Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kisah penghinaan rasullullah dan umat islam.........


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kisah penghinaan rasullullah dan umat islam.........

Please Mendaftar To Post


Oleh kisah penghinaan rasullullah dan umat islam.........

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 30-09-07 09:36


Saya ingin berkongsi cerita in dengan
anda semua mengenai sikap
segelintir orang Melayu kita atau
lebih tepat lagi orang Islam di
Malaysia ....

Kejadian benar ini berlaku di
Carrefour Wangsa Maju beberapa hari
lepas.
Seorang pemuda Islam yang berkerja
sebagai 'cashier' di pasaraya
tersebut telah menumbuk seorang lelaki
cina. Ini berlaku kerana ketika pem
uda
cina tersebut sedang membayar harga
barangan, pemuda Melayu ini telah
menegur pemuda Cina ini mengenai
gambar baju yang sedang di pakai oleh
pemuda
cina tersebut. Gambar itu ialah seekor
bab* yang sedang memakai serban di
samping seekor anjing yang memakai
tudung lambang agama Islam. pemuda
Melayu
itu bertanya gambar apakah yang sedang
di pakai oleh pemuda cina tersebut.
Dengan rasa bangga dan tidak bersalah,
pemuda Cina itu terus menjawab
sambil menunjuk ke arah gambar bajuny
a dengan mengatakan bab* yang
memakai serban itu ialah Muhammad dan
anjing yang memakai tudung itu
ialah Khadijah. Mendengar jawapan
lelaki tersebut, pemuda Melayu ini
dengan tidak disangka2, menumbuk muka
si Cina tersebut.

Huru hara lah suasana di carrefour
itu. Kemudian pemuda Cina itu
memaki hamun lalu datanglah Manager
Carrefour yang juga beragama Islam
lalu
memecat lelaki Melayu tadi. Apa yang
di lakukan oleh Manager Carrefour
tadi adalah sa tu etika yang patut di
contohi kerana, menumbuk org
sesuka hati memanglah salah...

Tapi malangnya, Manager tersebut bukan
hanya
memecat pemuda Melayu tadi yang sedang
mempertahankan akidah aga ma
Islam, tetapi turut memaki hamun
pemuda Melayu itu dengan kata-kata kesat.
Pemuda Melayu ini pulang dengan
keadaan hampa. Bukan kerana di pecat,
tetapi turut di maki hamun oleh
saudara seislam yang di sangkanya akan
turut manjaga maruah orang Islam
selepas di hina oleh laki Cina tadi.
Sekarang ni pemuda Melayu ni sedang
menunggu untuk di saman oleh Cina
tersebut. Beliau bukan takut malah
tidak sabar2 untuk menunggu disaman
oleh Cina tersebut kerana beliau ada
alasan yang kukuh kerana bertindak
demikian.

Pengajarannya, sikap pemuda Melayu
tadi memang patut di contohi kerana
ingin menegakkan agama Islam.
Pada anda, berhati-hati lah..kerana saya
percaya, tshirt yang di pakai oleh
Cina tadi adalah salah satu strategi
orang2 kafir untuk menjatuhkan
maruah Islam.

Sebarkan kepada saudara2 Islam kita..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 30-09-07 11:21


Inilah nasib si PEMBELA RASULULLAH SAW

Baru-baru ini, selepas solat Jumaat (21/09), lebih dari 20,000 kaum Muslim melakukan bantahan secara aman atas pemuatan kartun Nabi Saw. Mereka dari Hizbut Tahrir Bangladesh yang menyerukan untuk membantahkeras pemuatan kartun menghina Nabi Muhammad Saw.

Sayang seribu kali sayang, aksi tunjuk rasa yang dilakukan secara damai di bulan Ramadhan ini disambut tindakan keras oleh Polis Bangladesh. Pihak Polis memukul sebahagian besar peserta aksi tunjuk rasa. Padahal mereka tidak melakukan kekerasan. Apalagi aksi dilakukan di Bulan Ramadhan.

Tindakan keras pihak keamanan itu tidak melemahkan semangat kaum Muslim Bangladesh untuk menjaga kemuliaan Islam, sembari memegang bendera syahadah, mereka tetap berdiri tegap tanpa melepas bendera Rasulullah tersebut hingga ke tanah.

Akibat dari serangan bengis kepada para pihak keamanan ini, telah mencederakan lebih kurang 50 anggota Hizbut Tahrir Bangladesh, termasuk Juru Bicara Kazi Murshedul Haque. Lima orang diantaranya dimasukkan ke hospital, karena cedera parah.

Aksi demontrasi ini merupakan sebahagian dari bantahan atas penghinaan terhadap Nabi Muhammad Saw. yang kembali mengundang kemarahan kaum Muslim. Koran Harian Prothom Alo memuat kembali kartun Nabi Muhammad Saw.

Sedangkan Majalah Mingguan 2000 memuat artikel yang mencuba membandingkan Kaa'bah dengan rumah pelacuran serta menghina ummul mukminin, isteri Rasulullah Saw.

Hizbut Tahrir Bangladesh menyerukan kepada pemerintah Bangladesh untuk segera memenuhi apa yang dituntut oleh 140 juta kaum Muslim Bangladesh untuk 2 tuntutan mereka,

1) iaitu meminta pemerintah dalam 72 jam menahan Mahfuz Anam publisher dari Daily Prothom Alo dan Majalah Mingguan 2000, serta Moyiur Rahman, editor Prothom Alo dan Editor Majalah Weekly 2000, Golam Murtaza.

2) Tuntutan kedua adalah menahan dan menghentikan lesen penerbitan dari dua media tersebut.

bangladesh

kasihan mereka ingin membela Rasulullah SAW, bukan saja pihak pemerintah tidak mengendahkan tuntutan mereka, tapi memerintahkan pihak polis Bangladesh memukul para pembela Rasulullah SAW



Lihatlah kesan lebam dan penderitaan mereka...sebagai saksi di hari akhirat kelak, mereka telah melakukan pembelaan atas penghinaan Rasulullah SAW. Besar pahala ini.




Aksi pihak polis tidak dapat membezakan diantara kebatilan dan yang haq. Bagaimana hendak dinilaikan pahala puasa mereka yang bersedia menyerang para pembela Rasulullah SAW. Amat hina perbuatan mereka ini bersama pemimpin pujaan mereka ini.




Wajah-wajah pembela Rasulullah SAW..semoga Allah Swt merahmati perbuatan mereka dengan balasan pahala yang berlipat ganda di bulan Ramadhan ini..amin

----
p/s:
nampaknya nasib pembela Rasullulah kurang nasib baik daripada nasib penternak bab* di Melaka di sini.
[ Telah diedit oleh: gooku pada 30-09-07 11:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 12:35


Kafir Laknatullah semakin biadap!!

Lego yang dicipta oleh Denmark yang menghina baginda mencabar umat Islam di bumi dan langit.Tak sanggup nak tengok..kenapa lah dengki sangat!

Apa yang perlu kita buat?
banyak-banyak berdoa..time2 puasa ni insyaallah dimakbulkan doa.

Menangkanlah kaum Muslimin,
Hancurkanlah kaum Musyrikin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 13:34


ameen...
kenapalah jahat sangat si kafir laknatullah...
merekalah rijalullah.
moga di tempatkan dalam golongan orang-orang yang soleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-07 16:02


Ya Allah, bantulah kami hamba-hambaMu yang lemah.. Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 00:08


Pada 30-09-07 13:34 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

ameen...
kenapalah jahat sangat si kafir laknatullah...
merekalah rijalullah.
moga di tempatkan dalam golongan orang-orang yang soleh.


Salam,

Jawapan, "kenapalah jahat sangat si kafir laknatullah..." , ialah kerana Umat ini tidak memiliki negara, yang mana dengannya umat akan memiliki kekuatan militer yang akan menganyang si kafir yang celaka itu.

Umat memerlukan Khilafah Islamiyah yang akan menjadi perisai kepada umat dalam menghadapi segala macam provokasi jahat pihak kufar.

Rasulullah saw telah berpesan; "Inama al Imamu al junnah...." (Sesungguhnya Imam itu laksana perisai...).

wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103767 saat. Lajunya....