Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: saja luah perasaan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» saja luah perasaan..

Please Mendaftar To Post


Oleh saja luah perasaan..

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 23:17


ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 23:34


sabar dik... key.. ;)

akak doakan kejayaan cemerlang tu milik adik insya ALLAH :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 01:06


sabar dan terus bersabar... tiada ubat lain melainkan hanya BERSABAR.... :-D

semuanya akan berakhir setelah selesai presentation thesis tu... hhehe

sabar ye.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 01:08


sama lah walaupun baru sem 5..tgal 2 sem lagi..kekadang rasa macam dah hbis semangat dah..tapi dengan kekuatan yang bersisa ini kuat kan jua diri menempuhi segala-galanya..Sabar ajela...asal saja rasa nak give up terus ingat kat Allah s.w.t dan parents..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 03:52


Pada 27-09-07 01:08 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah walaupun baru sem 5..tgal 2 sem lagi..kekadang rasa macam dah hbis semangat dah..tapi dengan kekuatan yang bersisa ini kuat kan jua diri menempuhi segala-galanya..Sabar ajela...asal saja rasa nak give up terus ingat kat Allah s.w.t dan parents..


sabar ye ukhti asiah...perjalan kita masih jauh...banyak lagi dugaan dan cabaran yang akan kita tempuhi...kuatkan semangatmu..semoga apa yang kita cari selama ini ditemui dan apa yang kita lakukan ini diberkati...teruskan perjuangan wahai sahabatku...sama-sama lah kita berdoa ye.. semoga kita sama-sama najah.. bukan mudah tanggungjawab yang bakal kita pikul ini..bukan semudah yang disangkakan....semoga Allah mempermudahkan bagi kita semua..amin...selamat menyiapkan projek :-) jangan tension2 k :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 07:49


cayuk! cayuk!


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:03


cabaran pada kehidupan lagi banyak duguan... kita rasa bahawa diri kita susah, ada lagi mereka yang lebih susah.. maka kita berusaha lahgan sabar dan tawakal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:11


Pada 26-09-07 23:17 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:



dah 2 tahun kerja...naik fd-up kerja. makin mnebal malas ni.nak belajar pulak....dah tak sabar nak sambung belajar....tapi sebelum tu kena buat test dulu...semoga Allah buka pintu rezeki untuk sambung belajar...huhuhuhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-07 09:15


salam

kita samalah ,hanisahani.saya pun banyak kerja nak buat memandangkan ni final year saya.malam2 tidur lambat just nak siapkan semua kerja termasuk final year project.kdgkala nak baca buku untuk quiz pun tak sempat.......tawakal sajalah jawab.sekarang ini pun banyak kerja,esok nak kena present final year project..
banyak kerja kdgkala sampai nangis2..lagilah kalau system yang saya buat untuk fyp tak boleh nak run....sedih lah........tapi saya sabarkan saja,takut pointer jatuh.dengan banyak assignment and group project.selalu doa Allah berikan kekuatan untuk saya mengharungi sem ini dan sem depan.............really hope tak kena repeat paper

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 09:55


hai..masa study dah mula tertekan ke?sabar ye sebab tekanan masa study tu sikit sangat bebanding tekanan bila dah kerja.
ok lah..masa study, bila waktu yang tertekan sangat?tesis, exam, test, assignment, anda-q..ada lagi ke?
kalau awak gagal exam, effectnya hanya pada diri awak. tak siap assigment pun hanya beri kesan pada diri sendiri. apa-apa yang berlaku masa study hanya berlaku pada diri sendiri dan mungkinlah akan menghampakan keluarga.
tapi bila dah kerja, awak bertanggungjawab dengan syarikat, kilang atau apa-apa saja tempat kerja awak. kesilapan awak boleh memberi kesan kepada orang lain. kegagalan awak masa kerja boleh menyebabkan tempat kerja awak rugi beribu2 atau mungkin berjuta ringgit.
kalau dengan swasta, saya boleh anggap tiada ruang untuk melakukan kesilapan. tapi mana ada sesuatu yang perfect kat dunia ni. so boleh lah bayangkan betapa tertekannya masa kerja.
masa study dulu, kalau ada paper exam selang sehari pun dah tension tapi dalam setahun berapa kali sangat exam?
bila dah kerja, akan tiba keadaan seolah-olah tiap-tiap hari exam, pagi sampai petang, mungkin berlarutan sampai ke malam dan berterusan untuk selama beberapa minggu.
masa exam, kita diberi masalah untuk diselesaikan. kalau tak dapat jawab, markah kita saja yang kurang, so tertekan sikit lah.
tapi bila dah kerja, tak ada masalah yang kita boleh elak. semua masalah kena diselesaikan, so keputusannya must be 100%!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

alienza
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2188
Posting: 6
Dari: pj

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:04


bersabarlah wahai sahabat..insyALLAH...kesabaranmu itu akan diberi ganjaran olehNYE..tmbah2 di bulan mulia ini...ana juga pelajar tahun akhir,sama macam nanti.banyak-banyaklah berdoa semoga DIA akan mempermudahkan segala urusan kita..don give up easily.be strong ok.."bila kau letih dan hilang semangat,ALLAH tahu btapa kau telah mencubasedaya upaya. bila tangismu berpanjangan dan hatimu kedukaan, ALLAH telah mengira titisan airmatamu.bila kau rasa ketinggalan dan masa meninggalkanmu, ALLAH sentiasa disisimu..bila kau telah mencuba sgalanye,tapi tak tahu tjuan, ALLAH ada jalan penyelesaiannye,bila tiada yang bererti buatmu, keliru dan kecewa, ALLAH adalah jawapannya....semuanya datang dr ALLAH..dan akan kembali padanya..=o)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alienzaProfil   Hantar PM kepada alienza   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:31


Pada 26-09-07 23:17 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:



sabar dik...
bersusah2 dulu...
bersenang2 kemudian...
selepas ini mesti seronok...dah habis...


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:44


banyakkan sabar..
itu kan ilmu yang dituntu..kesabaran akan membuahkn hasil yang lebih baik.
InsyaAllah..semoga penat lelah tu diganti dengan kejayaan yang cemerlang dunia dan akhirat.
Akak dulu pun begitu juga..sibuk dengan persatuan lagi, macam-macam rasa..nak menangis pun ada..tapi banyakkan sabar.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-09-07 12:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 22:37


terima kasih kat semua,,terharunye,,tak sangka ramai ambik berat kat ana rupanye,,huhu
ana tengah susun kerja ni,, boleh katakan tiap-tiap mlm kena kerja keras menaip,, alhamdulillah semangat ana dah makin meningkat sekarang ni,semangt nak buat kerja,,
mm,,rupanye kalau kita tak ok emosi macam-macam boleh sakit ek,,selalu sangat sakit kepala 2 minggu ni,,,
Apa pun terima kasih kat semua yang doakan ana dan bagi kata semangat kat ana,,,salam ukhwah fillah :-)

[ Telah diedit oleh: hanisahani pada 28-09-07 22:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-07 23:12


.. bahagi masa lah elok-elok.. :) insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 00:45


ana pula tinggal 3 sem saja lagi nak habes degree..kena lebih bsgguh2 sebab kurang pandai bbanding sahabat-sahabat yang lain.. :) adalah hikmahnya tu, ye tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-09-07 22:35


cayokkk!!!! dah tahun akhir pun...sikit saja lagi..teruskan lah perjuangan....dah nak sampai ke pehunjung dah tu...:).. moga berjaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 22:43


Assalamualaikum

kejayaan semanis madu memerlukan pengorbanan sepahit hempedu...
sabarlah,insya-Allah hanisahani akan merasai kemanisannya nanti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 22:54


oo..biasa lah tu...da tahun akhir..da grad nanti sure boring...dan sure jugak tak sibuk macam sekarang ni..so..nikmatilah masa pening ni dengan paus sebelum terlambat..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-07 16:14


Pada 26-09-07 23:17 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:



Samala kita.. Huhu.. kadang-kadang macam rasa nak putus asa saja.. Tapi bila jadi macam ni, ana cepat-cepat call ibu dengan ayah.. Luahkan ketensionan.. Alhamdulillah ok skt.. tak apalah.. Tinggal beberapa bulan saja lagi.. Kuatkan semangat, kuatkan tekad.. Insya-Allah semua dapat dilalui dengan mudah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 10:06


relax...relax...we are in da same situation...
saya pun baru lepas present fyp jumaat di hari itu..banyak yang perlu diperbetulkan...assignment dan presentation lain banyak lagi...kalau dipikirkan...penin jugak...tapi saya cuba untuk relax...jangan tension2...insyaAllah...semuanya akan k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 10:20


Pada 26-09-07 23:17 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:




zaman yang dah saya lalui..sabar dan usaha buat yang terbaik..segalanya pasti indah bila kita dah lepas dari semua itu dengan usaha yang bersungguh2..pastikan tiada sesalan di kemudian hari... "sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan" :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 10:40


salam...
nasib kita sama...ana pun sekarang di tahun akhir juga...
banyak lagi assignment yang nak kena siapkan...
tapi ini lah dugaan masa belajar...
insya allah awal bulan 12 nanti ana akan start praktikal,
mybe di sana lebih besar cabaran dan dugaan yang akan ana tempuhi...
org yang sabar pasti akan menemui kejayaan tanpa dia sedari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 13:42


Salam untuk semua, terima kasih sekali lagi,,betul apa yang dikata,insyaAllah hidup ini akan terasa tenang bila kita try buat yang terbaik, lepas tu tawakal pada Allah,,
sebenarnya apa yang berlkau adalah ujian dr Allah,, ana hampir terlupa tentang hal ni, asyik merungut saja, patutlah rasa susah,,hm
patutnya kita kena yakin dengan bantuan Allah,,Setiap doa pasti akan dimakbulkan Allah, sama ada dikurniakan lambat atau cepat permintaan hamba2Nya takkan dihampakan,,
moga kita semua berjaya,,amin,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 14:09


Assalamualaikum..
sabar...sikit saja lagi..saya pun pernah menghadapinya...
alhamdulillah..selamat dah pun sekarang...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:28


biasala tu... tapi tu juga nikmat. nanti dah kerja...rindu pulak dengan assignment dan kuliah :)

dulu...cuti semester pun dah tak senang duduk, siap berangan dapat assignment. sekarang dah habis study. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:42


Pada 27-09-07 09:55 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

hai..masa study dah mula tertekan ke?sabar ye sebab tekanan masa study tu sikit sangat bebanding tekanan bila dah kerja.
ok lah..masa study, bila waktu yang tertekan sangat?tesis, exam, test, assignment, anda-q..ada lagi ke?
kalau awak gagal exam, effectnya hanya pada diri awak. tak siap assigment pun hanya beri kesan pada diri sendiri. apa-apa yang berlaku masa study hanya berlaku pada diri sendiri dan mungkinlah akan menghampakan keluarga.
tapi bila dah kerja, awak bertanggungjawab dengan syarikat, kilang atau apa-apa saja tempat kerja awak. kesilapan awak boleh memberi kesan kepada orang lain. kegagalan awak masa kerja boleh menyebabkan tempat kerja awak rugi beribu2 atau mungkin berjuta ringgit.
kalau dengan swasta, saya boleh anggap tiada ruang untuk melakukan kesilapan. tapi mana ada sesuatu yang perfect kat dunia ni. so boleh lah bayangkan betapa tertekannya masa kerja.
masa study dulu, kalau ada paper exam selang sehari pun dah tension tapi dalam setahun berapa kali sangat exam?
bila dah kerja, akan tiba keadaan seolah-olah tiap-tiap hari exam, pagi sampai petang, mungkin berlarutan sampai ke malam dan berterusan untuk selama beberapa minggu.
masa exam, kita diberi masalah untuk diselesaikan. kalau tak dapat jawab, markah kita saja yang kurang, so tertekan sikit lah.
tapi bila dah kerja, tak ada masalah yang kita boleh elak. semua masalah kena diselesaikan, so keputusannya must be 100%!!


betul 2...tekanan kerja lagi teruk tau...rindu pula masa study dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:31


kenangan masa lalu...
begitu lah sifat manusia,

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:45


rindu zaman kuliah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:06


salam,,jumpa lagi sahabat2 sekalian,,ramai jugak senasib dengan ana,,baru ni ana call sahabat baik ana,,da grad,,huhu cerita dia pun sebijik jugak dengan ana,,so ana boleh buat conclusion dr respond sahabat2 uhkwah memang macam ni lumrah hidup pelajar akhir tahun,,, =)
tapi ana suka dengan sikap seorang sahabat ana,sama kelas dengan ana,,bila ana cakap kat dia yang ana tension kerja tak ciap..sahabat ana cakap..tak apa,,jangan tension2,,buat slow2 yang mana kita boleh buat,,yang termampu kita buat,,jangan compare kita dengan kawan-kawan lain yang siap awal, tu kelebihan dia,,kita ada kelebihan yang lain pula,,tak semua orang same,,tenangkan fikiran,,buat elok-elok,,yakin bantuan Allah ada ,,
memang ana kagum dengan sahabat ana ni, dia jkm kolej,,memang sibuk lah kalau tengok dia ni,tapi mantain saja,,hehe
m,,ana baru dapat tugas baru ni,,sebagai s/u untuk mesyuarat agung kelab,,rasa2 macam nak pening juga,,tapi insyaAllah,,ana rasa boleh control,,buat yang termampu,, :-)

[ Telah diedit oleh: hanisahani pada 04-10-07 13:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:14


Assalamualaikum...sabar ye..kesabaran tersebut berbaloi bila dah dapat kerja nanti insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:16


hmm saya tengah practical..6bulan tau..sekarang baru 3bln..
kadang-kadang rindu sangat suasana dalam kelas..gelak ketawa..kena marah pun smua2 kena...haha..kalau kat ofis sunyi sepi saja..
saya pelajar sains secretarial..practical sebagai s/u..kadang-kadang kerja best..kadang-kadang rasa macam belajar best..SEBAB TIME BELAJAR ADA CUTI SEM!

JELES POLI saya DAH CUTI RAYA sekarang..SMINGGU sebelum RAYA AND SMINGGU LEPAS RAYA..SYOKNYA!SABAR sajalah yang tengah PRACTICAL NI..=(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:21


mama_iman poli mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:31


Pada 27-09-07 09:11 , jiha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 23:17 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,aduh rasa macam tak terbuat dah,,,agaknya bila nak berakhir kepeningan kepalaan ku ini,, :roll:



dah 2 tahun kerja...naik fd-up kerja. makin mnebal malas ni.nak belajar pulak....dah tak sabar nak sambung belajar....tapi sebelum tu kena buat test dulu...semoga Allah buka pintu rezeki untuk sambung belajar...huhuhuhu.


rindu zaman belajar..
baru grad bulan aug lepas,sebelum grad da "terlibat" dengan kerja sebab praktikal last sem,lepas dapat ijazah teros sambung kerja..baru sebulan kerja da rasa seronoknye zaman belajar..tension nya kerja...
"da tahun akhir,,,banyaknya kerja nak siapkan,,tesis,,ujian,,xsgment,,berderet-deret,,,"
ni lah kemanisan yang kita takkan rasa bila dah keluar dari u nanti :)
da keluar baru rasa...manusia biasa...begitulaa


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 00:09


ana dulu pun pernah juga praktikal..3 bulan,,masa tu memang,nak balik u balik,,tak seronok dok kat sekolah,,,tapi bila da balik u ni hehe banyak kerja nak buat,,hidup ni kadang-kadang kita tak pernah rasa puas hati apa yang kita dapat kan,,hai itulah manusia,,
teringat kata-kata pensyarah ana bila kami cakap kerja banyak,,tak apa kerja banyak,jangan sedih2,masa tahun akhir ni lah paling nikmat jadi student,,huhu dalam betul maksudnya..
ana on d way ciapkan projek,,balik raya ni pun bawa balik kerja kat rumah.,m,,,tak sabar tunggu hari nak submit semua kerja,,fuh,,mesti lega rasa hati,,,
sekarang ni da pukul 12.15mlm kat hostel,,kawan-kawan jiran sebelah dah tidor da ni,,sunyi saja,,ana jenguk kat tingkap,,nak cari bintang kat langit,,untung2 boleh kira bintang hehe,,tapi mlm ni tak ada bintang,,mlm 26 Ramadhan,,Selamat berjuang untuk Lailatul Qadar sahabat2 sekalian =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.326795 saat. Lajunya....