Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kawan-kawan, jangan buat resume macam ni :)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kawan-kawan, jangan buat resume macam ni :)

Please Mendaftar To Post


Oleh kawan-kawan, jangan buat resume macam ni :)

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 14:08


maaflah kalau ada yang dah pernah posting.



Surat ini memang betul diterima oleh MAS.

Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar
5 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 Ampang Selangor.
(Rumah pakcik saya)

Tuan Pengurus Besar Kanan
Malaysia Airlines System
21 Sep 2006

Tuan,
Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.

Sehubungan dengan perkara diatas, saya Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar no k/p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai tak boleh tidur malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini.
Walaupun begitu saya mengaku sebab saya minta kerja disini kerana Saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan Kenalah ambil saya bekerja disini.

1. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya iaitu ABD GHAFAR adalah seorang ahli KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tak nak susah baiklah ambil saya bekerja disini.Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3. Akademik Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional 1999-2000


Matapelajaran : (gred)
Bahasa Malaysia 6D
Bahasa Inggeris 6D
Sains 7E
Matematik 6D
Pendidikan Islam 5C
Sejarah 7E
Lukisan geometri 7E
Teknologi air-condition 6D
Kerja bengkel 3B

Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK) Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut latihan Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia

4. Pengalaman kerja
!P Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh , Perak





!P Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang, Kuala Lumpur (kedai gemok) p/s (alignment kat situ tipu)


!P Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka. (pusat serenti)

5. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya tak tipu ini. Walaupun saya pernah ponteng sekolah dan ditangkap beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya tidak akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa-apa juga kesalahan pihak tuan tidak boleh ambil tindakan yang kuat disamping menjentik jari saya sahaja.
Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2 saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yang lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula & berakhir dengan baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org ramai.

Sekian terima kasih.

Yang benar,
(Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar)
25 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 Ampang
Selangor



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 05-11-07 14:48


Assalamualaikum...ni nak minta kerja @ main-main...macam-macamlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 15:55


try hantar, nak tengok hasilnya.. kalau dapat ana pun nak cuba..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 17:18


cuba lah..hantar...mana tau agaknya dapat....mungkin kat senario ok agaknya...kui...kui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:21


bismillahhirrahmanirrahim

Kalau ana hanta CV yang macamginilah gayanya sampai ke tualah ana makan pasir :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 17:26


ni namanya cv berbaur ugutan hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-07 18:22


Assalamualaikum
surat ini memang betul...betul..diterima...???
ye ke...???
hmm...lempis...lempis..... :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 18:22


uishhh ada juga ek cv macam ini...ahakzzz;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 19:11


petani anggur ni memang terdesak betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 20:52


hehe, lawak :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-11-07 21:38


mula-mula tengok..macam nak edit saja..maklumlah cikgu BM kan:-)
tapi lepas tengok..ada ke buat resume begini..mana boleh..
surat permohonan mesti asingkn dengan resume..
lepas itu..janganlah letak bukan2 dalam surat tu..susah org nak ambik macam main-main saja..walhal nak minta kerja.
Apapun..suart mohon kerja dan resume mestilah ikut format yang betul.
jangan main-main bab-bab minta kerja ni..nanti susah..ingat tu :jangan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 05-11-07 21:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 00:05


ada ek CV gini...
iskk.. iskk... boleh pulak dia memain...
huhuhu...

p/s: lempis tu apa ye..? lempeng yang kempis ke..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 08:30


ni nak kerja ke main-main?.nampak sangatlah dia menunjukkan kebodohan dia untuk tatapan semua.memang takkan kemana pun orang macam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:24


Pada 05-11-07 21:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

mula-mula tengok..macam nak edit saja..maklumlah cikgu BM kan:-)
tapi lepas tengok..ada ke buat resume begini..mana boleh..
surat permohonan mesti asingkn dengan resume..
lepas itu..janganlah letak bukan2 dalam surat tu..susah org nak ambik macam main-main saja..walhal nak minta kerja.
Apapun..suart mohon kerja dan resume mestilah ikut format yang betul.
jangan main-main bab-bab minta kerja ni..nanti susah..ingat tu :jangan:



seriusnye Iman_Hayati dalam bab-bab minta kerja ni :-)


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:57


assalamualaikum..
nak minta kerja @ nak mangurat???????????
saya rasa, adik ni kena banyak belanja buat lagi ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-07 13:46


Assalamualaikum
ada juga org buat resume begitu ye...kasihan dia...mungkin tak tau buat resume agaknya sebab tu dia tulis begitu... :berfikir: apa kata org yang rapat dengan dia bantu dia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 14:00


Assalamualaikum
ni bukan resume sebenarnya...
ni luahan hati seorang insan....uhuk...uhuk.... :roll:

P/S : lempis....lembu daripada Kuala Lipis....bukan... :jangan:
lempeng yang kempis....pun bukan...entahlah...
syntax error ni....javasript cannot be run.... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

MuRfiQaH_saHiRa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13414
Posting: 17
Dari: Kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:21


rasanya kan, mungkin bila sahabat tu buat begitu.. dia rasa pihak mas akan ambil dia bekerja..sebab mesti pihak sn rasa curious nak tengok orgnya macam mana...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuRfiQaH_saHiRaProfil   Hantar PM kepada MuRfiQaH_saHiRa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:29


saya rasa ini hanyalah satu rekaan cerita lawak saja...dan bukan betul-betul diterima MAS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:40


.. nanti nak siasat alamat tu:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:42


IC dia pun ada sekali, cuba check kat laman web SPR :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:47


Pada 18-12-07 11:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

IC dia pun ada sekali, cuba check kat laman web SPR :D


.. tak berdaftar budak ni:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 11:49


Pada 18-12-07 11:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-12-07 11:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

IC dia pun ada sekali, cuba check kat laman web SPR :D


.. tak berdaftar budak ni:lol:..


hehehe...


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 15:43


:-) Assalamualaikum....

    :lol: :lol: :lol: kalaulah saya pegawai tersebut..tak taula..nak marah ke..nak gelak ke....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 16:40


ini betul-betul ke?
atau orang saja reka cerita..
macam tak percaya saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 17:36


Pada 05-11-07 21:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

mula-mula tengok..macam nak edit saja..maklumlah cikgu BM kan:-)
tapi lepas tengok..ada ke buat resume begini..mana boleh..
surat permohonan mesti asingkn dengan resume..
lepas itu..janganlah letak bukan2 dalam surat tu..susah org nak ambik macam main-main saja..walhal nak minta kerja.
Apapun..suart mohon kerja dan resume mestilah ikut format yang betul.
jangan main-main bab-bab minta kerja ni..nanti susah..ingat tu :jangan:



tu dia...cikgu BM dah marah... :-D ... dengar tu kepada para penganggur yang belum dapat kerja lagi... :sopan:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 23:28


macam-macam.....nak ambk kerja bagaimana? kalau hantar surat dengan resume macam tu...hancur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

izwana_haanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25350
Posting: 26
Dari: Bumi

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 16:31


lawak betul lah.. ni betul-betul ada ke saja lawak senario :lol:


-----------------
TiAdA kErEhAtAn BaGi OrAnG yAnG bErImAn MeLaInKaN sEtElAh BeRtEmU dEnGaN aLlAh


Bookmark and Share

    


  Member Information For izwana_haanieProfil   Hantar PM kepada izwana_haanie   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 15:16


Tak tahula nak cakap bagaimana lagi :D. kasihan kat pegawai yang kena baca resume hamba Allah tu...:D

Betul tu...kawan-kawan jangan buat resume macam ni...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 16:19


biar betul....ni memang terdesak ni..ehe,,sian ye...tak tahan kat ayat ugut kwsp..:))

jangan lah buat begitu dari dia nak bagi kija terus jadi tak nak bagi kija.....oke

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 18:07


hahahaha...
memang kelakar...
surat paling kelako...

pembaca resume ini seharusnya tenang dan gelak sakan....
kalau saya terima resume sebegini, pasti saya mahu berjumpa dengannya..
nak tengok sejauh mana keikhlasan dia mahu bekerja....

huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 18:27


kelakar jugak surat or CV ni. harap-harap Mohd Kamal Bin Abdul Ghafar ni dapat lah kerja yang sesuai dengan dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 12:17


:-o hancussssssss.........
ada ke patut hantar CV lagu ini.....
ish....ish...ishhhh.... :jangan:

:lucu: :lol: :lucu: :lol: :lucu: :lol: :lucu: :lol:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 15:48


hahaha grenti tak dapat punya kejr kalau buat resume macam ini :lol: :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 16:15


Memang tak akan dapat kerja kat MAS punya... :lol: :lol: :lol:

mana tak nya... awal-awal da ugut bakal majikan... :-D :-D

lu fikir lah sendiri... kata Nabil!!! :-D


-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selam-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

perantaujauh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2008
Ahli No: 36009
Posting: 31
Dari: EUROPE

czechrepublic  


posticon Posting pada: 12-12-08 18:37


haannccoooqqq leboqqqq... kasihan pun ada, rasa macam nak lempang pun ada...

ada jugak org macam ni kat dunia ni..ish ish ish..

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantaujauhProfil   Hantar PM kepada perantaujauh   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 19:14


huhuhu... mana ada org tulis resume gini... confirm kena reject..
tapi isi kandungan dia cute

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 20:14


Ini dah tahap tulis dalam khayal pun ada ini...
anyway....nice posting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-12-08 22:42


kalau tengok betul-betul ok juga cv cmnie...terus terang taklah hipokrik macam org lain kan..benda-benda buruk2 cepat-cepat beritahu...hehehe...ada juga org begini kat Malaysia. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 23:26


Kalau saya dapat surat macam tu, memang saya koyak & buang terus. hehehe. Ada juga makhluk di dunia ini yang 'masuk air' macam tu. Selagi hantar surat begitu, jangan harap boleh dapat kerja. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 07:37


hahaha...dahlah hisap ganja...ada hati nak kerja best...siap ugut pulak tu...hahahaha


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:50


SALAM..

Memang lawak tahap dewa. :lol: :lol: :lol:


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:55


salamun alaik..

kalau ana jadi hari officer pun ana tak ambil..sengal betul budak ini..haha..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

rinn
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2009
Ahli No: 37605
Posting: 7
Dari: penang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:56


main-main betul lah..hehe,,,kalau i bos da lama reject..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinnProfil   Hantar PM kepada rinn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137271 saat. Lajunya....