Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa yang suka ~*SAJAK*~


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa yang suka ~*SAJAK*~

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang suka ~*SAJAK*~

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 16:07


siapa yang suka bersajak..
suka cipta sajak ke..
mari lah cerita anda suka buat dan baca sajak apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nazhul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2006
Ahli No: 25308
Posting: 8
Dari: terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 13:10


saya suka sajak..
reka sendiri sajak...
semua jenis sajak saya suka...
pantang terlihat sajak, saya akan baca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazhulProfil   Hantar PM kepada nazhul   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 13:24


assalamualaikum,saya suka baca sajak.Dan bila datang mood,saya akan menulis sejak sama ada untuk meluahkan perasaan(eceh:P) ataupun ,mengabadikan sesuatu peristiwa atau kenangan.Tapi ada satu peristiwa yang memaksa saya untuk menulis sajak dengan segera dan banyak.

Saya ditugaskan untuk mengelolai ruangan sajak dan karya kreatif untuk sebuah artikel,disebabkan kurang penyertaan,terpaksalah saya membuat sendiri sajak untuk mengisi ruangan itu.Hampir pecah kepala nak siapkan sajak2 ni,kadang-kadang terpaksa mengasingkan diri nak cari idea.Nak cari feel lah konon.pening juga nak siapkan sebelum dateline..

Lepas artikel itu dikeluarkan,ramai yang tertanya2,siapakah gerangan yang mengahantar sajak hampir 10 banyaknya.habis penuh ruangan itu dengan sajak-sajak tulisan sayaMemang kenangan yang tak boleh dilupakan.hhihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 18:05


Assalamualaikum...

ana juga suka baca sajak, mendeklamasikan sajak dan mencipta sajak.. Masa ana form 3, ana menang tempat pertama pertandingan deklamasi sajak di sekolah ana. Tajuk sajak yang ana deklamasikan ; Ketika kami Bercerita Tentangnya..

:-) :-) :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 18:23


tak suka...org yang suka bersajak ini berjiwa halus...jiwang sikit...ye tak...hehe;-)
:bunga: :bunga: :-P
[ Telah diedit oleh: raihan2004 pada 04-11-07 18:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 20:38


tak semestinya jiwang..dan jiwang ni bukan benda yang tak elok..kita kena jadi jiwang jugak dalam masa tertentu..contohnya, suami kepada isteri..dan sebaliknya..=)

erm, saya pun suka bersjak, baca sajak dan menghayati sejak..dan sekarang prefer menulis saja..dah lama tak bersajak...zaman muda2 dulu saja rajin..=) sajak depan sultan kedah..hihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:21


saya suka deklamasi sajak..bertambah manis seandai kita menang sayembara membaca puisi..indahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:40


suka buat sajak sendiri,baca sendiri....sajak lebih kepada yang jiwang2 lah........


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 13:33


Assalamualaikum

erm..
ana suka baca sajak..
and suka juga menulis sajak..
tapi lebih prefer tulis dr baca..
apa-apa saja yang ana nak luahkan..
atau yang ana terpikir..
ana akan tulis dalam kertas..
kalau rajin ana hantar kat..
radio ikim or kat mana-mana..
yang ana rasa nak kongsi sama...
tapi sekarang dah tidak ada masa nak tulis..:(


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:02


Pada 04-11-07 18:23 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka...org yang suka bersajak ini berjiwa halus...jiwang sikit...ye tak...hehe;-)
:bunga: :bunga: :-P


amboiiii dierrr....hehe.. :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 14:05


bismillahhirrahmanirrahim

nak kata suka tu tak adalah sangat..kalau time mood nak bersajak tu datang, hem..dan dan saja idea..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

damainya_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18209
Posting: 39
Dari: Johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 14:07


teramat suka sangat sajak al-amin karya a. samad said yang mengisahkan saat-saat akhir hayat hidup Rasulullah s.a.w. Waduh...terasa sungguh meremang bila setiap kali ulang baca novel CINTA MADINAH... Suka jugak sajak2 ketuhanan dan sajak pemberi semangat. Ada juga stick sajak kat notice board meja study...konon-konon penaik semangat lah tu..heheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For damainya_hatiProfil   Hantar PM kepada damainya_hati   Pergi ke damainya_hati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 15:21


Assalamualaikum
suka juga....puitis puitis ni best...... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 16:56


jiwangnyerrrr :-P :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 16:57


dulu masa sekolah selalu gelakkan org yang baca sajak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 17:04


saya suka cipta sajak..
untuk meluahkan perasaan..nanti boleh nangis sebab menghayati walaupun kepuitisan tak berkualiti..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 18:08


kecil-kecil masuk p'tandingan deklamasi sajak da besar terkubur begitu sajalah bakat yang ada hehe.. paling suka sajak "ke makam bonda" oleh usman awang
lgu yang unic nyanyi tu pun best

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 20:28


Pada 04-11-07 18:23 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka...org yang suka bersajak ini berjiwa halus...jiwang sikit...ye tak...hehe;-)
:bunga: :bunga: :-P


kami memang sensitif, tapi saya amat sensitif, ... jiwang pun bertempat..kat isteri saya k..tapi tak semestinya berjiwang...
jangan narrow minded sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:18


!!! QUOTE !!!

Saya ditugaskan untuk mengelolai ruangan sajak dan karya kreatif untuk sebuah artikel,disebabkan kurang penyertaan,terpaksalah saya membuat sendiri sajak untuk mengisi ruangan itu.Hampir pecah kepala nak siapkan sajak2 ni,kadang-kadang terpaksa mengasingkan diri nak cari idea.Nak cari feel lah konon.pening juga nak siapkan sebelum dateline..

masih kelolakan ruangan tu lagi tak?
boleh saya hantar sajak kat nur_taqwa88?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-11-07 10:18


Pada 06-11-07 17:04 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka cipta sajak..
untuk meluahkan perasaan..nanti boleh nangis sebab menghayati walaupun kepuitisan tak berkualiti..



kepuitisan tak berkualiti??? :sopan:
jangan mempuitiskan kata┬▓....
kualiti kata bukanlah pada kepuitisannya....
kualiti pada kesan terhadap pendengar/pembaca....


syahdu malam berlagu rindu...
mengirim rawan dalam taman hati.... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:45


bagi ana melalui sajak ana boleh meluahkan rasa hati, rasa sedih, gembira, kecewa, marah.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:14


"tika diri di pelabuhan rindu...
saat rindu datang bertandang...
ku lakar kan puisi syahdu...
bait kata penuh makna..
meluahkan rahsia tersirat..
berbaur cinta dan kasih...
pada nya yang membisu..."

minta komen saudara sayatetapsaya...hehehe :-D
10 saat..baru saja create... hape2 saja...hiii... :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:15


hebat2 semuenye kat sni.. ayat berseni pula tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:25


Pada 06-11-07 22:18 , ana_anua posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Saya ditugaskan untuk mengelolai ruangan sajak dan karya kreatif untuk sebuah artikel,disebabkan kurang penyertaan,terpaksalah saya membuat sendiri sajak untuk mengisi ruangan itu.Hampir pecah kepala nak siapkan sajak2 ni,kadang-kadang terpaksa mengasingkan diri nak cari idea.Nak cari feel lah konon.pening juga nak siapkan sebelum dateline..

masih kelolakan ruangan tu lagi tak?
boleh saya hantar sajak kat nur_taqwa88?


hey!!! semua org baca ni...kasihan org tu buat sejak sampai berkhalwat...daripada duduk bagi pandangan better bagi sajak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-09 01:04


assalamualaikum..
ayu suka sangat-sangat bsjak..
ayu selalu buat sejak cinta..
tap wk2 ayu f0rm2,ayu pernah menang ptndingn deklamasi sejak kateg0ri f0rm1-f0rm3..
wk2 ayu f0rm3 pulak,ayu dapat tempat keempat kateg0ri f0rm1-f0rm6..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-09 01:04


assalamualaikum..
ayu suka sangat-sangat bsjak..
ayu selalu buat sejak cinta..
tap wk2 ayu f0rm2,ayu pernah menang ptndingn deklamasi sejak kateg0ri f0rm1-f0rm3..
wk2 ayu f0rm3 pulak,ayu dapat tempat keempat kateg0ri f0rm1-f0rm6..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122969 saat. Lajunya....