Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Teknologi
Topik: upin dan ipin


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» upin dan ipin

Please Mendaftar To Post


Oleh upin dan ipin

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:31


assalamualaikum,
rasanya ni lah katun malaysia punya paling best... cute...
tapi baru sekali tengok, sebab time maghrib pasangnye.....

best....

memang best :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:33


a'ah... suka suka suka (style ipin), memang best cerita tu. graphic pun canggih. hingga nampak kuali dan pinggan mangkuk kat belakang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:33


comey

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:33


dia pergi buat time buka puasa.... memang seronok tengok...
waktunya yang pendek pun amat222 bagus sebab kita tak lama ngadap tv tu. 5 minit buka puasa sambil tengok upin ipn, lepas itu boleh terus pergi solat tanpa tangguh-tangguh ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:34


betul betul betul

dialog ipin...

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 04-10-07 14:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:39


ala kak rose ni, org tau lah, ingat org kecik lagi ke? hehe.. tak sedar dia kecik itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:42


Betul..betul...betul
Suka...suka..suka

Bagus..bagus..bagus


p/s: Kalau nak tengok buka Youtube taip upin & ipin bukan yang
lain ye? Betyl tak ? Betul...betul ..betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:45


Assalamualaikum wr wbt

Best lah cerita tu..saya pun baru saja tengok..tapi kat youtube tu sampai episod 4 saja..huhu...tak dapat nak tengok time buka..sebab mak selalu tak beri buka tv lepas azan mgrib..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:46


Pada 04-10-07 14:42 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Betul..betul...betul
Suka...suka..suka

Bagus..bagus..bagus


p/s: Kalau nak tengok buka Youtube taip upin & ipin bukan yang
lain ye? Betyl tak ? Betul...betul ..betul


haaa
betul betul betul

lepas itu boleh download kat komputer ini....

pakai youtube donloder..

try try try lah :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:50


best.... banget


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem


[ Telah diedit oleh: mrbr_2001 pada 04-10-07 15:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:51


memang best cerita tu..... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

atikah_11
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2006
Ahli No: 25778
Posting: 2

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:53


betul-betul heheheh
suka sngat tengok upin dengan ipin terutama sekali ipin suka cakap betul-betul..
comel sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atikah_11Profil   Hantar PM kepada atikah_11   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:54


suka jugak...tapi,tak sempat tengok lagi...sempat tengok iklan saja...hehehe... :-D :-D


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:54


Pada 04-10-07 14:53 , atikah_11 posting:

!!! QUOTE !!!

betul-betul heheheh
suka sngat tengok upin dengan ipin terutama sekali ipin suka cakap betul-betul..
comel sangat...


lepas ni mesti jadi trade mark bebudak sekolah ini...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:23


betul tu..best sangat...dan comel nya...geram...muka dan suara dia...comel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:27


salam...

wahhh... suka.. suka.. suka...

upin dan ipin... 1st time tengok episode 4...
comey dan ada pengajaran di sebalik carita...

coomel... comel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:28


ni ada cerita raya untuk semua... tengok ye

citer raye best!! (animasi nye kesah)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:31


salam...

a'a

masa pertama kali tonton, memang seronok

lepas itu...

itu saja lah kali pertama dan terakhir...

kat sini tak ada TV.

kena balik rumah baru boleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:36


betul..betul...
suka sangat tengok cerita ni..banyak mesej dia....siapa tak tengok lagi tengok lah best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:36


Pada 04-10-07 14:42 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Betul..betul...betul
Suka...suka..suka

Bagus..bagus..bagus


p/s: Kalau nak tengok buka Youtube taip upin & ipin bukan yang
lain ye? Betyl tak ? Betul...betul ..betul



Betul...betul...betul.... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:40


agaknya prof macam upin masa kecil-kecil dulu...heheheh

betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:41


Pada 04-10-07 15:40 , riyas posting:

!!! QUOTE !!!

agaknya prof macam upin masa kecil-kecil dulu...heheheh

betul tak?


betul betul betul :-P

suka lah dialog itu :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:26


puasa Puasa
Suka ah dengar yang dialog tu :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:29


upin...kaulah segalanya....
ipin....kau pun sama...
upin...berbaik┬▓lah dengan ipin...andai kau mahu malaysia ini aman sentosa...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:31


Pada 04-10-07 17:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

upin...kaulah segalanya....
ipin....kau pun sama...
upin...berbaik┬▓lah dengan ipin...andai kau mahu malaysia ini aman sentosa...


salam..

apakah yang tersirat disebalik ayat terakhir itu?

ana tidak dapat memahami nya...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:37


Pada 04-10-07 17:31 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 17:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

upin...kaulah segalanya....
ipin....kau pun sama...
upin...berbaik┬▓lah dengan ipin...andai kau mahu malaysia ini aman sentosa...


salam..

apakah yang tersirat disebalik ayat terakhir itu?

ana tidak dapat memahami nya...



wasiat daripada orang yang akan mewariskan negara terchenta ini kepada pewarisnya....
huhu..buat┬▓ faham saja...

alahai...terquote lagi...jangan...jangan kau mulakan lagi...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 20:39


betul betul betul !!...

suka ipin..comey sangat..

ana pun xsempat nak tengok tv,so download saja lah..ana ada sampai episode 4 saja.hehe..kat internet ada sampai episode 4 saja..sampai terawih..

taklah download kat you tube pergi kat www.veoh.com..gambar lae clear..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 22:28


xsempat nak tengok lah..time berbuka tu kena tutup tv..nanti tak khusyuk nak buka puasa..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-07 00:13


comeyll...hehe.ana suruh cousin2 ana yang kecik tengok,sampai ternganga dia depan tv tengok cerita tu.comeyl sangat..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 03:03


ada 4 episode saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 05:06


tengok intisari rancangan, hari ni ada lagi siri itu :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-07 05:16


aha....betul-betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 05:47


adess... tv yang manakah akan ku tonton...

p/s: hanya mampu menunggu teman mendolodkan nya saja... adess..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 14:57


Pada 04-10-07 16:41 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 15:40 , riyas posting:

!!! QUOTE !!!

agaknya prof macam upin masa kecil-kecil dulu...heheheh

betul tak?


betul betul betul :-P

suka lah dialog itu :lol: :lol:




Eh.... eleh macam tau-tau saja masa kita kecik dulu. Macam dia pernah main sama kita.... :-P


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-07 15:05


Assalamualaikum...
teringinlah nak tonton...tapi asik buka TV3 saja...tengok rafik tu...adik saya minat sangat..saya pula..tak minat sangat tengok TV...apa orang buka..tulah yang bola mata saya tonton....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 15:25


memang best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 21:27


ye ke..hamba tengah cuba download youtube ni. maklumla kat tempat hamba sekarang ni mana ada tv. huhuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-07 22:05


aisei..bila tayang ye?tak pernah tengok pun lagi..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-07 06:15


pukul 730ptg ,hari jumaat,sabtu dan ahad sahaja.di tv 9.jangan lambat,sebab cerita ni lebih anda 5mnt saja. ;) .apa-apa pun utamakan yang lebih aula.solat;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

warissatulsina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26808
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 12:25


ya.... betul betul betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For warissatulsinaProfil   Hantar PM kepada warissatulsina   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 15:33


best juga...saya ni memang peminat katun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 16:44


Pada 04-10-07 17:37 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 17:31 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 17:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

upin...kaulah segalanya....
ipin....kau pun sama...
upin...berbaik┬▓lah dengan ipin...andai kau mahu malaysia ini aman sentosa...


salam..

apakah yang tersirat disebalik ayat terakhir itu?

ana tidak dapat memahami nya...



wasiat daripada orang yang akan mewariskan negara terchenta ini kepada pewarisnya....
huhu..buat┬▓ faham saja...

alahai...terquote lagi...jangan...jangan kau mulakan lagi...


salam..

hehe...

jangan tak mulakan...mulakan...

*"aku cop yang ini...
ala....kau kan dah cop ayam...
jadi aku cop yang inilah..."

*betul...betul...betul...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

salwa_87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26388
Posting: 27
Dari: south of malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-07 17:58


roomate sibuk sangat bercerita tentang cerita neh..
dengar mereka cerita macam cerita neh best sangat..
lepas itu dah tengok..baru tau..
huhuhu...memang best..
disebalik kelakar mereka itu terselit 1001 pengajaran..
nak tengok episod lain...baru tengok sampai episod 4

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa_87Profil   Hantar PM kepada salwa_87   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:31


best memang best..tapi kenapa siar waktu 7.30 malam....gangu nak solat saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-07 14:29


Pada 07-10-07 06:15 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

pukul 730ptg ,hari jumaat,sabtu dan ahad sahaja.di tv 9.jangan lambat,sebab cerita ni lebih anda 5mnt saja. ;) .apa-apa pun utamakan yang lebih aula.solat;)


ye ke...kata di TV1...

P/S : en mohamad...anda ni memanglah....sama┬▓ kita mengkuot ye..hik..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:33


.. sempoi.. akak ipin dengan upin itu comel.. tapi garang gila.. haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:37


erm betul..betul..betul..
so cute upin dan ipin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 14:45


kartun 3D yang paling menarik.
sangat sesuai untuk kanak-kanak.
malah tidak menghairankan jika golongan dewasa pun turut berminat.
sarat dengan ilmu dan intipati yang berguna.
cara penyampaian yang berbeza walaupun pada hakikatnya mahu menyampaikan soalan-soalan lazim yang ditanya saban tahun menjelangnya Ramadhan; apa itu puasa, niat puasa, cabaran berpuasa, etc.
ini barulah contoh hiburan berinformasi dan menambahkan pengetahuan.
[ Telah diedit oleh: houri pada 08-10-07 15:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 14:49


suka tengok cerita kartun tu....comel sangat... :-D :-D :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 15:44


sekarang memang sampai epsd 4..
lagi 2epsd dia sambung masa hari raya..
tapi tak sure lah raya ke berapa..
pas raya mesti ada org upload kat you tube..tunggu jeee..
betul TAK??

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 16:13


betul...betul..betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 17:22


mana aci... aci kat india lah he9...
betul..betul..betul...
mmm bangga ada katun Malaysia yang begini...
kalau d'teruskan sampai bila-bila pun ok... banyak pengajaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 17:45


uishh.,,best banget ke??
mehla send kat saya cerita toh..
saya ini tak pernah tengok lagi
kalau kat ump nii tak boleh buka youtube...
boleh tak sesiapa nak kongsi file dengan saya...
boleh kan kan kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 18:24


Pada 08-10-07 17:45 , teru_teru_bozu posting:

!!! QUOTE !!!

uishh.,,best banget ke??
mehla send kat saya cerita toh..
saya ini tak pernah tengok lagi
kalau kat ump nii tak boleh buka youtube...
boleh tak sesiapa nak kongsi file dengan saya...
boleh kan kan kan


boleh try buka kat http://nurazfash.multiply.com/video
dari episod satu hingga episod 4.
kalau tak dapat, buka saja nurazfash.multiply.com


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 22:26


cerita cmnieh yang org malaysia nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 23:14


aik student ump...
alaaa kak ros ni macam tau-tau saja..
kita bukannya budak kecik lagi..
hehe..dak2 ump yang perempuan boleh lah cari saya ye..
nanti bagi lah id ym atau skype
anta kat situ saja senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 21:47


siapa ada yang episode 5 dan 6..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 00:15


kak ismi nak ke episod 5 dan 6?
saya ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 00:25


full episod ada...dr episod 1-6

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

fizahafizah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30549
Posting: 51
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-10-07 01:08


Salam..
suka sangat Upin dan Ipin.. Sampai beli cd dia. raya di hari itu, jamu anak2 buah dengan cd upin ipin saja. Langsung mereka lupa nak minta duit raya. hehe.
Kartun dia bukan saja comei, tapi ada mesej yang bagus untuk kanak-kanak. Sampai nak buah saya dah naik hafal dah..
Info Upin Ipin http://www.lescopaque.com/

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahafizahProfil   Hantar PM kepada fizahafizah   Quote dan BalasQuote

syahadaiman86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2007
Ahli No: 29321
Posting: 31
Dari: Johor - Selangor

Johor  


posticon Posting pada: 30-10-07 01:54


suka suka suka............
sebab ada value tersendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadaiman86Profil   Hantar PM kepada syahadaiman86   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:03


macam nak tgelak saja tengok upin ipin 2
sebab botak
comey
uhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:13


Tak pernah tengok lagi..setiap hari apa erk? tapi lau kat hostel ni memang ana jarang sangat nak p bilik tv..terutama bila ngah exam ni..lagi lah tak jejak..huhu...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:15


ana pun baru tengok kat cpc kawan airtu...tatau pula cerita tu ada kat tv9 time puasa...apapun kalau nak download saja kat youtube..eheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 10:22


betul betul betul.....
bagus bagus bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-10-07 11:10


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:12


Saladin pun best juga, kat mana teman nak dapat tengok cerita penuh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:32


betul..betul..betul...
memang best cerita kartun ni.
cute saja upin dan ipin;)
[ Telah diedit oleh: masz pada 30-10-07 11:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:35


kalau kawan-kawan yang tak pernah tengok cerita ni, jangan risau, boleh tengok kat you tube..ada dari episode 1 sampai episode raya:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 12:03


Assalamualaikum
dueramiela..saya nak episod tu semua boleh tak...saya tak pernah tengok dan nak sangat tengok..boleh bagi tak.... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:28


Pada 30-10-07 00:15 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

kak ismi nak ke episod 5 dan 6?
saya ada....


nak nak...

tapi bagaimana ek nak bagi...
due ada skype...??
hmm... send guna gtalk pun boleh juga...
akak tak boleh nak online ym... tak tau pasaipa... dah hampir 2minggu dah...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

hilyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28324
Posting: 30
Dari: bumi AL-KHALIQ

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 17:05


subhanallah,
upin ipin merupakan kartun yang sangat sesuai untuk semua golongan terutama kanak-kanak.
ana syukur dengan perkembangan teknologi animasi di negara kita. mudah-mudahan lebih banyak kartun berunsurkan islam dan nilai-nilai murni disiarkan nanti.
kanak-kanak sangat mudah belajar daripada pemerhatian terutama dripada televisyen

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilyahProfil   Hantar PM kepada hilyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-07 17:21


Assalamualaikum
hoho...ni mesti cik ismi ada jugak ni...cik ismi...jika saya nak minta boleh tak...saya tak tahu apa┬▓ pun tentang ipiun dan upin ni...nak tahu sangat.... :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 18:35


boleh.. boleh..

nak ismi send ke mana..??
tapi ismi ada sampai ep 4 saja.. boleh ke...??
lagi 2 tengah duduk sebok mencari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-07 13:31


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-D

upin dan ipin yang comel


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-07 21:59


episode yang last cerita pasal apa ya?yang raya itu ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-11-07 22:22


rindula kat ipin dan upin :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 23:08


Pada 30-10-07 18:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

boleh.. boleh..

nak ismi send ke mana..??
tapi ismi ada sampai ep 4 saja.. boleh ke...??
lagi 2 tengah duduk sebok mencari...


cik ismi..saya pun nak minta boleh :sopan: ..hari tu sekali saja nampak..yang mereka kejar ayam nak masak kakak tu tipu mereka..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 00:39


baru dapat epsd 5&6 tapi tak tau lah macam mana ada kat hard disk neh..
tapi yang tak bestnya dia compile dr 1st epsd sampai epsd 6..
yang last semua kawan-kawan upin&ipin beraya di rumah.dapat duit raya..

sapa yang ada IDM internet download manager..
ambil url ini add kat IDM tu..
ini saja yang boleh tlong sebab yang compile tu 252MB.besar sangat tak boleh nak send

epsd 5: http://chi-v135.chi.youtube.com/get_video?video_id=tzQfJfdLYWQ
epsd 6: http://lax-v93.lax.youtube.com/get_video?video_id=NJpZ8Y9tWWQ

sesiapa muslimah dr ump boleh private saya kalau nak yang compile tu k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:41


salam...
ana dah tengok cerita upin dan ipin...
best sangat sebab suara dan orgnya yang kelakar...
tak puas tengok cerita ni...ana siap save dalam laptop lagi... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 07:49


siapa ada bakat terpendam bolehlah bagi idea untuk storyboard..
boleh smbung lagi cerita ni..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 05-11-07 11:19


download ?!
alamak beb, support the industry lah. ini hasil anak tempatan.
beli lah DVD nye !!


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu
[ Telah diedit oleh: alifmimyanun pada 05-11-07 11:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 05-11-07 11:22


Pada 30-10-07 11:12 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Saladin pun best juga, kat mana teman nak dapat tengok cerita penuh?


cerita saladin tu tak siap lagi bang.
problem production, capital. macam-macam.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 11:32


assalamualaikum..
baru tengok cerita upin ipin one day before muet on 2nd november..
kat youtube..
best juga cerita tu..
comel saja..
patut lah semua org suka..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 11:47


emm memang comel, dah ada cd ke? emm dah download kat youtube dah.... :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 17:55


bagus betul syarikat Les Copaque ni..
lepas ni mesti ramai nak tengok upin dan ipin dalam filem pula..tajuk Geng..
tengok trailer dia pun boleh tahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

al_biruni
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2379
Posting: 9
Dari: sandakan,sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 19:40


assalamualaikum..wah ramainya peminat cerita animasi upin dan ipin..
saya pun baru saja tengok episod 1 cerita ni kat youtube lepas itu terus terpikat dengan aksi upin dan ipin yang comel dan manja ni.. untuk pgthn, sahabat semua, sesiapa yang tak boleh download atau nak download cerita ni dari youtube..saya boleh ajarkan.. 1st, buka laman web youtube dan taip upin dan ipin kat search bar youtube..2nd, buka satu lagi web - www.downthisvideo.com ataupun guna software - easy video downloader..

untuk pengetahuan kawan-kawan semua, memang betul kata brosahir. cerita animasi upin dan ipin ni hasil kerja tungkus lumus syarikat Les Copaque.. mereka ada jual cdnye.. RM15..cb tengok kat web mereka..actually, cerita ni adalah salah satu langkah nak promosikan 1 projek besar animasi syarikat ni..iaitu geng - tthe adventure begins.. best.. dalam ni ada watak upin, ipin, ros, rajoo dan lembu dia dan 2 watak hero lain.. animasi geng ni pula dijangkan akan berada di pasaran awal tahun depan.. tak sabar nak tengok ipin dan upin lagi dalam cerita adventure..hehe.. boleh tengok trailer animasi geng dalam youtube..best gila.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_biruniProfil   Hantar PM kepada al_biruni   Quote dan BalasQuote

al_biruni
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2379
Posting: 9
Dari: sandakan,sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 19:40


assalamualaikum..wah ramainya peminat cerita animasi upin dan ipin..
saya pun baru saja tengok episod 1 cerita ni kat youtube lepas itu terus terpikat dengan aksi upin dan ipin yang comel dan manja ni.. untuk pgthn, sahabat semua, sesiapa yang tak boleh download atau nak download cerita ni dari youtube..saya boleh ajarkan.. 1st, buka laman web youtube dan taip upin dan ipin kat search bar youtube..2nd, buka satu lagi web - www.downthisvideo.com ataupun guna software - easy video downloader..

untuk pengetahuan kawan-kawan semua, memang betul kata brosahir. cerita animasi upin dan ipin ni hasil kerja tungkus lumus syarikat Les Copaque.. mereka ada jual cdnye.. RM15..cb tengok kat web mereka..actually, cerita ni adalah salah satu langkah nak promosikan 1 projek besar animasi syarikat ni..iaitu geng - tthe adventure begins.. best.. dalam ni ada watak upin, ipin, ros, rajoo dan lembu dia dan 2 watak hero lain.. animasi geng ni pula dijangkan akan berada di pasaran awal tahun depan.. tak sabar nak tengok ipin dan upin lagi dalam cerita adventure..hehe.. boleh tengok trailer animasi geng dalam youtube..best gila.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_biruniProfil   Hantar PM kepada al_biruni   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 20:39


boleh download lagu tema upin dan ipin kat..
http://www.yuriwong.com/fun/

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167743 saat. Lajunya....