebabnya... :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:08


Pada 09-11-07 15:55 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:35 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:19 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..


ana masaak anta macam sambal petai:-(

:lol: ups...!!



whaahah..tu dah boleh gelak?tgelak saya..hehe :lucu: :lucu: :lucu:

Kenapa moody ni?hmm cuba kawal lah..kadang-kadang memang akan rasa macam tu..bukan selalu pun kan..diam saja saya kalau tak ada mood..


entah pasal apa...dah nak seminggu lebih dah.. :cry: :-( :-(
ana tercari2 juga apa penyebabnya... :-(



tak mengapa..sbr2..biasa lah 2..kadang-kadang tak jumpa pnyebabnye..
karang kita slow2..tenang2..masa muhasabah before tidur 2 insyallah boleh tau dapat apa puncenye
:)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.
[ Telah diedit oleh: fiera_mz pada 09-11-07 16:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:11


Assalamualaikum wwt..

Erm moody?..ana moody tu tak kott.. :sopan:
Alaa relax lah muslimah83...macam ana..
kalau ana tension ke..boring ke...ana belasah saja aiskrim.. :kelip:..confirm cool down punya :-D
Try lah 8-)

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:11


Pada 09-11-07 15:55 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:35 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:19 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:56 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang mac nak marah saja....Kenapa ini.... :cry: :cry: :cry: cuba buat diri gumbira tapi tak dapatlah.......marah ana dah terleps dengan 2 org staff lain...ar...... sapa suruh tak buat kejo dengan betul...time.mood tak bagus ini..:-( :-(





.. :lol: nasib baik lah aku tak dapat bos macam anda ini.. kalau tidak masak aku..


ana masaak anta macam sambal petai:-(

:lol: ups...!!



whaahah..tu dah boleh gelak?tgelak saya..hehe :lucu: :lucu: :lucu:

Kenapa moody ni?hmm cuba kawal lah..kadang-kadang memang akan rasa macam tu..bukan selalu pun kan..diam saja saya kalau tak ada mood..


entah pasal apa...dah nak seminggu lebih dah.. :cry: :-( :-(
ana tercari2 juga apa penyebabnya... :-(



.. mak ai.. seminggu lebih dah.. mesti tersiksa zahir dan batin staf2 si muslimah ini kan.. haha:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:14


hahaha..kakisamun ni buat lawak saja..dah lah kang lagi moody pula cik muslimah..
hm sabar ya..lama jugak tu smggu..

selalu saya satu hari saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:32


ish kakisamun ni....nasib baik tak jadi staf muslimah...kalau tak awal-awal lagi dibuang kerja

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:38


Pada 09-11-07 16:32 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

ish kakisamun ni....nasib baik tak jadi staf muslimah...kalau tak awal-awal lagi dibuang kerja

ana bukan bosslah..ana ketua dalam bahagian analah...
mungkin ana perlu bercuti.. :-( :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:40


moh ikut teman masuk hutan, moh...
teman kalau dah rasa macam tak best, teman ambik buah hati teman, dan pergi tangkap gambar apa-apa yang best

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:43


Pada 09-11-07 16:40 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

moh ikut teman masuk hutan, moh...
teman kalau dah rasa macam tak best, teman ambik buah hati teman, dan pergi tangkap gambar apa-apa yang best


tak molah banyak pacat & lintah...gelieeeeeelah...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:44


lintah mana ada lah... pacat ada lah..
kalau ada lintah, lebih baik teman lari jejauh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

asy-syahadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2005
Ahli No: 19717
Posting: 49
Dari: alam semesta

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:58


Pada 09-11-07 15:22 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:20 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan asyik moody saja...kekadang busan juga. cuba tak moody...


.. tau tak apa.. :lol: tapi dah lumrah kut.. sebab kita yang lelaki ini kena paham selalunya mereka "moody" ini atas sebab apa..

muslimah - .. :lol: mak ai.. memang garang dia ini.. adoii:lol:
bagitau puteri sebab apa...??


betul....ada sebab juga moody ni.. kadang-kadang sebab kawan-kawan, masalah kerja pun boleh jadi sebab jadi moody..
ana Kalau moody suka diam saja...nati bimbang kalau cakap apa-apa, takut terkasar ke, nada kuat sikit ke, ada orang yang kecil hati... susah juga....


-----------------
hidup tanpa hiburan=sepi, hidup tanpa amal=rugi... hidup tanpa cinta Ilahi=tak bererti...
Bookmark and Share

    


  Member Information For asy-syahadahProfil   Hantar PM kepada asy-syahadah   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 09-11-07 17:09


cuba lah senyum and istighfar banyak-banyak...okay lah agaknya,lepas itu dah lah tak payah lah menghadap benda yang buat kita moody tak semena-mena tu...pergi keluar ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 17:26


Assalamualaikum
duduk diamĀ² dalam bilik....senyap...lepas tu tidur...takpun menangis......mencari apakah salahku....
apakah silapku...
apakah dosaku...
sesungguhnya bertimbun sehingga tak layak untuk aku menanyakan...apakah salahku....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:06


Pada 09-11-07 14:50 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana sedang mengalaminya sekarang...bagila ana advice..
nak mengatasinya..tambahan pula kelopak mata ana belah hujung kanan selalu tergerak2 adakah dia membawa makna tidak baik...apa ana nak buat ini.. :-( :-( :-(

entah dosa apa yang telah ana buat ini...hingga membuatkan perasaan jadi macam ini..



kak....dikna sekarang pun macam ni jugak...akak tau kan..dikna ada beritahu dalam sms..em.. :-(
letihla macam ni kak... :-(
nak nangis.... :-( dah 3 hari macam ni...ada saja yang tak kena... :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:09


Pada 11-11-07 15:06 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:50 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana sedang mengalaminya sekarang...bagila ana advice..
nak mengatasinya..tambahan pula kelopak mata ana belah hujung kanan selalu tergerak2 adakah dia membawa makna tidak baik...apa ana nak buat ini.. :-( :-( :-(

entah dosa apa yang telah ana buat ini...hingga membuatkan perasaan jadi macam ini..



kak....dikna sekarang pun macam ni jugak...akak tau kan..dikna ada beritahu dalam sms..em.. :-(
letihla macam ni kak... :-(
nak nangis.... :-( dah 3 hari macam ni...ada saja yang tak kena... :-(



.. kes saudari ini kena berguru dengan puan empunya pembuka topik.. cuba bertukar pendapat kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:11


asyik2 ada saja yang tak kena perempuan ni, moody, moody....
ni yang anis kenapa pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:15


Pada 11-11-07 15:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

asyik2 ada saja yang tak kena perempuan ni, moody, moody....
ni yang anis Kenapa pula....


tak tahula prof... :-( sedih rasa...puas dah cari sebab dan punca..tapi tak jumpa...rasa sunyi..sepi...walau dikeliling ramai...
mood pun tak berapa ok..tapi tak dalah sampai nak marah2 org...ana cuma rasa kurang tenang...resah...gelisah... :-( :-(

ada saja mainan hati ni... :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:19


tengah period meke ni anis, erm... perempuan biasa lah emosi tak stabil masa ni... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:21


Pada 11-11-07 15:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tengah period meke ni anis, erm... perempuan biasa lah emosi tak stabil masa ni... :)


err...... :-(

prof....bagaimana ye...nak bagi kita ni jangan cepat 'terasa'??
ana kalau terasa hati, mesti ana rasa pedih...nak nangis... mud pun jadi hilang dah...nak merajuk lama2 tak boleh..isk... :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:25


teman pun taktau nak cakap bagaimana sebab teman pun sensitip..
tapi apa yang teman tau, tak apa, kejap saja nanti elok balik..
lepas tu teman buat lah apa-apa yang patut untuk ilangkan rasa tu..
kalau meke, meke nangeh saja lah...
sebab nangeh senjate wanite, lagipun sebagei pengubat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:29


Pada 11-11-07 15:25 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman pun taktau nak cakap bagaimana sebab teman pun sensitip..
tapi apa yang teman tau, tak apa, kejap saja nanti elok balik..
lepas tu teman buat lah apa-apa yang patut untuk ilangkan rasa tu..
kalau meke, meke nangeh saja lah...
sebab nangeh senjate wanite, lagipun sebagei pengubat...


em..... :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:34


ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:37


Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:48


Pada 11-11-07 15:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....



.. dah berkongsi lah ek.. alhamdulillah.. jiwa kosong itu cik adik.. cuba carik "something".. anda sendiri tau kan benda apa itu.. insyaALLAH.. semua manusia pernah lalui benda ini.. aku pun tak pernah lari.. tapi tak lah sampai "moody" .. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-11-07 17:20


Assalamualaikum

kalau ana tengah moody ana akan pukul orang terdekat...contohnya ana suka pukul sayatetapsaya...huahuahua...tapi jangan buat begitu...sebab tak elok... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 13:19


Pada 11-11-07 15:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....



.. dah berkongsi lah ek.. alhamdulillah.. jiwa kosong itu cik adik.. cuba carik "something".. anda sendiri tau kan benda apa itu.. insyaALLAH.. semua manusia pernah lalui benda ini.. aku pun tak pernah lari.. tapi tak lah sampai "moody" .. hehe..


baik rupanya kakisamun ni ya...lembut jugak jiwanya...hehe.. :-P makacih... ;-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 13:34


Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'



emm..molek sangat cara tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 02:51


saya Kalau tengah moody,solat dan ngaji quran terus tenang hati ini...
pas 2 terus ok mood...hehe:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 04:51


ana kalau tengah moody ana suka tidur :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 07:52


Pada 12-11-07 13:19 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....



.. dah berkongsi lah ek.. alhamdulillah.. jiwa kosong itu cik adik.. cuba carik "something".. anda sendiri tau kan benda apa itu.. insyaALLAH.. semua manusia pernah lalui benda ini.. aku pun tak pernah lari.. tapi tak lah sampai "moody" .. hehe..


baik rupanya kakisamun ni ya...lembut jugak jiwanya...hehe.. :-P makacih... ;-)



.. sesama lah kita.. saya memang lembut pun:malu:auwww:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 08:08


Pada 13-11-07 07:52 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 13:19 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....



.. dah berkongsi lah ek.. alhamdulillah.. jiwa kosong itu cik adik.. cuba carik "something".. anda sendiri tau kan benda apa itu.. insyaALLAH.. semua manusia pernah lalui benda ini.. aku pun tak pernah lari.. tapi tak lah sampai "moody" .. hehe..


baik rupanya kakisamun ni ya...lembut jugak jiwanya...hehe.. :-P makacih... ;-)



.. sesama lah kita.. saya memang lembut pun:malu:auwww:malu:



oooo...sotong rupanya kakisamun ni...
ish ish ish...



...gurau saja...
jangan amk hati
nanti tak boleh hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 08:15


Pada 13-11-07 07:52 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 13:19 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 15:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ala anis, kita kan orang islam, ada cara nak tangani masalah begini...
kalau resah, ingatkan Allah SWT...
kalau boleh mengaji, mengaji lah,
kalau boleh solat, solat lah...

kan kita tau, 'Dengan Mengingati Allah SWT, Hati akan menjadi tenang'


ya...ana tahu...syukran jazilan ya...ana cuma nak meluah saja...semalam luah kat kak muslimah83...tapi tetap hati ni 'menangis'...em....moga DIA kuatkan jiwa ni....



.. dah berkongsi lah ek.. alhamdulillah.. jiwa kosong itu cik adik.. cuba carik "something".. anda sendiri tau kan benda apa itu.. insyaALLAH.. semua manusia pernah lalui benda ini.. aku pun tak pernah lari.. tapi tak lah sampai "moody" .. hehe..


baik rupanya kakisamun ni ya...lembut jugak jiwanya...hehe.. :-P makacih... ;-)



.. sesama lah kita.. saya memang lembut pun:malu:auwww:malu:


lembutt???hehehehe...ana nak kawan lah dengan 'anti'...kikikiki! :-D :-P :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 08:57


Pada 13-11-07 04:51 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

ana kalau tengah moody ana suka tidur :p


Salam. Sama lah. Daripada bagi jangkitan virus moody kat orang lain atau termarah mereka yang tak bersalah, baik tidur. Slalunya lepas tidur, mood saya okay balik. :welcome:


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 09:30


ana selalunya kalau moody..kalau belum solat tu ana pergi solat dulu..tak pun p mandi...
nanti insyaallah...perasaan tu ok balik...macam tu juga kalau ada perasaan nak marah kat seseorang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-07 09:37


Assalamualaikum....ana moody selalunya cari kawan ana...ana suka cara dia cakap...nanti oklah sendiri...tapi sejak dia sakit dah tak boleh macam tu lagi..nanti ana kena marah balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:38


kalau saya moody,saya akan jadi seorang yang tersangat2 pendiam,malah tiada juga senyuman terukir di bibir...tapi,biasanya,saya moody paling lama pun,15 minit....hehe...lepas itu,dah ceria kembali....

malah,sekiranya saya moody,sahabat-sahabat baik saya,tidak berani mendekati saya..mereka bagi masa untuk diri saya sendiri...bila saya sudah bertegur sapa dengan mereka,maknanya,saya dah ok lah itu...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

sofea_hanzalah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32302
Posting: 27
Dari: penang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 15:25


saya agak mudah juga moody...
mungkin sebab dari kecil sampai dah 22 tahun ni...
banyak perkara yang sedih berlaku ke atas diri saya...
pendam dalam hati sendiri...
seorang kawan saya bertanya,
"kalau kamu moody apa kamu buat?"
saya jawab,
"baca al-quran"....
kawan saya balas,
"akak dah baca tapi Kenapa masih lagi sedih?"
saya hanya tersenyum...
sebab tak tahu nak jawab apa...
lagipun,saya tak baca al-quran jika sedih...
saya lebih kepada dengar lagu...
baring atas katil dan menjauhkan diri daripada orang yang menyebabkan saya moody...
lama juga saya moody...
tapi,setelah 1 hari tak tengok muka orang yang buat saya moody..
saya akan elok kembali...
itupun jika dia tegur saya dulu...
he he...saya jahat sikit..
saya tahu tak baik tak tegur kawan...
tak baik gaduh2..
tapi,entah lah...
payah nak tegur bila gaduh...
tapi,bila dia tegur...
saya akan happy dan mula berkawan dengan dia..
tak ada nak gaduh2 bila dia tegur kita...
itu hati kita keras namanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofea_hanzalahProfil   Hantar PM kepada sofea_hanzalah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146218 saat. Lajunya....