Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 18 jam, 47 minit yang lalu
isa777_musa: 23 jam, 29 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: latest perodua model


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» latest perodua model

Please Mendaftar To Post


Oleh latest perodua model

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 23:26


perodua kedidi

/

/

/

/

/

harga : undefined lagi...... :-D
tarikh keluar : .....unknown :-D
baru konsep car,yang proton di hari itu pun konsep car juga lagi.jadi kita tunggu tengok macam mana...warna dia macam kereta time zaman bebudak dulu.yang bila masuk dalam air boleh tukar warna lain.

mari kita tengok serba sedikit sejarah perodua ni.awat kereta dia banyak macam daihatsu semua tu.bagi sesiapa yang tau,toyota avanza pakai enjin kembara saja.model asal dari daihatsu tapi orang malaysia kalau dengar nama daihatsu,nampak lekeh.jadi diberi kepada toyota.maka keluarlah toyota avanza yang berenjinkan kembara.boleh tanya kepada sapa yang pakar.toyota,daihatsu,perodua mempunyai sahamnya dalam ketiga-tiga jenama tersebut....:-D

Perodua, acronym of Perusahaan Otomobil Kedua Berhad (in English, Second Automobile Manufacturer Limited Corporation) is Malaysia's second automobile manufacturer after Proton. It was established in 1993.

Perodua mainly produces compact cars and therefore does not actually compete with Proton for the same market niche. In the United Kingdom their cars are sold by Proton dealers who wish to attract those customers seeking a smaller and cheaper alternative to the Proton range. Beside the UK, Perodua also export their cars to Singapore. In 2004, Toyota Avanza is been assembled by Perodua in their factory in Rawang for the Malaysian market.

The Perodua Kancil is the third/fourth-generation of Daihatsu Mira while Kelisa is the fifth-generation of Daihatsu Mira assembled in Malaysia. Perodua does not actually produce any in house design and engineering for the main components (i.e engine, transmission). Daihatsu owns a majority stake in Perodua and in turn is itself now a subsidiary of Toyota Corp.

jadi,sama-samalah kita martabatkan industri automotif negara kita...:-D

mana nak tau,satu hari nanti,industri kita dah boleh buat kereta kebal sendiri takpun apache sendiri ke...kan melangkah satu lagi kehadapan tu....:-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 30-09-07 23:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 01:11


wah, dual colour ek... bestnya... mari2 support perodua... saya nak beli. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 02:32


/

/

lawa decepticon ni.......... :-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 01-10-07 05:30


.. maafkan ana.. kalau tak silap model konsep produa ini dah di keluarkan since 2000 kan.. tapi tak jadi dipasarkan sebab replace dengan Myvi.. maafkan ana kalau tersilap info.. ok wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 09:36


oo ye ke...thank you bagi info
tak payah lah dok minta maaf.tak ada salah pun info yang diberi tu kalau betul.yakin dengan diri kita sendiri...ok?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 01-10-07 10:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:19


salam...

hhmm...

Design kereta Perodua memang seakan-akan sama...



**yang robot tu, macam pernah dilihat saja....tapi dimana ye?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:52


cantik juga...tapi satu saja pelik...kenapa tak ada side mirror??? :-? :-?


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH
[ Telah diedit oleh: qudwah pada 01-10-07 12:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 12:19


smart juga..tapi nama nya pelik lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 02:56


:: nice :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 08:03


maaf bertanya..yang kecil tu side mirror ke??perodua kedidi...kurang enak bunyinya..yang transformer tu memang kreatif..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:23


perodua kedidi..alamak..peliknya nama..pakai nama burung pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:25


tapi kalau tengok dari tepi macam viva..adoilah perodua ni..nama dah naik bila kuarkan myvi lepas itu turun balik bila kuarkan viva ni nak kuarkan kedidi pulak..kita tengoklah macam mana nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 10:27


bila lah nak keluar MPV jenama Malaysia pula........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:39


tuhlah pasal..nak tunggu wish turun rege.. makin mahal adalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:43


abang saya kerja di HQ perodua rawang, dia kata dia tak dengar pulak pasal perodua kedidi ni. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-01-08 10:45


tak ada ke..takkan roumus juga...tak boleh jadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 13:08


nak tanya... Kenapa dia buat gini????

klik kat bawah ni....

kelisa di musnahkan



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 14:56


saja saja kut..pasai jenama tak best... hahahahahahhahahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-08 13:38


memang tak jadi keluar ..
yang terbaru .. akan keluar .. 100% dari daihatsu jepon ..
patern lebih kurang macam rush yang baru itu .. lagi jimat dari kereta yang paling jimat sekarang ...bulan 8 keluar .. tunggu dan lihat ... memang cun ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-08 19:35


Pada 25-01-08 13:08 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!




hmm...

anis pernah tengok rancangan top gear tak? mereka tu memang begitu. semua kereta keluaran bukan BRITISH dikatanya tak cantik lah, tak elok lah. tak selamat lah. adakala pendapat yang dikeluarkan entah apa-apa. ie: sebab yang menyokong bentuk kereta yang dibincang pakai seluar pendek, otomatik mereka kata kereta tu tak 'cool'.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 15:45


new perodua SUV this Mei 2008....maybe...

/


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 28-04-08 16:48


not bad lah..
cantik juga eh??
yelor...
asal name ceng begitu..
macam tak berapa best saja..
tapi cntik...
suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-04-08 17:46


Pada 28-04-08 16:48 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

not bad lah..
cantik juga eh??
yelor...
asal name ceng begitu..
macam tak berapa best saja..
tapi cntik...
suka..


Salah tu.. Bukan nama tu yang dicadangkan oleh pihak Perodua... Maklumat yang saya dapat, Perodua Mentadak... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 11:20


e'eleh..mentadak lah kedidi lah..macam-macam nama pelik produa ni..tapi the new latest produa nautika kan? tu pula bagaimana desingnye nya? saya ni tengah erkira2 nak tukar kereta..tapi tengok macam-macam nak keluar maka saya menangguhkan lah hasrat tu dulu..takut menyesal bila da beli ada yang lebih baik lagi..huhu..hari tu fikir nak ambil viva tapi terdengar nautica..tapi bila tengok page ni ada pula kedidi..biru mata hitamku macam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-04-08 12:48


Assalamualaikum
kak anis...itu memang sifat budak kecik si Jeremy Clarkson tu..dia memang suka 'memperkecilkan' kemampuan kereta lain...tapi, ada bagusnya dia buat macam tu...sekurang˛nya kita sedar banyak lagi aspek yang perlu kita perbaiki dalam melahirkan suatu produk yang benar˛ berkualiti..bukan sekadar hentam kromo punya produk macam Tiara dan Juara...(maaf, jujur sikit..:-D ) chaiyok Perodua... semalam dah keluar Perodua Nautica tu di tibi..nampak macam..hm...masih lagi menunggu masterpiece dari Malaysia... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-04-08 13:22


Pada 30-09-07 23:26 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

perodua kedidi

/





kat MITC melaka masa Minggu Saham tempohari ada kereta ini.. nak menangis rasanya... dia tulis kat situ.. 'Kereta konsep Perodua'

itu bukan kereta konsep.. itu macam project budak sekolah menengah rendah buat kereta mainan adalahhh...

arghh!!! makin tak faham-faham aku dengan jurutera kereta malaysia nehh..
macam itu punya design kereta dia boleh kata kereta konsep! MALU ooo..

aku tengok live.. sebab tu aku malu sangat.. tah hapa2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 13:28


Perodua Nautica 4WD teaser site is up!April 29, 2008 at 2:34 pm · Filed under Cars, Malaysian Makes, Local News, Perodua, Perodua Nautica SUV


Click to enlarge

A teaser site for the Perodua Nautica 4WD is now up, and it gives us a sneak preview of some features of the upcoming Perodua Nautica 4WD, although key exterior design features like how the front grille, front bumper and rear bumper will look like remains hidden. What we can confirm from the silhouette of the car is that it will be a short wheelbase version of the Daihatsu Terios/Toyota Rush.


Click to enlarge

The interior shows a clean white on black meter panel design, manual air conditioning (I had hoped for automatic climate control because of its premium price positioning and Japan CBU import status), and an integrated CD player as opposed to the Toyota Rush’s 1-DIN or 2-DIN CD player, depending on trim level.


Click to enlarge

The headlamps from the original car have been retained, and the Perodua Nautica 4WD gets the projector lense variant. Only the top spec Toyota Rush has projector headlamps, while the low and mid-range models use reflector headlamps.



Click to enlarge

An interior with a dark-colour scheme is used, and here we see fabric seats. The short wheelbase version of this car is a 5-seater.


Click to enlarge

Here we see a 5-spoke alloy wheel design.

There is a counter on the teaser site which counts down 9 days and 10 hours to the Nautica’s launch as of today, so the expected launch date should be on the second Friday of next month, which is the 9th of May 2008.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-04-08 13:33


sorilah bro, kalau setakat mempunyai saham yang banyak sahaja tidak berbaloi.. kita bercakap tentang rupabentuk kereta.. RUPABENTUK kereta yang lebih menarik perhatian.. dan harga yang berpatutan.

argh!! fed-uplah aku dengan perodua/proton nehh.. design tangtu jugakk..

(konpemm beli alphard!!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 11:24


baik buek rumah dari beli alphard... lagi ramai boleh isik...muahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:00


eh nak tanya..kereta konsep itu kereta apa?..hehehe..jangan marah..tanya saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-05-08 14:55


Assalamualaikum
isk..sedihnya... :cry: rupanya dia sekadar ambil produk Toyota Rush...hmm...tak best..rege pun mahal... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 15:52


tak keluar pun kedidi... tapi nautica.... pacuan 4 roda... harga pun boleh tahan.. RM89 ribu... huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-06-08 22:57


agaknya siapalah nak beli nautica yang makan riban-riban itu..hmm entahlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 00:48


Perodua Kedidi ( kan best Kalau nama lain ) tu nampak macam ada iras2 kereta VIVA kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 18:26


kedidi? awat tak kuar2 pergi neyh. nautica nampak macam ok. tapi mahal. padahal kcek juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 13-09-08 18:57


kedidi, hahahaha. pas ini boleh sambung dengan puyuh, kakak tua, enggang, pipit, merbok dan lain-lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-08 23:19


tak sabar nak tunggu new honda city 2009 :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 12:22


tak berminat dengan kereta jenama malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 12:53


Pada 13-09-08 23:19 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

tak sabar nak tunggu new honda city 2009 :-)


honda city 2009?? biar betul...
ni buat tak sabau2 ni.........

p/s: still minat myvi


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-08 13:03


macam tak cantik saja...buatlah reka bentuk yang boleh menyebabkan mulut orang terlopong dengan menyebut.."WOW!..."


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 01:06


Pada 14-09-08 13:03 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

macam tak cantik saja...buatlah reka bentuk yang boleh menyebabkan mulut orang terlopong dengan menyebut.."WOW!..."



Teringat adengan dalam cerita P.Ramlee tajuk 3 Abdul tu..yang pak cik tua jual hamba kat Abdul Wahub...'Wow!' :P. Apapun memang betul, rekabentuk kena perkemaskan lagi...Ke model kedidi ni ad pngaruh dari Daihatsu jugak? :-?


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118706 saat. Lajunya....