Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 191
Ahli: 0
Jumlah: 191




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 14 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Komen Iklan Raya Petronas Burung Murai


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Komen Iklan Raya Petronas Burung Murai

Please Mendaftar To Post


Oleh Komen Iklan Raya Petronas Burung Murai

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 13:17


Apa pendapat anda tentang iklan terbaru Petronas : Burung Murai ?

Sudirman

Ayah Dan Ibu

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

:cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 20:04


Assalamu'alaikum warahmatullah, bagi saya iklan tu bagus sangat, mengingatkan kita betapa besarnya pengorbanan ibu bapa dalam membesarkan kita. Moga hamba Allah yang mengusahakan iklan tersebut beroleh pahala dari Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 20:09


hmm,, sangat-sangat bagus.. tak silap penerbitnya Yasmin Ahmad..

kalaulah ana ada segalanya, ingin mmeberi segala kesenangan pada mak.. tak mahu mak susah.. :cry:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 20:16


kisah ini dah ada dalam satu artikel..cuma di lakonkan sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 20:30


kasih sayang ibubapa yang tak mengenal erti jemu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 22:11


Pada 20-10-07 20:09 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,, sangat-sangat bagus.. tak silap penerbitnya Yasmin Ahmad..

kalaulah ana ada segalanya, ingin mmeberi segala kesenangan pada mak.. tak mahu mak susah.. :cry:



setuju 100%
memang bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 22:13


Pada 20-10-07 20:09 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,, sangat-sangat bagus.. tak silap penerbitnya Yasmin Ahmad..

kalaulah ana ada segalanya, ingin mmeberi segala kesenangan pada mak.. tak mahu mak susah.. :cry:



yang menangis ni apa fasal?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 22:22


soalan bonus..berapa kalikah si bapak menjwab soalan yang dikemukakan oleh si anak tu..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 22:32


si bapak tanya pada anak 4 kali.. anak tanya pada bapak lebih...

Daeng_jati... ana sedih mengenangkan emak yang dah banyak bersusah payah dan dugaan yang dihadapinya.. kalau boleh nak beri segala kesenanagna pada mak tapi sekarang belum mampu lagi....


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 02:03


.. sedih juga iklan ini.. kasihan kan dekat burung murai itu.. kena picit2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 06:39


sedih jugak...tapi banyak manfaat yang boleh kita dapat dr iklan seperti ni...
[ Telah diedit oleh: cahaya_hatiku pada 21-10-07 06:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 21:21


terharu bila tengok iklan 2...:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 21:51


Pada 21-10-07 06:39 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

sedih jugak...tapi banyak manfaat yang boleh kita dapat dr iklan seperti ni...


tol itu.. tapi nak tergelak bila tanya anak buah, dia tak ingat agaknya burung murai, dia jawab burung bangau :-D :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 23:16


Pada 20-10-07 22:22 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

soalan bonus..berapa kalikah si bapak menjwab soalan yang dikemukakan oleh si anak tu..???



jawapan mujahidah muslimah: 4x..salah..ada yang da kira?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 23:52


burung apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 23:56


yerla,

itulah pengorbangan ibu bapa
bapa xjemu2 menjawab bila anak tanya berulang kali
tapi bila ayah tanya berulang kali, anak bosan
itulah pengorbanan ibu bapa

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 08:02


Assalamualaikum

burung apa?

jawab si ayah: burung murai..

tengok si anak punyalah tak puas hati ditanya banyak kali..
tapi si ayah walau banyak kali ditanya tetap bersabar..
tanda kasih ayah pada anaknya...
begitulah anak waktu kecil ditimang..
tapi bila dah besar begitulah jadinya..
harap iklan itu dapat memberi pengajaran pada kita semua..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 22-10-07 08:14


Assslamualaikum....memang sedih tengok iklan tu...semoga dijadikan pengajaran bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 08:40


amat2 bagus..setiap iklan dr petronas semuanya mantop

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 08:58


sedih lah..burung apa?burung murai..
burung muuuraaaaii....

what bird?
talkative bird
what bird?
talk-a-tive bird..
(versi b.i..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 09:11


hehehe iklan tu idea lama... tapi disampaikan melalui lakonan...
tapi tak apa..matlamat iklan tersebut tercapai... untuk menunujkkan pengorbanan dan ketabaha ibu bapa dalam membesarkan anak2....

boleh dirujuk disini...artikel ni di post pada oct 2005

http://www.tokeikedai.net.my/v8/index.php?name=News&file=article&sid=4258


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/
[ Telah diedit oleh: rdwira pada 22-10-07 09:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,Sabah@Seremban

Sabah  


posticon Posting pada: 22-10-07 09:12


Assalamualaikum wwt...

Firman Allah SWT maksudnya: "Dan Tuhanmu telah memerintahkan supaya kamu jangan menyembah selain Dia dan hendaklah kamu berbuat baik kepada ibu bapamu dengan sebaik-baiknya. Jika salah seorang di antara keduanya atau kedua-duanya sampai berumur lanjut dalam pemeliharaanmu, sekali-kali janganlah kamu mengatakan kepada keduanya perkataan ah (uff) dan janganlah kamu membentak mereka dan ucapkanlah kepada mereka perkataan yang mulia". (Al Isra' 23)

p/s:sebak hati ana bila tengok iklan ini.. :-(

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-10-07 09:25


sedih tengok..teringat ayah ana yang dah tak ada...
tapi kalau nak sedih lagi, ana rasa lah kan,,
anak dia kena duduk menghadap ayah nya dan peluk sambil nangis..
baru best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 22-10-07 09:27


iklan ni bawa maksud yang begitu dalam~~
sdehnyeelaaa
minte tak jadi anak jahat~

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 09:29


bagi saya..iklan petronas kali ni tak touching sangat compare dengan iklan taun lepas...

org ramai buat bergurau saja benda tu..sampai naik geram..even tau mereka sj2 buat lawak

tapi still ada value yang perlu jadi iktibar buat kita semua

Tak apalah..kita tunggu iklan next raya pula..insyaALLAH ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 18:49


betul.. betul.. betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 19:08


Pada 22-10-07 09:29 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya..iklan petronas kali ni tak touching sangat compare dengan iklan taun lepas...

org ramai buat bergurau saja benda tu..sampai naik geram..even tau mereka sj2 buat lawak

tapi still ada value yang perlu jadi iktibar buat kita semua

Tak apalah..kita tunggu iklan next raya pula..insyaALLAH ;-)


tahun depan mungkin semut pulak agaknya....

itu apa? 3x
semut 3x


:-P :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syahadaiman86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29321
Posting: 31
Dari: Johor - Selangor

Johor  


posticon Posting pada: 22-10-07 21:16


Iklan memang buat ana tersentuh. kat situ kita boleh tengok betapa ibu bapa dalam membesarkan anak2 penuh dengan kasih sayang walaupun masa kita kecil-kecil (dah besar pun kadang-kadang) buat or minta or apa-apa saja yang membebankan mereka tapi tak pernah mereka hampakan. Ya ALLAH ampuni dosa ibu bapa ku, kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihiku dari ku kecil hingga dewasa' amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadaiman86Profil   Hantar PM kepada syahadaiman86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 21:31


iklan ni paling menyentuh hati saya... ada dalam artikel Cinta Tanpa Syarat ustaz Hasrizal..

Cinta Tanpa Syarat


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 22:19


Pada 22-10-07 19:08 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 09:29 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya..iklan petronas kali ni tak touching sangat compare dengan iklan taun lepas...

org ramai buat bergurau saja benda tu..sampai naik geram..even tau mereka sj2 buat lawak

tapi still ada value yang perlu jadi iktibar buat kita semua

Tak apalah..kita tunggu iklan next raya pula..insyaALLAH ;-)


tahun depan mungkin semut pulak agaknya....

itu apa? 3x
semut 3x


:-P :-P



:-D ..anak ni semut pun tak tau ke? :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 22:41


Assalamualaikum...

iklan ini... sungguhlah..........

tak dapat nak digambarkan....

diri ana tersentak, bila mana ayahnya menyuruh anak nya membaca diari mak nya.... :-(

alamak.... ok..ok.... back to the topik.

(sib baik..)

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 21-10-07 23:52

burung apa?


burung murai lah..

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 22-10-07 18:49

betul.. betul.. betul..


eerrmm... macam kenai saja bunyi perkataan ini...
tapi dimana ye...

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 22-10-07 19:08
tahun depan mungkin semut pulak agaknya....

itu apa? 3x
semut 3x


:-P :-P

siapa yang nak jadi Director nya??

kalau ada... insyaALLAH...jalan lah tu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 08:33


Pada 22-10-07 18:49 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

betul.. betul.. betul..


rasanya mungkin dipetik daripada filem ipin agaknya..kartun animasi malaysia yang ditayangkan di tv 9.... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 23-10-07 08:41


Pada 23-10-07 08:33 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 18:49 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

betul.. betul.. betul..


rasanya mungkin dipetik daripada filem ipin agaknya..kartun animasi malaysia yang ditayangkan di tv 9.... :berfikir:



betul..betul...betul :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 08:49


penafsiran saya begini.

warga muda kurang tahap kesabarannya lantas membawa kepada sikap biadap dan tidak menghormati yang tua.

"murai...burung murai tu ayah. ayah ni tak dengar atau buat-buat tak dengar"

konsep penerapan ilmu/teguran/penyedaran perlu dilakukan dengan sabar dan bersungguh-sungguh tanpa kejemuan.
walau si ayah menerima semacam tempelakan dari si anak yang dah dewasa, beliau tidak melening sebaliknya dengan cara/kaedah yang lembut tetapi tegas membuatkan si anak dapat melihat situasi semasa berdasarkan pandangan pelbagai sudut dan pengalaman.

main point is, buatlah sesuatu secara berhemah dan jangan terlalu mengikutkan perasaan. gunakan akal fikiran dan ilmu secara seiring.

dalam berforum, jagalah tatatertib. kepada yang masih dalam pengajian, hormatilah para doktor, pegawai-pegawai, pendidik dan golongan profesional lainnya di forum ini ketika mengeluarkan pendapat. sekurang-kurangnya hormati yang lebih berumur. kalaupun tak bersetuju, tak perlulah mengeluarkan cercaan/tohmahan atau sekadar memperlekehkan tanpa memberi input dan usaha yang dapat memperbaiki yang pincang. mudah untuk bersuara tapi adakah mampu memikul beban sekiranya diberi peluang. tolong fahami situasi/tekanan(hierarki atau diplomatik)/halangan yang memikul beban terlebih dahulu sebelum menyerang.

(masih meminjam id isteri)


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 23-10-07 09:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 09:12


bagus ada iklan macam ini...tapi tak kan nak raya saja ada iklan sebegini...hari2 lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 17:34


apa yang saya belajar, advertising tu adalah institutional advertisement...dalam kat lain, marketing dia buat nak m'beri imej baik kepada petronas,
pendekatan sprti ni lah dia gnakan....
maaflah, minggu exam katakan.
tapi...iklan tu memang bagus..rso pulak tercakap kat MakAyah sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-10-07 17:51


Assalamualaikum
sampai sekarang pun tak pernah kenal iklan tu.... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:38


Assalamualaikum...

bagi ana iklan burung murai tu berjaya menyampaikan mesej yang jelas kepada penonton, kasih sayang seorang ayah terhadap anaknya, tanpa jemu melayani karenah anaknya tu. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140781 saat. Lajunya....