Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka - teki


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka - teki

Please Mendaftar To Post


Oleh teka - teki

shiekyn
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2003
Ahli No: 2966
Posting: 15
Dari: kota tinggi , johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-07 22:22


hai saya ada nak tanya kepada all my memberz....

teka teki tau.....

ada 5 pasang stokin....warna hijau,kuning,merah,biru,merah.... kelima-lima stokin ini di letakkan ke dalam laut sungai merah.....so apa akan terjadi kepada kelima-lima stokin ini....

can your help me please!!!!


:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiekynProfil   Hantar PM kepada shiekyn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 22:39


Assalamualaikum...

hhhmm...

berdasarkan pernyataan diatas....

stokin-stokin itu akan berubah warna kepada merah.

kerana, kelima-lima stokin itu diletakkan dalam laut sungai merah.

betul ke?? :-? :-?


oleh kerana kuantiti Merah dalam air itu lebih banyak daripada hasil campuran warna2 stokin itu..........

Merah lah stokin2 tu..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:00


kelima-lima stokin itu basah..

pasal kena rendam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:27


basah dan tenggelam..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:40


Pada 01-10-07 11:27 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

basah dan tenggelam..hehe



saya pun nak bagi jawapan ni :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 12:04


hanyut kena bawa dengan arus sungai agaknya.... :-?


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-10-07 12:48


Pada 01-10-07 11:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-07 11:27 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

basah dan tenggelam..hehe



saya pun nak bagi jawapan ni :-)



samalah kita...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 01-10-07 14:01


Pada 30-09-07 22:22 , shiekyn posting:

!!! QUOTE !!!

hai saya ada nak tanya kepada all my memberz....

teka teki tau.....

ada 5 pasang stokin....warna hijau,kuning,merah,biru,merah.... kelima-lima stokin ini di letakkan ke dalam laut sungai merah.....so apa akan terjadi kepada kelima-lima stokin ini....

can your help me please!!!!


:-?


Ana try jawab ye..jika semua stokin di letakkan kedlm
laut sungai merah...result:

stokin hijau bertukar biru
stokin kuning bertukar orange
stokin merah sill merah
stokin biru bertukar purple

p/s:just imagine if those color mixed with red color.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 17:21


merah... kuning... hijau... di langit yang biruu... pelukismu Agung... siapa gerangan... pelangi... pelangi... ciptaan Tuhan... hehe... stokin itu akan jadi pelagi di sungai merah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 17:25


pelangi di laut merah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 21:32


saya rasa basah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 02:23


salam. kalau stokin kena air, biasanya stokin akan bsah lah. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 13:15


Pada 30-09-07 22:22 , shiekyn posting:

!!! QUOTE !!!

hai saya ada nak tanya kepada all my memberz....

teka teki tau.....

ada 5 pasang stokin....warna hijau,kuning,merah,biru,merah.... kelima-lima stokin ini di letakkan ke dalam laut sungai merah.....so apa akan terjadi kepada kelima-lima stokin ini....

can your help me please!!!!


:-?


laut sungai merah tu nama laut tu bukan air laut tu berwarna merah.. kalau stokin tu diletak ke dalam laut tak kira apapun warnanya mestilah basah dan tenggelam, bukan bertukar warna...

ni macam teka teki kalau itik jadi ayam, kucing jadi ayam, semua binatang jadi ayam, ayam jadi apa? jawapan bukan ayam jadi itik tapi ayam jadi banyak.. :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 02-10-07 13:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 14:09


basah dan tenggelam.. kalau tak pun, bertukar jadi warna merah ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 14:21


Pada 02-10-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-07 22:22 , shiekyn posting:

!!! QUOTE !!!

hai saya ada nak tanya kepada all my memberz....

teka teki tau.....

ada 5 pasang stokin....warna hijau,kuning,merah,biru,merah.... kelima-lima stokin ini di letakkan ke dalam laut sungai merah.....so apa akan terjadi kepada kelima-lima stokin ini....

can your help me please!!!!


:-?


laut sungai merah tu nama laut tu bukan air laut tu berwarna merah.. kalau stokin tu diletak ke dalam laut tak kira apapun warnanya mestilah basah dan tenggelam, bukan bertukar warna...

ni macam teka teki kalau itik jadi ayam, kucing jadi ayam, semua binatang jadi ayam, ayam jadi apa? jawapan bukan ayam jadi itik tapi ayam jadi banyak.. :-)



bukan ke ayam jadi gila ke sakinah...sebab ayam rasa pelik bila semua binatang nak jadi dia....hik... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

huzaimah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29804
Posting: 3
Dari: Mantin,N9

Johor  


posticon Posting pada: 09-10-07 14:20


salam...

sure lah stoking tu basah....wakakakakaa

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huzaimahProfil   Hantar PM kepada huzaimah   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:52


basah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:15


Pada 02-10-07 14:21 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 13:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-07 22:22 , shiekyn posting:

!!! QUOTE !!!

hai saya ada nak tanya kepada all my memberz....

teka teki tau.....

ada 5 pasang stokin....warna hijau,kuning,merah,biru,merah.... kelima-lima stokin ini di letakkan ke dalam laut sungai merah.....so apa akan terjadi kepada kelima-lima stokin ini....

can your help me please!!!!


:-?


laut sungai merah tu nama laut tu bukan air laut tu berwarna merah.. kalau stokin tu diletak ke dalam laut tak kira apapun warnanya mestilah basah dan tenggelam, bukan bertukar warna...

ni macam teka teki kalau itik jadi ayam, kucing jadi ayam, semua binatang jadi ayam, ayam jadi apa? jawapan bukan ayam jadi itik tapi ayam jadi banyak.. :-)



bukan ke ayam jadi gila ke sakinah...sebab ayam rasa pelik bila semua binatang nak jadi dia....hik... ;-)



:-o :roll: :lol:

tak terfikir pula ayam akan jadi macam tu sayatetapsaya :lol: :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-07 15:15


:-? :-? :-? :-? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100163 saat. Lajunya....