Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: sukarnya melupakan mu....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» sukarnya melupakan mu....

Please Mendaftar To Post


Oleh sukarnya melupakan mu....

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:47


assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:56


memang susah untuk melupakn seseorang yang pernah dan telah kita cintai walaupun telah dimiliki atau kita dimiliki oleh org lain........


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 21-09-07 15:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:02


Bersabarlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-09-07 16:04


cahaya_hatiku..enti tak boleh buat macam tu, dia suami orang..mana boleh enti ada hubungan dengan dia..istighfar banyak-banyak, jangan ikut hati dan nafsu..sesungguhnya nafsu tak pernah puas...sedangkan hubungan antara lelaki+perempuan yang belum berkahwin pun mendorong kepada zina hati..ana harap, di bulan yang mulia ni, enti tingkatkan iman+amalan, berjuang lawan nafsu...syaitan memang dah digari...so lagi senang lah enti nak melupakannya...insyaallah.....
hadiri majlis ilmu+solat hajat+zikir banyak+berdoa mohon dipertemukan jodoh yang lebih baik...buang yang keruh ambil yang jernih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:05


bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:14


Pada 21-09-07 16:05 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.


.. aku sokong cakap mie itu.. dah susah sangat lupakan lelaki itu.. suruh saja dia minta izin isteri dia.. apa lagi.. bermadu lah.. dari berhubung dengan keizinan si isteri tapi dalam sedar atau tidak kadang-kadang dengan berhubung ini boleh membangkitkan perasaan yang kita takuti.. maklumlah syaitan akan sentiasa menghasut anak adam sampailah anak adam jatuh dalam telunjuk mereka..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-07 16:15


cuba lakukan banyak amalan sepanjang bulan ramadhan ni..sibukkan diri..insyaAllah Allah akan bantu untuk melupakan dirinya..enti jangan risau..banyakkan berdoa supaya diteguhkan iman, tabah menghadapi ujian dan berdoa supaya ditemukan jodoh..doa di bulan puasa ni mustajab..so ana harap enti dapat banyakkan bersabar..cinta manusia itu tidak kekal..cinta Allah itulah segala-galanya


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:16


m.....no komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:19


.. baguslah fathiha ini.. boleh kenal??? ahaks.. betul lah itu.. jangan terlalu melayan perasaan.. kalau sedih dan teringatkan dia.. bawak2 amalkan baca Al-Quran.. InsyaALLAH.. pas itu sibukkan diri dengan aktiviti2 berfaedah.. jangan biarkan diri anda bersendirian sebab itu akan menyebabkan kita melayan perasaan.. biasalah putus-putus cinta ini.. dengan cinta yang tidak kesampaian ini akan lebih mematangkan kita untuk menempuh kehidupan yang lebih mendatang.. memang lah dia lelaki terbaik.. sebab saudari belum jumpa yang lagi baik.. nanti ada-ada lah itu yang mungkin lebih baik dari dia untuk saudari dan mungkin yang lebih sekepala dengan saudari.. bersabarlah k.. baru putus cinta.. belum putus kaki dengan tangan lagi kan.. apalah sangat dugaan yang sekecil itu kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 16:21


Pada 21-09-07 16:14 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 16:05 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.


.. aku sokong cakap mie itu.. dah susah sangat lupakan lelaki itu.. suruh saja dia minta izin isteri dia.. apa lagi.. bermadu lah.. dari berhubung dengan keizinan si isteri tapi dalam sedar atau tidak kadang-kadang dengan berhubung ini boleh membangkitkan perasaan yang kita takuti.. maklumlah syaitan akan sentiasa menghasut anak adam sampailah anak adam jatuh dalam telunjuk mereka..


betul cakap mie dan kakisamun tu....
apa kata minta restu dari isteri pertama nya.
lagi pun laki2 boleh kahwin 4...
tu pun Kalau sudi jadi isteri no2....
jangan marah yerr. ni pendapat kawan.
takut terleka sebab dcc kita sentiasa d perhati kan oleh makhluk no3.....


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 16:48


salam...
terima kasih atas nasihat anda semua...
ana akan cuba lupakan dia...
sesungguhnya wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik...
"kasih sayang sememangnya bukan hadir dari wang dan gurau senda, kasih sayang hanya lahir dari hati yang tulus suci dengan kehadiran cinta"...
ukhwah fillah abdan abadaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-09-07 17:23


Pada 21-09-07 16:05 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.


setuju!!! daripada terjerumus ke lembah kegelapan....
apatah lagi..isteri dia pun tahu, cepat-cepat lah selesaikan...
jika tak, awak kena menjauhkan diri daripada dia...
berdosa menjalinkan hubungan dengan suami orang...dia juga bukan muhrim awak....
memang hakikat cinta ni terlalu sukar..hurm...tapi, cari lah jalan terbaik...kata orang, win-win situation....
jauhkan diri dari maksiat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 21:04


Mm.. Kalau ana, kalau betul sayang & cinta.. Biarkan dia bahagia dengan orang yang sebenar2nya berhak mendapatkan kasih sayang dia.. Kumbang bukan seekor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 21:50


kalau tak lupakan dia..
perkara ni boleh membawa kepada zina..
percayalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-07 23:18


salam
situasi saya sama dengan awak cahaya_hatiku.Dia pernah contact dan nak beraya rumah saya tapi saya nasihatkan dia supaya lupakan saya.bukan apa saya tidak mahu melukakan hati isterinya.lepaskan dia wahai cahaya_hatiku...........mungkin akan ada yang lebih baik untuk saudari,dan Allah itu akan menggantikan saudari dengan yang lebih baik.....percayalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 15:17


salam...
thank you amilyn...insya allah ana yakin ana mampu untuk melupakannya..
mungkin inilah dugaan hidup yang perlu ana tempuhi sebelum mendapat kebahagiaan yang sebenar...
walaupun sukar untuk mendapatkan lelaki sejati pada masa sekarang tapi ana yakin jodoh ALLAH dah tentukan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

muslimah_85
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23443
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:05


yakinlah pada Allah,mungkin dia bukan yang terbaik untuk anda.Allah maha mengetahui mungkin apa yang kita suka itu kurang baik untuk kita tapi mungkin yang kita tidak suka adalah lebih baik untuk kita.Tawakal saja kepada Allah...Allah maha penyayang,DIA tidak akan pernah menganiayai HAMBA-NYA.mungkin itu adalah ujian untuk Allah menguji tahap keimanan mu kepada NYA.doa banyak-banyak ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_85Profil   Hantar PM kepada muslimah_85   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-07 08:54


Masinnya air laut tidak mampu menyerap ke dalam isi ikan..tapi bila ikan telah mati, secubit garam pun sudah cukup untuk memasinkannya..begitulah hati..hati yang hidup sangat sukar dinodai tapi bila hati telah mati..mudahnya dipengaruhi..moga Allah sentiasa pelihara hati kita..hati yang dipilih Allah untuk mendapat hidayahNya sudah tentu hati yang menyesali akan dosa-dosanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:58


Pada 27-11-07 08:54 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

Masinnya air laut tidak mampu menyerap ke dalam isi ikan..tapi bila ikan telah mati, secubit garam pun sudah cukup untuk memasinkannya..begitulah hati..hati yang hidup sangat sukar dinodai tapi bila hati telah mati..mudahnya dipengaruhi..moga Allah sentiasa pelihara hati kita..hati yang dipilih Allah untuk mendapat hidayahNya sudah tentu hati yang menyesali akan dosa-dosanya


ehem.....bermakna sangat kata-kata enti tu... :-) :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:00


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...


.. tak berdosa anda jalinkan persahabatan dengan bekas pakwe anda itu tambah2 isteri dia tahu pasal anda.. cuma aku nak tanya.. macam mana nanti kalau anda dah menikah dan suami anda jalinkan persahabatan yang sama macam anda buat dengan bekas pakwe anda tu dengan bekas makwe suami anda.. bagaimana perasaan anda sebagai isteri dia walaupun anda tau??? jadi tepuk dada tanya selera:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:18


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



cahaya_hatiku,

sedih ana mendgrnya,ana memahami....banyakkan bersbar ye.Allah menduga hati hambaNya...yang terpilih..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:22


Pada 27-11-07 09:00 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

cuma aku nak tanya.. macam mana nanti kalau anda dah menikah dan suami anda jalinkan persahabatan yang sama macam anda buat dengan bekas pakwe anda tu dengan bekas makwe suami anda.. bagaimana perasaan anda sebagai isteri dia walaupun anda tau??? jadi tepuk dada tanya selera:-D


betul, kita perlu fikir kalau kita ditempat org yang lain apabila nak buat sesuatu yang ada kaitan dengan org tu.



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:33


Pada 21-09-07 21:04 , nailah_miz posting:

!!! QUOTE !!!

Mm.. Kalau ana, kalau betul sayang & cinta.. Biarkan dia bahagia dengan orang yang sebenar2nya berhak mendapatkan kasih sayang dia.. Kumbang bukan seekor..


betul...saya pun sedondon..

pasal "berdosakah menjalinkan hubungan dengan suami orang"

tanya pada hati tenang tak pada situasi begitu..

lagi, cuba fahami kalau diri yang berada pada tempat isteri tu..
adakah diri nak kalau suami seperti itu yang menjalinkan persahabatan dengan wanita lain
apalagi yang pernah ada hubungan dan masih ada perasaan.. :jangan:
nanti macamana pula dengan rumahtangga mereka?


kalau saya, demi kebaikan semua, undur diri paling baik :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:06


hanya yang memahami akan dapat memhami..tapi cubalah ye ygterbaik...banyakkan berdoa pada Allah mohon ditujukkan jalan lurus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:11


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...


ingat Allah selalu..pelihara igtan kita agar tidak melebihi ingat kita padaNya.... :-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:31


lebih baik cegah dari awal. kalau syaitan dah kuasai diri, kita tak dapat buat pertimbangan dengan baik. takut2 ilmu yang setinggi gunung pun tak dapat membantu dek kerana jiwa yang kacau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-11-07 10:36


Assalamualaikum wwt...

Sukar lupa ek...
alaaa buat-buat lupa jeq :-D
lama2 lupa lah itu,hihi 8-)

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:38


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:40


Pada 27-11-07 10:38 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...



sedihkan..sabar banyak-banyak ye...ana faham, memang kena ada kekuatan dalaman kan...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:44


.. kadang-kadang kita ni tak boleh terima hakikat.. tapi percayalah mungkin ALLAH akan ketemukan kita dengan seseorang yang lebih baik dari dia untuk kita.. mungkin kita bukan yang terbaik untuk dia dan mungkin juga dia bukan yang terbaik untuk kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 10:51


Pada 27-11-07 10:40 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:38 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...



sedihkan..sabar banyak-banyak ye...ana faham, memang kena ada kekuatan dalaman kan...




memanglah sedih,tipu kalau kita cakap tak sedih...tapi masa ana tau dia kawin,tak ada sikit airmata yang mengalir,sebab dari awal ana dah jangka benda tu akan berlaku.masa dia bagitahu yang family dia tak boleh terima orang luar mengalir juga airmata, dan tak sampai 3 bulan selepas tu dia bernikah dengan perempuan pilihan mak dia, yang menyedihkan perempuan tu kawan kerja dia... bukan mak dia yang kenalkan.peritkan...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 11:01


nak bersedih..bersedihla...
bagi masa untuk tempoh grieving..
dalam masa yang sama, lupakanlah...
tak perlu mengharap lagi...
dah tersurat macam tu..
pandang depan...tengok masa depan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 11:05


Pada 27-11-07 10:51 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:40 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:38 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...



sedihkan..sabar banyak-banyak ye...ana faham, memang kena ada kekuatan dalaman kan...




memanglah sedih,tipu kalau kita cakap tak sedih...tapi masa ana tau dia kawin,tak ada sikit airmata yang mengalir,sebab dari awal ana dah jangka benda tu akan berlaku.masa dia bagitahu yang family dia tak boleh terima orang luar mengalir juga airmata, dan tak sampai 3 bulan selepas tu dia bernikah dengan perempuan pilihan mak dia, yang menyedihkan perempuan tu kawan kerja dia... bukan mak dia yang kenalkan.peritkan...



ana faham sangat..berkata-kata memang mudah kan..'melupakan'...lupakan..tapi untuk kita cuba tu memang perit, tmbah2 kita disuruh melupakan kerana ada pihk yang mghalang bukan kerana pasangan kita yang mengecewakan kita..
kkdang ambik masa...hanya Allah Tahu kan..yang TERPILIH saja yang merasainya..


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 27-11-07 11:11


rindukan suami orang..bahaya ni..lupakan saja atau jadi bini kedua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

love_ejump
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 31772
Posting: 6
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 11:12


emm saya setuju dengan pecintamu..jauhkan diri dari dia..redha dengan apa yang berlaku..sesungguhnya ada hikmah disebalik apa yang berlaku..maybe dia bukan jodoh yang terbaik untuk anda..dan saya doakan jodoh yang akan datang adalah orang yang anda cari selama ini dan lebih membahagiakan...ingat lah sesungguhnya Allah S.W.T itu maha adil..jika kita redha dan terima ketentuan-Nya kita akan mendapat ganjaran yang setimpal dengan kesabaran kita...

bunga tak sekuntum kumbang bukan seekor..setiap insan diciptakan untuk hidup berpasangan..anda pasti akan bertemu jodoh yang lebih baik daripada suami orang tadi..kuatkan iman juahi lah dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_ejumpProfil   Hantar PM kepada love_ejump   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 12:54


Pada 27-11-07 10:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kadang-kadang kita ni tak boleh terima hakikat...



dalam laluan hidup ni kita tak boleh sentiasa mara kehadapan..

ada sesetengah situasi kita kena berundur dan mengambil laluan yang lain pula..

nak lupakan undur diri...

cara dia..kalau boleh..

1. jangan ada hubungan langsung atau tak langsung..

2. Sibukkan diri sama ada dengan kerja, keluarga dan sahabat lain

3. tingkatkan ibadat dan pergantungan kita dengan Allah

4. Buang barang atau benda yang boleh ingatkan kenangan kita bersamanya.(sayang nak buang?, jangan seksa diri...lebih baik buang..)

5. cari pegganti..manusia biasanya kalau nak lupa yang lama..cari yang baru...


Kesimpulan , jangan seksa diri dengan sesuatu yang tak mungkin kita boleh ubah...cuma bagaimana kita menghadapi perubahan tu yang lebih penting...


saya juga memahami situasi saudari...dan bukan sekadar memahami...saya bagi cadangan sekali...ini lebih baik daripada saya sekadar memahami...


5.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 13:05


Selagi ada dalam jiwa ini rasa memiliki, selagi itulah kita mengeluh dengan kehilangan dan kekurangan. Lupa pada apa yang diberikan-Nya. Walhal nanti kita ditempelak dengan nikmat yang diberi, bukan nikmat yang pergi.

dalam kesakitan itulah terbentangnya kesejahteraan iman.

jangan terlalu banyak bkata FAHAM..
hindarkan diri dari berkata begini kerana seseorang yang melihat /mbaca lalu berkata FAHAM, amat menyakitkan diri orang yang menanggungnya.
bila berfikir kembali, betapa banyaknya kata-kata kita yang tidak bermakna, kerana ia diucapkan tanpa rasa..

saya harap anda bersabar..Allah sediakn seorang yang lebih baik buat anda atas ujianNya ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 13:22


Pada 27-11-07 11:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:51 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:40 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:38 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...



sedihkan..sabar banyak-banyak ye...ana faham, memang kena ada kekuatan dalaman kan...




memanglah sedih,tipu kalau kita cakap tak sedih...tapi masa ana tau dia kawin,tak ada sikit airmata yang mengalir,sebab dari awal ana dah jangka benda tu akan berlaku.masa dia bagitahu yang family dia tak boleh terima orang luar mengalir juga airmata, dan tak sampai 3 bulan selepas tu dia bernikah dengan perempuan pilihan mak dia, yang menyedihkan perempuan tu kawan kerja dia... bukan mak dia yang kenalkan.peritkan...



ana faham sangat..berkata-kata memang mudah kan..'melupakan'...lupakan..tapi untuk kita cuba tu memang perit, tmbah2 kita disuruh melupakan kerana ada pihk yang mghalang bukan kerana pasangan kita yang mengecewakan kita..
kkdang ambik masa...hanya Allah Tahu kan..yang TERPILIH saja yang merasainya..



untuk cahaya_hatiku banyak-banyak bersabar...jangan sesekali belakangkan DIA...kita kena bersyukur tak semua orang alami apa yang kita alami kan....orang lain memang mudah kata "LUPAKAN"...sebelum kawin dulu kawan ana ada cakap kalau betul jodoh menyebelahi kita,Allah akan hantar dia balik pada kita...walau sekarang tertulis dia dah bergelar suami orang...
Bila ingat kata-kata tu boleh mengalir airmata....kita kena percaya Allah lebih mahir dalam permainan duniawi ni kan...harap saudari akan temui ketenangan dalam mencari kebahagiaan dunia dan akhirat..INSYA ALLAH...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 13:32


Pada 27-11-07 13:22 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 11:05 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:51 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:40 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:38 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...



salam....kita berada dalam situasi yang sama...saya faham perasaan anti.ginilah,banyak-banyak doa untuk minta kekuatan dariNYA.permulaan memang payah,tapi lama2 insya Allah semua akan ok.semua ni memerlukan kekuatan dalaman, maklumlah kita berpisah sebab family...tapi bila di fikirkan ianya lebih baik dari kita berpisah sebab kecurangan lelaki tersebut kan.macam diri ana sendiri, sekarang semua dah kembali kepada asal,ana cuba jauhkan diri,kalau boleh tak nak berhubung langsung dah.Tapi, wife kawan ana tu sering menghubungi ana dan minta maaf atas apa yang berlaku...dia boleh cakap kat ana yang dia tak pernah tenang sejak berkahwin dengan kawan ana tu...dia rasa bersalah sebab dia rasa telah merampas kawan ana tu...

nak tak nak terpaksa juga berhubung...pastinya kita akan ingat balik segala kenangan2 lama...tapi terus terang ana dah tenang sekarang.dah tak ada kesedihan walaupun kawan ana dan wife dia selalu berhubung dengan ana.yang penting diri kita...kena redha atas apa yang berlaku...



sedihkan..sabar banyak-banyak ye...ana faham, memang kena ada kekuatan dalaman kan...




memanglah sedih,tipu kalau kita cakap tak sedih...tapi masa ana tau dia kawin,tak ada sikit airmata yang mengalir,sebab dari awal ana dah jangka benda tu akan berlaku.masa dia bagitahu yang family dia tak boleh terima orang luar mengalir juga airmata, dan tak sampai 3 bulan selepas tu dia bernikah dengan perempuan pilihan mak dia, yang menyedihkan perempuan tu kawan kerja dia... bukan mak dia yang kenalkan.peritkan...



ana faham sangat..berkata-kata memang mudah kan..'melupakan'...lupakan..tapi untuk kita cuba tu memang perit, tmbah2 kita disuruh melupakan kerana ada pihk yang mghalang bukan kerana pasangan kita yang mengecewakan kita..
kkdang ambik masa...hanya Allah Tahu kan..yang TERPILIH saja yang merasainya..



untuk cahaya_hatiku banyak-banyak bersabar...jangan sesekali belakangkan DIA...kita kena bersyukur tak semua orang alami apa yang kita alami kan....orang lain memang mudah kata "LUPAKAN"...sebelum kawin dulu kawan ana ada cakap kalau betul jodoh menyebelahi kita,Allah akan hantar dia balik pada kita...walau sekarang tertulis dia dah bergelar suami orang...
Bila ingat kata-kata tu boleh mengalir airmata....kita kena percaya Allah lebih mahir dalam permainan duniawi ni kan...harap saudari akan temui ketenangan dalam mencari kebahagiaan dunia dan akhirat..INSYA ALLAH...




em...sedihnya,nak mengalir air mata,:-( ana faham.. tak semua org merasainya, hanya yang terpilih merasai dan berada ditempat tu akan tahu, kekdang kita TAK MINTA bertemu, dan berada dalam situasi itu, dan hakikatnya kita tau dan sedar apa yang kita lakukan tapi kita tak mampu untuk menolak...sesungguhnya berkat doa dr TUHAN pasti Allah akan bantu, kita sedar kan kita tak mungkin untuk bersama..jodoh di tangan TUHAN... andai tertulis juga dia jodoh kita, kita tak tahukan ..apapun kita usaha, usaha untuk pergi.. dan bertawakal i nsyaAllah Allah akan adakan jalan..cuma tak tahu apa penghujungnya....

:-(


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-11-07 15:23


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...


jadi no.2 ok tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:16


Pada 27-11-07 12:54 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 10:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kadang-kadang kita ni tak boleh terima hakikat...



dalam laluan hidup ni kita tak boleh sentiasa mara kehadapan..

ada sesetengah situasi kita kena berundur dan mengambil laluan yang lain pula..

nak lupakan undur diri...

cara dia..kalau boleh..

1. jangan ada hubungan langsung atau tak langsung..

2. Sibukkan diri sama ada dengan kerja, keluarga dan sahabat lain

3. tingkatkan ibadat dan pergantungan kita dengan Allah

4. Buang barang atau benda yang boleh ingatkan kenangan kita bersamanya.(sayang nak buang?, jangan seksa diri...lebih baik buang..)

5. cari pegganti..manusia biasanya kalau nak lupa yang lama..cari yang baru...


Kesimpulan , jangan seksa diri dengan sesuatu yang tak mungkin kita boleh ubah...cuma bagaimana kita menghadapi perubahan tu yang lebih penting...


saya juga memahami situasi saudari...dan bukan sekadar memahami...saya bagi cadangan sekali...ini lebih baik daripada saya sekadar memahami...


5.


ana seiring dengan pendapat yang ini.. sepenuhnya
jaga diri & iman baik-baik.... :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 28-11-07 16:46


Assalamualaikum

sabar adalah jalan terbaik tapi ana rasa tak salah jika masih berhubung dengan si dia..... :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 17:23


Pada 21-09-07 16:05 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.


tak baik tau :jangan:
mereka baru saja kawin, kan....

insyaallah pasti penggantinya lebih baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 21:34


erm....

sabarlah.....

yakinkan diri pengganti yang akan hadir pasti lebih baik...

banyak peluang yang lebih baik ada disekeliling... jangan sedey2 key...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-07 00:30


berdoa,bersabar & bukalah hati anda buat org lain..insyaAllah ada hamba Allah lain yang lebih baik untuk anda.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-07 01:11


Pada 21-09-07 16:14 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 16:05 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

bersabar lah.. tanya isteri dia.. boleh saja jadi no2.


.. aku sokong cakap mie itu.. dah susah sangat lupakan lelaki itu.. suruh saja dia minta izin isteri dia.. apa lagi.. bermadu lah.. dari berhubung dengan keizinan si isteri tapi dalam sedar atau tidak kadang-kadang dengan berhubung ini boleh membangkitkan perasaan yang kita takuti.. maklumlah syaitan akan sentiasa menghasut anak adam sampailah anak adam jatuh dalam telunjuk mereka..



baik tak payah....nanti susah dia nak berlaku adil macam rasulullah......kalau tak tanggunglah kat akhirat nanti.....sabarlah....ok


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-07 07:17


untuk melupakan seseorang tu memang susah kerna dia pernah hadir dalam hidup kita sebagai teman istimewa..mungkin susah untuk lupakan,tapi cubalah buang perasaan sayang sebagai teman istimewa tu kepada sayang seorang teman..berterima kasihlah pada dia kerna dia pernah hadir dalam hidup anda dan membuatkan anda bahagia...doakan lah kebahagiaan dia bersama isterinye kerna jodoh pertemuan dah ditetapkan Allah swt..mungkin dia bukan jodoh anda dan dah ada insan lain yang dijadikan untuk anda cuma belum waktunye bertemu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 08:32


Pada 29-11-07 07:17 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

untuk melupakan seseorang tu memang susah kerna dia pernah hadir dalam hidup kita sebagai teman istimewa..mungkin susah untuk lupakan,tapi cubalah buang perasaan sayang sebagai teman istimewa tu kepada sayang seorang teman..berterima kasihlah pada dia kerna dia pernah hadir dalam hidup anda dan membuatkan anda bahagia...doakan lah kebahagiaan dia bersama isterinye kerna jodoh pertemuan dah ditetapkan Allah swt..mungkin dia bukan jodoh anda dan dah ada insan lain yang dijadikan untuk anda cuma belum waktunye bertemu..


terharu ana mendengarnya, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...ana setuju dengan pendapat nanti..

'bersyukur kerana dia pernah hadir, lepaskan..jika dia milik kita,dia kan kembali,jika tidak dia memang bukan tercipta untuk kita dari dulu lagi..'


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 11:22


terima kasih jugak bagi posting from nur_anis...sejuk hati m'dengar,

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 11:23


.. dah lupa ke belum:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 02:52


assalammualaikum..
memang payah. ana pernah laluinya.. sampai kini, dah dua tahun. ana tak pernah lupakan dia.
walupun begitu, tidak langsung ada dendam di hati ni. Alhamdulillah, ana terima takdir Allah. Ana anggap kehadiran dia dalam hiudp ana sebagai ujian kepada ana. Begitu juga ana sebagai ujian kepadanya. semoga dia sentiasa bahagia bersama orang keayangannya dan sentiasa dalam rimbunan kasih sayang Allah..
ameenn...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 07:52


Pada 05-12-07 02:52 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum..
memang payah. ana pernah laluinya.. sampai kini, dah dua tahun. ana tak pernah lupakan dia.
walupun begitu, tidak langsung ada dendam di hati ni. Alhamdulillah, ana terima takdir Allah. Ana anggap kehadiran dia dalam hiudp ana sebagai ujian kepada ana. Begitu juga ana sebagai ujian kepadanya. semoga dia sentiasa bahagia bersama orang keayangannya dan sentiasa dalam rimbunan kasih sayang Allah..
ameenn...

kita samalahhh awak......alike my situation now,dah try forget him but..................?? :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:05


susah tu memang susah..tapi kalau cuba insyaAllah..akan lupa juga..menurut pengalaman, banyakkan berdoa..minta diganti kepada yang lebih baik, yang terbaik untuk diri..minta Allah luputkan dari hati kalau memang dia bukan untuk diri.. diri siap buat solat hajat minta Allah luputkan dia dari hati kiranya dia memang bukan untuk saya..alhamdulillah memang terubat hati dan terima takdirNYA.. ambil masa setahun juga nak kikis dari hati...

huhu alhamdulillah saya dah berjaya mengikis perasaan pada seseorang itu..katanya pernah dapat jawapan istikaharah untuk kami tapi akhirnya dia tunang dengan orang lain..

memang susah lupa terutama pada orang yang jenis "setia"..hehe macam diri..apapun segala kenangan itu indah dan dapat hikmahnya..

huhh apapun masih ingat tapi perasaan bukan untuknya lagi..agaknya dia dah kahwin sekarang..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 14:57


Diungkapkan Ku Sudah Melupakan,Di Dalam Hati Masih Belum Pasti dan Ada Yang Masih Berduka Hati Ini..SungguhPun Sudah Bertahun lamanya Kenangan Terindah yang telah kulalui masih segar dan mekar dalam ingatan ku.Umpama baru semalam terjadi.Dengan pelbagai konflik si sia ciptakan agar ku membencinya dan meninggalkan nya namun ku tetap sabar dan tabah sehingga di suatu ketika dia menyatakan hasrat berkawan kembali demi memujuk dirinya agar tidak mencintaiku lagi...Ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengah hari.
Ku tabah menerima keretakan yang berlaku namun pedih dan luka di hati ini masih belum terubat walaupun diriku kini telah menerima kehadiran kasih yang dicintai..Mungkin kata kesetiaannya dulu dan kepercayaan yang tinggi menggunung ku curahkan itu yang membuatkan kuterus tersungkur jatuh kepedihan hati ini...
Walaubagaimana pun ku bersyukur diri ini dikurniakan insan yang mencintai diri ini.Namun Kenapa ku sukar melupakan kisah lama ku ini..Sehingga Ku kerap melukakan dan membuatkan kasihku terasa hati dan mencemburui...
Susah juga dulu menjadi diri ini setia kerana kesan penerimaan cinta kini hanya seperti melepaskan batuk ditangga..Diri ini tidak mahu sedemikian rupa kerana ku tahu akan melukakan insan yang mengasihi ku kini..
Ini lah di katakan penangan cinta sesama insan...
Apa ku harapkan ku terus melupakan cinta lama ku..kerana kini dia sudah dimiliki dan sudah menjadi permaisuri hati suaminya..Ku berdoa agar dia berbahagia selamanya.amin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:10


Pada 21-09-07 15:47 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana pasti semua org pernah bercinta kan...ada yang bahagia dan ada juga yang derita...itu lumrah dalam hidup manusia...
tapi ana masih tak dapat lupakan bekas pakwe ana ni...
walaupun dia dah jadi suami org sekarang tapi kat org masih lagi berhubung...berdosakah ana menjalinkan persahabatan dengan suami org...walaupun isteri dia tahu pasal ana...
dia merupakan cinta pertama ana walaupun usianya muda setahun dr ana tapi dia terlalu baik buat ana..selalu nasihat dan bagi dorongan buat ana...
ana tahu pernikahan dia adalah secara paksaan dari famili yang ingin menjodohkan dia dengan sepupu sendiri...mungkin dah jodoh dia tapi ana masih tak dapat lupakannya...bantulah ana...


sama lah kita.... tapi beza situasi juga... sekarang pun dia ada juga mesej-mesej kat mas, tapi tak lyn sangat lah... cakap pun bila ada benda pntg2 saja... beza kat sini, exbf mas ni belum kawin lagi.. kami putus pun sebab famili dia tak restu... dah lama pun 3 tahun lepas kami pisah... 6 tahun bercinta susah sangat nak lupa... tapi bila fikir akan ada hikmahnya, mas redha... maybe dia bukan untuk mas... sabar ye...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:14


Ya Allah.... Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti.... Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah hilang.... Tumbuhkanlah kembali yang telah patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran... Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:26


sukarnya melupakanmu wahai kekasih,
pembawa rahmat sekelian alam,
peribadi tinggi ikutan teladan,
engkaulah rasul pemberi syafaat..
ya rasulullah. Aku merindui.. :-( :-(


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:01


Pada 24-03-08 15:14 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah.... Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti.... Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah hilang.... Tumbuhkanlah kembali yang telah patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran... Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .



Ya Allah...hanya pada-MU ku berserah dan hanya pada-MU ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155832 saat. Lajunya....