Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: 'ukhwah' penemu jodoh?...apa pendapat antum


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» 'ukhwah' penemu jodoh?...apa pendapat antum

Please Mendaftar To Post


Oleh 'ukhwah' penemu jodoh?...apa pendapat antum

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 07:01


mungkin ada diantara kita yang telah bertemu jodoh dalam portal ukhwah ni......dan ada juga yang tengah mencari pasangan, sila2 kanlah berkongsi pengalaman dan pendapat antum ek:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:09


salam...
jangan dipersoalkan, jodoh memang telah ditakdirkan. cuma kita perlu berusaha dan berdoa padaNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:12


cari2 jangan tak cari..
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:47


maybe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:48


kalau ditakdirkan berjumpa dengan bakal isteri dalam ukhwah ni tak dapat lah nak tolak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 08:54


tapi boleh percaya ke......takut indah kabar dari rupa..:D ;D

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:03


percaya tak percaya, itu terpulanglah pada empunya diri,
tapi bagi saya minta lah petunjuk dari Allah, setiap apa yang kita jumpa semua ada kekurangan, tiada sesiapa pun yang benar-benar sempurna..
mungkin jalan pertemuan itu sahaja yang kita tidak tahu... jangan lah menilai orang terlalu cepat, walaupun kita telah berkawan lama atau sekejap, itu bukanlah bermaksud kita telah mengenali seseorang itu..
oleh yang demikian kita harus membuat pilihan yang sesuai dengan kita dan belajar lah memahami dan menerima orang lain yang difikirkan/ boleh meminpin kita bersama agar mendapat rahmat dari Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-07 09:24


Assalamualaikum..benar cakap mie05...semoga masing-masing mendapat jodoh yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:25


insyaallah...semua dapat jodoh yang baik2....harap-harap rupa paras tak menjadi tajuk utama dalam pencarian jodoh tu.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:41


assalamualaikum

insyaAllah memang ukhwah tempat bertemu jodoh.
mungkin juga secara kebetulan Allah temukan jodoh kita dengan warga ukhwah.com.

akak dah alaminya..
Alhamdulillah tahun lepas 22/2/2006 akak mula berkenalan dengan 'syuk'. dari mula berbalas PM di ukhwah ni dan alhamudlillah pertemuan kami membawa ke alam nyata.
tanggal 5 Nov 2006 kami bertunang dan alhamdulillah dengan izin dariNya 3 Jun 2007 kami diijabkabulkan.

*---Cinta Ini Bertaut Di Sini---*---Disemai Di Sini---*---Dan Bersatu Di Sini---*Di ukhwah.com KamiBertemu----*Di ukhwah.com kami bersatu----*

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 09:52


erm....jumpa kat ukhwah........erm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:10


mm...bahagianye dengar kisah akak kasih kekasih tu.......
semoga bahagia hingga ke akhir hayat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:24


:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:52


bahagianye jiak kita ditemukan dengan jodoh yang dapat membimbing kita ke jalan yang diredhai allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:03


tak mengapa... nak cari kat sini pun tak mengapa... kita berusaha tapi jodoh itu Allah yang tentukan... yang penting biar ada agama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:10


betul tu....betul tu....kalau berkawan kerana nak cari pembimbing dikira mencari jodoh ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:19


not found yet.
searching....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 17:06


ye tak ye:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 03-10-07 17:11


Bukan itu tujuan Ukhwah.com dibina. Harap maklum.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 17:11


Saya masih mencari... Mungkin jumpa di sini atau di luar sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 17:39


no komen..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 20:08


erm..susah nak cakap..subjektif..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-07 22:04


salam
bukan topic ni dah pernah ada kat portal ini..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:39


salam....
berserah pada yang Esa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:45


wallahua'lam...
kalau dah ditqdirkn jodoh sesorg dengan warga UKHWAH ni...jika baik untuk agama..tak ada salahnye...Apa pun...jodoh pertemuan di tgnNYA...tak bererti kena tawakal saja...yang penting usaha dulu...lepas itu berdoa...dan baru tawakal...(jangan lupa buat SOLAT ISTIKHARAH...itu yang trbaik sebelum buat sbarabg keputusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 25-10-07 19:27


Bukan itu tujuan Ukhwah.com dibina. Harap maklum. Nak cari jodoh bukan di sini. Nak jiwang bukan di sini. Jaga nama baik Ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106455 saat. Lajunya....