Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Mengapa anak2 sering memberi ciuman hanya pada ibu sahaja...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mengapa anak2 sering memberi ciuman hanya pada ibu sahaja...

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengapa anak2 sering memberi ciuman hanya pada ibu sahaja...

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 02:04


salam..

Apa yang ana ingin ketengahkan..Kenapa kebanyakkan anak2 jarang untuk mencium pipi ayah..terutama lelaki..amat susah untuk mencium pipi ayahnya..sedangkan ayahnya jua sama-sama membesarkan anak2..bahkan kebanyakkannya..dialah yang banyak mencari nafkah untuk keluarga..sehinggakan bila ayahnya dah tutup mata barulah terasa ingin mencium pipi ayahnya.

Disini suka ana menceritakan serba sedikit pengalaman ana..
memang susah untuk anak2 terutama anak lelaki untuk mencium pipi ayah ana ini..dah lah seorang yang tegas..garang pulak tu..
zaman sekolah anak2nya dia tak bagi untuk bekerja..ingat lagi ana apabila hujung tingkatan 4,ana minta untuk bekerja di sebuah station minyak patronas di tempat ana..ayah ana mengizinkan..terkejut jugak..

Apa yang ana nak ceritakan ni..bila sudah masuk dalam alam pekerjaan..ana sendiri terasa susah untuk mencari wang pebelanjan poket sendiri..tapi itu untuk diri sendiri.Ana pun terfikir...bagaimana untuk mencari perbelanjaan keluarga yang anak2nya seramai 13 orang?..pasti lagi terasa beban kan...bila ana merasakan beban yang ayah ana pikul selama ini terlalu berat.gaji ana yang pertama boleh dikatakan semua ana beri padanya..hanya ana guna untuk mengisi minyak moto ana sahaja..

Suatu hari selesai subuh,dalam masa ana bersalam dengan ibu ana untuk ke tempat kerja..ana mencium pipinya..ibu ana pun tegur.."tak nak cium ayah sekali"..dalam keadaan jangkal..ana pun cari peluang salam tangan ayah lalu ana terus mencium pipi ayah ana..agak kelakar jugak masa tu..ayah ana menyapu2 pipinya..hehehe..sejak dari itu ana amalkan sebelum nak kemana2 (keluar dari rumah) ana akan membuat perkara yang sama..sampaikan bila ana menyalam tangannya..dia sendiri menyuakan pipinya untuk dicium..

Namun kemesraan ciuman seorang anak kepada ayahnya sebagai tanda terima kasih hanyalah sehingga masuk bulan 5 tahun 2006..Ayah ana telah pergi menemui ilahi..

Namun ana sungguh bersyukur,allah dapat memberi peluang pada untuk menciumnya sebagai salah satu tanda terima kasih ana padanya yang telah membesarkan ana hanya selama setahun.. hingga ayah ana menghembuskan nafasnya yang terakhir depan ana..jua pada waktu mengafankannya pun allah masih memberi peluang untuk ana menciumnya..

(bagaimana antum sekelian???? adakah cukup mencium ayah antum hanya waktu dia sudah memejamkan matanya untuk selama2nya,apakah adil antum melebihkan ibu sahaja berbanding ayah antum?...paling ketara apabila antum menelifon rumah antum...ayah antum yang angkat,pasti antum meminta terus untuk bercakap dengan ibu kan...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:00


.. untuk berlaku adil.. 2-2 pipi aku tak cium.. tapi itu lah kan.. biasalah manusia.. bila mak ayah masih sihat didepan mata tak berapa nak hargai.. bila sudah tiada mulalah menyesal dan sebagainya.. macam aku ini lah kan.. jadi aku akan mula masa raya ini lah kut.. memang segan.. betul cakap kawan kita si scenario itu.. segan benda yang baik.. itulah manusia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:07


memang betul pun apa yang scenario cakapkan tu.. malam tadi semasa doa selepas usai terawih, tiba-tiba terfikir tentang hal tu.. dah lama tak cium ayah.. walaupun kerap salam & cium tangan ayah, rasanya tak sama kan... bila lah nak mulakan amalan tu.. mudah-mudahan diberikan kesempatan yang panjang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:15


Ana biasanya cium pipi kiri-kanan mak than ayah...than kakak... :-)
tapi abang-abang just cium tangan saja lahhh...geliii... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:27


aye - .. bagus2.. geli jadah apa.. belasah saja.. ahaks.. nak ke adik2 aku cium pipi aku pula??? haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 08:42


Alhamdulillah saudara kita tu boleh cium pipi ayah..saya pun selalu saja kiss abah dengan mama..kedua-duanya lah sekali..tapi dengan mama tu lagi kerap sebab selalu solat sma2 di masjid,selesai saja salam dan mama mesti kiss kat kedua-duanya pipi dan kat dahi..syahdu saja rasa.
saya pula dr f1 duduk asrama..sekarang prctical..memang jrg sangat dapat jumpa.

kakisamun-adik2 awak laki ke?haha macam kelakar pula..abang dengan adik laki lagi lah tak pernah mesra begitu agaknya..saya tak ada adik brdik laki tak tau cne..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-09-07 09:10


Assalamualaikum wwt...

Terasa jealous tengok orang yang dapat cium pipi ayah..lebih-lebih lagi time raya..tak macam ana..sejak umur 8 tahun lagi dah jadi anak yatim.. :-(

Kalau lah ana diberi peluang oleh ALLAH..mengembalikan ayah disisi..tentu ana mengucupnya..takkan tinggal walau sesaat pun..

Tapi..ana masih bersyukur..bersyukur sesangat sebab ana masih lagi berpeluang bermanja..dengan PERMATA HATI ana yang seorang ini..mak..ummi..thank for everything.

“Wahai Tuhanku, cucurilah rahmat kepada mereka berdua seperti mereka mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku ketika kecil.” (Surah al-Israk ayat 23-24).
:-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 09:21


Moga allah merahmati apa yang atie82 lakukan pada ummi atie82,sebagai tanda panghargaan atie82 kepadanya...jua moga allah memanjangkan umur ummi atie82 untuk kebahagiaan atie82 sekeluarga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 09:23


Pada 25-09-07 08:42 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


kakisamun-adik2 awak laki ke?haha macam kelakar pula..abang dengan adik laki lagi lah tak pernah mesra begitu agaknya..saya tak ada adik brdik laki tak tau cne..


.. lelaki ada perempuan pun ada.. tapi raya ini aku mulakanlah.. insyaALLAH.. tunjuk contoh yang baik kat adik2 aku.. teringat aku raya tahun lepas.. abah aku cium dahi kami semua adik beradik.. terkejut aku.. tahun ini biar cium abah.. aku nak buat abah aku terkejut pula.. hehe..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 09:42


Pada 25-09-07 08:07 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

memang betul pun apa yang scenario cakapkan tu.. malam tadi semasa doa selepas usai terawih, tiba-tiba terfikir tentang hal tu.. dah lama tak cium ayah.. walaupun kerap salam & cium tangan ayah, rasanya tak sama kan... bila lah nak mulakan amalan tu.. mudah-mudahan diberikan kesempatan yang panjang...


Moga allah sampaikan hasrat linn.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-09-07 10:35


..ciumlah pipi ayah anda dengan penuh keikhlasan jika sebelum ini anda tidak pernah melakukannya..
dan anda rasalah sendiri hari-hari berikutnya kasihnya seorang ayah pada anaknya yang selama ini tidak pernah ditunjukkannya. Benar!

Saya mengalaminya sekarang, kehidupan saya terasa 'lapang' kerana saya berusaha mencari keredhaan Allah dengan redhanya ibubapa.
Alhamdulillah, saya masih berpeluang melakukannya.

lakukanlah ..sebelum keduanya meninggalkan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 10:43


Pada 25-09-07 08:15 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Ana biasanya cium pipi kiri-kanan mak than ayah...than kakak... :-)
tapi abang-abang just cium tangan saja lahhh...geliii... :-D

salam..

alamak ai.. :lol: :lol: geli ke...


ana selalu sebelum balik hostel, akan cium pipi mak..
kalau ayah, selalu tak sempat...
sebab ayah selalu tak ada kat rumah.
kalau ada pun, ana cium tangan saja..
entah ar..segan agak nya..
:-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 11:04


Pada 25-09-07 09:42 , scenario posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-07 08:07 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

memang betul pun apa yang scenario cakapkan tu.. malam tadi semasa doa selepas usai terawih, tiba-tiba terfikir tentang hal tu.. dah lama tak cium ayah.. walaupun kerap salam & cium tangan ayah, rasanya tak sama kan... bila lah nak mulakan amalan tu.. mudah-mudahan diberikan kesempatan yang panjang...


Moga allah sampaikan hasrat linn.....


Aminn..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:08


Assalamualaikum...
alhamdulillah...dah biasa cium mama dan abah...walaupun masih baru belajar...belajar di universiti..masa tu baru sedar kasih sayang ibubapa....sampai sekarang dah tahu erti kasih sayang tersebut...cuma masih tak mampu nak membalas dengan jasa yang lebih besar daripada sekadar ciuman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:28


pada antum sekelian..
janganlah berasa segan untuk mencium kedua2 mereka..
mereka tidak jemu melayan kerenah kita sewaktu kecil..
tidak pula berasa kotor untuk mencebuk najis kita sewaktu kecil..
apakah hanya kerana pipi ayahanda kita berjambang @ berbulu janggut lebat..
membuatkan kita berasa geli...

fikir-fikirkanlah bersama..
tiada yang akan menjadi pengganti selain mereka wahai saudara ku semua..
dalam kita mencari keredhoan ibubapa kita, nikmat yang allah sediakan tiada terhingga..

Percayalah..Ia akan menjadi sesuatu yang pasti susah untuk dilupakan..
Biarpun sekian lamanya mereka pergi..

Hanya sekadar memberi pandangan.......
[ Telah diedit oleh: scenario pada 25-09-07 12:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:46


Huhu..
buat ana rindu kat Ayah ana..
Ana memang dari kecik cium pipi dan salam tangan Ayah..
Semoga setiap apa yang ana buat dapat restu..
Sayang sangat kat Ayah..
[ Telah diedit oleh: nailah_miz pada 25-09-07 12:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 08:24


Pada 25-09-07 09:23 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-07 08:42 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


kakisamun-adik2 awak laki ke?haha macam kelakar pula..abang dengan adik laki lagi lah tak pernah mesra begitu agaknya..saya tak ada adik brdik laki tak tau cne..


.. lelaki ada perempuan pun ada.. tapi raya ini aku mulakanlah.. insyaALLAH.. tunjuk contoh yang baik kat adik2 aku.. teringat aku raya tahun lepas.. abah aku cium dahi kami semua adik beradik.. terkejut aku.. tahun ini biar cium abah.. aku nak buat abah aku terkejut pula.. hehe..



hehehe.abah awak mesti suka nya lah..rasa macam dihargai..kalau time raya rasa sayu begitu..nak nanges saja boleh salam mama abah.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-07 09:25


salam
saya tak pernah cium pipi ayah tapi ayah selalu kucup dahi saya dan cium pipi saya.saya malu nak melakukan sedemikian.aksi yang saya selalu buat adalah mencium tangannya dan memeluknya ataupun mencium tangan dan mengucapkan terima kasih kerana saya menghargai pengorbanan ayah kepada saya.setiap kali saya menerima wang saku daripadanya, saya akan mengucapkan terima kasih dan raut wajah ayah akan berubah kerana dia tahu saya menghargainya.
kalau dengan mak,saya memang cium dan memeluknya.saya jrg meluahkan kasih sayang melalui perlakuan dan perkataan tapi saya selalu membuatkan mereka tahu saya menghargai mereka contohnya kalau saya dok di rumah,segala kerja rumah daripada mengemas hinggalah memasak saya akan buat.satu kerja pun saya tak bagi mak saya buat dan saya akan membelikan hadiah untuk mereka setiap kali saya dapat duit pinjaman ataupun menghulurkan duit untuk mereka walaupun mereka tak pernah meminta.duit itu adalah sumbangan saya kepada parent saya.saya takut nanti bila saya sudah bekerja.saya tak sempat untuk berbakti kepada mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 10:33


mm...betul...segan benda baik..

teringat pulak kita memang tak pernah cium pipi bapak kita.....
raya 2 tahun lepas fisrt time cium pipi bapak....abang2 dengan kakak pun sama padahal sebelum ni kita, kakak,abang sulung dengan ke-3 tak pernah cium bapak...

tak sangka itulah kali terakhir kami dapat cium bapak semasa dia hidup.....:-(:-(:-(

kali kedua semasa bapak dah siap dipakaikan kafan dan bergelar jenazah....
tak tahan sangat perasaan ni........

jadi kawan-kawan semua......apekate ramai-ramai mula cium pipi ayah masing-masing sebelum terlambat.....


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: searchforguidance pada 27-09-07 10:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

alienza
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2188
Posting: 6
Dari: pj

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:14


bagus cadangan sahabat tu...mari kita cb amalkan ye..
kadang-kadang terfikir juga..kenapa pipi abah ana tak cium..pipi ma ana boleh cium pulak..ana malu sebenarnya...dengan adik2 ana, kami bersalaman and cium pipi..adik2 ana semua laki..tak malu pulak..kena check balik ni..tmksih kat sahabat yang utarakan topik ni ye...baik kita buat sbelum menyesal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alienzaProfil   Hantar PM kepada alienza   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:27


Alhamdulillah..ana pun dah terbiasa begitu dengan ma dan abah..
Dulu biasa dengan ma saja..tapi sejak tahun lepas lepas tengok kakak dan abang ipar buat begitu, ana jadi terikut untuk cium pipi abah.
dengan adik2 memang terbiasa dari kecik..tak kira laki ke perempuan..
adik yang laki mungkin dia dah terbiasa dari kecik cium pipi kami semua, tu yang sampai umur 14 tahun sekarang pun masih buat begitu:-)
Keluarga bahagia..:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-09-07 11:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:39


bagus lah begitu...scenario ada ayah yang bertanggungjawab. bagaimana pula kalau ayah yang tidak bertanggungjawab? nak cium jugak ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 28-09-07 09:39


Salam perjuangan yang ana ketengahkan....
alhamdulillah...
saudara2 ana dapat terima dan beramal...
allah yang ketengahkan ana untuk memberi cadangan ini..
biasalah scenario zaman kini..
bila tidak dibiasakan..agak susah untuk berubah..
ana sendiri makan masa dalam 3 bulan untuk ayah ana terima ciuman dari anak2nya ini..

perkara (ciuman) ini tidak berkaitan dengan tanggungjawab..
sesuatu ciuman datangnya dari hati yang ikhlas dan kasih sayang..
pada ana..
walaupun seseorang ayah itu kini tidak bertanggungjawab dengan keluarganya..
bagaimana mula-mula lahirnya kita..
dia jugak yang mengazankan dan mengikamahkan kita..
yang pasti..
dia pasti cium kita atas kedatangan kita dalam hidupnya..
paling2 tidak pun..dia tidak membiarkan kita kelaparan..
...sama-samalah kita berfikir semula................................................................
...bagaimana pula kalau datangnya ayah tiri yang bertanggungjawab???...

bagi ayah tiri..ana tak dapat nak komen apa-apa..
sebab bagi diri ana sendiri agak susah untuk terima pengganti ayah sendiri..
serta yang pasti,ana seboleh2nya tak akan mengabaikannya..
[ Telah diedit oleh: scenario pada 28-09-07 09:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 09:49


emm..cium tangan ayah ada lah..tapi tak lah sampai cium pipi..malu woo..huhu
tak biasa agaknya..antara saya dengan ayah,jrg tunjuk kan perasaan sebenar..
tapi saya selalu juga tunjuk yang saya sayang padaNya..setegas mana pun dia,
kasih sayang dia tetapi terlihat..macam saya dapat tunjuk melalui sms or patuh dengan pesanan dan larangan dia saja lah..ala..bak kata pepatah,man to man..hehe..ada ke?dengan ayah ada caranya..dengan ibu pun ada cara tersendiri..asalkan samapai message nya kan?(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 17:25


anak anak tidak mencium pipi abah mereka, kerana mereka tidak rapat dengan abah mereka masing-masing.. Tugas abah hanya sibuk dengan mencari nafkah bagi menanggung keluarganya seharian..

Tapi, bagi ana lain.. walau segarang mana abah ana, ana tetap cium pipinya kalau kesempatan.. Ana jarang berjumpa abah, kerana kesibukan abah sendiri untuk menaggung keluarga.. Jika, dapat peluang bertemu dengan abah, memang tak nak lepaskan peluang.. tiada ibu dan abah, tiada kita di muka bumi ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 11:10


saya selalu cium pipi mak saja... ayah salam dan cium tangan saja... tak tau Kenapa... tapi bila time raya, saya cium pipi mak dan ayah... segan agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

gadis_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19389
Posting: 28

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 11:04


assalamualaikum...emm..pernah juga cium pp abh masa sek dlu2...sebelum pergi sek,saya cium pp dan tangan mak dan abh...tapi sekarang macam segan pula nak cium pp abh,cuma cium tangan abh saja kalau nak pergi mne2...mak pula,memang saya cium pp dan tangan mak...adik beradik lain pula,saya laga2 kan pp macam biasa...abang pula,cme salam saja tangan boleh hari raya..2 pun jarang sebab abang jarang balik....sekarang ni duduk kat u,rindu sangat-sangat kat mak dan abh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadis_islamProfil   Hantar PM kepada gadis_islam   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 02-10-07 16:10


perasaan cium pp ibu/mak tak sama perasaan kita ketika cium pp ayah tahu...
tak percaya..
buat lah selalu..
bila dah jauh jarang2 berpeluang untuk menciumnya atau tidak berpeluang langsung..
antum akan terasa sendiri betapa manisnya kemesraan itu berlaku pada orang yang membesarkan kita bertahun tanpa jemu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:17


cium tangan dengan dahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:18


bukan tak nak cium ayah....
tapi malu.....

kalau kecil-kecil dulu ok agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 18:42


selalu saja cium abah...hehe...sama kerap saja dengan cium omi...;-)
tak malu pun...buat apa nak malu,bukan buat benda salah pun...
Kalau nak balik u,siap cium abah kat stesen bas,depan org ramai...hehe;-)
tak malu pun...
sayang abah dengan omi...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 02-10-07 20:01


Pada 02-10-07 18:42 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

selalu saja cium abah...hehe...sama kerap saja dengan cium omi...;-)
tak malu pun...buat apa nak malu,bukan buat benda salah pun...
Kalau nak balik u,siap cium abah kat stesen bas,depan org ramai...hehe;-)
tak malu pun...
sayang abah dengan omi...;-)


Teringat tika arwah ayah ana masih ada dulu..
ana keluar dengan member..
tak sangka2 terjumpa ayah mak ana keluar dengan kakak ana di pasaraya "THE STOR" di Taiping tengah pilih barang..
selamba saja pergi jumpa mereka..
bila nak pisah dengan mereka salam cium2 pipi lagi ana dengan mak ayah..
hehehehe...bila difikir2 balik time 2 malu juga..
sebab member2 cakap.."kamu ni anak manja lah Q"..
tapi bila ayah sudah tiada.................................................................... :(
Renung2kanlah, sekadar untuk berkongsi perasaan.
gunalah peluang yang ada sebelum tiada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 02-10-07 22:17


.. apa nak malu.. ayah dengan mak kan.. ishh.. ishhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-10-07 09:13


erm... asslamualaikum...

saya pun mempunyai.. masalah... nak cium.. pipi ibu dan ayah.. mak tu.. adalah.. tapi kadang-kadang... ayah.. sungguh payah.. tak tahu lah Kenapa... boleh bagi advice sikit... & cara nak... membiaserkan diri?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 16:38


salam..
ana sejk besar ni tak penh cium pipi abah. rasa segan sebab masa kecil-kecil dulu pun tak diamalkn. kalau dengan abah just salam dan cium tangan. dengan mak pulak, ana bukan tak hendak cium pipi bla nl balik hostel. tapi bila ana cium pipi mak,rasa sejuk...saja. pstu mula lah nak nangis. tapi kadang-kadang tahan air mata, cium pipi juga. kalau dengan kakak2 tak apa pulak....

"i want 2 be a very good daughter"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 17:43


Pada 02-10-07 22:17 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!

.. apa nak malu.. ayah dengan mak kan.. ishh.. ishhh..


sorry to say

kami diajar cium seluruh muka + mulut.

so... mesti lah malu dah beso ni...

takat nak cium dahi dengan pipi tu perkara biasa.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:13


ana segan nak cium pipi ayah..
kengkadang buat jugak... bila rasa rindu sangat...

tapi, adik2 yang lain, mereka memang cium pipi ummi dan ayah.. cuma ana dan akak yang sulong saja yang jarang2 buat bila dah besar ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-10-07 20:03


dulu masa zaman kecil-kecil selalu cium dan peluk ma dan ba..
sekarang dah besar malunya rasa nak peluk ba..
dengan ma sebab sesama perempuan sudah terbiasa peluk...

untuk bakal anak-anak...
semoga cium dan peluk ummi dan abi jadi amalan..insya allah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 21:02


Pada 03-10-07 18:13 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ana segan nak cium pipi ayah..
kengkadang buat jugak... bila rasa rindu sangat...

tapi, adik2 yang lain, mereka memang cium pipi ummi dan ayah.. cuma ana dan akak yang sulong saja yang jarang2 buat bila dah besar ni..


a'aaa.... deep inside, memang nak sangat222222 peluk cium baba... lebih-lebih dah kawin ni....

tak dapat lagi dengar baba bising2 time berebut makan, borak2 sampai pagi macam bujang2 dulu. gurau2, kejar2, main kereta racing sesama..

raya tahun lepas.. first time tak beraya kat rumah sebab bertandang rumah suami.. pertama kali dengar baba nangis...sebab pagi2 raya mesti cium muka baba, peluk2 ramai-ramai. tengok belah hubby tak ada pun buat begini...

semua tu akan kekal dalam ingatan.. :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 22:04


nak saja cium mak ayah, tapi tak biasa. selalu sms mak dan ayah, sayang mereka selalu.cakap depan2 tak pulak. cium mak ok lagi. cium ayah, malu ar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:23


huhhuhuhu....
sedih pulak baca tulisan ukh nurkamar...


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 04-10-07 01:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:38


Pada 03-10-07 17:43 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-07 22:17 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!

.. apa nak malu.. ayah dengan mak kan.. ishh.. ishhh..


sorry to say

kami diajar cium seluruh muka + mulut.

so... mesti lah malu dah beso ni...

takat nak cium dahi dengan pipi tu perkara biasa.



a'ahlah...macam mana ni eh....ontahlah...pandei2 tuan diri nak buek guano...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 00:16


Pada 03-10-07 09:13 , puterilindunganbulan2005 posting:

!!! QUOTE !!!

erm... asslamualaikum...

saya pun mempunyai.. masalah... nak cium.. pipi ibu dan ayah.. mak tu.. adalah.. tapi kadang-kadang... ayah.. sungguh payah.. tak tahu lah Kenapa... boleh bagi advice sikit... & cara nak... membiaserkan diri?


caranya..(ni yang ana amalkanlah)
pada mulanya ana salam...
pasti ana minta arwah ayah ana doakan ana pada ubun2 rambut ana.
tak kiralah doakan apa-apa pun..
time 2 pasti ana tak lepas tangannya..
bila dah habis doa..
time 2 lah ana tarik ayah ana bagi dekat..
cepat-cepat ana cium pipi nya..
mula-mula dia akan sapu2 jugak pipi dia..
ada jugak dia pernah kata "ish,apa ni!!"...
tapi jangan takut..
raut wajahnya nampak garang tapi dalam hatinya sejuk tak terkata..
sebab selama dia besarkan anak2 sampai besar..
baru pertama kali dia dicium..
memang begitu..
lama2, bila ana salam..
sebelum lepaskan tangan..ana tak minta nak cium pun..
ayah ana sendiri yang suakan pipinya..
(yang pasti..watlah selalu,pasti menjadi kebiasaan) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 00:37


sunguh indah kenangan 2 kan scenario...semoga roh arwah ayahanda scenario ditempatkan dikalangan orang-orang beriman...insyaAllah...
hargailah ayah dan bonda kita selagi mereka masih ada...
sayanggggg abah dengan omi...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 00:45


erm.. family saya tak semesra sahabat2 semua... huhu. setakat salam dan cium tangan saja.. tu yang biasa. sejak kecik pun mak ayah tak pernah pun ajar cium2 pipi ni... so, anak2 ni jadi janggal lah... tak boleh nak buat lah... :-( jeles juga bila tengok family2 lain...

ayah yang cium saya pernah lah. huhu. masa saya terlantar di hospital pada suatu malam akibat accident. ayah kiss dan ucap "i love u" sebelum balik. terharu saya. huhu. tu 1st time.

mak peluk saya erat sangat before pergi haji.

dah merasai kedua-duanya tindakan mak ayah ni baru saya sedar sejauh mana mak ayah itu menyayangi anaknya.... :-( sebenarnya sayang itu adalah jauh lebih banyak daripada yang kita sangkakan. thanks to these physical touch, it show us the quantity of love.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 00:59


Pada 03-10-07 16:38 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ana sejk besar ni tak penh cium pipi abah. rasa segan sebab masa kecil-kecil dulu pun tak diamalkn. kalau dengan abah just salam dan cium tangan. dengan mak pulak, ana bukan tak hendak cium pipi bla nl balik hostel. tapi bila ana cium pipi mak,rasa sejuk...saja. pstu mula lah nak nangis. tapi kadang-kadang tahan air mata, cium pipi juga. kalau dengan kakak2 tak apa pulak....

"i want 2 be a very good daughter"...


untuk pengetahuan anta..
air mata kita anak2 yang sudah besar..seboleh2nya janganlah ditunjuk kepada ke-2 orang tua kita..sepertimana kita tidak boleh lihat mereka menangis..begitulah mereka pada kita..
ana pun tak diamalkan dari kecik pun..
perkara ini ana mulakan sewaktu di tingkatan 3..
masa 2 ana hadir satu majlis agama disurau dekat rumah ana..
yang tersentuh hati ana waktu 2..
apabila ustaz 2 baca kitab tajuk "sakaratul maut"..
apa yang dia cakap..
"anak2,....tak kan bila ibu bapa kita sudah pejam mata untuk selamanya baru nak merasa cium pipi mereka"..
nak dijadikan cerita pulak masa 2..ana sahaja budak sekolah yang ada disitu..
lain 2 semua orang2 tua berdekatan rumah ana..
2 yang terbawak sampai nak tidur,sebab ana sendiri tak pernah terasa nak cium pun ibu/mak atau ayah selama ini..
keesokan harinya ana cuba2 dengan mak..
mak ana pun tanya,"apa kena adik ini"..
mana tak nya lepas solat subuh tdur balik..
bila bangun saja balik..
terus ana pergi kat mak ana yang tengah masak sarapan, ana terus cium pipinya..
terkejut dia..setahun ditingkatan 3 ana mula dengan mak sahaja..
sampai sudah biasa..
akhir tahun sekolah..ana masuk kerja jadi cashier patronas..
hari pertama kena shiff pagi sebelum masuk subuh..masa itu lah ana cuba2 mulakan dengan ayah ana..
takut jugak masa 2..tapi ana tekat beranikan jugak..
alhamdulillah..sampaikan ana salam dengan ayah ana..ayah ana sendiri yang suakan pipinya untuk dicium..
tak perlu nak ditarik2 macam mula-mula dulu..
tetapi allah beri ana peluang untuk menciumnya hanya dalam 2tahun sahaja.masuk tahun ke-3..allah lebih sayangkannya..

jangan teragak2lah untuk mencium mereka syaza_azzahra
[ Telah diedit oleh: scenario pada 04-10-07 01:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 01:02


Pada 04-10-07 00:37 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

sunguh indah kenangan 2 kan scenario...semoga roh arwah ayahanda scenario ditempatkan dikalangan orang-orang beriman...insyaAllah...
hargailah ayah dan bonda kita selagi mereka masih ada...
sayanggggg abah dengan omi...:-)


(Amin...) Thanks raihan2004
[ Telah diedit oleh: scenario pada 04-10-07 01:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 02:33


Pada 04-10-07 00:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. family saya tak semesra sahabat2 semua... huhu. setakat salam dan cium tangan saja.. tu yang biasa. sejak kecik pun mak ayah tak pernah pun ajar cium2 pipi ni... so, anak2 ni jadi janggal lah... tak boleh nak buat lah... :-( jeles juga bila tengok family2 lain...
quantity of love.


ana rasa, cik syahidatul boleh mulakan dulu pada mak...
memula memang rasa janggal...
tapi, org kata, 'alah bisa, tegal biasa...
tak begitu...

selamat menccuba...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:36


i leb u mak dan abah..


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~
[ Telah diedit oleh: RaudhatuL_Muttaqin pada 04-10-07 08:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

limau_nipis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31306
Posting: 44
Dari: putrajaya...bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 09:03


saya pula Kalau dengan mak biasa sangat cium2 ini...apatah lagi pernahlah dengar org cakap nak bau syurga ciumlah diantara kedua-dua kening mak kita....tapi tak pastilah betul k tak...tapi memang saya buat sejak dulu lagi...
tapi Kalau dengan ayah segan pula...Kalau cium tangan 2 biasalah...
[ Telah diedit oleh: limau_nipis pada 04-10-07 09:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For limau_nipisProfil   Hantar PM kepada limau_nipis   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 11:10


ALHAMDULILLAH DAH MULAKAN DARI KECHIK LAGI....MASA DARJAH...DUA.. SEBB CIKGU ADA PESAN KALAU tak buat DEMIKIAN KITA AKAN ACCIDENT.......lepas itu itu DAH JADI AMALAN SAMPAI SEKARANG..... THANKS CIKGU......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:13


ana rasa, cik syahidatul boleh mulakan dulu pada mak...
memula memang rasa janggal...
tapi, org kata, 'alah bisa, tegal biasa...
tak begitu...

selamat menccuba...




ana setuju 100% pada ismi_atikah

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 12:04


dulu kecil-kecil selalu dengar "sayang mak ke abah"..
sekarang tak boleh tau mempraktikkannya...
diskriminasi keibubapaan..
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 12:09


Pada 04-10-07 12:04 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

dulu kecil-kecil selalu dengar "sayang mak ke abah"..
sekarang tak boleh tau mempraktikkannya...
diskriminasi keibubapaan..
hehehe


... RaudhatuL_Muttaqin
ana tak faham lah.....boleh terangkan sikit, untuk ana faham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:07


Pada 04-10-07 11:10 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!


SEBB CIKGU ADA PESAN KALAU tak buat DEMIKIAN KITA AKAN ACCIDENT.......


adess...
ada juga cikgu yang cenggini ek...

p/s: kita diminta berkata perkataan yang baik2... kerana kata-kata itu pun seperti doa... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 02:16


cik ismi_atikah, scenario, terima kasih... dah buat dah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 02:28


cik syahidatul, sama-sama kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-07 05:20


Pada 05-10-07 02:28 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

cik syahidatul, sama-sama kasih


ana pun sama..
moga allah merahmati syahidatul sekeluarga...
dan dipanjangkan umur kedua ibu bapa mu.......
amin...................................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 19:47


wahh tahniah syahidatul sebab dah mula cium mak dan ayah awak...
mesti best kan rasa...hehe:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 07:13


haha. mak saja... ayah, err next time lah hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-07 09:56


mungkin naluri keibuan lebih mendalam daripada naluri keayahan agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 11:09


Pada 06-10-07 09:56 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin naluri keibuan lebih mendalam daripada naluri keayahan agaknya


anak-anak tinggal bersama ibu selama 9 bulan 10 hari di alam Rahim.
Alam Rahim, sesuai dengan maksudnya alam kasih sayang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 13:39


wahai sahabat2 yang bergelar anak..terutamanya yang bergelar anak lelaki.

marilah kita ambil peluang pagi satu syawal ni ..
untuk mengucup dahi ayah bonda ..ambil lah peluang ini .takkan lah kita hanya nak ambil peluang mencium mereka ketika jasad mak ayah terbujur kaku bergelar jenazah ...
sama-samalah kita renungankan.....
[ Telah diedit oleh: faizbukharyy pada 07-10-07 13:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 07-10-07 14:19


Pada 06-10-07 07:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haha. mak saja... ayah, err next time lah hehehe...


Cuba2 lah mencari peluang untuk mulakn di hari lebaran yang bakal tiba ini ye syahidatul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-10-07 10:57


ehm, saya mula cium pipi ayah masa Program Curahan Kasih kat sekolah waktu Form 5.. masa tu ibu tak dapat datang lah pulak. mula-mula memang lah janggal... malu pun ada juga. sebab antara ayah dengan ibu, sya lebih rapat dengan ibu.

lepas tu, dah jadi kebiasaan pulak. sebab jarang balik kampung, bila balik kampung memang saya akan lebih berbual dengan ayah. dengan ibu manja-manja. sekarang ni, dah jadi kebiasaan, cium pipi ayah. alhamdulillah, adik2 pun dah mula ikut. cuma adik2 yang dah besar tu, kebiasaannya mereka cuma peluk ayah saja.

kalau call ke rumah pun saya mesti cakap dengan ayah dan ibu. untuk keputusan-keputusan yang berat biasanya saya akan diskuss dengan ayah. kiranya, selepas Program Curahan Kasih tu, saya mula rapat dengan ayah lah. ayah pun kira dah terbiasa dengan tabiat saya. setiap kali salam dan cium tangannya, kadang2kadang dia sendiri yang menyuakan pipinya. kalau saya terlupa, dia akan tunjuk pipinya tanda sya lupa untuk tinggalkan ciuman kat situ. dengan ibu memang dari kecil lagi dah biasa buat macam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-07 11:03


Pada 07-10-07 14:19 , scenario posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-07 07:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haha. mak saja... ayah, err next time lah hehehe...


Cuba2 lah mencari peluang untuk mulakn di hari lebaran yang bakal tiba ini ye syahidatul...


A'ah..betul tu syahidatul..jangan lepaskan peluang keemasan ini..mak tu insyaALLAH anytime..ayah??kalau ana lah syaidatul..da lama ana buat.. :-( :-(

p/s:Raya ini..tak dapat nak pergi pusara ayah.. :-( :-( :-( :-( :-( :-(


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 15:35


Thanks scenario...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 14:32


selalu ayah yang cium dulu pipi... he9 ayah terima kasih 4 being my great dad.. also 4 u mum

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 14:35


saya pun segan tapi biasakan lah cium pipi mak ayah... terima kasih 4 da advice scenario

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 11-11-07 07:43


apa-apa pun ingatan buat saudara ku yang masih berpeluang untuk mencurahkan kasih sayangnya buat insan yang bernama ibu dan ayah...
moga amalan ini dapat berterusan hingga akhir hayatnya..
:):):):):):):):):):):):):):):) (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:07


assalamualaikum.
insyaAllah......... ana pun tak biasa dengan cium2an ni, ana tak pernah cium pp ayah.kalau nak p mana-mana masa minta izin ayah ana cuma cium tangan saja mak pun sama.tapi masa balik cuti hari 2 saya peluk dan cium pp mak.sekarang mak ana dah selalu cium kening ana.ana rasa terharu kat dalam rasa nak nangis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-11-07 19:51


Pada 11-11-07 09:07 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.
insyaAllah......... ana pun tak biasa dengan cium2an ni, ana tak pernah cium pp ayah.kalau nak p mana-mana masa minta izin ayah ana cuma cium tangan saja mak pun sama.tapi masa balik cuti hari 2 saya peluk dan cium pp mak.sekarang mak ana dah selalu cium kening ana.ana rasa terharu kat dalam rasa nak nangis.


salam...perlahan-lahan..nak mulakan sesuatu yang baru memang begitu..insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.168864 saat. Lajunya....