Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sayang nenek dan datuk?...pernahkah menziarahi mereka


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sayang nenek dan datuk?...pernahkah menziarahi mereka

Please Mendaftar To Post


Oleh sayang nenek dan datuk?...pernahkah menziarahi mereka

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:44


kecewa dengan mereka yang memutuskan silaturrahim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:54


sayang sangat dengan mereka...sebab mereka yang menjaga dan mendidik ku..
erm Kenapa angkabut kecewa dengan mereka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:57


mesti lah sayang..tinggal opah saja..atuk semua dah tak ada..
kenapa mereka putuskan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-07 15:58


bismillahhirrahmanirrahim

mestilah sayang..cuma sekarang ni hanya ada seorang atuk dan dua nenek.. seorang atuk dah hampir 6 tahun dijemput kembali mengadapNya..al-Fatihah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:00


kecewa dengan mereka yang sggp putuskan hubungan dengan datuk dan nenek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:00


Assalammualaikum
sayang sangat.. tgl atok belah mak saja.. sayang sangat-sangat kat atok... rindunye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:03


oh ye ke?
mungkin ada sebab dia buat macam tu????

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:04


Asslamualaikum... saya tak berkesempatan langsung nak bermesra dengan nenek sebelah ayah saya, tak berpeluang langsung. Tak apalah, mungkin saya bukan anak kepada anak kesayangan dia..
sedihnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:07


huhu...jangan lah cakap macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:09


memang sayang....tapi sekarang ni tinggal opah belah abah saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:11


Pada 26-10-07 16:00 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

kecewa dengan mereka yang sggp putuskan hubungan dengan datuk dan nenek..


ooooooooo..pqrstvwxyz

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:12


lah...Kenapa dengan mama_iman ni?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 26-10-07 16:15


TAK DAPAT KASIH SAYANG kedua-duanya BELAH PIHAK PUNNN...MASA KECIK, MEKA DAH MENINGGAL

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:16


Sebelah ayah sudah berada di "sana", sebelah emak masih ada.. moga berbahagia hendaknya.Saya rapat dengan kedua-dua belah..selalu sangat ziarah kedua-dua belah...
[ Telah diedit oleh: zulman pada 26-10-07 16:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:17


alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 16:39


Pada 26-10-07 16:12 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

lah...Kenapa dengan mama_iman ni?hehe


tak ada apa-apa..saja boring.. :-P
hari tu kan..kita kasi duit raya kat opah..
dia kata"merasa jugak opah duit kamu.."
huhu sebak & terharu..
duit elaun practical saja..ada lah sikit..
smentara dia masih ada..dan kita juga masih ada,
gembirakan lah dengan apa cara sekali pun..
umur dia 83..boleh lagi jalan..kadang-kadang tak larat..
[ Telah diedit oleh: mama_iman pada 26-10-07 16:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:32


alhamdulillah...
atok bdan nenek ana..dah pergi buat selamanya..
tak sempat ana nak balas jasa mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:32


alhamdulillah...
atok bdan nenek ana..dah pergi buat selamanya..
tak sempat ana nak balas jasa mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:57


sayang nek dengan tokwan..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 17:59


alhamdulillah...
ismi masih mempunyai kedua-dua atuk dan nenek...

kalau cuti2, tak ada kerja apa-apa, memang akan bercuti kat kampung...
tapi, selalunya kampung sebelah ummi...
sebab yang itu yang jaga kami adik beradik...
lagi pun, yang sebelah ummi, rumahnya ada suasana kampung...

yang sebelah ayah, setiap kali ismi pulang ke rumah..
seboleh mungkin pergi kerumahnya di taman keramat.
tambahan pula makwan tak berapa sihat sekarang ni...

p/s: walau bagaimana teruk atau buruk sekali pun, mereka tetap ibu bapa ummi dan ayah kita... tanpa mereka, siapalah kita..
:-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 16:55


sayang sangat...selalu jugak p ziarah mereka...alhamdulillah..moga tak terputus silaturahim ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 20:44


uwaaa....saya tidak ada nenek dengan atuk dah....seumur hidup saya saya pernah rasa kasih sayang dari tok saja (mak abah saya)....tu pun umur 12 tahun arwah tok meninggal......tu lah satu-satunya kasih sayang yang saya pernah rasa dari nenek dengan atuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 11:10


datuk tak pernah dikenali sejak kecil
kedua2 datuk
nenek sebelah ayah pun tak sempat kenal
tinggal seorang nenek saja sekarang
tu pun nun jauh di sana
jauh 200 meter dari rumah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-07 11:20


Assalamualaikum
tentu lah sayang..nenek sebelah mak ana tinggal dengan kami sekeluarga lagi..dia terlalu gembira berada dengan kami.cuma atok sebelah mak dah dijemput Allah.
atok sebelah ayah ana pula dok kg.selalu juga pergi ziarah dia.nenek sebelah ayah dah dijemput oleh Allah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 10:09


jagalah masa depa masih ada
kalau dah tiada nanti
menyesal tak sudah
jadi angin ahmar semata-mata



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-11-07 10:10


ziarah kubur juga..happy to be alive happy to be alive happy to be alive happy to be alive..sedihnya...rindu..selalu mimpi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123451 saat. Lajunya....