Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 5 jam, 52 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: semangat yang hilang


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» semangat yang hilang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh semangat yang hilang

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 15:28


pernah tak anda rasa hilang semangat..
betul-betul hilang semangat..
rasa macam semangat cuma tinggal sebutir pasir..
dah setahun lebih semangat hilang sampai sekarang tak bangun2 lagi..
kalau bangun pun cuma dapat naik satu anak tangga daripada 1000 anak tangga..
masalah yang menyebabkan semangat hilang memang dah selesai cuma
semangat yang hilang tu tak dapat2 balik lagi..
apa harus buat untuk jadi seperti dulu?
apa harus buat untuk setabah dan serajin dulu? :cry:

kiranya hidup yang baik untuk diri, takdirkanlah hidup
kiranya mati yang baik untuk diri, takdirkanlah mati


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:00


Assalamualaikum...

semangat hilang??

hhhmm....perkara sebegini ana pun sering mengalaminya...

banyak perkara yang boleh dibuat untuk mencari balik semangat yang hilang.

1)daripada orang2 yang terdekat

kadang-kadang tu.... ana "tersentak" dengan kata-kata sahabat ana.

kadang-kadang tu.... ana "tergerak" nak berubah dengan "perbuatan" sahabat ana.

2)daripada majlis-majlis ilmu...
dekatkan diri dengan "ALLAH".... majlis tazkirah...


3)daripada kejayaan orang lain...
kalau yang ini..... ana tak payah nak hurai.. :-D


hhmmm...

benda-benda inilah yang selalu menaikkan semangat ana....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:04


yalah mungkin kita tak sama..belum sempat bangun jatuh lagi


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:11



    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:14


hmm..bagi ana memang semangat itu kadangkala akan ada naik dan turunnya...hmm..cadangan mohamad itu bagus jugak itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:17


sekarg ni ana hampir bengong dek boring tak dapat kerje2 lagi...bosan..parent tak lah marah2 tapi kasihan lah..even dapat 'gaji' jadi cleaner kat rumah tapi Kalau boleh nak cepat-cepat keluar rumah lah...bila da boring ni mula lah macam-macam benda fikir kadang-kadang rindu pula bilamana teringat zaman belahar dulu...ya tuhan...bantulah aku... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-10-07 17:13


salam
hilang semangat.susah juga nak recover.dulu pernahla hilang semangat.i took 2years to recover.semua tu lepas baca buku lah tahzan.......sejak tu alhamdulilah takpernah lagi rasa hilang semangat.cubalah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 20:28


Pada 21-10-07 16:00 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

semangat hilang??

hhhmm....perkara sebegini ana pun sering mengalaminya...

banyak perkara yang boleh dibuat untuk mencari balik semangat yang hilang.

1)daripada orang2 yang terdekat

kadang-kadang tu.... ana "tersentak" dengan kata-kata sahabat ana.

kadang-kadang tu.... ana "tergerak" nak berubah dengan "perbuatan" sahabat ana.

2)daripada majlis-majlis ilmu...
dekatkan diri dengan "ALLAH".... majlis tazkirah...


3)daripada kejayaan orang lain...
kalau yang ini..... ana tak payah nak hurai.. :-D


hhmmm...

benda-benda inilah yang selalu menaikkan semangat ana....



same ....huhu ada geng....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 21:02


ana pernah juga rasa hilang semangat...
tapi bila pikir2kan balik jasa abah&ma yang banyak berkorban untuk ana,ana terus menjadi tabah dah semangat yang hilang terus kembali membara...
dengan melihat wajah mereka hati ana sayu dan tak mungkin anakmu ini sanggup mengecewakan mu lagi... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 21:55


Pada 21-10-07 15:28 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

pernah tak anda rasa hilang semangat..
betul-betul hilang semangat..
rasa macam semangat cuma tinggal sebutir pasir..
dah setahun lebih semangat hilang sampai sekarang tak bangun2 lagi..
kalau bangun pun cuma dapat naik satu anak tangga daripada 1000 anak tangga..
masalah yang menyebabkan semangat hilang memang dah selesai cuma
semangat yang hilang tu tak dapat2 balik lagi..
apa harus buat untuk jadi seperti dulu?
apa harus buat untuk setabah dan serajin dulu? :cry:

kiranya hidup yang baik untuk diri, takdirkanlah hidup
kiranya mati yang baik untuk diri, takdirkanlah mati




emmm bagi anis lah, bila dah down, anis akan kenang kesusahan mak ayah anis, anis taknak anis nanti bukan dapat bagi mereka senang, tapi lagi menyusakan mereka....


emmm kenang lah mak ayah bila rasa semangat dah luntur, dan jangan lupa banyakkan memohon dr NYA... :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 22:22


Assalammualaikum wr wb..
ukhtieku.. ana juga pernah hilang smgt sms ana masih di tahun 1.. banyak sangat cabaran dan ana pernah give up tapi atas nasihat sahabat-sahabat, "Allah tak suka hambaNYA berputus asa".. tak ada benda yang mustahil... dan untuk mencari smgt yang hilang tu depends pada diri kita sendiri.. jangan lemah dan bangunla.. enti pasti boleh lakukan.. bgunlah ukhtieku sayang... ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 22:49


Waalaikumsalam

ana sendiri sedang merasainya ukhti sakinahazzahra....ujian yang dilalui hanya kecil tapi tak tau nak kata macam mana....

!!! QUOTE !!!

1)daripada orang2 yang terdekat

kadang-kadang tu.... ana "tersentak" dengan kata-kata sahabat ana.

kadang-kadang tu.... ana "tergerak" nak berubah dengan "perbuatan" sahabat ana.

2)daripada majlis-majlis ilmu...
dekatkan diri dengan "ALLAH".... majlis tazkirah...


3)daripada kejayaan orang lain...
kalau yang ini..... ana tak payah nak hurai..


apa yang akhi mohamad kata memang patut diaplikasikan bagi yang hilang smgt....
tapi apa yang lebih penting nombor 2....
dekatkan diri dengan ALLAH...
mohon dengan ALLAH sungguh-sungguh;...
terutama masa sujud...
menangis lah depan DIA...
insyaAllah dipermudahkan apa yang dilalui...

mari kita sama-sama bangkit kembali...
ALLAHUAKBAR!!!

wassalam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:19


Pada 21-10-07 17:13 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
hilang semangat.susah juga nak recover.dulu pernahla hilang semangat.i took 2years to recover.semua tu lepas baca buku lah tahzan.......sejak tu alhamdulilah takpernah lagi rasa hilang semangat.cubalah........



lama juga 2 tahun..saya dah setahun lebih ni..agaknay kena tunggu 2 tahun jugalah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:21


Pada 21-10-07 16:17 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

sekarg ni ana hampir bengong dek boring tak dapat kerje2 lagi...bosan..parent tak lah marah2 tapi kasihan lah..even dapat 'gaji' jadi cleaner kat rumah tapi Kalau boleh nak cepat-cepat keluar rumah lah...bila da boring ni mula lah macam-macam benda fikir kadang-kadang rindu pula bilamana teringat zaman belahar dulu...ya tuhan...bantulah aku... :)


sabar ye..kena tunggu dan usaha..abang saya lama juga menganggur alhamdulillah sekarang dah dapat kerja yang baik..saya awal-awal dah minta topup setiap bulan.hehe..minta selagi abang tak kahwin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:23


Pada 21-10-07 16:14 , nadeeya posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..bagi ana memang semangat itu kadangkala akan ada naik dan turunnya...hmm..cadangan mohamad itu bagus jugak itu...


sekarang lebih banyak turun daripada naik..antara syukur dan sabar, lebih susah nak sabar


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:24


Pada 21-10-07 21:02 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah juga rasa hilang semangat...
tapi bila pikir2kan balik jasa abah&ma yang banyak berkorban untuk ana,ana terus menjadi tabah dah semangat yang hilang terus kembali membara...
dengan melihat wajah mereka hati ana sayu dan tak mungkin anakmu ini sanggup mengecewakan mu lagi... :)


dulu saya selalu dapat semangat dari cara ni..tapi sekarang entahlah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:27


Pernah jugak hilang semangat..tapi bila fikir balik diri tak elok begitu, ubah diri dan dengar nasihat kakak2 masa belajar dan kawan-kawan terdekat yang sentiasa beri sokongan rohani dan emosi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:27


Pada 21-10-07 22:22 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum wr wb..
ukhtieku.. ana juga pernah hilang smgt sms ana masih di tahun 1.. banyak sangat cabaran dan ana pernah give up tapi atas nasihat sahabat-sahabat, "Allah tak suka hambaNYA berputus asa".. tak ada benda yang mustahil... dan untuk mencari smgt yang hilang tu depends pada diri kita sendiri.. jangan lemah dan bangunla.. enti pasti boleh lakukan.. bgunlah ukhtieku sayang... ^_^


thanks...tak pernah putus asa cuma hampir putus asa..betul motivasi yang datang dari diri sendiri yang lebih penting ke arah kejayaan..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:28


saya pun... tengah down. tak ada semangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:29


flash back balik kejayaan yang dikecapi sebelum ini atau pun kepayahan untuk capai satus sekarang....atupun nyanyi lagu semangat yang hilang kuat2 tapi dalam hati takut bilik sebelah mengamuk ... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:29


Pada 21-10-07 22:49 , ummusafiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

ana sendiri sedang merasainya ukhti sakinahazzahra....ujian yang dilalui hanya kecil tapi tak tau nak kata macam mana....


apa yang akhi mohamad kata memang patut diaplikasikan bagi yang hilang smgt....
tapi apa yang lebih penting nombor 2....
dekatkan diri dengan ALLAH...
mohon dengan ALLAH sungguh-sungguh;...
terutama masa sujud...
menangis lah depan DIA...
insyaAllah dipermudahkan apa yang dilalui...

mari kita sama-sama bangkit kembali...
ALLAHUAKBAR!!!

wassalam :-)


thanks..ya..jihad bangkit semula..bukk jatuhlah :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:29


pernah juga hilang smangat kalau terkejut terjumpa atau terpegang binatang yang geli2 macam ular ... cacing..
ish.. kuhhh semangat...
sries ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:31


Pada 22-10-07 14:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun... tengah down. tak ada semangat.


alamak kaunselor kanibal tengah down :-) maaflah tak ada apa nak nasihat...diri sendiri dah hilang arah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:33


Pada 22-10-07 14:29 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

flash back balik kejayaan yang dikecapi sebelum ini atau pun kepayahan untuk capai satus sekarang....atupun nyanyi lagu semangat yang hilang kuat2 tapi dalam hati takut bilik sebelah mengamuk ... :-)



hehe..macam tau2 saja kapten semut..memang buat macam tu tapi tulah hairan diri tak seperti dulu..hehe memang nyanyi lagu tu semangat yang hilang XPDC kan..nyanyi dalam hati :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:41


betul macam lagu semangat yang hilang

saya pun pernah.tapi diri sendiri kena pulihkan.sampai bila kan...
semangat kena ada kalau tak bagaimana nak tempuh kehidupan yang seterusnya.. :-) :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:41


Pada 22-10-07 14:31 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 14:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun... tengah down. tak ada semangat.


alamak kaunselor kanibal tengah down :-) maaflah tak ada apa nak nasihat...diri sendiri dah hilang arah



that made me smile. :)

kaunselor pun manusia biasa juga... ada kelemahan dan kekurangan. ada kesedihan.

so far, masih boleh bersabar lagi dengan adanya iman di dada.

kekadang saya fikir, agaknya Allah suka mendengar kita berdoa... biarlah kalau itu dapat membuatkan Allah makin sayang pada kita. sedangkan dalam masa yang sama kita rasa sedih dan mengalami kesusahan.

hanya mampu berserah... dan yakin dengan makna Ayat Seribu Dinar.

tabahlah sakinah... :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 22-10-07 14:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 15:54


Assalamualaikum
ana pernah hilang semangat.memang agak susah juga lah nak pulihkannya balik...tapi mak dan ayah selalu bagi dorongan.masa tu juga semangat tu datang balik. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:56


bagusnya..saya hanya memendam rasa..hanya diukhwah ini saya melukis


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:34


Pada 22-10-07 15:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bagusnya..saya hanya memendam rasa..hanya diukhwah ini saya melukis



melukis ke menulis sakinah..... :-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:36


Pada 22-10-07 16:34 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 15:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bagusnya..saya hanya memendam rasa..hanya diukhwah ini saya melukis



melukis ke menulis sakinah..... :-?



tu bahasa puitis..
melukis menulis menconteng..
sama saja maksudnya
(iyakah)..
hehehe


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:37


XPDC

Semangat Yang Hilang

Tidak engkau seorang
Juang hingga titisan
Rempuh tak berharapan

Nanti aku di sana
Di ufuk pemikiran
Lalu menghayatinya

Kita laksanakan
Mata hati yang damai
Di sana kejujuran

Semarak impian segunung harap dipulang
Usahlah diragukan keupayaan sendiri
Hati yang membara mengikutkan kata-kata
Jawapannya di sini
Semangat kita yang hilang
Oh kita cari pulang


Malu bertanya kawan
Sesat cari jalan pulang
Biar ia berkesan
Di lubuk hati terbenam



-sekian- :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:42


Pada 22-10-07 16:36 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 16:34 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 15:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bagusnya..saya hanya memendam rasa..hanya diukhwah ini saya melukis



melukis ke menulis sakinah..... :-?



tu bahasa puitis..
melukis menulis menconteng..
sama saja maksudnya
(iyakah)..
hehehe



betullah melukis..kan apa yang kita lukis boleh menggambarkan apa dalam hati kita..kira satu cara komunikasi bukan lisan lah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:44


sory lah..sakinah..saya ini bukan org sastera tak pandai berpuisi dan bersajak...kalau menyanyi boleh..tapi dalam hati....tak pandai sangat bahsa bunga2 ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:44


Pada 22-10-07 16:37 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

XPDC

Tidak engkau seorang
Juang hingga titisan
Rempuh tak berharapan

Semarak impian segunung harap dipulang
Usahlah diragukan keupayaan sendiri




-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:49


oke apa sore katak..
menyuburkan tanaman di sekeliling.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:57


pesanan seorang sahabat.
'Hidup ini memang penuh jatuh dan bngun..its alright!
Asalkan anda bangun selepas jatuh itu sudah boleh dikira cemerlang!'

bangkit!
jangan bazirkan kehidupan kerana kita hanya punya satu kehidupan sebelum kembali kepadaNya.
Live For Today, Plan For Tomorrow.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:02


Pada 22-10-07 16:57 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

pesanan seorang sahabat.
'Hidup ini memang penuh jatuh dan bngun..its alright!
Asalkan anda bangun selepas jatuh itu sudah boleh dikira cemerlang!'

bangkit!
jangan bazirkan kehidupan kerana kita hanya punya satu kehidupan sebelum kembali kepadaNya.
Live For Today, Plan For Tomorrow.


tak sempat bangun jatuh lagi..jatuh jatuh dan jatuh tak tahu sampai bila


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:10


erm...boleh tanya banyak...sebenarnya semangat apa yang diperlukan oleh cik sakinah ini...saya masih kurang jelas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:14


hmm tak tahulah kapten..semua benda pun tak semangat nak buat..nasib tak tinggal fardhu 5 waktu lagi....luaran nampak ok tapi dalam siapapun tak tahu kan..hmm sendiri tak tahu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:20


insyALLAh setiap masalah pasti ada penyelesaiannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:26


Assalamualaikum
dah jatuh...dan jatuh...dan jatuh lagi...tak sempat nak bangun...tersungkur lagi...baru dapat sedikit kudrat..terjatuh lagi......dan lagi....luka habis...berdarah....calar balar...lebam...kelam dunia.....
dua tahun....dan tahun itu terus berlalu...namun yang berlalu itu tidak pernah pergi meninggalkan...namun terus menghantui....mengikuti...malam dan hari yang tiba....sayu...

P/S : kalau cik sakinah dah sedih....cik syahidatul pun....siapa pulak lepas ni.....ukhwah sungguh...cubit paha kiri..terasa peha kanan....dan sebaliknya.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:26


thanks kapten..tapi saya rasa saya tiada masalah..cuma tiada semangat..dulu saya memang..hmm tak nak cakaplah..semua result semester walaupun tak pernah dean's list tapi mesti 3 pointer ke atas..cuma yang final sem..result jatuh teruk nyawa2 ikan 2.5..syukurlah pngk tetap 3 pionter ke atas..sambung master..semua result teruk..semua bawah 3..memang tiada semangat...tak macam dulu dari badan berisi jadi tulang kurus kering sebab terlalu rajin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:29


kena sangatlah tu sayatetapsaya..macam tulah perjalanan jatuh, jatuh dan jatuh..masalah dah pergi, tapi semangat yang hilang dari masalah tu tak pernah lagi kembali


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:33


Semangat ni boleh disamakan seperti tenaga...malah sebagai manusia semangat ni lebih penting dari pada tenaga..
ini kerana tanpa semangat manusia paling gagah pun akan tewas,tanpa semangat segala kepintaran juga akan hilang, tanpa semangat kekayaan takkan bereti.

Semangat perlu dibajai, sememangnya manusia apabila ianya mula jemu, bosan ,semangatnya akan lemah, dan ianya menjadi malas.. ini kerana semangat perlu sentiasa ditiup didalam diri perlu ada sesuatu yang setiasa menjadi pendorong semangat untuk manusia itu mencapai sesuatu.


contohnya kalau nak berjaya semangat mesti meluap-luap, fokus terhadap perkara yang dilakukan, dan yang paling penting perlu ada pendorong semangat sama ada diri sendiri , rakan-rakan , keluarga, perkara yang nak dicapai dan yang wajib sekali pendorong yang paling utama ialah Allah .

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:38


semangat.... semangat...

hanya kita yang boleh menghembus semula semangat ke dalam diri..
hanya kita yang mampu melakukannya...

tapi, jika kita tetap juga hanyut di bawa semangat yang merudum....
maka, harus bagaimana....?
kembalilah pada Dia...
hanya Dia yang mengetahui akan segala hal yang terjadi...

adess.. adess..

p/s: atikah tiada semnagat langsung untuk ditiupkan lagi... hanya tinggal sisa-sisa yang berkecai saja... uhuk uhuk uhuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:40


Assalamualaikum
kus semangat.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:40


bismillahhirrahmanirrahim

bila diri terasa hilang semangat,cari apakah yang menyebabkan semangat itu hilang.kalau puncanya dari 'luar',videokan di hati dan diingatan ibu ayah yang telah banyak berkorban untuk kita.titipkan ayat2 suci al-Qur'an di dalam hati dan jiwa.alunkan bicara hanya padaNya Yang MAha Mengerti.buang benda yang lepas,ambil benda baru.kuatkan tekad dan azam untuk maju.insyaAllah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 22-10-07 17:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:44


terima kasih semua yang bagi pendapat..nak logout ni..

berjalan mencari semangat yang hilang

jika mati yang terbaik, takdirkanlah mati..
jika hidup yang terbaik, takdirkanlah hidup..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 18:04


angin kuskus sama tak dengan kus semangat....??

sakinah, selamat mencari...
muga berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 19:50


nasib baik aku tak pernah hilang semangat. dulu pun masa putus cinta semangat jadi makin semangat lah pula. sebab kena cabar untuk dapatkan 3.2 pointer ke atas lam exam akhir. huhuhu. nasib baik pas. tapi kalau ada yang hilang semangat tu jangan lah ikutkan sangat perasaan. jangan putus asa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:43


Pada 22-10-07 18:04 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

angin kuskus sama tak dengan kus semangat....??

sakinah, selamat mencari...
muga berjaya...

angin kuskus tu = suka merajuk

kus semangat = terperanjat...




eh...betul ke..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:50


fes time dengar perkataan angin kuskus.. huhuhuh.. bahasa orang jawa ke? :-P :lol:

saya siap ingat sejenis tiupan angin tadi.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:51


betul ke dik...?? :berfikir: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:52


dekatkan diri dengan Allah...insyaAllah,semangat 2 akan datang semula..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:54


Pada 22-10-07 22:50 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

fes time dengar perkataan angin kuskus.. huhuhuh.. bahasa orang jawa ke? :-P :lol:

saya siap ingat sejenis tiupan angin tadi.. :lol:


:lucu: :lucu: :lol:

sabar sajalah cik ismi_atikah mendengarnya...

angin kuskus tu....
:malu: angin .... :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:57


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 22-10-07 22:50

fes time dengar perkataan angin kuskus.. huhuhuh.. bahasa orang jawa ke? :-P :lol:

saya siap ingat sejenis tiupan angin tadi.. :lol:



eh...salah ke??

ana selalu dengar orang kata, "ha...dah datang dah angin kuskus dia tu".... (masa tu, orang tu tengah merajuk)

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 22-10-07 22:54
:lucu: :lucu: :lol:

sabar sajalah cik ismi_atikah mendengarnya...

angin kuskus tu....
:malu: angin .... :malu:


ooo...

gelakkan mohamad ye...ukhti shye dan ukhti atikah...

tak apa...tak apa...


haa...angin kuskus mohamad dah datang... :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 23:04


what goes arround comes arround

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 23:16


mohamad : iyeke angin kuskus tu = merajuk...?

ana pulak yang kompius....
ni siapa benanye yang bertanya ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 23:20


Pada 22-10-07 23:16 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

mohamad : iyeke angin kuskus tu = merajuk...?

ana pulak yang kompius....
ni siapa benanye yang bertanya ni....

eerrkk..

ana pasti....

iye...

tapi...

kalau salah tu, betulkan lah..

ana pun bukannya... BM = A1.

:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 23:29


err.. saya BM dapat 1A tapi tak tahu apakah itu angin kus kus. huhuhu... sila beri tunjuk ajar.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 23:46


hmmm....

lor, ismi ingatkan tau dah... perkataan tu dah bersama ismi dan da gang dari kecik...

p/s: cik syahidatul...Bm ismi juga 1A, tapi rasanya dalam karangan tu tak ada pulak ismi tulis atau tertulis 'angin kuskus'...

p/s lagi : mari lah ismi bagi tau... nanti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 06:28


Pada 22-10-07 16:57 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

pesanan seorang sahabat.
'Hidup ini memang penuh jatuh dan bngun..its alright!
Asalkan anda bangun selepas jatuh itu sudah boleh dikira cemerlang!'

bangkit!
jangan bazirkan kehidupan kerana kita hanya punya satu kehidupan sebelum kembali kepadaNya.
Live For Today, Plan For Tomorrow.


salam.
yeah that's right.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 06:45


salam.
kelakarlah pulak cerita kukus ni.
ana rasa kan, yang ana tahu kus semangat tu untuk budak kecik yang terkejut selepas itu kita cakap lah kat dia kus..... semangat. tak tahu lah kalau ada kus-kus yang lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 08:40


angin kuskus itu bukan penyakit ke.....

p/s: rujuk balik filem filem p.ramlee lagu hai obat hai obat mari beli obat...tajuk filem..nasib doremi agaknya..kalau tak salah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:09


Assalamualaikum
mengenai angin kuskus mahupun kus semangat ini...
hmm..semangat yang hilang berpunca daripada kedua┬▓ mereka ini..
angin kuskus ni lebih kurang angin dalam perut tu sebenarnya...dia datang apabila...sessorang itu dikejutkan atau terkejut dengan sesuatu perkara atau orang atau keadaan contohnya bunyi mercun meletup....
lalu menyebabkan perut dipenuhi dengan angin kuskus....
sementalahan lalu menyebabkan semangat sensorang tu hilang ditelan zaman.....
kembalilah semangat..kemalilah wahai mambang semangatku.... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:07


:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:14


apa tu angin kuskus dan angin kus..hehe..tak pernah dengar pun..aik tapi rasanya pernah dengar masa belajar geografi sekolah menengah dulu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:27


lah
sbut angin kus2 pula
ada kena mngene ke kus2 dengan smgt?
heran2

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:21


Pada 23-10-07 12:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

apa tu angin kuskus dan angin kus..hehe..tak pernah dengar pun..aik tapi rasanya pernah dengar masa belajar geografi sekolah menengah dulu



ada ek sakinah...?? :berfikir:
nak kena inbestiget ni... :roll: :roll:

Pada 23-10-07 12:27 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

lah
sbut angin kus2 pula
ada kena mngene ke kus2 dengan smgt?
heran2


ada kaitan... ;-) :sopan: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 13:41


Assalamualaikum
angin kuskus mengikut geografi ini....
hmmm...
angin yang memabwa hujan airmata agaknya....
huhuhu....
dia bertiup atas sikit dari awan kumulonimbus...
bawah nimbostratus....
nama saintifik dia....kukus....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:54


kukus.... :-o

bagaimana mungkin kuskus menjadi kukus.... :berfikir: :-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:56


`aku untukmu,kamu untukku` mesti ada


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 23-10-07 13:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:58


Pada 23-10-07 13:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

`aku untukmu,kamu untukku` mesti ada


salam..

maaf lah akhi..

ana kurang faham dengan ayat yang akhi cuba sampaikan..

boleh perjelas??

:-?


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:00


yalah agaknya angin kuskus yang membawa hujan..yang saya ingat kalau yang waktu siang sangat panas tapi malam hujan turun dipanggil hujan sumatera..ee betulkah ingatan saya? :-?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:05


Assalamualaikum
tak percaya cuba cik ismi tengok pada kukus..bila dia masak...mesti mengeluarkan angin wap tu kan...
hah..situlah datangnya....angin kuskus....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:09


Pada 23-10-07 13:58 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 13:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

`aku untukmu,kamu untukku` mesti ada


salam..

maaf lah akhi..

ana kurang faham dengan ayat yang akhi cuba sampaikan..

boleh perjelas??

:-?

ada seseorang di sisi sama ada teman hidup,kawan...maksudnya saling memerlukan untuk mnjadikan smgt sentiasa ada


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:11


mana sama.... huhuhu... adesss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:21


Assalamualaikum
sama saja...dua kali limablas...
angin kuskus warna putih (sebab cahaya)..
angin kukus pun begitu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:26


angin kuskus ada warna ek...?
macam tak pernah lihat pun...
wap kukus yela, nampak kale putihnya...

sokong sya_ryn
kadangkala, dengan hanya memdgr suara atau kalau melihat insan yang kita sayang juga mampu memberikn semangat...

p/s: nak balik rumah.... adesss.. adesss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:34


Assalamualaikum
hah...kena inbestigetlah kalau macam ni....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:37


sekarang tengah down gila...
selalu nya saya lari dari keadaan yang tengah down dan pergi tidur ke apa ke to forget the things 4 a while...lepas itu baru fikir semule dan find the solution...masa down selalunya tak dapat nak fikir betul huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:38


kukus pulak dah.....semakin rumit perbincangan ini..harap-harap sakinah tidak lemah semangat lepas ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:39


Pada 23-10-07 14:09 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 13:58 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 13:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

`aku untukmu,kamu untukku` mesti ada


salam..

maaf lah akhi..

ana kurang faham dengan ayat yang akhi cuba sampaikan..

boleh perjelas??

:-?

ada seseorang di sisi sama ada teman hidup,kawan...maksudnya saling memerlukan untuk mnjadikan smgt sentiasa ada



pendek kata give dan take lah :)..
bukan what u give u get back...
hehehe


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~
[ Telah diedit oleh: RaudhatuL_Muttaqin pada 23-10-07 14:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:42


Pada 23-10-07 14:37 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang tengah down gila...
selalu nya saya lari dari keadaan yang tengah down dan pergi tidur ke apa ke to forget the things 4 a while...lepas itu baru fikir semule dan find the solution...masa down selalunya tak dapat nak fikir betul huhu



bila down, rasa hati sangat berat..airmata pun tak dapat keluar..tapi sekali keluar, mencurah2 macam hujan lebat


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:45


pening... saya masih tak faham apa dia tu angin kus kus... huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:52


Pada 23-10-07 14:39 , RaudhatuL_Muttaqin posting:
pendek kata give dan take lah :)..
bukan what u give u get back...
hehehe



teringat adik saya nyanyi lagu MLTR ni...
buat yu gip...yu gebbek....
say my hai....huhu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:21


Pada 23-10-07 14:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



bila down, rasa hati sangat berat..airmata pun tak dapat keluar..tapi sekali keluar, mencurah2 macam hujan lebat




baru-baru ni cik ismi rasa seperti..... :-( :oops:
makanye, secara tak tersengaja...
ismi telah ter :cry: :cry: :cry: :cry: .... dengan dahsyat sekali...
sementelah, rerumet semua oting...
sampai tertidur2 ismi :cry: :cry: ....

p/s: nak balik... :cry: :cry: :cry: :sopan:

Pada 23-10-07 14:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

pening... saya masih tak faham apa dia tu angin kus kus... huhuhuhu...


apa yang ismi tahu, lain dr mohamad tahu...
pada ismi, angin kuskus tu adalah... :malu: :malu:
gas metana yang terhasil daripada pembentukan...
dan ada 2 jenis, menyakitkn hidung atau yang biasa-biasa saja..

tapi, ianye tak ada warna, walaupun dbawah cahaya spotlight...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 23-10-07 15:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:23


o cik ismi nangis sebab nak balik lah ni..saya homesick juga tapi buat-buat tak homesick..kalau layan pun tetap tak dapat balik


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:33


balik tu ubatnyer yang paling mujarab agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 15:41


Pada 23-10-07 15:21 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!


apa yang ismi tahu, lain dr mohamad tahu...
pada ismi, angin kuskus tu adalah... :malu: :malu:
gas metana yang terhasil daripada pembentukan...
dan ada 2 jenis, menyakitkn hidung atau yang biasa-biasa saja..

tapi, ianye tak ada warna, walaupun dbawah cahaya spotlight...



a'ah...betul lah tu..malu┬▓ kuskus begitu cik ismi.... :sopan: :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:42


balik lagilah parah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 15:50


Pada 23-10-07 15:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

balik lagilah parah



Assalamualaikum
kesiannyelah cik sakinah ni....tak tahu macam mana nak bantu....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:54


tuan tetap : sama ek dengan tuan... :-D ;-)

cik kinah : balik terubat sikit.. walaupun kena basuh sepusing dua kali dengan mesin basuh... :malu: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 15:56


Assalamualaikum
balik cik ismi lain dengan balik cik sakinah...
betul tak.....cik sakinah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:03


betul-betul sayatetapsaya..cik ismi boleh balik dengan lari macam avatar dia tu..saya pula kena balik dengan terbang macam syahidatul tapi saya tak ada bakat terbang lah jadi tak boleh balik ikut hati


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:25


huhuhu.....

hmmm... betul jugak tu....
tapi ismi tak boleh balik dengan cara lari...
kena duduk diam-diam dalam bas...
nanti karang, kalau patah apa-apa, pakcik bas tu pening pula...

p/s: ismi tak sanggup nak marathon dari kuantan ke selangor... huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:26


Pada 23-10-07 15:54 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



cik kinah : balik terubat sikit.. walaupun kena basuh sepusing dua kali dengan mesin basuh... :malu: :sopan:



apa tu sepusing...dua kali dengan mesin basuh...???



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:46


Pada 23-10-07 16:26 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



apa tu sepusing...dua kali dengan mesin basuh...???



tuan kan sifunya...

itulah, siapa suruh ajar.. kan dah meresap... :-P :-D 8-) :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:55


oic cik ismi anak murid kepada sayatetapsaya..patutlah saling memahami..tapi kadang-kadang juga tak faham ye..o begitu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 17:38


Assalamualaikum
ohoh....cik ismi telah menjadikan saya gurunya.....huhu....
kira boleh faham lah apa sepusing dua tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» semangat yang hilang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186157 saat. Lajunya....