Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 16 jam, 22 minit yang lalu
isa777_musa: 21 jam, 4 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: adakah anda dinobatkan seorang yang berwajah manis?bagaimana anda dapat gelaran tu...:)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» adakah anda dinobatkan seorang yang berwajah manis?bagaimana anda dapat gelaran tu...:)

Please Mendaftar To Post


Oleh adakah anda dinobatkan seorang yang berwajah manis?bagaimana anda dapat gelaran tu...:)

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:26


cantik juga ind yang bermuka manis ni....tak lekang dek mata nengoknye.hehhe.....tapi manisnya dimana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:28


Assalamualaikum
manis nya pada senyuman.. :-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:28


tak mo, nanti semut datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:33


Pada 24-10-07 14:28 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak mo, nanti semut datang


alah prof daeng...takkan kena virus semut agaknya....
:lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:33


Assalamualaikum wwt..

kat portal ukhwah ini ramai yang berwajah manis..contohnya..
erm tak ingatle ramai sangat manis2 ini.. :-D :bunga:

Wassalam.


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 24-10-07 14:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:34


semut datang bagi lah retset...hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:35


daeng tak mo manis ek..tak mengapa ambilla pahit :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:36


Pada 24-10-07 14:33 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

kat portal ukhwah ini ramai yang berwajah manis..contohnya..
erm tak ingatle ramai sangat manis2 ini.. :-D :bunga:

Wassalam.




betul... tapi saya ingat ingat lupa...nak tau carilah sendiri... :jangan: :jangan: :jangan:

wajah manis anugerah Allah ...jaga elok-elok...maniskan kepada yang berhak sahaja... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:37


Pada 24-10-07 14:34 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

semut datang bagi lah retset...hahaha


abisla skuad semut merah ukhwah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:38


bismillahhirrahamnirrahim

manis pada rupa perlu diselarikan dengan iman dan agama yang "manis".. tak guna manis di luar tapi tak manis di dalam..yang pentingnya di dalam..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 24-10-07 14:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:42


ye ke?
hehe...tak apa buh ubat semut lain lah...
untuk daeng..betul tu...tak mahu manis..
ambil yang pahit..hahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:45


pahit tu ubat... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:48


erm..dikesan kat sini ada macam ada yang cuba menghapuskan kewujudan semut saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:50


elelele...kesiannya dia..
ambil lah yang manis itu sebagai penawar...
tapi tak semestinya manis itu penawar...
macam ubat kat ospital tu pahit..
tapi ia di gunakan untuk penyembuh...
dengan izin tuhan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:52


Pada 24-10-07 14:48 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..dikesan kat sini ada macam ada yang cuba menghapuskan kewujudan semut saja.....


kapten bertindak..


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:00


Pada 24-10-07 14:52 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 14:48 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..dikesan kat sini ada macam ada yang cuba menghapuskan kewujudan semut saja.....


kapten bertindak..




jaga-jaga ridset tu kapten...elakkk.... :-o :-o nasib baik...kalau tak habis muka manis kapten06..

:lucu:
[ Telah diedit oleh: zulman pada 24-10-07 15:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:01


Assalamualaikum
hah...
mana yang nak manis tu...
mana...
mari...sini..
skuad mut ukhwah ingin menyerang kemanisanmu....huhu....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:09


Tak ada pun.. muka menakutkan ada lah agaknya.. huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:11


dinobatkan? wahhh... perkataan "dinobatkan" ni bunyi macam gempak sangat... :sopan:
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 24-10-07 15:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:12


comey saja kak hanan... teman terpikat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:16


Pada 24-10-07 15:11 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dinobatkan? wahhh... perkataan "dinobatkan" ni macam gempak sangat... :sopan:



dengan ini saya ingin menobatkan bahawa ahli yang bernombor XXXXX.........berwajah manis.... :welcome: :welcome: gempak....
[ Telah diedit oleh: zulman pada 24-10-07 15:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:35


dinobatkan?hehe digelar ada lah..
sweetttttttttyyy..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:43


ANA dapat BILA MELIHAT CERMIN DI KAMAR MANDI

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:44


hmm manis? orang gila takkan mengaku orang gila..

saya muka orang takut..di rumah kalau ada budak-budak nakal mencuri buah rambutan, kakak2 saya marah budak-budak itu tapi tak takut..masih juga memanjat2 pokok rambutan kami..sekali saya menunjukkan muka di tingkap, belum bersuara budak-budak berebut2 turun dan lari


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:05


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 24-10-07 14:28

tak mo, nanti semut datang

eh...akhi... semut sekarang dah tak suka manis2 lah...
nanti kena DIABETEs.... :-P

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 24-10-07 14:48

erm..dikesan kat sini ada macam ada yang cuba menghapuskan kewujudan semut saja.....

betul..betul...betul...

seperti ada pihak yang cuba menghapuskan kewujudan semut..

mayday...mayday...mayday...

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 24-10-07 15:01

Assalamualaikum
hah...
mana yang nak manis tu...
mana...
mari...sini..
skuad mut ukhwah ingin menyerang kemanisanmu....huhu....

ye..mari..mari...

mai lah...mai lah..


:lol:

-------------------------------------------------------------------------------------
sebelum pergi jauh..
ana nak bertanya pada sesiap yang tahu lah.
muka manis tu bagaimana ye?
boleh terangkan sifat2 nya..

mohamad masih keliru..


wassalam..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:07


ana tak di nobat kan anugerah tu... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:12


alhamdulillah...ramai juga cakap muka saya manis...ditambah dengan senyuman...sebab tu lah kena selalu senyum...orang tengok kita pun happy saja...apa2pun...semuanya dari Allah semata-mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:14


erm.. teman ni manih ke? nak tengok ceromin kejap... :berfikir:


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 24-10-07 16:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:16


Pada 24-10-07 16:07 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak di nobat kan anugerah tu... :cry:



saya pula di tobatkan dari anugerah itu :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:21


Pada 24-10-07 16:07 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak di nobat kan anugerah tu... :cry:


Tak apa..nobat lah untuk diri sendiri :sopan:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:26


kalau berjawah pahit macam mana pula ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:43


Pada 24-10-07 14:28 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
manis nya pada senyuman.. :-)



hihik!! samaaa... :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 19:26


Pada 24-10-07 16:05 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



sebelum pergi jauh..
ana nak bertanya pada sesiap yang tahu lah.
muka manis tu bagaimana ye?
boleh terangkan sifat2 nya..

mohamad masih keliru..


wassalam..



muka manis tu kan mohamad...
lebih kurang canni cerita dia...

bila kita lihat wajahnya,
kita rasa suka saja...
rasa macam nak tengok lagi...
rasa macam best saja...
pendek kata, dipandang tak jemu...

tetapi, lain org lain perspektif dia...
ada org rasa si A ni wajahnya manis, tapi ada org rasa tak...
begitulah seterusnya...
benda ni subjektif... :-D

ismi nak test lah ismi ni berwajah manis ke tak...
kalau semut tak hurung muka ismi tu, maknanya yelah tu agaknya.. maklumla, sesemutskan tak suka benda manis...

p/s: berwajah manis tak sama ek dengan memaniskan wajah.... :sopan:

p/s lagi : spe yang nak guna ridset tu..?? ni nak kena ambush ni... :berfikir: :-|

p/s lagi lagi: wajah pahit = bila makan ubat... kuhik kuhik kuhik... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 20:57


emm...puji wajah sendiri yang manis....hu2..syukur..(nak tgg org tegur berwajah manis?tak apalah,time kisah sajalah...hanya jauhari yang mengenal manikam..hehehe..bukan manikam anak siva ek...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-10-07 08:12


Pada 24-10-07 15:44 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hmm manis? orang gila takkan mengaku orang gila..

saya muka orang takut..di rumah kalau ada budak-budak nakal mencuri buah rambutan, kakak2 saya marah budak-budak itu tapi tak takut..masih juga memanjat2 pokok rambutan kami..sekali saya menunjukkan muka di tingkap, belum bersuara budak-budak berebut2 turun dan lari



ye ke cik sakinah..kalau begitu oang yang mengaku manis...maknanya tak manis lah kan....
hmm..kalau begitu saya mengaku manis.....huhu...... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 12:44


tiada dinobatkan..pernah sekali saja org berkata demikian....hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

apis_udm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2007
Ahli No: 30795
Posting: 64
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-07 12:56


saya pun pernah dikata manis...tapi tak tau tang mana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For apis_udmProfil   Hantar PM kepada apis_udm   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 12:57


teman pun same, tapi teman nak jadi tawor...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 13:09


Pada 25-10-07 12:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman pun same, tapi teman nak jadi tawor...


upper case ini nak jadi tawor en daeng....dah elok muka manis nak jadi tawor pula...iskk...iskk...jangan lah jadi tawor daeng...orang lain tension tengok kita tawor...sian orang lain tu...cuba2 lah maniskan wajah...tenangkan hati orang lain ye...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-10-07 13:16


alaa... tak ada siapa pun nobatkan saya si manis. :D
tapi cute tu ramailah yang cakap :P
gurau saja ekkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 25-10-07 13:18


Assalamualaikum
biasanya manis tu terletak pada senyuman dan kelakuan seseorang itu..kalau lihat pada wajah pun tak guna juga sebab kadang-kadang wajah tak mengambarkan kemanisan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 20:58


pada pandangan ana..
topik ni kurang sesuai..tak perlu diketengahkan.
hanya menimbulkan rasa riak malah mungkin fitnah..
wallahua'lam..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-10-07 21:40


Saya bersetuju dengan sufti_ilham....moga-moga yang manis itu manis di luar dan dalam.Seiring syariat yang ditetapkan.
Saya biasa dikategorikan oleh org yang xdikenali sebagai manusia yang berwajah serius......=) baguslah susah jugak nak practice itu; org tak berani nak dekat.=)
Apa2pun bersyukurlah dengan apa yang dikurniakan ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 11:01


manis wajah kerana kejernihannya
elok akhlak dan tutur kata
kejernihan wajah dari ketenangan hati
ketenangan hati dengan sentiasa mengingati Allah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 10:37


manis wajahmu ...ku lihat di sana...
apa rahsia... yang tersirat...
tapi zahirnya...dapat ku lihat...
mesra wajahmu ...dengan senyuman..
nyanyi lagu raihan sat :D

erm..maniskah wajahku?
kena tengok sendiri kut :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:32


hmm....
adakah orang yang manis mukanya ni, kita lihat tak pernah jemu....
adess...
ismi pernah tengok orang macam tu...
suka sangat kalau berjumpa...

muka manis dengan muka sejuk sama tak...??
muka manis bukan bermakna dia letak gula atau madu di mukanya ye....
dan muka sejuk bukan bermakna dia pakai bedak sejuk atau letak ais kat muka dia ek... tak mo putar alam... uhuk uhuk uhuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 13:44


orang kata tahi lalat itu pemanis wajah..
tapi agaknya kalau muka garang macam saya,
muka dipenuhi tahi lalat pun tak juga manis :berfikir:
baik lagi banyakkan tahi lalat di hati..
tapi tahi lalat warna putih

hati manis, barulah wajah manis :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

bdk_kecik
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32259
Posting: 11
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:53


=) setiap insan yang diciptakan Allah adalah cantik..
but depends pada org yang menilainya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdk_kecikProfil   Hantar PM kepada bdk_kecik   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-01-08 22:22


Pada 24-10-07 16:16 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!


saya pula di tobatkan dari anugerah itu :cry:


saya pun..dinobatkan sebagai bermuka garang adalah :oops:


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 22:39


hmm.. adakah saya dinobatkan sebagai berwajah manis ye? tak agaknya... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-02-08 17:56


salam..
sampai kat malaysia...ada orang yang mirip/serupa tapi tak sama..dengan ana..
sampai orng2 pun dah salah panggil..salah tengok..salah kira..tapi mereka kata..ana lebih cerah..he..he..
        dulu masa sekolah rendah..cikgu kata ana ni lelaki yang paling manis...he..he..
sampai kat malaysia ada lah kawan baru kenal..perempuan...tiba-tiba dia kata"comel nyeeee...!!"
memang lah nama ana sama dengan orang yang pernah jadi manusia yang paling lawa..he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 21:17


Assalamualaikum
hmm muka manis..rasanya belum lagi tapi org kata comel bila snyum ada lah.hehe :-P

teringat masa kat sekolah dinobatkan sebagai "miss softy" masa dinner pengawas.pengawas junior yang bagi gelaran macam itu.pdhl tak "softy" sangat pun.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-02-08 22:45


tis tread is quite useless...WTH wif u guys?
dun u hv better thing 2 discuss?

sorry if i did offend anyone here, but....
up 2 u guys 2 judge it...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 22:47


Berwajah manis? Ana berwajah strict... tahi lalat di bawah bibir ni saja yang manis... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 23:13


boring lah muka manis...garang lah baru best..uhuuhhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 00:18


maaf, iklan jab........:-)

Wahai anakku ! Janganlah kamu terus menelan apa saja yang kamu rasa manis dan meludah setiap apa yang kamu rasa pahit. Ingatlah, tidak semua yang manis itu akan menjadikan kita segar dan tidak semua yang pahit itu akan menjadikan kita segar.
Wasiat Luqmanul Hakim Kepada Anaknya


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:16


sebab ada semut kat tepi bibir.. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 08:44


ana serius tapi orang kata comel.

kalau tengok rancangan tarannum kat tv9 tua ada seorang pelajar nama amalina tu mirip wajah ana.

bila tengok, oohhh macam tu rupa kita....

:-) maniskan senyuman seindah bidadari utamanya untuk bonda dan suami kelak...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 09:04


.. biar muka ganas.. tapi hati manis:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-02-08 12:24


ala, tak pernah lah, agaknya muka ni tak manis agaknya, tapi comel ada. hehehe, gurau saja :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 22:33


manisnya pada snyuman.....kelembutan wajah....
maniskah senyuman diri ku????
uhuhuh
:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 17-02-08 00:49


semua ciptaan Allah itu cantik....hargainya....jangan salah guna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

AkaliliAiman_88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32645
Posting: 31

Pahang  


posticon Posting pada: 17-02-08 20:15


betul...semua Allah jadikan cantik.cuma kecantikan tu berbeza-beza.ada yang cantik di mata,ada yang cantik di wajah...tapi yang paling penting cantik di hati.ana tak adalah di nobatkan seorang yang berwajah manis...cuma ana selalu senyum.dengan orang yang tak dikenali pun ana senyum.daripada tak kenal pun boleh jadi kenal.tapi bukan lah dengan semua...dengan yang sama jantina lah.nanti jadi fitnah pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkaliliAiman_88Profil   Hantar PM kepada AkaliliAiman_88   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-08 20:34


manis itu apabila kita selalu ikhlas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 00:05


sahabat ana cakap muka ana nampak manis bila dimalukan...
bila malu terkena batang hidung sendiri..
ish ish malu betul.. tapi time tu kawan cakap manis..
erm betul ke ek??? :berfikir: :berfikir: :sopan: :sopan: :-P


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159605 saat. Lajunya....